Beste barcode scanner van 2024

Als u een klein bedrijf opent, is een van de belangrijkste dingen de barcodescanner. Barcodescanners maken het makkelijk om de prijzen te categoriseren wanneer kopers aan de kassa’s staan. Ze worden ook gebruikt om al uw producten bij te houden door een snelle veegbeweging en kunnen gegevens verzenden en opslaan naar een bestand op uw computer.

Hieronder vindt u de beste barcodescanners die u kunt kopen. Zowel groot als klein. De barcodescanners die wij hebben uitgekozen variëren van producten die gegarandeerd werken met makkelijke instructies. Ze hebben betaalbare prijzen en een de meeste hebben een supergroot draadloos bereik. Wij weten zeker dat u na het lezen van dit artikel een goede keuze heeft kunnen maken. Er zit er sowieso wel een tussen die aan al uw behoeftes voldoet.


1. DTRONIC W910 Draadloze Barcodescanner

Dit is een barcodescanner is van het merk DTRONIC. Dat is een populaire fabrikant van dit soort scanners. De DTRONIC W910 heeft een zeer complete play and plug ervaring. Het is redelijk betaalbaar en heeft een hele mooie uitstraling. In de draadloze modus hoeft u alleen maar de USB-ontvanger aan te sluiten op de USB-poort van het hostsysteem. Het systeem kan een Linux-, Mac- of Windows-computer zijn en het zal automatisch het scanproces starten.

De batterij van deze scanner gaat ongeveer 9 uur lang mee. Als u nou een groot warenhuis heeft, dan kun je de scanner 99 keer aansluiten op een stopcontact. De scanner heeft een draadloos bereik van 30 meter. Dit is redelijk ver en het is zeker een aanrader en hij is het geld ook zeker waar.


2. DTRONIC M4 Barcode Scanner

De DTRONIC is een van de beste keuzes als het over barcode scanners gaat. Hij is vrij duur maar hij werkt meteen goed. Daardoor is hij de prijs zeker waard. Hij heeft een stevige constructie. Hij kan vanaf telefoons scannen en werkt op een Azerty toetsenbord. Als u naadloze verbindingen met uw tablets, smartphones of met andere diverse apparaten nodig hebt, dan is dit uw beste keuze.

Deze scanner kan zelfs QR-codes scannen, mocht dat nodig zijn.


3. ProTools Draadloze Barcode Scanner

Met vele handige en goede functies, waaronder een geweldige scansnelheid, is de ProTools 2.4GHz draadloze barcodescanner zeker een van de top barcodescanners op de markt. Hij is best goedkoop, maar de scanner is in staat om meer veeleisende taken uit te voeren. Deze scanner produceert 2.4GHz draadloze & USB-aansluiting. Deze barcodescanner zal dus zeker een groot verschil maken voor het geval u van plan bent om veel producten op een snelle manier te scannen. De scanner kan ongeveer scannen tot 30 meter, dit maakt het een stuk makkelijke als u ver weg moet scannen.

Helaas is het niet mogelijk om deze scanner op iPads te installeren. Verder zijn wij hier heel tevreden over en vinden wij dit zeker een aanrader.


4. USB Barcode Scanner KE-2000

Dit is een ideale scanner voor mensen die meestal de voorkeur geven aan het gebruik van scanners met draad. De KE-2000 bedrade barcode scanner wordt geleverd in een stevig ontwerp met hoge decoderingssnelheid, de mogelijkheid om snel op te laden en de meeste 1D barcodes te scannen zoals: EAN / UPC / code 11 / code 39 / code 128 etc.

Het hebben van een stevige en duurzame constructie is altijd iets belangrijks, als je de barcodescanner dagelijks gebruikt. De scanner word geleverd met een draad van 2 meter, dus u heeft genoeg ruimte om te lopen. Als u echt meer ruimte nodig hebt, is dit geen aanrader, verder is het een prima apparaat en ook makkelijk te gebruiken. Er zullen vast wel apparaten zijn met een langere kabel maar die werken niet zo goed als deze.


5. Goedkoopste Barcode Scanner

Deze merkloze barcode scanner is een goede optie voor iedereen met een beperkt budget. Deze handheld is licht van gewicht en heeft geen verdere software of app installatie nodig om hem te gebruiken. Hij is verenigbaar met Windows, Mac en Linux. Hij werkt met gangbare bedrijfssoftware zoals Quickbooks en Microsoft Excel. Ondanks dat hij goedkoop is en geen merk heeft, is hij toch goed bruikbaar.

De merkloze barcode scanner kan ook goed scannen, zelfs op donkere plekken. Het werkt via een USB-aansluiting en is in staat om zowel te flikkeren als continu te scannen. Als u geld wilt besparen, is de merkloze barcode scanner een betaalbare optie die de klus nog steeds klaart.

Let op: Het is niet geschikt voor ticketsystemen bij evenementen wat soms best wel onhandig kan zijn.


Waarop letten bij het kopen van een barcode scanner?


Welk type barcode scant u?

Voordat u een scanner kiest, moet u vaststellen of u eendimensionale of tweedimensionale barcodes wilt scannen. Ondanks dat 1D-barcode in de meeste gevallen goed werken. Kan een 2D-barcode in sommge gevallen nodig zijn.


1D-barcodes

Het zijn de meest populaire barcodes. De kans is groot dat u 1D-barcodes vindt in magazijnen, winkels en andere gebieden die gebruik maken van point-of-sale-systemen. Voorbeelden van deze barcodes zijn code 39, met alfanumerieke kenmerken, EAN-codes die op de Europese markt worden gebruikt en UPC-codes die op consumptiegoederen worden aangebracht.


2D-barcodes – 1D

Barcodes bevatten maximaal 30 karakters. Daarentegen zijn 2D-barcodes in staat om meer informatie in een kleine ruimte vast te houden. In feite kunnen ze tot 3000 karakters opslaan. Bovendien kunnen 2D-barcodes tekst- en websiteadressen integreren die de shopper rechtstreeks naar de online aankoopsectie leiden. Voorbeelden van 2D-barcodes zijn PDF417 en QR-codes.


Van 1D naar 2D

Het nadeel van een 1D-barcodescanner is dat deze geen 2D-barcodes kan scannen. Omgekeerd kan een 2D scanner 1D barcodes wel lezen. Maar hoe zit het met een klein bedrijf dat de ene minuut 1D scanning nodig heeft en de andere minuut 2D mogelijkheden?

Dankzij de technologische vooruitgang hebben fabrikanten apparaten uitgevonden die zowel 1D als 2D-mogelijkheden hebben.


Op welke afstand moet u uw barcode-etiketten scannen?

Na het bepalen van het type barcode, is het volgende waar u rekening mee moet houden het bereik van de scanner. Bent u bijvoorbeeld van plan om productlabels te scannen die zich op meer dan 15 meter afstand bevinden of gaat u deze gebruiken om items te scannen die zich op korte afstand bevinden?

Kijk bij het winkelen voor een barcodescanner naar het bereik van de barcodescanner. Dit is simpelweg de afstand waarop het apparaat het barcodebeeld kan lezen. Verschillende barcodescanners hebben verschillende scanbereiken zoals hieronder aangegeven:

  • Standaard bereik – de barcodelezer kan scannen vanaf 0,75 meter.
  • Gemiddeld bereik – de barcodescanner kan werken van 1 tot 1,20 meter.
  • Lange afstand – deze barcodescanner is in staat om items te scannen die zich op ongeveer 7,60 meter afstand bevinden.
  • Uitgebreid bereik – de scanner kan werken vanaf een afstand tussen 1 meter en 15 meter.

Als u barcodes moet scannen op items die ver weg zijn en andere die dichtbij zijn, kan het zijn dat u twee verschillende scanners moet aanschaffen, omdat ze elk anders werken.

De grootte van de barcode verwijst naar de afstand waarop de productbarcodes moeten worden gescand. In wezen is het zo dat hoe langer het scanbereik, hoe groter de afstand is die uw barcode moet worden gepositioneerd om nauwkeurig te kunnen scannen. Naast het scanbereik moet u ervoor zorgen dat de barcode in het juiste milformaat en dpi wordt afgedrukt om de scanner optimaal te laten werken.

Retro-reflecterend materiaal – dit is alleen nodig als u te maken heeft met het lezen van barcodes op grote afstand. Dit materiaal zorgt voor een grotere scherptediepte, waardoor de scanner alle laserstralen kan scannen die naar de scanner worden teruggekaatst.


Bronnen:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *