Beste Airco voor in de Slaapkamer

Het is buiten 30 graden en de aanhoudende hitte zorgt ervoor dat je maar blijft draaien en niet in slaap kunt komen. Herken jij dit? Dan is de kans groot dat een mobiele airco in jouw slaapkamer nog ontbreekt. Deze kan echter ontzettend handig zijn en brengt vele voordelen met zich mee. Het apparaat kan ervoor zorgen dat jij tijdens de hete zomerdagen wat afkoeling kan vinden in jouw slaapkamer.

Een goede mobiele airco is ideaal voor iedere slaapkamer. Je kunt dit apparaat overal neerzetten en hij is eenvoudig te verplaatsen. De meeste airco’s kunnen een ruimte verkoelen van rond de 25 vierkante meter. Veel airco’s zitten hier zelfs nog boven. Naast het verkoelen hebben veel mobiele airco’s een ontvochtigingsfunctie die zorgt voor een prettig slaapklimaat.

Een mobiele airco voor slaapkamers is dus zo een gek idee nog niet. Een heerlijke koele kamer om af te koelen na een hete zomerdag, daar tekent natuurlijk iedereen voor. In dit artikel zullen we gaan kijken naar een aantal verschillende airco’s voor in de slaapkamer. We gaan de meest belangrijke eigenschappen bespreken en met elkaar vergelijken. Hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel een goede keuze maken bij de aankoop van een airco voor in de slaapkamer.


Beste Airco voor Slaapkamer: Dit is onze top 5

Bij het kiezen van een airco zijn er verschillende dingen waar men rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan het koelvermogen, het geluidsniveau en de bedieningswijze. Dit zijn enkele zaken waar we in dit artikel naar zullen gaan kijken. Laten we gaan kijken naar onze top 5 mobiele airco’s voor in jouw slaapkamer.

Dit zijn de 5 beste airco’s voor in de slaapkamer van 2023:


1. Evolar EVO-ES9000 – Mobiele Airco voor Slaapkamer

De eerste airco waar we naar willen kijken is de mobiele airco voor slaapkamer zonder slang van Evolar. Dit apparaat is zeker niet de goedkoopste in zijn klasse maar brengt absoluut veel voordelen met zich mee.

Om te beginnen is deze airco geschikt voor grotere ruimtes tot wel 33 vierkante meter. Perfect dus voor op de slaapkamer. Het feit dat het een airco voor slaapkamer zonder slang betreft is zeer praktisch. Dit biedt veel mogelijkheden. Je bent niet meer genoodzaakt het apparaat altijd bij het raam of bij de deur te plaatsen.

Met een vermogen van 2500 Watt zou je wellicht verwachten dat deze airco voor slaapkamer een hoop herrie met zich meebrengt. Het tegendeel is echter waar. Met een geluidsniveau van maximaal 45 dB is dit een zeer stil apparaat. Ideaal dus voor in de slaapkamer. Nog een leuke bijkomstigheid van deze airco is het feit dat deze een mobiele bediening heeft via een app op je telefoon. Zo kun jij dus lekker in bed blijven liggen terwijl je de standen van de airco aanpast naar jouw wens.

Deze airco onderscheidt zich van soortgelijke producten met de 3-in-1 werking van koelen, verwarmen en het reguleren van de luchtvochtigheid.


2. Inventum AC905W

Deze mobiele airco kan ruimtes tot wel 35 vierkante meter verkoelen, dit maakt het product bruikbaar in iedere slaapkamer. De airco heeft een koelvermogen van 2600 Watt en heel heeft een geluidsniveau van 65 dB. Naast het koele van de ruimte kan dit apparaat ook dienen als ventilator en ontvochtiger. Een multifunctionele airco dus, die jou in alle gemakken voorziet.

Deze airco is simpel te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Met een gewicht van 29 kilo, kun je dit apparaat zonder al te veel moeite verplaatsen naar verschillende plekken in jouw slaapkamer. Wel dient rekening gehouden te worden met het feit dat deze airco een afvoerslang heeft die naar buiten geleid dient te worden.

Met zijn compacte uiterlijk is deze airco een eyecatcher in iedere ruimte tot een maximum van wel 35 vierkante meter.


3. AEG AXP34U338HW- Mobiele Airco

Deze airco is geschikt voor ruimtes tot wel 40 vierkante meter. Met een koelvermogen van 3400 Watt, heeft dit apparaat geen moeite om een dergelijk formaat ruimte te koelen. Wel komt dit samen met een geluidsniveau van 64 dB. Naast de koelfunctie kan deze mobiele airco ook fungeren als ontvochtiger.

Dit product wordt geleverd met een afstandsbediening die zorgt voor een eenvoudige, snelle bediening. Met een gewicht van circa 34 kilo, is deze airco prima te verplaatsen tussen verschillende ruimtes. Echter heeft ook deze airco een afvoerslang die uit het raam of deur gehangen moet worden.

Aangezien deze airco geschikt is voor ruimtes tot wel 40 vierkante meter, is deze ideaal voor grotere woningen waarin grote ruimtes gekoeld dienen te worden.


4. TROTEC Mobiele Airco voor in de Slaapkamer PAC 2100. X

Deze airco heeft een zacht prijsje in vergelijking met soortgelijke in zijn klasse. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 25 vierkante meter. Prima dus voor een normaal formaat slaapkamer. Deze mobiele airco met slang wordt geleverd met een handige afstandsbediening en heeft een gewicht van circa 23 kilo. Hierdoor is het apparaat makkelijk te verplaatsen binnen verschillende ruimtes.

Met een vermogen van 2000 Watt is dit nog best een krachtig apparaat voor zo een compacte airco. Naast de koelfunctie kan ook gebruik worden gemaakt van een luchtreinigingsfunctie die ervoor zorgt dat pluisjes, stof en haren niet langer voor irritaties zorgen. Het zorgt dus niet alleen voor een koele maar ook een schone ruimte waar je met een gerust hart in slaap kan vallen.

Deze mobiele airconditioner kan jou zelfs helpen om geld te besparen met zijn energiebesparingsfunctie. Naast de relatief lage aanschafwaarde van dit apparaat, is ook deze functie nog eens extra leuk voor de portemonnee.


5. Carrier 51QPD012N7S – Mobiele Airco voor slaapkamer

Deze airco is met een vermogen van 3500 Watt, zeer krachtig. Hij is dan ook geschikt voor slaapkamers tot een grote van 44 vierkante meter. Het apparaat heeft een geluidsniveau van maximaal 64 dB en weegt 36 kilogram. Voor een airco met dit vermogen is dat absoluut niet zwaar. Voor sommige mensen kan 64 dB voor in de slaapkamer echter iets aan de hoge kant zijn.

Deze airco wordt geleverd met een afstandsbediening die een zeer simpele bediening aanbiedt. Naast het koelen kan deze mobiele airco ook gebruikt worden voor het ontvochtigen van de ruimte. Dit alles zorgt voor een prettig klimaat om in te slapen. De airco is simpel te verplaatsen gezien hij eenvoudig verrijdbaar is. Wel dient een afvoerslang naar buiten te worden geleid.

Dit is een zeer krachtige, kwalitatief goede airco die in een betaalbare middenklasse zit qua prijs.


Conclusie: Wat is de beste airco voor in de slaapkamer?

Het is wel duidelijk dat een airco voor slaapkamer absoluut geen overbodige luxe is tijdens de zomermaanden. Naast de koelfunctie beschikken veel airco’s over een ontvochtigingsfunctie, wat zeer prettig is voor een goed klimaat in de ruimte waarin je slaapt. Er zit nogal wat verschil in de verschillende vermogens en geluidsniveaus van de verschillende mobiele airco’s. Wanneer jij bijvoorbeeld een lichte slaper bent en niet goed tegen geluid kunt, is het noodzaak dat je een airco kiest met lage decibels.

Verder is het belangrijk na te denken over het door jou gewenste formaat en de eventuele bijkomende functies zoals mobiele bediening en luchtontvochtiging. Nadat je jouw wensen op een rijtje hebt gezet zou je aan de hand van dit artikel een goede, weloverwogen keuze moeten kunnen maken. Neem vooral de tijd om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te strepen en neem nooit overhaaste beslissingen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *