Beste AA batterijen van 2020

Heeft u batterijen nodig voor uw camera’s, controllers, afstandsbedieningen, klokken en meer? We hebben de beste AA batterijen gevonden die u niet zonder stroom laten zitten op de momenten waarop u ze nodig heeft.
De meeste moderne gadgets krijgen stroom via hun eigen ingebouwde batterijen. Toch is de AA batterij verre van ouderwets. U heeft ze nog steeds nodig voor bijvoorbeeld zaklampen, speelgoed, klokken en afstandsbedieningen. Zelfs als u een vrij hightech huishouden runt, gaat er per jaar vast een hele stapel batterijen door heen.

Als u ze veel gebruikt, zijn oplaadbare batterijen beter op de lange termijn. Maar voor sommige apparaten zijn wegwerpbatterijen nog steeds zinvol. Toch wilt u batterijen die een hele tijd mee gaan, zodat ze niet net leeg zijn wanneer u ze het meest nodig heeft.

De beste AA batterijen die u in 2020 kunt kopen.


1. Energizer Ultimate Lithium Mignon Batterijen

Als u op zoek bent naar een betrouwbare batterij dan is dit de batterij voor u. De Energizer Ultimate Lithium is zeker een hele goede optie. Hoewel ze 33% lichter zijn dan de alkalinebatterij is er qua hoeveelheid spanning niks van te merken. Zelfs bij het experiment van de 500 lumen-testbrander kunnen ze gedurende 90 minuten nog steeds 1,48 V leveren, waardoor ze op maximale helderheid blijven. Dat is lang nadat andere batterijen de helderheid omlaag hebben gegooid om te kunnen blijven presteren. Na nog eens 90 minuten hadden we nog bijna 1 V op onze testmeter.

Met een levensduur van 20 jaar en de mogelijkheid om te werken bij temperaturen van -40°C tot 60°C zullen ze u niet teleurstellen. Uiteraard betaalt u voor dat soort uithoudingsvermogen. Hun goedkoopste prijs komt neer op € 1,25 per batterij. Maar als u een batterij met een lange levensduur nodig heeft, moet u de kosten voor lief nemen.

Belangrijkste specificaties – Chemie: Lithium; opgegeven spanning: 1,5 V; Ook verkrijgbaar in: AAA, 9 V


2. Duracell AA Ultra Power Batterijen

Wilt u zich liever niet aan de dure lithiumbatterijen wagen? Duracell’s Ultra Power batterijen zijn dan uw beste optie. Deze schoonheden liggen iets voor op de concurrentie als het gaat om de prestaties in apparaten met een hoog verbruik. Ze leveren nog steeds 1,27 V na 30 minuten aan onze 500 lumen LED zaklamp. De Varta Longlife accu had iets meer uithoudingsvermogen in de test van 90 minuten en van 180 minuten.

Duracell beweert dat door de Duralock power preservation techniek in een pakje batterijen geen enkele batterij zal afnemen in lading in tien jaar. Het vermogen gaat dus vrijwel niet achteruit als u de batterijen ergens heeft liggen en ze niet gebruikt. U kunt de status van uw batterijen controleren met behulp van de “Powercheckmeter”. Dit kan door het indrukken van de witte stippen aan weerszijden van de batterij, wat een meter laat zien met een kleurcode. Super handig dus. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Belangrijkste specificaties – Chemie: Alkaline; opgegeven spanning: 1,5 V; Ook verkrijgbaar in: AAA, 9 V, C, D, C, ENZ.


3. Varta Longlife Power Batterijen

Varta’s Longlife Power batterijen doen hun naam eer aan. Ze houden de beste alkalinebatterijen bij in de een uur durende test en ze overtreffen ze vervolgens bij de drie uur durende test. Ze slagen er nog steeds in om 0,9 V stroom te leveren, terwijl de rest al moeite heeft om 0,8 V te bereiken. Dat zal niet genoeg energie zijn om een motor te laten draaien die veel stroom nodig heeft of om onze 500 lumen zaklamp op volle sterkte te houden. Maar als u bijvoorbeeld een controller voor games gebruikt dan zal de Vartas iets langer meegaan dan de concurrentie.

Er is tot tien jaar garantie op de batterij. Ze gaan dus heel lang mee zonder dat u ze hoeft te gebruiken. Het beste van alles is dat ze relatief goedkoop zijn als u ze met veel tegelijk koopt. Met prijzen van slechts 45 cent per batterij in een pakje van 20 stuks zijn ze spotgoedkoop.

Belangrijkste specificaties – Chemie: Alkaline; opgegeven spanning: 1,5 V; Ook verkrijgbaar in AAA, 9 V, D, 3LR12


4. Energizer Alkaline Power Batterijen

De meesten van ons kopen geen batterijen op voorhand, maar kopen ze wanneer het nodig is. Dat hoeft niet met deze batterijen, want ook deze kunnen zeer lang bewaard worden. De Energizer Alkaline Power batterijen zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Ze zijn goedkoop in de supermarkt en in online winkels. U kunt ze vaak voor slechts 33 cent per stuk kopen als u ze met veel tegelijk koopt. Ze waren de beste alkalinebatterij op de 60 en 90 minuten lange tests, hoewel ze verder worstelen met een spanning die na drie uur gebruik terugvalt tot slechts 0,75 V. We zagen dat de zaklamp zichtbaar leegloopt. Niet de eerste keuze dus voor iets met een hoog verbruik, maar als u een breed scala aan gadgets aan wilt houden, is dit een goedkope manier om het te doen.

Belangrijkste specificaties – Chemie: Alkaline; opgegeven spanning: 1,5 V; Ook verkrijgbaar in AAA


5. Duracell Plus Power Batterijen

De AA batterijen van Duracell blinken op geen enkel gebied uit, maar het zijn zeker goede all-round performers. Duracell beweert dat ze 50% meer vermogen leveren dan de meeste AA batterijen. U krijgt ook weer Duralock-technologie om ze tot tien jaar lang goed te bewaren.

In de tests waren de batterijen bijna even goed als de Ultras als het aankwam op de stroomaanvoer. Net als de Energizer Alkaline Power hadden ze moeite om een goede spanning te behouden na drie uur. Dat is een probleem als u motoren en krachtige apparaten heeft om aan te drijven. Maar voor bijvoorbeeld klokken, gamecontrollers en afstandsbedieningen zullen de Duracells hun werk goed doen.

Belangrijkste specificaties – Chemie: Alkaline; opgegeven spanning: 1.5 V; Ook verkrijgbaar in AAA, 9 V, C, D, C, Etc.


Hoe kiest u de beste AA batterijen?

Prijzen van AA batterijen variëren van goedkoop tot redelijk duur. Ze zijn dan ook niet allemaal hetzelfde. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende processen om ze te maken. Er zijn grote verschillen in de hoeveelheid stroom een batterij kan leveren, hoe lang hij meegaat en hoe snel de batterij energie verliest als hij niet actief wordt gebruikt. Voor sommige doeleinden, bijvoorbeeld als u apparaten met een laag verbruik zoals een klok of een afstandsbediening van stroom voorziet, zijn de verschillen niet zo belangrijk. Maar bij apparaten met een hoog verbruik zoals een camera of een gamecontroller kunt u grote verschillen in levensduur en betrouwbaarheid zien.


De huidige wegwerpbatterijen zijn onderverdeeld in drie basistypes:

Zinkchloride: Vroeger was dit bij uitstek de meest voorkomende batterij, maar alkalinebatterijen zijn nu zo goedkoop dat u deze soort niet vaak tegen zult komen. Ze zijn zeer goedkoop wanneer ze in bulk worden gekocht en prima voor gadgets met een laag verbruik, zoals een afstandsbediening. Maar voor apparaten met veel stroomverbruik moeten ze eigenlijk wel worden verwisseld en er iets anders erin gestopt worden.

Alkaline: De mainstream batterijtechnologie voor apparaten met een hoog verbruik. Ze zijn goedkoop en zeer gemakkelijk te vinden. Ook gaan ze veel langer mee dan de oude zinkchloridebatterijen. Door technische vooruitgang zijn oude problemen zoals lekkende batterijen en de beperkte houdbaarheid sterk verminderd of zelfs verholpen.

Lithium: Lithiumbatterijen werken nog beter dan alkalines. Ze gaan veel langer mee, hebben een verbazingwekkend lange houdbaarheid, ontladen minder energie als ze niet worden gebruikt en zijn bestand tegen extreme temperaturen. Terwijl normale alkalische AA batterijen onder 0 °C al wel worstelen, zullen lithium batterijen tot -40 °C werken. Het enige minpunt is dat ze aanzienlijk duurder zijn. Dit soort batterijen zitten ook in uw smartphone.

Over het algemeen is het het verstandigst om te kiezen voor alkalinebatterijen voor het grootste deel van uw stroombehoeften. Maar kies het liefst voor lithiumbatterijen voor in digitale camera’s of andere producten met een hoog verbruik waarbij u zo lang mogelijk een betrouwbare en hoge lading nodig heeft.


Moet u oplaadbare batterijen kopen?

In veel gevallen leveren oplaadbare batterijen niet zo veel spanning als wegwerpproducten (meestal 1,25 V in plaats van 1,5 V). Echter, normaal gesproken blijven ze langer op hetzelfde niveau werken en kunnen ze gewoon worden opgeladen als ze leeg zijn. U betaalt natuurlijk een stuk meer bij aanschaf van oplaadbare batterijen en eventueel de lader. Maar u zult het verschil binnen een paar keer opladen al terugverdienen. AA batterijen kosten heel weinig om op te laden en het is simpel. U houdt met oplaadbare ook rekening met milieukwesties. Veel gemeenten bieden echter nu gratis recycling aan, waardoor het milieu een mindere factor wordt.

Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Soms heeft u gewoon batterijen nodig of is het gewoonweg niet mogelijk om voor oplaadbare batterijen te kiezen. Bovendien hebben de meeste oplaadbare batterijen de neiging om na verloop van tijd leeg te lopen, waardoor ze steeds minder opgeladen zijn totdat ze in principe niks meer doen en weer opgeladen moeten worden. Dat is geen probleem voor veel apparaten die u gedurende korte perioden intensief gebruikt. Toch is voor iets wat u gedurende een lange periode gebruikt het vele opladen al snel vervelend. Hetzelfde geldt voor spelcontrollers, speelgoed en andere gadgets en apparaten. Hier werken standaard AA batterijen voor eenmalig gebruik vaak beter, omdat ze niet (in ieder geval niet zo snel) leeglopen als de oplaadbare variant.


Hoe de beste batterijen zijn getest

Expertreviews hebben als experiment paren AA batterijen gebruikt in een krachtige, 500 lumen LED-zaklamp, die om de 30 minuten de spanning meet. De zaklamp heeft een constante 1,5 V nodig om op volle lichtsterkte te werken en ongeveer 1,2 V om op een acceptabel helderheidsniveau te werken. Onder die grens van Volt zijn de meeste accu’s in minder dan een uur over hun limiet heen en stoppen met werken. Vervolgens hebben we de beste batterijen geselecteerd op basis van prestaties en prijs.


Bekijk ook: Beste aaa batterijen


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/accessories/1409251/the-best-aa-batteries-the-longest-lasting-batteries-for-toys-and-gadgets

Naamsvermelding: Stuart Andrews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *