Beste blu-ray speler van 2024

Laten we eerlijk zijn, Blu-ray-discs bieden een enorme verbetering van de beeld- en geluidskwaliteit vergeleken met standaard dvd’s.

Maar, als u een 4K-speler die 4K Blu-rays afspeelt, hogerop komt, krijgt u niet alleen extra resolutie, maar ook HDR (inclusief Dolby Vision en HDR10+), en objectgebaseerde surroundformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X. Er zijn veel 4K discs om uit te kiezen, dus het is nu een goed moment om te upgraden.

4K-spelers draaien nog steeds normale Blu-rays en DVD’s (weet u nog?), dus daar zult u ook nog plezier van kunnen hebben. Sommige 4K-spelers zijn ook algemene decks die meer niche audiodiskformaten zoals SACD en DVD-Audio kunnen afspelen.

De beste 4K Blu-ray-spelers hebben allemaal briljant beeld en geluid. Wij hebben een lijst gemaakt om u te helpen kiezen. We weten zeker dat u na het lezen van dit artikel een goede keuze heeft kunnen maken

Dit zijn de beste blu-ray spelers van 2024


1. Panasonic DMP-UB900EG DVD/Blu-ray speler

Foto credits: Panasonic

De DP-UB9000 is het nieuwste model van Panasonic en nadat Oppo is begonnen met het verminderen van het maken van zijn concurrerende apparaten, is het nieuwe model in de topspots op de markt van de high-end speler.

De plastic en blikken constructie, bekend bij de mainstream Blu-ray spelers, is vervangen door zwaar metaal en luxe design.

Naast zijn goede looks is de DP-UB9000 ook het eerste UHD-deck van Panasonic dat alle belangrijke HDR smaken ondersteunt: vanille HDR10, zijn dynamische broer HDR10+, HLG en Dolby Vision. De laatste is inbegrepen, hoewel Panasonic Dolby Vision niet een van zijn 4K TV’s ondersteunt.

De speler is niet alleen meer dan geschikt voor beelden. Het heeft ook een gedreven berijk, hoge kwaliteit DAC’s, tweekanaals en 7.1-kanaals analoge uitgangen, en Hi-Res Audio ondersteuning. Gooi er veel functies in en de UB9000 vinkt bijna elk vakje in het boek aan.

Natuurlijk is dit top-apparaat niet goedkoop, maar voor wie na de val van Oppo de ideale Blu-ray speler zoekt, is de Panasonic DP-UB9000 een meer dan goede vervanger. Hij is het geld ook zeker waard.


2. Sony UBP-X800M2 Blu-ray-speler

Sony was misschien een beetje laat op de Ultra-HD Blu-ray trend, maar ze hebben een geweldige machine neergezet. Hij is goed gemaakt, en de algehele beeldkwaliteit is geweldig.

Als extra bonus ondersteunt de speler ook een brede schaal aan audioformaten, kan hij SACD’s en zelfs DVD-A’s afspelen.

Waarom staat de speler dan op de tweede plaats in onze lijst? Nou, helaas ontbreekt het aan ondersteuning voor Dolby Vision. Ook ontbreekt het high-end HDR-formaat waar schijven steeds meer ondersteuning voor bieden. De Oppo UDP-203 ondersteunt die nu wel dankzij een firmware-update. Hij is helaas ook duurder dan onze top keuze, de Panasonic DMP-UB700.

Als je een UHD-speler wilt die ook als een zeer goede muziekspeler heeft, dan is de Sony UBP-X800 een goede keuze. Als je iets wilt dat alleen gericht is op het afspelen van films, zijn er betere of goedkopere apparaten.


3. Pioneer UDP-LX500 Blu-Ray speler

Het prijskaartje van €999 is misschien een beetje intimiderend. De Pioneer heeft met de UDP-LX500 een hele goede speler geproduceerd. Deze thuisbioscoop held verdient het om op de shortlist van alle high-end upgrades te staan. Hij kan gerust beweren dat hij een van de beste algemene 4K Blu-ray-spelers is die verkrijgbaar zijn voor minder dan 1000 euro.

Er zijn wel nadelen. Het is niet zo’n briljante videorecorder als zijn rivaal, de goedkopere Panasonic DMP-UB9000. Het is ook niet zo goed afgewerkt. Maar als muziek voor jou net zo belangrijk is als films, dan heeft het duidelijk een bredere aantrekkingskracht. Beweeg over Bradley en Gaga, een nieuwe AV-ster is geboren.


4. Xbox One X console

De Xbox One X is een beest van een gameconsole. Het biedt 6 teraflops van prestaties, 12 GB GDDR5 RAM en een acht-kernachtige CPU geklokt op 2.3GHz. Verreweg het krachtigste apparaat op deze pagina.

Maar ondanks al dat vermogen onder de motorkap is het niet de beste 4K Blu-ray speler. Zeker, het kan 4K UHD-discs afspelen. Het ondersteunt zelfs Dolby Atmos-audio. De beelden die het produceert zullen u waarschijnlijk niet wegblazen. Dat komt, omdat de Xbox One X niet hetzelfde niveau van beeldopschaling heeft als sommige andere toegewijde mediaspelers op deze lijst.

Hoewel de Xbox One X misschien niet zo goed is als een 4K Blu-ray speler als de Oppo of de Sony, zouden we graag zien dat een van die spelers een Xbox One X game aankan.


5. Xbox One S console

Het niet bezitten van de titel van een “goede Blu-ray speler” weerhoudt de Xbox One S er niet van om een geweldige, goedkope manier te zijn om 4K Blu-ray discs af te spelen.

Met een Blu-ray disc drive en de mogelijkheid om Netflix in 4K Ultra-HD te draaien, is Microsoft’s nieuwste iteratie van de Xbox een geweldige ‘jack-of-all-trades’ machine die in staat is om te voldoen aan uw UHD-disk behoeften en het spelen van de nieuwste console game uitgebracht voor het systeem.

Het nadeel van het kunnen doen van alles is dat u werkt met een interface die in de eerste plaats is ontworpen voor gaming. De controller die bij de console wordt geleverd is niet de meest efficiënte manier om het afspelen van films te regelen en de machine heeft geen ondersteuning voor Dolby Vision.

Hoe dan ook, als u een machine wilt die zowel uw gaming als uw thuisbioscoop behoeften aankan, is de Xbox One S de console voor het werk.


Wat heb ik nog meer nodig om 4K UHD Blu-ray te bekijken?

Voordat u wat geld op een nieuwe speler zet, zorg er voor dat u al een 4K TV hebt om naar te kijken. Als u die niet hebt, kijk dan in onze gids naar de beste 4K TV.

Als u geen 4K TV heeft, zal uw 4K Blu-ray speler nog steeds werken, maar het zal alleen beelden weergeven in 1080p. Koop een gewone Blu-ray disc in plaats van een 4K versie en het zal nog steeds spelen in 3840 × 2160 resolutie, maar het zal niet een native 4K beeld zijn en zal merkbaar anders zijn dan een Ultra-HD Blu-ray.


Bekijk ook: De beste dvd speler


Bron: https://www.techradar.com/news/video/the-best-4k-blu-ray-players-you-can-buy-right-now-1321481

Naamsvermelding: Nick Pino & Henry St Leger 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *