Beste boekenplank speaker van 2024

Super cool dat je op zoek bent naar de beste boekenplank speaker! Onze experts zijn er weer op los gegaan en hebben verschillende boekenplank speakers vergeleken. De beste boekenplank speakers hebben geen vaste eigenschappen en lopen sterk uiteen. Er zijn goedkopere boekenplank speakers met de basisopties, maar er zijn er ook die de kamer echt flink doen vullen met flink wat geluid. Er zijn ook dure modellen die echt de perfecte geluidskwaliteit hebben. Het kleine formaat van de boekenplank speakers maakt het mogelijk om ze in meerdere kamers te gebruiken.

Er zijn twee soorten boekenplank speakers waar je rekening mee moet houden:

  • Versterkt: de ingebouwde versterker bedient de speakers die het geluid direct produceren. Ze zijn eenvoudig te installeren en in te stellen, zonder dat er extra kabels nodig zijn. Ze hebben echter wel stroom nodig, dus het stopcontact moet in de buurt zijn. Deze luidsprekers zijn handig, maar meestal duur. Ook als er iets in de luidspreker stuk gaat, moet er meestal een reparatie of vervanging plaatsvinden.
  • Passief: deze hebben een externe versterker nodig om het geluid te maken. Deze speakers hebben ook kabels nodig om op de versterker aan te sluiten. Ondanks dat geven ze betere controle over het mengen van het geluid. Deze luidsprekers kunnen wel makkelijker geüpgrade worden.

De luidsprekers op deze lijst hebben de optie om aan te sluiten op een mengtafel of op een andere bron met een laag niveau. Er zijn geen extra kabels nodig, omdat de externe versterker niet nodig is. Bij het testen van verschillende modellen worden hier de beste boekenplank speakers weergegeven.


Beste boekenplank speaker: Dit is onze top 10

Na veel onderzoek en research van onze experts hebben we een top 10 samengesteld. Die hier gratis te lezen is. Doe er vooral je voordeel mee. En zoek een leuke boekenplank speaker uit die helemaal bij jou past!

Dit zijn de 10 beste boekenplank speakers van 2024:


1. Edifier Studio 1280T Boekenplank Speaker

Deze boekenplank speakers op budget bieden meerdere mogelijkheden om je geluid naar je smaak te laten klinken. Je hebt de optie om hoge en lage tonen aan te passen met een bereik van -6 Decibel tot +6 Decibel. Het kan echter wat ruisend worden op het hoogste volume. Waar deze speakers echt op uit blinken, is de bas. Ze vullen de ruimte met een dicht, sterk effect waardoor een mooi geluid ontstaat. Met de afstandsbediening kun je de luidsprekers harder of zachter zetten. De afstandsbediening is ook voorzien van een demp knop. Gezien de prijs kun je dit apparaat zien als de beste boekenplank speaker. Zeker als je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding.

Dus als je op zoek bent naar goedkope boekenplank speakers dan moet je echt deze hebben. De kwaliteit wat dat betreft is echt geweldig.


2. Edifier R1700BT Boekenplank Speaker

Natuurlijk staat Edifier vaker in ons lijstje. Het zijn namelijk echt geweldige boekenplank speakers. Deze boekenplank speaker kun je draadloos verbinden met je telefoon. Ze kunnen elk type muziek afspelen via een smartphone, tablet of een ander apparaat met Bluetooth. De DSP doet zijn werk goed, zodat de kleinste vervorming weg is en het geluid op elk volume mooi blijft. Het geluid is helder en breed, maar bij de lage volumes is het wel wat minder. De lage tonen zijn erg diep en mooi. Het geluid kan lekker hard, terwijl elk stukje tekst en elk instrument duidelijk te horen is.

De speakers zijn gemakkelijk te bedienen via de afstandsbediening of knoppen op de speaker zelf. What Hifi benoemt deze speakers zelfs tot de beste kwaliteitsprijs verhouding boekenkast speakers. What Hifi is een zeer grote review website in Amerika.


3. Audioengine A2+ Pc Speakers

Dit apparaat is ontwikkeld met een computer in het achterhoofd en heeft een stevige bouw en meerdere stekkers om dingen aan te sluiten. De luidsprekers hebben 2 analoge aansluitingen en een USB-aansluiting waardoor het schone geluid mogelijk is. Bovendien beschikken deze versterkte luidsprekers over de optie om een subwoofer aan te sluiten voor extra bas. Ondanks de kleine afmeting vult het apparaat kleine ruimtes eenvoudig met geluid.

Ze werken goed op hoge tonen en zorgen voor een zuiver geluid met alle tonen die duidelijk te horen zijn. Toch bereiken de lage tonen niet de maximale diepte, terwijl ze binnen het gebruikelijke bereik behoorlijk goed zijn.

Ze zijn ook verkrijgbaar in de kleur zwart of wit.


4. Edifier S1000DB Boekenplank Speaker

Deze versterkte luidsprekers zijn stevig in elkaar gezet en ze hebben een goed oog voor details. De kleine subwoofertjes behalen uitermate lage geluiden. De verzegelde kasten zorgen ervoor dat er geen geluid verloren gaat, waardoor een krachtig, doordringend geluid over de hele ruimte mogelijk is. De middentonen klinken stevig en mooi, waardoor elk instrument en geluid vrijwel perfect klinkt.

De bas is echter het beste van deze luidsprekers. Het is dicht en luid, maar niet dreunend, waardoor alle geluiden van de muziekstroom duidelijk naar voren komen. De luidsprekers zorgen voor een hard geluid in een kleine ruimte.


5. Polk T15 Boekenplank Speaker

Deze passieve luidsprekers trekken de aandacht van audioliefhebbers voor hun betrouwbare geluid. De stevige bouw maakt een helder en natuurlijk geluid mogelijk. De luidsprekers zijn gemaakt van stevige materialen en werken soepel samen voor een goed geluid.

De bas maakt indruk, omdat deze massief en solide aanvoelt. De tonen zijn helder en maken elk stukje tekst duidelijk. De hoge tonen die door de 1-inch tweeter worden gemaakt, klinken ook goed, waardoor de helderheid van de zang blijft.

Ook het ontwerp is eenvoudig en is aangedreven door een stevige versterker. Deze luidsprekers zijn een goed toevoeging.


6. Sony SS-CS5 Boekenplank Speaker

Deze vrij goedkope boekenplank speakers kunnen een zeer krachtig geluid geven en ze kunnen buitengewoon luid zijn. Ze laten maar liefst 100W toe om via de speaker het signaal te laten overvloeien naar het grote, machtige geluid.

De grote woofer zorgt voor een stevige bas die de achtergrond vormt voor de zang. Het zorgt voor zelfverzekerde, stabiele lage tonen. Een goede vezelbescherming en de naar achteren gerichte poort verkleinen de vervorming en zorgen voor een helder geluid. Dit model verdient zeker zijn plaats bij de beste recensies voor boekenplank speakers!


7. KEF LS50 Boekenplank Speaker

Deze kleinere passieve luidsprekers vertegenwoordigen high-end apparatuur. Ze zijn voorzien van een perfecte tweeter-in-woofer ontwerp voor het mooie, sterke geluid. De bouw is uitermate goed en helpt het geluid tegen vervormingen. Deze boekenplank speakers leveren alle tonen precies zoals ze bedoeld waren om te klinken, waardoor elke mogelijke vervorming wordt weggehaald.

Het geluid is enorm. Het bereik gaat van -47 Hz tot 45 kHz en biedt een grote basis voor de kleinste geluidjes. De luidsprekertjes maken het mogelijk om de hele ruimte te vullen met geluid. Bij deze luidsprekers is de plek waar je ze neerzet niet de sleutel, omdat ze ervoor zorgen dat de perfecte plek in de ruimte, overal hetzelfde is.


8. KEF R300 Pc Speakers

Deze prijzige, passieve luidsprekerset bevat een grote tweeter en een nog grotere woofer. De indrukwekkende woofers zorgen voor een strakke, nauwkeurige bas, en dat kun je goed horen. Het geeft een mooi effect bij zowel het luisteren naar muziek als bij het spelen van games.

Het ongebruikelijke ‘waveguide’ ontwerp dient voor het verminderen van vervorming en perfect geluid naar elk punt van de omgeving.

Het geluid is topkwaliteit. De helderheid en scherpte van elke noot in combinatie met een uitstekend vermogen en een groot bereik zorgen ervoor dat je kunt genieten van het krachtige geluid dat aanwezig is.

Als bonus krijg je er ook 5 jaar garantie bij. Wat wil je nog meer?!


9. Klipsch RB-61 II Boekenplank Speaker

Deze passieve luidsprekers hebben alles in huis om een groot en levendig geluid te maken.

De tweeter krijgt het geluid op de hoge tonen en zorgt voor helderheid.

De bas die deze luidsprekers geeft, komt dicht in de buurt van de prestaties van een subwoofer. Sterke, lage tonen die niet spelen met de muziek en geen helderheid opgeeft maken deze luidsprekers 1 van de best klinkende luidsprekers onder de boekenplank speakers die zijn beoordeeld.


10. Klipsch R-14M Pc Speakers

Deze boekenplank speakers op budget zijn gemaakt met een surround sound systeem in het achterhoofd. Toch maken hun goede bouw en onderdelen het een betrouwbaar setje luidsprekers. Het Klipsch ontwerp van de tweeter geplaatst in een hoorn zorgt voor een precieze verspreiding van geluid zonder de helderheid en scherpte van de hoge tonen te verliezen. De naar achteren gerichte poorten zorgen voor een extra bescherming tegen vervorming. De tonen zijn prima met een bijna geen speling, hoewel ze soms te fel worden tijdens gesprekken en verandering in muziek. De indruk is duidelijk en helder.


Waarop letten bij het kopen van de beste boekenplank speaker

Versterkt of passief: Controleer of de boekenplank speakers die je koopt passief of versterkt zijn. Versterkte luidsprekers moet je aansluiten aan stroom en waar je geluid vandaan komt, en dan werken ze. Voor een paar passieve luidsprekers moet je echter een extra versterker aanschaffen om geluid te kunnen krijgen.

Afmetingen: Bij luidsprekers doet de grootte er soms wel toe. Hoewel je misschien geneigd bent om te zoeken naar het kleinste en schattigste paar dat je kunt vinden, weet dat een groter paar vaak een voller geluid zal geven. Bovendien, omdat boekenplank speakers meestal geen subwoofer hebben, zul je afhankelijk zijn van je twee luidsprekers om voldoende bas te produceren.

Bluetooth: Wil je muziek afspelen vanaf je smartphone of computer? Check dan eerst even of de boekenplank speakers die je wilt wel bluetooth heeft. Met Bluetooth kun je met één druk op een knop muziek op je boekenplank speaker aanzetten


Bekijk ook: De beste platenspeler van 2024

Uitgelichte afbeelding door: David falkner

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *