Beste app om talen te leren van 2024

Het leren spreken van een nieuwe taal is een van de meest verrijkende ervaringen die je jezelf kunt geven, maar het vergt tijd en inzet. Gewapend met een geweldige gratis taalleerapplicatie kunt u leuke en handige manieren gebruiken om uw taalvaardigheden aan te scherpen.

De apps voor het leren van talen ondersteunen meerdere talen en bieden vele handige lessen aan die u altijd en overal kunt volgen, zelfs tijdens uw dagelijkse woon-werkverkeer. Je hebt honderden opties, dus kies verstandig.

We hebben een lijst van onze vijf favorieten gemaakt om u op weg te helpen.


1. Duolingo: Leer Talen Gratis App

Duolingo is een van de beste gratis apps voor het leren van talen vandaag de dag. Het ondersteunt meer dan 30 talen. De app maakt gebruik van een combinatie van tekst, audio en visuele inhoud om het leren van talen leuk te maken. Na elke les krijgt u meer uitdagende taken. Veel van de lessen worden geproduceerd door native speakers.

Het maakt niet uit welke taal u wilt leren, u zult bepaalde cursussen vinden die zijn ontworpen voor niet-moedertaalsprekers van het Engels. Het beste van alles is dat de app fictieve talen zoals Klingon en High Valyrian uit de cultklassiekers Star Trek en Game of Thrones leert.

Deze gratis app heeft een advertentie vrij abonnementsmodel genaamd Duo Plus. Het is beschikbaar voor Android-, iOS- en Windows-toestellen.


2. Leer Talen met Memrise App

Memrise is een gratis taal leer applicatie die offline cursussen aanbiedt. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface, perfect voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt altijd vanaf het begin van hun cursus beginnen, maar je hebt ook de mogelijkheid om de lessen voor gevorderden over te slaan.

De app biedt leuke en praktische lessen in een zeer aanpasbaar formaat. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen hoeveel woorden u in één les kunt opnemen. Ze nemen positieve versterking serieus. Elke keer dat je een juist antwoord geeft, word je beloond met punten. Het beste aan Memrise is misschien wel dat je er gesprekstaal in leert die je in alledaagse situaties kunt gebruiken. Het ondersteunt meerdere talen, en het heeft een pro-versie.


3. Busuu: Leer talen met de app

Busuu verbindt leerlingen wereldwijd. Gebruikers die deel uitmaken van hun massale gemeenschap kunnen elkaar helpen en mede-taalliefhebbers hun gewenste taal leren. De app is geschikt voor leerlingen van alle niveaus. Ze hebben ook speciale cursussen voor op reis, perfect voor lange vakanties in landen waar Engels niet veel wordt gesproken.

De software voor het leren van talen biedt kant en klare lessen voor beginners, die u allemaal offline kunt gebruiken. Ook hier is Busuu een ideale metgezel voor reizen. Het heeft misschien een kleine taalkeuze, maar het geeft veel tips voor lokaal gebruik. Helaas is voor de meeste van de beste functies betaling nodig. Als u onbeperkte gesprekken met buitenlandse studenten wilt, en andere geavanceerde functies, moet u Busuu Premium krijgen.


4. Babbel Taal App

Babbel is een op app die leerlingen helpt om hun communicatievaardigheden voor dagelijkse gesprekken aan te scherpen en de taalkeuze is niet zo breed en divers als die van Duolingo, maar het maakt het goed met lessen die je echte conversatievaardigheden aanscherpen. Ze hebben materiaal dat geproduceerd is door taalexperts en dat door moedertaalsprekers wordt ingesproken. De meeste talen die het ondersteunt zijn Europees.

De app stelt u in staat om met vertrouwen te spreken door interactieve dialogen en spraakherkenningstechnologie. Babbel zorgt ervoor dat u zich uw lessen herinnert door heel veel herhaling.


5. AccelaStudy® Infinite

AccelaStudy heeft een app voor elke taal die u wilt leren. Al hun apps zijn gebruiksvriendelijk en gratis. Ze zitten boordevol met een breed scala aan leermethoden, waaronder ‘flashcards’, dat zijn kaartjes waarbij het woord opgeschreven staat en als je het kaartje omdraait, door er op te tikken kunt u het antwoord zien. Audio-quizzen en spatiële herhaling heeft AccelaStudy ook nog. Met AccelaStudy kunt u zelfs uw eigen cursus samenstellen en zelf bepalen welke woorden u prioriteit geeft. Ze hebben ook een handsfree-modus, zodat u veilig nieuwe woorden en zinnen kunt leren tijdens uw dagelijkse woon-werkverkeer.


Waarop letten bij het kiezen van de beste app voor het leren van taal?

Verschillende apps voor het leren van talen zijn geschikt voor een verscheidenheid aan gebruikers. Ze bieden unieke lesmethoden en ondersteunen meerdere talen – Spaans, Frans en Iers om er maar een paar te noemen. Het spreekt voor zich dat je de juiste app moet vinden die biedt wat je nodig hebt. De vraag is: hoe?

Het eerste wat je moet doen is uitzoeken of je bereid bent te betalen voor een app of niet. Hoe dan ook, je zult een groot aantal opties beschikbaar hebben. Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, moet je de beste software voor het leren van talen vinden die de taal die je wilt leren ondersteunt. Het helpt ook als u bepaalt hoe u wilt worden onderwezen. Laten we zeggen dat u uw schrijfvaardigheid wilt aanscherpen. Misschien wilt u een app kiezen die uitgebreide spelling- en woordenschatlessen biedt. Als je een visuele leerling bent, kun je ervoor kiezen om een app te gebruiken die visuele inhoud integreert in het cursusmateriaal.

Als u weet wat u nodig hebt en wat u zich kunt veroorloven, komt u uit bij een app die u in staat stelt vloeiend en zelfverzekerd te communiceren in een vreemde taal.


Bron: https://launchberg.com/5-best-language-learning-apps/

Naamsvermelding: Geri Mileva & Darna M. Roberts

Was dit artikel behulpzaam?

One thought on “Beste app om talen te leren van 2024

  • Ik kende alleen Babbel en Duolingo en wist niet dat er zoveel apps waren om een taal te leren. Je kunt leren via een app overigens uitstekend combineren met wat er allemaal aan leermateriaal voor talen te vinden is op youtube. Het materiaal varieert ook heel erg.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *