Beste 3D printer van 2024

Op zoek naar de beste 3d printer van 2024? De cultuur van 3d printen is levendig en bloeiend. Door een leger van creatieven mensen die ervan houden om dingen met de hand te maken, eindeloze YouTube how-to video’s voor elk denkbaar project en nieuwe, goedkopere hardware voor alles, van 3D printing tot lasersnijden. Wij van kantoorboel.nl hebben een lijst gemaakt van de beste 3D printers van 2024.


1. Anycubic 3D Photon

Het maakt niet uit hoe fijn, een 3D-print is nog steeds slechts een plastic ontwerp, gelaagd in één druppel. Dat betekent laagjeslijnen bij het printen, dus geen glad voorwerp als het geprint is. Er zijn ook onvolkomenheden aan het oppervlak en een blik die niet zo schoon is als professioneel gevormde kunststof. Harsenprinters zijn de volgende stap in de snelle protoyping-design-technologie wanneer u wilt dat uw print er net zo goed uitziet als alles wat in een fabriek wordt gemaakt. In plaats van 3D printen van uw object met een heet mondstuk met hoge temperaturen die stukjes plastic afzetten, gebruiken harsprinters Uv-licht om vloeibare hars, een papierdunne laag per keer, uit te harden op een omgekeerd printbed dat met een langzame snelheid opstijgt uit een vat met giftig slijm.

Ja, het is net zo onaangenaam als het klinkt. De hars ruikt slecht en vereist rubberen handschoenen om te hanteren (en een goed geventileerde ruimte om te printen). U heeft ook isopropylalcohol nodig om de afdruk te wassen nadat deze is uitgekomen, en een Uv-lamp om het uithardingsproces af te maken. Het is een hoop werk en rommel. Maar het geprinte model dat we kregen van de Anycubic Photon was gewoonweg verbazingwekkend en de beste 3D-printer voor scherpe details. (Resolutie is 25-100 micron.) Uitgeharde hars voelt bijna als glas, en houdt kwaliteitsdetails in het ontwerp vast. De printkwaliteit van het printproces is verbluffend.


2. Creality 3D Ender-3 PRO 3D printer

Creality’s Ender 3 Pro brengt kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid met elkaar in evenwicht. Hij brengt het goede van de originele Ender 3 naar een hoger niveau met een koppeling van verbeteringen in de kwaliteit van het leven. Nu op grote schaal beschikbaar voor minder dan $200, is het een eenvoudige aanbeveling om over zijn goedkopere broer en zus en onze vorige keuze voor minder dan $200, de Ender 3, heen te stappen.

Ideaal voor hobbyisten en makers die hun creativiteit willen versterken zonder al te veel uit te geven. De Ender 3 Pro heeft enkele upgrades vergeleken met zijn iets goedkopere voorganger; namelijk een magnetisch verwijderbaar printbed, een steviger Y- Assemblage, een betere extruder, nieuwe lagerwielen en een stroomvoorziening.

En net als bij de Ender 3 is ook hier het grootste deel van de enorme gemeenschap vol met informatie over tips, trucs, upgrades en hacks van toepassing, waardoor de Ender 3 Pro de budgetprinter voor doorzetters is.


3. Creality 3D Ender-5 3D Printer

Hou van ze of haat ze, het valt niet te ontkennen dat Creality populaire 3D-printers maakt. Dropping in prijs kortgeleden tot een vrij betrouwbare sub-$300 aankoop, de Ender 5 is een dergelijke printer.

Bij 220 x 220 x 300 mm. De Ender 5’s printvolume loopt boven het gemiddelde. Het is niet helemaal een patch op de CR-10S en zijn volumineuze 300 x 300 x 400 mm printoppervlak. Ondanks dat biedt de Ender 5 een schat aan kwaliteitskenmerken, waaronder een magnetisch, uitneembaar printbed en een gemerkte voeding die het een uitzonderlijke aankoop maakte bij $500, laat staan zijn nieuwe prijspunt onder de $300.

De Ender 5 wordt in een grotendeels geassembleerde vorm naar u verzonden en is een makkelijke manier om het geheel aan elkaar te koppelen.


4. Flashforge Adventurer 3

Dit is mijn go-to printer voor het balanceren van prijs, gebruiksgemak en afdrukkwaliteit. Flashforge is de fabrikant. Hij verkoopt dit als de Adventurer 3, terwijl de Monoprice Voxel versie dezelfde hardware is, gewoon verkocht onder een andere naam (het Voxel scherm zegt zelfs “Adventurer 3” als je het aanzet). Het is niet de mooiste van 3D printen, maar het heeft een volledig gesloten printoppervlak, een touchscreen interface en een flexibel verwarmd printbed waarmee je met gemak een kwaliteitsafdruk kunt maken.

Het belangrijkste van dit paar printers (en ik heb beide versies getest) is dat de set-up eenvoudig was. Ik was in minder dan 30 minuten na het openen van de doos en het verzamelen van de materialen aan het printen. Ik vond wel dat de Wifiverbinding op deze 3D-printer soms pietluttig kon zijn, maar er is in ieder geval een USB-poort op het voorpaneel voor het importeren van je bestanden naar de machine via de thumb drive.


5. Flashforge inventor 2 3D printer

De Inventor II is een stap omhoog in kwaliteit van de Adventurer/Voxel, ook al is deze 3D-printer ongeveer even groot en dicht bij hetzelfde bouwvolume. Het grotere kleurentouchscreen is een enorme verbetering, waardoor het veel gemakkelijker is om Wifi wachtwoorden in te tikken voordat je gaat printen. Door de gesloten ruimte wordt het 3D-printen automatisch onderbroken als iemand de deur opent, en het afneembare verwarmde printbed is stevig, met een slim flexibel bovenvlak dat magnetisch afbladdert.

De productiesnelheid was iets hoger dan de snelheid van de Adventurer, met meer kalibratie- en fine-tuningopties voor 3D-printen. Maar ondanks de hogere 3D printsnelheid krijgt het ook dezelfde klop, een gesloten gloeidraadhuis dat alleen past op kleinere 0,5 kg gloeidraadspoelen, die minder zuinig en moeilijker te vinden zijn dan andere gloeidraadspoelen. In onze Abe Lincoln-test drukte het de schoonste, meest gedetailleerde printkwaliteit van de filament-gebaseerde printers met een resolutie van 50 tot 400 micron.


De beste 3D printer voor beginners vinden

Als u een nieuwkomer bent bij het 3D-printen, kan het overweldigend zijn. Specificaties en terminologie kunnen gebrabbel en intimiderend klinken. U kunt het beste een speciale printer voor beginners nemen toch? Helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn vier valkuilen waar je in kunt vallen.

1. Voorzichtig met “beginners printers”: Er zijn enkele printers op de markt die beweren dat ze geschikt zijn voor beginners. Terwijl ze voorgefabriceerd komen, betaal je extra voor de te dure gloeidraad. U raakt gefrustreerd door de slechte bouwruimte en u krijgt dubieuze printresultaten. Om dit te voorkomen, is het het beste om enkele onafhankelijke beoordelingen van het gekozen model te controleren.

2. Koop niet te goedkoop: Als je op zoek gaat naar de beste 3D-printer voor je geld, is het ergste wat je kunt doen het verspillen aan een goedkope printer. Begrijp ons niet verkeerd, we willen je niet overhalen om meer van je hard verdiende geld uit te geven. Er is een groot verschil tussen een no-name goedkope printer en de beste 3D-printer onder de $200 of $300. Nogmaals, recensies zijn belangrijk om de beste 3D-printer te krijgen die beschikbaar is.

3. Kickstarter ellende: Dus waarom niet kopen op Kickstarter? Om te beginnen is er niet echt de optie om iets te ‘kopen’ op Kickstarter. Je steunt een idee, een visie. Het is geld in de pot steken om een bedrijf of persoon te helpen iets te bereiken. Als een project grof misbruikt wordt en het geld verdwijnt, krijg je er niets voor terug. Als je een product op een crowdfunding platform steunt, krijg je waarschijnlijk de eerste iteratie van een product, wat vaak kan resulteren in een buggy-ervaring die in latere productieruns wordt uitgewist. Het is in principe gokken op de kans dat u een inferieure versie van een product krijgt voor iedereen.

Na zoveel advies raden wij u aan om een kijkje te nemen in de categorieën Beste 3D Printer Onder $200, Beste 3D Printer Onder $300, Beste 3D Printer Onder $500, en – natuurlijk – Beste 3D Printer voor Beginners. U bent er zeker van dat u de beste 3D-printer voor u vindt in deze categorieën.


Het vinden van de Beste 3D Printer voor Makers

Als je jezelf beschouwt als een knutselaar of maker die 3D printen wil aanboren, heb je niet het duurste en meest flitsende model nodig dat op de markt verkrijgbaar is. Het goede nieuws is dat u een aanzienlijk bedrag kunt besparen door een fatsoenlijke, betaalbare machine te kopen. Als u een kitprinter koopt, kunt u ook veel leren door de machine zelf te monteren.

De markt voor de 3D-printer hobbyist is druk bevolkt, dus je hebt een grote verscheidenheid aan machines. Het moeilijkste deel is het vinden van de beste 3D-printer voor uw behoeften. Als u er zeker van wilt zijn dat u de beste 3D-printer krijgt, raden wij u aan een kijkje te nemen in de categorieën Beste 3D-printer onder $1000, Beste 3D-printer onder $500 en Beste 3D-printer onder $300. Deze geven u de beste knal voor de bok.


Het vinden van de beste 3D printer voor liefhebbers

Als u al ervaring heeft met 3D-printen en u beschouwt uzelf als een liefhebber van 3D-printen, dan heeft u al een mening over de beste 3D-printermerken en hun machines. U hebt enkele alternatieven nodig, geen algemeen advies.

De categorieën Beste 3D-printer, Beste 3D-printer onder de $500, Beste 3D-printer onder de $1000, Beste 3D-printerkit, Beste Werkpaard 3D-printer en de Keuze van de redacteur voldoen waarschijnlijk aan uw behoeften.


De beste 3D printers voor professioneel gebruik

Als je een professional bent die gewoon de klus wil klaren door middel van 3D-printing, dan geef je niet te veel om merken. Je hebt je prototype nodig zonder dat je verwarrende instellingen moet aanpassen. Je hebt een 3D-printer nodig; een die out of the box werkt, die je probleemloze en betrouwbare resultaten geeft. Ook de materialen die u kunt printen met materie voor u.

Als u denkt dat u in deze categorie thuishoort, controleer dan de Beste 3D-printer en de Beste Werkpaard 3D-printer. Als u details van hoge kwaliteit nodig hebt, moet u ook de Beste Hars 3D-printer bekijken.


Bronnen:

Naamsvermelding: Matthew Mensley & Dan Ackerman

Uitgelichte afbeelding door: Marco Verch

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *