Beste dartbord van 2024

De laatste jaren is darten als sport steeds populairder geworden in Nederland. Dat komt natuurlijk mede door het succes van Michael van Gerwen op grote internationale toernooien. Ook hebben veel jongeren dit succes meegekregen en dus willen zij ook wel eens een pijltje gooien. Dat kan natuurlijk, want er zijn op het internet talloze dartborden te koop in allerlei soorten. Als je net begint met darten of het nog nooit hebt gedaan, kun je prima vooruit met een standaard dartbord. Maar de gevorderde darter wilt het natuurlijk wel iets uitgebreider en luxer hebben. Ook dat kan. Er zijn allerlei soorten dartborden. Je hebt normale dartborden, dartborden die op een magneet werken, dartborden met een scorebord ernaast, elektrische dartborden en zo zijn er vast nog wel veel meer soorten.

In dit artikel ga ik verschillende soorten dartborden bespreken. Ook geef ik aan het einde van elk stukje aan voor welke soort darters hij het beste geschikt is. Ben jij op zoek bent naar een dartbord, maar heb je geen idee welk dartbord een goede kwaliteit heeft en welke je het beste kunt aanschaffen? Dan ga ik proberen in dit artikel dat probleem voor je op te lossen.


1. Winmau Blade 5 Bristle Dartbord

Het eerste dartbord van dit artikel is het Blade 5 Winmau dartbord. Alleen door de naam van het merk kun je er al bijna vanuit gaan dat dit dartbord van goede kwaliteit is voorzien. Winmau is namelijk een grote naam uit de dartwereld. De betere darters van deze wereld trainen en spelen wedstrijden met dit dartbord. Maar je kunt natuurlijk niet altijd alleen maar op de naam afgaan als je iets wilt kopen. Daarom ga ik ook nog even wat andere positieve punten noemen. 1 van deze positieve punten is de bedrading van het dartbord. Eerst zal ik even uitleggen wat er wordt bedoeld met de bedrading van het dartbord. De bedrading van het dartbord betekent eigenlijk niets meer dan de stukken draad die de verschillende vlakken op een dartbord van elkaar scheiden. Het positieve aan de bedrading van dit dartbord is dat de bedrading enorm dun is. Hiermee verklein je de kans dus dat je je pijltje tegen de bedrading aangooit waardoor de pijl niet komt op de plek waar je hebt gemikt.

Dan heb ik nog een punt dat ik wil vermelden, de achterkant van het dartbord. De achterkant bevat een soort wieltjes. Deze zorgen ervoor dat het dartbord nauwelijks kan bewegen als je de pijlen gooit of als je ze er weer af wilt halen. Ben jij op zoek bent naar een klassiek dartbord met een zeer goede kwaliteit? Dan raad ik je aan om eens te gaan kijken naar dit dartbord.

Voor wie is dit dartbord geschikt? Ik denk dat dit dartbord geschikt is voor beginnende darters en darters die al ervaring hebben met het darten.


2. Dragon – Sorpresa PRO Dartbord

Het volgende dartbord bewijst maar weer dat het Winmau dartbord echt goede kwaliteit bezit. Je krijgt namelijk bij bestelling van dit artikel 3 voorwerpen geleverd: Winmau Blade 5 dartbord, surround ring met verlichting en een dartmat. Elk voorwerp zal ik even behandelen. Het eerste is het Winmau dartbord. Erg lang hoef ik daar niet over te praten, want het is namelijk hetzelfde dartbord als dartbord nummer 1. Over de surround ring kan ik wel wat gaan vertellen. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je een ring om het dartbord krijgt, waardoor het geen probleem is als je naast het dartbord gooit. Ook zorgt hij voor verlichting. De ring bevat namelijk om het hele dartbord led-lampjes. Hierdoor kun je ook ’s avonds nog genieten van je dartbord zonder dat je allemaal licht hoeft bij te schijnen. Ideaal dacht ik zo. En tot slot krijg je nog een dartmat geleverd om helemaal het gevoel te krijgen dat je professioneel bezig bent. En hij zorgt er ook nog eens voor dat je op de goede afstand staat te gooien. De afstand tot het dartbord hoort namelijk 237 cm te zijn en dat is ook exact de lengte van de mat.

Als jij op zoek bent naar een dartbord met een aantal professionele accessoires, is dit dartbord misschien wel iets voor jou. Je krijgt met dit dartbord namelijk echt het gevoel dat je heel serieus bezig bent. Dat komt natuurlijk ook door de surround ring en de dartmat, die je ook in officiële wedstrijden terugziet.

Voor wie is dit dartbord geschikt? In mijn ogen is dit dartbord geschikt voor darters die het darten serieus willen oppakken en voor darters die al een hoop ervaring hebben met darten.


3. Longfield Wedstrijd Sisal

Het volgende dartbord is van het merk Longfield. Ook Longfield is een bekende naam in de dartwereld, waar regelmatig wedstrijden mee worden gespeeld. Dit dartbord is eigenlijk een heel standaard dartbord, maar wel met gewoon goede kwaliteit. Erg veel kan ik ook niet over dit dartbord vertellen, behalve dan dat het een standaard dartbord is met een goede kwaliteit.

Ben jij op zoek naar een dartbord, waar je af en toe lekker een paar pijltjes in kunt gooien en een dartbord waar je niet overdreven veel aan uitgeeft? Dan is dit dartbord zeer geschikt voor jou.

Voor wie is dit dartbord geschikt? Ik denk dat dit dartbord geschikt is voor mensen die af en toe een pijltje willen gooien en mensen die niet op zoek zijn naar het meest luxe dartbord dat er is.


4. Elektronisch Dartbord

Het volgende dartbord is geen klassiek dartbord, maar een elektrisch dartbord. Een elektrisch dartbord bevat ook andere pijlen dan een normaal dartbord. Je kunt met 8 spelers tegelijk spelen als je dit elektrische dartbord gebruikt. Het systeem zorgt er dan voor dat de scores van alle spelers goed worden bijgehouden. Nu heb ik ook gelijk een ander positief punt genoemd aan het hebben van een elektrisch dartbord, het automatisch bijhouden van de scores. Op deze manier kunnen er geen (cruciale) fouten worden gemaakt tijdens het tellen van de punten. Tot slot bevat dit elektrische dartbord 26 spellen.

Ben jij op zoek naar een elektrisch dartbord? Dan raad ik aan om eens te gaan kijken naar dit dartbord.

Voor wie is dit dartbord geschikt? Ik denk dat het elektrische dartbord vooral geschikt is voor jongere kinderen die nog niet met echte scherpe pijlen kunnen gooien, maar die wel graag willen darten.


5. XQ Max Michael van Gerwen – Dartset

We zijn aangekomen bij het laatste dartbord van dit artikel. Een dartbord met een iets mindere kwaliteit dan de andere dartborden, maar het heeft nog steeds een prima kwaliteit. Met dit dartbord kun je prima vooruit als je niet zo veel wilt darten. Het heeft aan de bovenkant een soort haak, waardoor je hem aan een haak kunt hangen. Ook heeft het 2 verschillende zijdes. De ene zijde is voor het klassieke darten en de andere zijde heeft een andere indeling.

Voor wie is dit dartbord geschikt? Ik denk dat dit dartbord geschikt is voor mensen die het darten niet al te serieus nemen, maar toch wel af en toe een paar pijlen willen gooien.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *