Beste compacte printers van 2023

Als u een van de beste compacte printers gebruikt, kunt u thuis of op kantoor veel ruimte besparen. Printers zijn een handig hulpmiddel, maar sommige van de grotere modellen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Daarom hebben we deze gids samengesteld met kleine printers met een compact ontwerp. Met de technologie van nu en de meer ruimtebewuste consument is er een grote keuze aan compacte printers (die ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen zijn en niet veel ruimte in beslag nemen op het bureau). U hoeft ook niet af te zien van de afdrukkwaliteit, want sommige van deze draagbare modellen hebben een vergelijkbare afdrukkwaliteit als hun grotere neven en nichten.

Compact is een term die echter een breed scala aan printers omvat. Bent u op zoek naar een printer die u makkelijk kunt verplaatsen? Deze compacte printers werken meestal op batterijen, zodat u ze ook onderweg kunt gebruiken. Ze zijn ideaal voor iedereen die regelmatig reist. Er zijn ook enkele compacte printers die nog steeds ontworpen zijn om op uw bureau te staan. Deze nemen alleen minder ruimte in beslag. Deze zijn perfect voor mensen met beperkte ruimte, zoals een klein bureau in een appartement.

We hebben de beste compacte printers op de markt grondig getest. We keken naar de printkwaliteit door honderden documenten en afbeeldingen af te drukken. Ook hebben we gekeken naar de grootte, de vorm, het ontwerp en de draagbaarheid bij het vergelijken van elk apparaat. Uiteindelijk denken we dat de HP OfficeJet All-in-one 250 de beste compacte printer op de markt is. De OfficeJet 250 biedt een breed scala aan functies, waaronder een ingebouwde scanner, terwijl hij toch licht en compact blijft. Als u iets groters wilt, hebben we ook een gids voor de beste all-in-one printers.


1. HP OfficeJet All-in-One 250 Printer

De HP OfficeJet All-in-one 250 staat bovenaan onze beste compacte printergids. Dit omdat hij niet alleen beschikt over een groot aantal functies, maar hij laat u onderweg ook documenten afdrukken, scannen en kopiëren. Ook presteerde hij uitstekend in onze test met zeer weinig inkt- of invoergerelateerde fouten. De afdrukkwaliteit van deze compacte printer is werkelijk indrukwekkend en concurreert met die van veel standaard inkjetmodellen. Waarschijnlijk omdat hij een resolutie van 4800 x 1200 dpi (dots per inch) heeft.

Voor een mobiele printer drukt de OfficeJet 250 ook snel (wel acht pagina’s per minuut voor zwart-wit documenten en zeven pagina’s per minuut voor kleurendocumenten). Als bonus is hij ook veel stiller dan andere mobiele printers. De machine maakt gebruik van een driekleurige en zwarte cartridge. Printers die gebruik maken van individuele cartridges in plaats van tri-color degenen hebben de neiging om lagere lopende kosten van de inkt, maar dit HP-model neemt ook hoge capaciteit cartridges, die de kosten laag kan houden.

Test

In de tests, deed de printer, kopieermachine en scanner precies waarvoor u hem aan zult schaffen. Met een scan- en kopieerresolutie van 600 x 600 dpi was de tekst goed leesbaar. Er was ook een kleine kleurafwijking van de originele documenten. Kortom is het echt een top printer. Het enige nadeel is dat de scanner en de kopieermachine geen dubbelzijdige vellen kunnen lezen.

De HP OfficeJet All-in-one 250 is compact, maar is niet de kleinste mobiele printer die er is. Maar zelfs met zijn robuuste functieset weegt hij slechts iets minder dan 7 pond (met de batterij erop) en past hij in een standaard draag- of rugzak. Het batterijpakket wordt geleverd met de printer en bevat voldoende lading om 500 pagina’s af te drukken, of om de printer gedurende een lang weekend te laten werken. U bedient alle printerfuncties met een 2.65 inch touchscreen aan de voorzijde van het apparaat.

U kunt USB, Wi-Fi of Bluetooth gebruiken om documenten naar de printer te sturen. Het apparaat ondersteunt niet direct programma’s als Google Cloud Print of Apple AirPrint, maar er is wel een app die u kunt downloaden van HP waarmee u vanaf uw mobiele apparaten kunt printen. Over het geheel genomen behoort de HP OfficeJet All-in-one 250 gemakkelijk tot de beste compacte printers die u momenteel op de markt kunt kopen.


2. HP OfficeJet Mobile 200 Compacte Printer

De OfficeJet Mobile 200 is de minder dure broer of zus van de HP Office Jet All-in-one 250, die hierboven staat (onze beste keuze voor de beste compacte printer). Net als het luxere model beschikt hij over een uitstekende printkwaliteit voor een mobiele printer – met dezelfde hoge printresolutie (4800 x 1200 dots per inch) en afdruksnelheid (ongeveer zeven tot acht pagina’s per minuut). De OfficeJet 200 heeft echter geen zware kopieermachine en scanner, waardoor deze compacte printer zowel goedkoper als gemakkelijker mee te nemen is.

Met 14,3 x 73,32 x 2,7 inch weegt de HP OfficeJet 200 minder dan vijf pond als u een kabel gebruikt om hem van stroom te voorzien. Met de meegeleverde batterij is hij iets zwaarder, maar hij past nog steeds gemakkelijk in uw rugzak of handtas. U kunt het batterijniveau op elk moment controleren, en vanaf een volledige lading kan hij tot 500 pagina’s printen.

Extra’s

Deze compacte printer heeft een handige documentinvoer, zodat u niet in de buurt hoeft te staan om elke pagina één voor één te laden. Er is echter geen uitvoerlade om uw documenten in op te vangen, dus u moet de OfficeJet 200 op een plat oppervlak gebruiken. Toen we de inktprijzen onderzochten, ontdekten we dat elke pagina die met deze machine wordt afgedrukt ongeveer 21 cent kost. Als u vooraf investeert in de hoge capaciteit inktcartridges, kunt u iets meer dan vijf cent per pagina besparen.

Houd er rekening mee dat in plaats van een touchscreen zoals de OfficeJet 250, de 200 een knopbediening heeft. En hoewel u verbinding kunt maken met de printer via USB en Wi-Fi, kunt u jammer genoeg niet printen via Bluetooth. Als u echter zonder de toeters en bellen van de 250 kunt, en u wilt gewoon een uitstekende compacte printer, dan is de OfficeJet Mobile 200 een fantastische waarde en een briljante keuze.


3. Brother PJ-723 Compacte Printer

De PocketJet 7 PJ723 is de meest draagbare printer die we hebben getest en biedt een aantal functies aan waardoor hij nog lichter kan zijn. Met een gewicht van iets meer dan een pond en de afmetingen van 10,04 x 2,17 x 1,53 past hij in een grote zak. In plaats van inkjettechnologie, waarvoor bewegende delen nodig zijn, maakt de PocketJet 7 gebruik van thermische technologie om te printen. Hoewel dit betekent dat u geen vervangende inkt hoeft te kopen, kunt u met dit apparaat niet in kleur printen.

Ook kan het moeilijk zijn om het speciaal papier dat nodig is in handen te krijgen. Dit papier is vergelijkbaar met het kassabon papier dat de meeste winkels gebruiken. U moet zorgvuldig kiezen tussen duurzaam en normaal thermisch papier. Dit is afhankelijk van hoe lang u documenten wilt archiveren. Het kan de moeite waard zijn om het soort papier te kopen waarop u kunt schrijven. Zeker, aangezien het oppervlak glad is, kan het moeilijk zijn om te schrijven op normaal thermisch papier.

Het is belangrijk om te weten dat de batterij niet bij de PocketJet 7 PJ723 wordt meegeleverd. Kiest u er toch voor om er een te kopen? Dan kunt u er tot 600 pagina’s op een enkele lading mee printen. U kunt ook printen of opladen met accessoires, zoals een autolader, die u wat extra flexibiliteit zal geven.
Deze thermische printer produceert documenten langzamer dan onze meest aanbevolen printers en bereikt snelheden van ongeveer vijf pagina’s per minuut. Het enige grote minpunt is dat u de documenten met de hand door de printer zal moeten voeren, maar niet als u investeert in een rol of een andere soort ´invoerder´.

Kwaliteit

De PocketJet 7 creëert zeer scherpe tekst, zelfs met zijn lage resolutie van 300 x 203 dpi. Omdat het apparaat niet de meest gangbare printtechnologie gebruikt die u waarschijnlijk gewend bent, kan het zijn dat uw documenten een vreemde geur hebben. Maar verder zijn er geen grote minpunten.

Deze compacte printer heeft niet zoveel aansluitmogelijkheden als onze beste keuze. U kunt alleen printen vanaf een laptop, en dat kan niet draadloos. Vanwege deze beperkingen raden wij deze mobiele printer niet aan voor dagelijks gebruik. Als u van plan bent om facturen voor klanten af te drukken of een soortgelijk gebruik in gedachten heeft. Maar als u op zoek bent naar een zeer draagbare compacte printer, is de PocketJet 7 PJ723 het overwegen waard.


4. HP DeskJet 2632 All-in-one Printer

De HP DeskJet 2632 is geen mobiele of draagbare printer. In plaats daarvan heeft hij de all-in-one functies, waaronder een scanner en kopieerapparaat. Toch is het vrij licht dus makkelijker te verplaatsen en op te bergen dan andere all-in-one inkjets.

De DeskJet 2632 heeft ook een grotere papierlade dan veel van de andere (door ons geteste) compacte printers, zodat u deze minder vaak hoeft te herladen. Tijdens het testen merkten we dat het een paar drukfouten meer opleverde dan onze favoriet uit deze lijst, maar deze printer is wel veel betaalbaarder.

De scanner en het kopieerapparaat werken prima, maar door het formaat van de printer voer je documenten door de machine in plaats van een traditionele flatbedscanner. Als u een compacte printer nodig heeft die kan scannen en kopiëren, dan is de HP Deskjet 2632 een solide keuze. Het enige minpunt is deze printer dus niet gemakkelijk mee te nemen is.


5. Epson WorkForce WF-100W Compacte Printer

De Epson WF-100 kan tot 100 vellen per batterijlading printen. Onze beste compacte printer kan tot vijf keer meer pagina’s per lading printen – maar de Epson WF-100 kost aanzienlijk minder. En in tegenstelling tot sommige printers is de batterij inbegrepen in de eerste aanschaf, wat u geld bespaart.

De Epson WF-100 is ook kleiner en lichter dan veel van de door ons geteste compacte printers. Hij weegt slechts 3,5 pond. Hij bevat alle connectiviteitsopties die zakenreizigers nodig hebben. Onze tests hebben uitgewezen dat hij een betere dan gemiddelde printkwaliteit heeft, hoewel hij langzamer afdrukt dan andere compacte printers. Zowel de printlade als de capaciteit van de cartridge zijn functioneel, maar we hadden graag een hogere capaciteit voor beide functies gezien. Deze beperkte capaciteit verhoogt echter de draagbaarheid van deze compacte printer. Maar al met al is dit een zeer goede printer, die nog eens betaalbaar is ook.


Hoe TopTenReviews de beste compact printers heeft getest

Omdat de draagbaarheid belangrijk is om te overwegen bij de keuze van een mobiele printer, gebruikten we hands-on tests om het gewicht en de grootte van elke machine te beoordelen, waarna we er een score aan toewezen. Daarnaast hebben we de levensduur van de batterij van elke printer onderzocht. Ook hebben we gecontroleerd of de batterij was inbegrepen of apart moest worden aangeschaft, wat de waarde van het apparaat beïnvloedt. Batterijen die veel documenten afdrukken op een enkele lading deden het beter in onze vergelijking.

We hebben honderden voorbeelddocumenten onderzocht, tientallen geprint met elk apparaat, die we vervolgens beoordeeld hebben. Tijdens onze tests hebben we op elke machine dezelfde teksten en foto´s geprint en hebben we de uitvoerkwaliteit ervan vergeleken. We gingen op zoek naar de frequentie van de afdrukfouten, zoals spotting, strepen of bloeden. Daarnaast vergeleken we de printresolutie van de machines naast elkaar.

Na het bekijken van de uitvoerkwaliteit van de machines, hebben we elke machine een cijfer toegekend op basis van de prestaties. Drukkers die een leesbare test met enkele merkbare fouten produceerden, kregen een C-cijfer, terwijl bij de B-cijfers de prestaties ongeveer gemiddeld waren met slechts enkele fouten. We hebben A-cijfers gereserveerd voor printers die gemakkelijk leesbare tekst maken met weinig tot geen fouten. De meeste gebruikers zullen niet tevreden zijn met een printer die een cijfer lager dan een C heeft verdiend.

Extra’s

Bij de aanschaf van een compacte printer is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van inkt en of thermisch papier, dus we hebben aangegeven welke printers speciaal papier nodig hebben en welke standaard 8,5 x 11 printpapier gebruiken. We hebben ook de kosten van inkt vergeleken voor elke printer die we hebben beoordeeld. Vervolgens hebben we deze informatie omgerekend tot hoeveel het kost om met elke machine af te drukken, zodat het gemakkelijk is om de kosten op lange termijn van het bezit van elke machine te vergelijken.

Tot slot hebben we gekeken naar de rest van de functies van de printer, waarbij we opmerkten of deze ook Wi-Fi en andere connectiviteitsopties zoals USB of Bluetooth bevat. Online ondersteuning is tegenwoordig essentieel voor printers, en sommige printers maken verbinding met mobiele apparaten met populaire cloudprogramma’s, terwijl andere gebruik maken van eigen apps.


Hoeveel kost een compacte printer?

Compacte printers zijn vaak duurder dan alles in één modellen vanwege hun formaat en de draagbaarheid en de batterijen.

De door ons geteste compacte printers variëren van ongeveer $75 tot iets minder dan $400, en de gemiddelde prijs van een compacte printer ligt rond de $250. Dat is iets meer dan het dubbele van de kosten van een gemiddeld all-in-one model. De duurste compacte printers zijn echter niet noodzakelijkerwijs de beste investering. U kunt een geweldige afdrukkwaliteit en functionaliteit krijgen zonder een premie te betalen. Kijk voor de beste waarde naar modellen die rond de $200 kosten.


Belangrijkste kenmerken van een compacte printer


Printerontwerp

Over het algemeen geldt dat hoe lichter een mobiele printer is, hoe beter. U kunt hem dan op z’n minst makkelijk verplaatsen en meenemen. We zijn echter op zoek gegaan naar modellen die met hun compacte formaat de eigenschappen en kwaliteit in balans brengen. Als u naar een mobiele printer kijkt, controleer dan de afmetingen om te zien of deze past in de drager die u normaal gesproken gebruikt, zoals een laptoptas of rugzak.

Een andere belangrijke overweging is de levensduur van de batterij. Controleer hoeveel documenten u kunt afdrukken of hoeveel dagen u kunt gaan voordat u de batterij moet opladen. Als u de batterij regelmatig moet aansluiten, heeft dit gevolgen voor de algehele draagbaarheid van de printer. Dan moet u namelijk nog steeds in de buurt zijn van een stopcontact (of ander oplaad punt).


Uitvoer

De afdrukkwaliteit is een van de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van elk type printer. Dus we hebben gekeken naar de documenten die door elke machine worden afgedrukt onder hoge vergroting. Omdat u waarschijnlijk geen voorbeelddocumenten naast elkaar zult vergelijken als u een printer kiest, stellen we voor om hun printresolutie te vergelijken. De printresolutie is een goede indicator voor hoeveel detail een printer in afbeeldingen kan nabootsen. Hoe hoger de cijfers, hoe beter de resolutie. Kleinere, hoge-resolutie printers kosten meestal meer, dus het kan zijn dat u een compromis moet sluiten over de resolutie en draagbaarheid om iets in uw prijsklasse te vinden. Als u foto’s afdrukt, raden wij u een van de beste fotoprinters aan om er zeker van te zijn.

We zijn op zoek gegaan naar printers die een standaardformaat, 8,5 x 11 documenten, kunnen printen, maar hoe meer flexibiliteit je hebt in je papierkeuze, hoe beter. Terwijl alle printers die we overwogen hebben om met standaardformaat papier om te gaan, let op de speciale papiervereisten. De Brother PocketJet PJ723 maakt bijvoorbeeld gebruik van thermisch papier.

Fabrikanten noemen de snelheid van de printers in de specificaties van de machines, maar we hebben de modellen die we hebben bekeken getimed om hun snelheid in de praktijk te benaderen. Gebaseerd op waar u de printer voor gebruikt, kan het belangrijk zijn om rekening te houden met de snelheid.


Inkt & media

U wilt controleren welke soorten cartridges uw inkjet compacte printer gebruikt. Als er hoogrenderende cartridges nodig zijn, kunt u meestal een paar cent per pagina afscheren. Of u kunt een printer overwegen die gebruik maakt van thermische printtechnologie zoals de PocketJet PJ723, hoewel het speciaal papier dat deze machines gebruiken op eigen kosten komt.

Let op de gebruikelijke uitgangsvoorwaarden van de printer, inclusief het maximale aantal pagina’s dat de fabrikant per maand voorstelt om af te drukken, de zogenaamde maandelijkse duty cycle. Regelmatig printen boven dit aantal kan de machine sneller verslijten en schade veroorzaken. Zorg er dus voor dat de duty cycle overeenkomt met uw behoeften.


Connectiviteit

Drukkerijen die verbinding maken met verschillende online opslag- en cloudsystemen zijn nuttiger, zeker nu er zoveel digitaal wordt opgeslagen. Controleer of uw cloud-opslagprogramma wordt ondersteund door uw printer. Dat maakt het namelijk een stuk eenvoudiger.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *