Autoradio met navigatie klapscherm

Stel je voor je autoradio gaat kapot of je wil hem upgraden, dan is een autoradio met klapscherm misschien wel iets voor jou! Alleen jij hebt natuurlijk geen zin om helemaal zelf te onderzoeken welke autoradio het best is voor jou. Gelukkig hoeft dat ook niet, want wij hebben dat allemaal al voor je gedaan! Dus hierbij de 5 beste autoradio’s met navigatie klapscherm van 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van een autoradio met navigatie klapscherm?

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn bij het kopen van een autoradio met navigatie klapscherm. Hieronder leggen we alles voor je uit zodat jij straks de beste kunt kopen.


Schermresolutie

De schermresolutie geeft aan hoe scherp het beeld gaat zijn van je klapscherm. Hoe hoger de schermresolutie hoe beter de beeldkwaliteit. Dus als je de beeldkwaliteit erg belangrijk vind, let hier dan goed op bij het kopen.


Scherm grootte

Het scherm grootte is ook een hele belangrijke factor. Hoewel het super mooi kan zijn om een groot scherm te hebben, past dit niet altijd in elke dashboard. 18cm is voor de meeste klapschermen een standaard formaat. Dit komt omdat 18cm zowat in elke auto kan. Maar ik zou toch voor de zekerheid even op meten of het ook past in je eigen auto.


Functies

Elke autoradio met navigatie klapscherm heeft verschillende functies. Hieronder bespreken we de belangrijkste functies.

Touch screen

Op de meeste klapschermen zit tegenwoordig wel touchscreen. Toch is dit nog niet op elke autoradio zo. Touchscreen maakt het gebruik van het scherm nog gemakkelijk. Het werkt dan in principe hetzelfde als je telefoon.

Ook is touch screen extreem handig om te gebruiken tijdens het rijden. Je bent niet meer bezig met al die irritante knopjes en draai dingen. Touch screen is dus echt een must have.

Bluetooth

Met bluetooth kun je je eigen muziek afspelen in de auto via je mobiel. Dit kan helemaal draadloos, dus je hebt geen kabel nodig die dan weer in de weg ligt. Ook kun je met bluetooth handsfree bellen in de auto. Let er wel op dat de autoradio dit ondersteunt.

Achteruitrijcamera

Ben je van plan om een achteruitrijcamera te installeren op je auto? Of misschien heb je er zelfs al wel eentje! Zoek dan naar een autoradio met klapscherm waar je je achteruitrijcamera op kunt installeren. Zo’n achteruitrijcamera helpt je echt enorm met het inparkeren. Sommige autoradio’s met navigatie klapscherm worden al geleverd met achteruitrijcamera.


Audiobronnen

Waar wil je graag naar luisteren in de auto? Wil je naar je eigen muziek luisteren of misschien wel naar een cd? Denk hier goed over na. Niet alle autoradio’s met klapscherm hebben precies wat je wilt. Hier een aantal audio bronnen:

  • Dab+ radio: Beter geluid en zonder gekraak van een normale radio.
  • Radiotuner: Hiermee kun je luisteren naar je favoriete radio zenders.
  • Aux: Ideaal voor als je apparaat geen bluetooth heeft. Dan kun je je eigen muziek alsnog luisteren met een aux kabel.
  • Bluetooth: Je eigen muziek beluisteren maar dan draadloos.
  • Cd speler: Heb je nog oude cd’s liggen? kijk dan of je nieuwe autoradio met klapscherm dit ondersteunt.
  • Dvd speler: Wil je ergens een filmpje kijken in je auto? Kijk dan naar een autoradio met klapscherm die dvd’s kan afspelen.

Prijs

Er zijn een hoop verschillende autoradio’s met navigatie klapscherm. De prijs schommelt dus ook enorm. Je zult moeten denken aan een prijs tussen de 150 en 600 euro. Elke autoradio met klapscherm heeft zo zijn eigen eigenschappen. Bij duurdere varianten krijg je vaak een hoop extra opties en de beeldkwaliteit is vaak ook geweldig.


Beste autoradio met navigatie klapscherm: Dit is onze top 5

Nu je precies weet waar op je moet letten bij het kopen van een autoradio met navigatie klapscherm, is het tijd om daadwerkelijk eentje te kopen. Wij zijn druk bezig geweest voor jou en hebben een top 5 samengesteld. Doe er vooral je voordeel mee en kijk welke autoradio met navigatie klapscherm het beste bij jou past.

Dit zijn de 5 beste autoradio’s met navigatie klapscherm van 2023:


1. Autoradio klapscherm 1 din Cartronix

Als je naar kwaliteit op zoek bent is dit de autoradio voor jou. Alleen kwaliteit is niet het enige wat deze autoradio je biedt. Hij biedt namelijk ook vele mogelijke functies. Je kunt bijvoorbeeld op het klapscherm filmpjes kijken. Dus als je met andere op reis gaat kun je door middel van de dvd- speler een film gaan kijken. Je denkt nu misschien dat je de film slecht zal kunnen zien, maar niets is minder waar. De ontwerpers hebben namelijk gekozen voor een 7 inch scherm, waardoor je zelfs op de achterbank kan mee genieten van het scherm. Het scherm is ook te besturen vanaf de achterbank. Er wordt namelijk bij deze autoradio een afstandsbediening geleverd. Ook is de besturing voorin fijn. Er is namelijk geen sprake meer van onnodige knopjes. Het klapscherm beschikt namelijk over touchscreen.

Alleen dat is niet het enige wat deze autoradio met klapscherm je biedt. Het uitklappen van het scherm is namelijk ook gemotoriseerd. Dat zorgt ervoor dat jij nog minder zelf hoeft te doen! Ook zit er op deze autoradio een navigatiesysteem en je kunt gebruik maken van bluetooth. Door het navigatiesysteem zal je de weg nooit meer kwijt raken en door de bluetooth kan je alles handsfree doen.


2. 1Din autoradio met klapscherm boucar

Deze autoradio met klapscherm beschikt over alles wat je nodig hebt. Niet alleen heeft hij een achteruitrijcamera, maar hij heeft ook een 7 inch touchscreen. Dat zijn nog niet alle dingen die deze fantastische autoradio biedt. Hij beschikt namelijk ook over de kaart van heel Europa. Hierdoor zal je nooit de weg kwijt raken en kun je ook de beste routes uitstippelen. Ook kan je via deze radio carkit bellen en carkit gebeld worden. Zo hoef je nooit meer boetes van politie te krijgen, want je hoeft je telefoon niet meer in de hand te houden. Verder zorgt dit ervoor dat je je meer op de weg kan focussen. Naast al deze leuke snufjes kan je ook gebruik van bluetooth maken via deze radio. Daardoor kan je jouw favoriete muziek in de auto streamen

Deze functies zijn natuurlijk allemaal wel handig, maar het apparaat moet wel eerst geïnstalleerd worden. Vaak is het heel lastig om dat te doen. Je bent er wel een dag mee bezig, maar bij deze autoradio met klapscherm is het anders. Het is namelijk zo gepiept. Dus jij kunt dan weer heel ander dingen gaan doen!


3. 1Din klapscherm navigatie Vphonic

Als je een upgrade wil van je auto is dit misschien meer de autoradio met klapscherm voor jou. Zo heeft deze autoradio een kantelscherm, waardoor je altijd de goede kijkhoek tot jouw beschikking hebt. Ook kan je de autoradio koppelen aan je smartphone. Door deze koppeling kan je online radio luisteren. Ook zal je door deze koppeling niet meer op je telefoon hoeven te zetten terwijl je rijd. Je bent namelijk bereikbaar via de radio. Door deze functie ben je weer iets veiliger op de weg.

Ook kun je de plaats van alle icoontjes wisselen. Zo kun je eigenlijk net als op je telefoon jouw scherm aanpassen naar je eigen voorkeur. Ook de felheid van het scherm valt aan te passen. Verder zitten er automatisch twee spelletjes op en een rekenmachine. De knopjes hebben een wit en blauwe kleur. Ook deze radio heeft bluetooth en een DVD speler, maar er zit nog een andere functie bij. Je hebt namelijk ook een USB opening tot je beschikking. Dit zorgt voor nog meer comfort.


4. Caliber RDN573BT autoradio met navigatie klapscherm

Dit product is kwalitatief een van de beste en dat is ook te merken aan het gebruik. Dat is namelijk heel fijn. Het systeem heeft een ingebouwde navigatie. Dit navigatiesysteem beschikt over een kaart van heel Europa en ongeveer alle wegen staan erop. Ook beschikt deze autoradio over een FM tuner en een luxe LCD touchscreen. Het design van het apparaat is simpel, maar netjes. Deze simpele look zorgt ervoor dat het apparaat zich mooi inblend in jouw auto. Ook kun je door middel van een USB apparaat al je favoriete media bekijken op dit klapscherm. Het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk om naar de radio te luisteren of je favoriete CD. Op deze autoradio kun je 18 radiozenders opslaan. Daarnaast bezit dit apparaat ook nog over een externe microfoon. Als je belt zal de ander je hiermee extra goed kunnen verstaan.


5. Caliber Auto Radio Met Klapscherm RMN575BT

Dit is de luxere versie van het vorige product. Bij deze versie kan je 30 radiozenders opslaan. Ook wordt er een extra afstandsbediening bijgeleverd. De opmaak van het product is nog luxer en de kwaliteit en kleuren op het scherm zijn nog beter. Verder wordt er ook een gps antenne bij dit product geleverd. Qua dikheid is dit een van de dunste autoradio’s tot nu toe. Dat zorgt ervoor dat hij minder dementie in de auto aanbrengt.


Wat is het verschil tussen een autoradio en een autoradio met klapscherm?

Het verschil tussen die twee is best logisch. Een normale autoradio heeft een normaal scherm, of zelfs geen scherm. Een autoradio met klapscherm heeft een scherm dat je uit kan klappen. Hierdoor neemt het scherm minder ruimte in, maar zorgt het er ook voor dat de bediening van de radio makkelijker wordt gemaakt. Het lijkt daarmee op een luxe product, maar dat is het niet. Het zorgt er namelijk voor dat je minder tijd hoeft te besteden aan de radio en meer op de weg kan letten.


Onderhoud autoradio met klapscherm

Bij het onderhoud van een autoradio met klapscherm moet je oppassen. Je werkt namelijk met een elektrisch apparaat. Ook werk je met een scherm. Bij het onderhoud en vooral de schoonmaak moet je oppassen dat je niet te veel vloeistof gebruikt. Ook kunnen er strepen op het scherm ontstaan door water en om dat te voorkomen heb je een speciaal doekje nodig.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *