Beste compacte printers van 2024

Als u een van de beste compacte printers gebruikt, kunt u thuis of op kantoor veel ruimte besparen. Printers zijn een handig hulpmiddel, maar sommige van de grotere modellen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Daarom hebben we deze gids samengesteld met kleine printers met een compact ontwerp. Met de technologie van nu en de meer ruimtebewuste consument is er een grote keuze aan compacte printers (die ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen zijn en niet veel ruimte in beslag nemen op het bureau). U hoeft ook niet af te zien van de afdrukkwaliteit, want sommige van deze draagbare modellen hebben een vergelijkbare afdrukkwaliteit als hun grotere neven en nichten.

Compact is een term die echter een breed scala aan printers omvat. Bent u op zoek naar een printer die u makkelijk kunt verplaatsen? Deze compacte printers werken meestal op batterijen, zodat u ze ook onderweg kunt gebruiken. Ze zijn ideaal voor iedereen die regelmatig reist. Er zijn ook enkele compacte printers die nog steeds ontworpen zijn om op uw bureau te staan. Deze nemen alleen minder ruimte in beslag. Deze zijn perfect voor mensen met beperkte ruimte, zoals een klein bureau in een appartement.

We hebben de beste compacte printers op de markt grondig getest. We keken naar de printkwaliteit door honderden documenten en afbeeldingen af te drukken. Ook hebben we gekeken naar de grootte, de vorm, het ontwerp en de draagbaarheid bij het vergelijken van elk apparaat. Uiteindelijk denken we dat de HP OfficeJet All-in-one 250 de beste compacte printer op de markt is. De OfficeJet 250 biedt een breed scala aan functies, waaronder een ingebouwde scanner, terwijl hij toch licht en compact blijft. Als u iets groters wilt, hebben we ook een gids voor de beste all-in-one printers.


1. ONEIRO PRO O30F Draagbare Bluetooth printer 

Deze compacte printer is ideaal om mobiel te printen. Hij is natuurlijk compact, maar ook licht en eenvoudig met de hand te houden. Hij is zelfs wel 80% lichter dan de meeste printers. Hij is milieuvriendelijk en heeft geen inkt, toner of ribbon nodig. Je kunt hem in verschillende situaties gebruiken. Denk aan: op school, vakantie of op kantoor. Print wanneer en waar je maar wil, zonder stroomverbruik.

Maar hoe is dat dan mogelijk? Dit kan dankzij de bluetooth technologie! Er is namelijk een app die bij deze printer hoort waardoor je gemakkelijk vanaf je mobiel kan printen. Ook heeft hij USB- verbindingen waardoor je ook gemakkelijk via je laptop kan printen. De batterij in de printer heeft een capaciteit van 1200 mAh, waardoor het mogelijk is om wel 120 AA vellen achter elkaar te printen. Het is dus de beste keuze voor mensen die via hun mobiel willen printen en dit op een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier willen doen.

Dit apparaat maakt gebruik van thermisch papier, wat betekent dat u geen inkt of toner hoeft te vervangen. Dit bespaart u tijd en geld en het thermische papier is duurzaam en waterbestendig. In tegenstelling tot andere printers, gebruikt de O30F thermische printing technologie in plaats van inkt, toner of ribbon, waardoor deze milieuvriendelijker is en gemakkelijk overal af te drukken waar je het nodig hebt. Om samen te vatten, biedt de printer de ideale oplossing voor mobiel afdrukken door haar compacte en draagbare ontwerp, geavanceerde draadloze Bluetooth-technologie, milieuvriendelijke thermische printing technologie, hoge compatibiliteit en grote batterijcapaciteit.


2. HP OfficeJet Mobile 200 Compacte Printer

De OfficeJet Mobile 200 is de minder dure broer of zus van de HP Office Jet All-in-one 250, die hierboven staat (onze beste keuze voor de beste compacte printer). Net als het luxere model beschikt hij over een uitstekende printkwaliteit voor een mobiele printer – met dezelfde hoge printresolutie (4800 x 1200 dots per inch) en afdruksnelheid (ongeveer zeven tot acht pagina’s per minuut). De OfficeJet 200 heeft echter geen zware kopieermachine en scanner, waardoor deze compacte printer zowel goedkoper als gemakkelijker mee te nemen is.

Met 14,3 x 73,32 x 2,7 inch weegt de HP OfficeJet 200 minder dan vijf pond als u een kabel gebruikt om hem van stroom te voorzien. Met de meegeleverde batterij is hij iets zwaarder, maar hij past nog steeds gemakkelijk in uw rugzak of handtas. U kunt het batterijniveau op elk moment controleren, en vanaf een volledige lading kan hij tot 500 pagina’s printen.

Extra’s

Deze compacte printer heeft een handige documentinvoer, zodat u niet in de buurt hoeft te staan om elke pagina één voor één te laden. Er is echter geen uitvoerlade om uw documenten in op te vangen, dus u moet de OfficeJet 200 op een plat oppervlak gebruiken. Toen we de inktprijzen onderzochten, ontdekten we dat elke pagina die met deze machine wordt afgedrukt ongeveer 21 cent kost. Als u vooraf investeert in de hoge capaciteit inktcartridges, kunt u iets meer dan vijf cent per pagina besparen.

Houd er rekening mee dat in plaats van een touchscreen zoals de OfficeJet 250, de 200 een knopbediening heeft. En hoewel u verbinding kunt maken met de printer via USB en Wi-Fi, kunt u jammer genoeg niet printen via Bluetooth. Als u echter zonder de toeters en bellen van de 250 kunt, en u wilt gewoon een uitstekende compacte printer, dan is de OfficeJet Mobile 200 een fantastische waarde en een briljante keuze.


3. Brother PJ-723 Compacte Printer

De PocketJet 7 PJ723 is de meest draagbare printer die we hebben getest en biedt een aantal functies aan waardoor hij nog lichter kan zijn. Met een gewicht van iets meer dan een pond en de afmetingen van 10,04 x 2,17 x 1,53 past hij in een grote zak. In plaats van inkjettechnologie, waarvoor bewegende delen nodig zijn, maakt de PocketJet 7 gebruik van thermische technologie om te printen. Hoewel dit betekent dat u geen vervangende inkt hoeft te kopen, kunt u met dit apparaat niet in kleur printen.

Ook kan het moeilijk zijn om het speciaal papier dat nodig is in handen te krijgen. Dit papier is vergelijkbaar met het kassabon papier dat de meeste winkels gebruiken. U moet zorgvuldig kiezen tussen duurzaam en normaal thermisch papier. Dit is afhankelijk van hoe lang u documenten wilt archiveren. Het kan de moeite waard zijn om het soort papier te kopen waarop u kunt schrijven. Zeker, aangezien het oppervlak glad is, kan het moeilijk zijn om te schrijven op normaal thermisch papier.

Het is belangrijk om te weten dat de batterij niet bij de PocketJet 7 PJ723 wordt meegeleverd. Kiest u er toch voor om er een te kopen? Dan kunt u er tot 600 pagina’s op een enkele lading mee printen. U kunt ook printen of opladen met accessoires, zoals een autolader, die u wat extra flexibiliteit zal geven.
Deze thermische printer produceert documenten langzamer dan onze meest aanbevolen printers en bereikt snelheden van ongeveer vijf pagina’s per minuut. Het enige grote minpunt is dat u de documenten met de hand door de printer zal moeten voeren, maar niet als u investeert in een rol of een andere soort ´invoerder´.

Kwaliteit

De PocketJet 7 creëert zeer scherpe tekst, zelfs met zijn lage resolutie van 300 x 203 dpi. Omdat het apparaat niet de meest gangbare printtechnologie gebruikt die u waarschijnlijk gewend bent, kan het zijn dat uw documenten een vreemde geur hebben. Maar verder zijn er geen grote minpunten.

Deze compacte printer heeft niet zoveel aansluitmogelijkheden als onze beste keuze. U kunt alleen printen vanaf een laptop, en dat kan niet draadloos. Vanwege deze beperkingen raden wij deze mobiele printer niet aan voor dagelijks gebruik. Als u van plan bent om facturen voor klanten af te drukken of een soortgelijk gebruik in gedachten heeft. Maar als u op zoek bent naar een zeer draagbare compacte printer, is de PocketJet 7 PJ723 het overwegen waard.


4. VanHalGoods – Portable Printer A4

Wil je overal genieten van printen? Kijk dan zeker naar deze draadloze printer! Hiermee kun je zelfs onderweg foto’s printen. Hij werkt ook met thermische print en met bluetooth. Je kunt hierdoor zowel met IOS als Android draadloos printen vanaf je mobiel.  Of je nu belangrijke documenten wilt afdrukken, foto’s wilt delen met vrienden of aangepaste illustraties wilt maken, deze printer biedt het gemak en de kwaliteit die u nodig hebt.

Hij maakt dus gebruik van thermische printtechnologie, waardoor je geen inktpatronen nodig hebt, maar nog steeds afdrukken van hoge kwaliteit krijgt met scherpe tekst en levendige kleuren. Met je mobiel kun je verbinding maken met de printer en daardoor foto’s of documenten afdrukken. Je hebt geen snoeren meer nodig, maar kan draadloos printen. Verder is hij zo ontworpen dat je hem gemakkelijk mee kan nemen. Hij is namelijk klein en licht.


5. HP LaserJet M110w – Laserprinter

Dit is een laserprinter van het bekende merk HP. Het is ’s wereld kleinste laserprinter in zijn klasse. Ondanks dat het een kleine printer is, print hij enorm snel. Dit gebeurt draadloos via een app die speciaal ontworpen is voor deze printers! Open en print snel documenten op je smartphone, vanuit Dropbox en Google Drive via de HP Smart-app. Maak met de HP Smart-app een foto als kopie en stuur deze vanaf je smartphone naar de printer.

Verder is het een printer met dynamische beveiliging. Deze printers gebruiken dynamische beveiligingsmaatregelen om cartridges te blokkeren die gebruikmaken van een chip of elektronische circuits die niet van HP zijn. Door periodieke firmware-updates wordt de effectiviteit van deze maatregelen behouden en blokkeren cartridges die eerder wel werkten. Hergebruikte HP-chips en elektronische HP-circuits maken gebruik van hergebruikte, gerecyclede en opnieuw gevulde cartridges mogelijk.


Hoe TopTenReviews de beste compact printers heeft getest

Omdat de draagbaarheid belangrijk is om te overwegen bij de keuze van een mobiele printer, gebruikten we hands-on tests om het gewicht en de grootte van elke machine te beoordelen, waarna we er een score aan toewezen. Daarnaast hebben we de levensduur van de batterij van elke printer onderzocht. Ook hebben we gecontroleerd of de batterij was inbegrepen of apart moest worden aangeschaft, wat de waarde van het apparaat beïnvloedt. Batterijen die veel documenten afdrukken op een enkele lading deden het beter in onze vergelijking.

We hebben honderden voorbeelddocumenten onderzocht, tientallen geprint met elk apparaat, die we vervolgens beoordeeld hebben. Tijdens onze tests hebben we op elke machine dezelfde teksten en foto´s geprint en hebben we de uitvoerkwaliteit ervan vergeleken. We gingen op zoek naar de frequentie van de afdrukfouten, zoals spotting, strepen of bloeden. Daarnaast vergeleken we de printresolutie van de machines naast elkaar.

Na het bekijken van de uitvoerkwaliteit van de machines, hebben we elke machine een cijfer toegekend op basis van de prestaties. Drukkers die een leesbare test met enkele merkbare fouten produceerden, kregen een C-cijfer, terwijl bij de B-cijfers de prestaties ongeveer gemiddeld waren met slechts enkele fouten. We hebben A-cijfers gereserveerd voor printers die gemakkelijk leesbare tekst maken met weinig tot geen fouten. De meeste gebruikers zullen niet tevreden zijn met een printer die een cijfer lager dan een C heeft verdiend.

Extra’s

Bij de aanschaf van een compacte printer is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van inkt en of thermisch papier, dus we hebben aangegeven welke printers speciaal papier nodig hebben en welke standaard 8,5 x 11 printpapier gebruiken. We hebben ook de kosten van inkt vergeleken voor elke printer die we hebben beoordeeld. Vervolgens hebben we deze informatie omgerekend tot hoeveel het kost om met elke machine af te drukken, zodat het gemakkelijk is om de kosten op lange termijn van het bezit van elke machine te vergelijken.

Tot slot hebben we gekeken naar de rest van de functies van de printer, waarbij we opmerkten of deze ook Wi-Fi en andere connectiviteitsopties zoals USB of Bluetooth bevat. Online ondersteuning is tegenwoordig essentieel voor printers, en sommige printers maken verbinding met mobiele apparaten met populaire cloudprogramma’s, terwijl andere gebruik maken van eigen apps.


Hoeveel kost een compacte printer?

Compacte printers zijn vaak duurder dan alles in één modellen vanwege hun formaat en de draagbaarheid en de batterijen.

De door ons geteste compacte printers variëren van ongeveer $75 tot iets minder dan $400, en de gemiddelde prijs van een compacte printer ligt rond de $250. Dat is iets meer dan het dubbele van de kosten van een gemiddeld all-in-one model. De duurste compacte printers zijn echter niet noodzakelijkerwijs de beste investering. U kunt een geweldige afdrukkwaliteit en functionaliteit krijgen zonder een premie te betalen. Kijk voor de beste waarde naar modellen die rond de $200 kosten.


Belangrijkste kenmerken van een compacte printer


Printerontwerp

Over het algemeen geldt dat hoe lichter een mobiele printer is, hoe beter. U kunt hem dan op z’n minst makkelijk verplaatsen en meenemen. We zijn echter op zoek gegaan naar modellen die met hun compacte formaat de eigenschappen en kwaliteit in balans brengen. Als u naar een mobiele printer kijkt, controleer dan de afmetingen om te zien of deze past in de drager die u normaal gesproken gebruikt, zoals een laptoptas of rugzak.

Een andere belangrijke overweging is de levensduur van de batterij. Controleer hoeveel documenten u kunt afdrukken of hoeveel dagen u kunt gaan voordat u de batterij moet opladen. Als u de batterij regelmatig moet aansluiten, heeft dit gevolgen voor de algehele draagbaarheid van de printer. Dan moet u namelijk nog steeds in de buurt zijn van een stopcontact (of ander oplaad punt).


Uitvoer

De afdrukkwaliteit is een van de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van elk type printer. Dus we hebben gekeken naar de documenten die door elke machine worden afgedrukt onder hoge vergroting. Omdat u waarschijnlijk geen voorbeelddocumenten naast elkaar zult vergelijken als u een printer kiest, stellen we voor om hun printresolutie te vergelijken. De printresolutie is een goede indicator voor hoeveel detail een printer in afbeeldingen kan nabootsen. Hoe hoger de cijfers, hoe beter de resolutie. Kleinere, hoge-resolutie printers kosten meestal meer, dus het kan zijn dat u een compromis moet sluiten over de resolutie en draagbaarheid om iets in uw prijsklasse te vinden. Als u foto’s afdrukt, raden wij u een van de beste fotoprinters aan om er zeker van te zijn.

We zijn op zoek gegaan naar printers die een standaardformaat, 8,5 x 11 documenten, kunnen printen, maar hoe meer flexibiliteit je hebt in je papierkeuze, hoe beter. Terwijl alle printers die we overwogen hebben om met standaardformaat papier om te gaan, let op de speciale papiervereisten. De Brother PocketJet PJ723 maakt bijvoorbeeld gebruik van thermisch papier.

Fabrikanten noemen de snelheid van de printers in de specificaties van de machines, maar we hebben de modellen die we hebben bekeken getimed om hun snelheid in de praktijk te benaderen. Gebaseerd op waar u de printer voor gebruikt, kan het belangrijk zijn om rekening te houden met de snelheid.


Inkt & media

U wilt controleren welke soorten cartridges uw inkjet compacte printer gebruikt. Als er hoogrenderende cartridges nodig zijn, kunt u meestal een paar cent per pagina afscheren. Of u kunt een printer overwegen die gebruik maakt van thermische printtechnologie zoals de PocketJet PJ723, hoewel het speciaal papier dat deze machines gebruiken op eigen kosten komt.

Let op de gebruikelijke uitgangsvoorwaarden van de printer, inclusief het maximale aantal pagina’s dat de fabrikant per maand voorstelt om af te drukken, de zogenaamde maandelijkse duty cycle. Regelmatig printen boven dit aantal kan de machine sneller verslijten en schade veroorzaken. Zorg er dus voor dat de duty cycle overeenkomt met uw behoeften.


Connectiviteit

Drukkerijen die verbinding maken met verschillende online opslag- en cloudsystemen zijn nuttiger, zeker nu er zoveel digitaal wordt opgeslagen. Controleer of uw cloud-opslagprogramma wordt ondersteund door uw printer. Dat maakt het namelijk een stuk eenvoudiger.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een compacte printer?

Een compacte printer is een type printer dat is ontworpen om minder ruimte in te nemen, terwijl het nog steeds printfuncties, scans en soms zelfs kopieerfuncties biedt. Het is bijzonder geschikt voor beperkte ruimtes zoals thuiskantoren, kleine kantoren en omgevingen waar ruimte kostbaar is.

Wat zijn de voordelen van compacte printers?

De voordelen van compacte printers omvatten hun kleine formaat, wat ze ideaal maakt voor beperkte ruimtes. Ze zijn vaak ook lichter en gemakkelijker te verplaatsen. Bovendien kunnen ze een handige printfunctie bieden voor thuisgebruikers en kleine bedrijven.

Welke functies hebben compacte printers meestal?

Compacte printers kunnen vergelijkbare functies hebben als standaardprinters, zoals dubbelzijdig afdrukken, scannen, draadloze connectiviteit (Wi-Fi, Bluetooth), en sommige kunnen zelfs compatibel zijn met mobiele apparaten voor het afdrukken vanaf een smartphone of tablet.

Is de afdrukkwaliteit van compacte printers lager?

De afdrukkwaliteit van compacte printers kan variëren afhankelijk van het model. Veel compacte printers bieden echter afdrukkwaliteit vergelijkbaar met die van standaardprinters. Het is raadzaam om de specificaties van het specifieke model te bekijken om te weten welke afdrukkwaliteit het biedt.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *