De beste draadloze Bluetooth koptelefoon van 2024

De Jabra Elite 85h is onze favoriete Bluetooth koptelefoon vanwege de makkelijke bediening en comfortabele pasvorm die hem tot een plezier maken in het dagelijks gebruik. Deze over-ear koptelefoon is heerlijk ongecompliceerd met eenvoudige koppeling en duidelijke, eenvoudige bediening. En het zijn veelzijdige artiesten, met een geweldig geluid, heldere gesprekken, actieve ruisonderdrukking, lange levensduur van de batterij en waterbestendigheid.

De Elite 85h over-ear Bluetooth koptelefoon doet bijna alles beter dan de concurrenten tegen vergelijkbare prijzen.

De Jabra Elite 85h levert alles wat u zich maar kunt wensen in een Bluetooth koptelefoon. Deze koptelefoon klinkt fantastisch uit de doos en is intuïtiever in te stellen en te gebruiken dan de meeste concurrenten dankzij het automatische Bluetooth-koppelingsproces en de grote, gemakkelijk toegankelijke knoppen. De levensduur van de batterij, die 36 uur bedraagt (met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld), is ook langer dan die van veel concurrenten, en de batterij laadt snel op, waardoor deze na slechts 15 minuten opladen vijf uur lang kan worden gebruikt. De Elite 85h werkt samen met de digitale assistenten van Amazon, Apple en Google, en de kwaliteit van de microfoon is super helder voor telefoongesprekken. De Elite 85h is ook waterbestendig en wordt beschermd door een garantie van twee jaar tegen regen. De actieve ruisonderdrukking is niet zo effectief als die van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 (zie onze gids voor de beste actieve ruisonderdrukkende koptelefoon voor meer informatie), maar het vermindert wel genoeg ruis om nuttig te zijn.


Goedkoopste bluetooth koptelefoon

Jabra Move Style Edition

Een geweldige optie onder de €100. Hoewel de meeste betaalbare Bluetooth koptelefoons op de een of andere manier tekortschieten, slaagt de Jabra Move Style Edition op de belangrijke gebieden: geluidskwaliteit, pasvorm en levensduur van de batterij.

De Jabra Move Style Edition on-ear koptelefoon klinkt ongeveer 75 procent zo goed als veel Bluetooth koptelefoons die vier keer zo duur zijn, en ze zijn ook geweldig met telefoongesprekken. De bedieningselementen zijn eenvoudig te begrijpen en te gebruiken. De zachte oorkussens, gevoerde kopband en draaibare oorschelpen bieden een comfortabele pasvorm voor de meeste mensen. Een recente upgrade heeft de levensduur van de batterij verbeterd, die nu is opgenomen met 14 uur gesprekstijd (vergeleken met acht uur in de vorige versie) en 12 dagen standby-tijd, en de Move Style Edition zal nog steeds functioneren tijdens het opladen. Deze koptelefoon heeft geen actieve ruisonderdrukking, maar mensen die deze functie niet nodig hebben, kunnen met dit model een hoop geld besparen. Dit paar is niet flashy, maar het krijgt de klus verrassend goed geklaard voor de prijs.


Beste upgrade keus

Sony MDR-HW700DS

De beste geluidskwaliteit.
Als u een draadloze koptelefoon wilt, maar weigert concessies te doen aan de geluidskwaliteit, de bouw of het comfort – en u bent bereid meer te betalen – dan zijn dit uw koptelefoons.

De Sony MDR-HW700DS is de best klinkende set Bluetooth koptelefoons die we hebben gehoord. Het is ook een van de meest comfortabele paren, met een lichtgewicht chassis en superzachte oorkussens van geheugenschuim die het een plezier maken om te dragen, zelfs voor lange perioden van tijd. Het bevat ook een goede actieve ruisonderdrukking. De set heeft een slanke, minimalistische uitstraling en eenvoudig te gebruiken bedieningselementen. De batterijduur van 12 uur is minder dan we zouden willen, maar je kunt nog steeds een paar werkdagen doorkomen voordat je de koptelefoon moet opladen – plus, je kunt de koptelefoon gebruiken in de bedrade modus. Hoewel de actieve ruisonderdrukking niet zo goed is als die van onze actieve ruisonderdrukkers, is deze nog steeds effectief en beter dan die van de Jabra Elite 85h, vooral bij vliegtuiglawaai. En Sony dekt de MDR-HW700DS met twee jaar garantie.


Wie moet dit krijgen:


Draadloze Bluetooth koptelefoons zijn voor mensen die niet graag vastgeketend zijn aan hun muziekapparaten en bereid zijn om een beetje meer te betalen voor die vrijheid. Ze zijn ook voor mensen die smartphones hebben die geen koptelefoonaansluiting hebben en die liever geen speciale adapters gebruiken om een bedrade koptelefoon aan te sluiten. Bluetooth audiokwaliteit heeft een lange weg afgelegd, dus ondanks dat je meer geld betaalt om dezelfde betrouwbaarheid te krijgen als met een bedrade koptelefoon, moet je toch verwachten dat een koptelefoon in deze categorie vergelijkbaar klinkt met een bedrade koptelefoon die minder dan 300 dollar kost.

Deze gids richt zich op over-ear en on-ear koptelefoons, die duidelijk groter en zwaarder zijn dan oordopjes, maar ook het type dat de voorkeur heeft voor iedereen die het gevoel van het dragen van een in-ear koptelefoon niet prettig vindt. Als u op zoek bent naar onze kijk op Bluetooth oordopjes, kijk dan eens naar onze draadloze oordopjes gids. Houdt er rekening mee dat, met draadloze oordopjes, de batterij niet zo lang meegaat en dat u waarschijnlijk meer geld zult betalen om vergelijkbare of iets minder goede prestaties te krijgen in vergelijking met de keuzes in deze review.

Ook als u op zoek bent naar een koptelefoon om te gebruiken tijdens het werk en uw taken omvatten veel videochatten, telefoongesprekken, of werken met dicteersoftware, kunt u overwegen om een kantoorheadset met een microfoon met een boom te gebruiken. U kunt draadloze opties vinden, zelfs een paar die vrij goed klinken tijdens het afspelen van muziek. Bekijk onze handleiding voor kantoorheadset voor meer informatie.

Hoewel sommige koptelefoons in deze categorie actieve ruisonderdrukking bieden, waren de geluidskwaliteit, het comfort en het gebruiksgemak ervan onze hoogste prioriteit bij de evaluatie van deze gids. Vanaf nu biedt geen enkel model koptelefoon zowel het beste geluid als de beste actieve ruisonderdrukking, ondanks dat sommige modellen in de buurt komen. Helaas betekent dit dat je op het ene of het andere gebied een beetje compromissen moet sluiten. Als ruisonderdrukking uw topprioriteit is, kijk dan eens naar onze gids voor ruisonderdrukkende koptelefoons.

Nog een laatste ding: draadloze Bluetooth koptelefoons zijn ideaal voor het bekijken van films op uw computer of mobiele apparaat, maar niet op televisies. Niet elke televisie werkt met Bluetooth, dus behalve als je een ontvanger hebt die met een Bluetooth koptelefoon kan worden gekoppeld, heb je een zender nodig om het geluid van je tv naar je koptelefoon te krijgen, en kan slechts één persoon tegelijk luisteren. Ook duurt de Bluetooth transmissie een paar milliseconden, wat betekent dat er een vertraging is tussen de video en het geluid. Over het algemeen is de vertraging vrij klein, maar je zou het effect irritant kunnen vinden. Als u dit wilt vermijden (of als u voor een gezin koopt dat meer dan één persoon wil dat er meer dan één persoon een koptelefoon kan gebruiken), dan heeft u een speciaal gebouwde RF-koptelefoon nodig, dus kijk eens naar onze gids voor draadloze tv-koptelefoons.


Onze keuze: Jabra Elite 85h

Jabra Elite 85h

Foto: Rozette Rago

De Elite 85h over-ear Bluetooth koptelefoon doet bijna alles beter dan de concurrenten tegen vergelijkbare prijzen.

Het ontwerp van de Jabra Elite 85h over-ear-koptelefoon is elegant en eenvoudig en dat klinkt misschien niet als een groot probleem, tenzij u bekend bent met de talloze kleine ergernissen die aanwezig zijn in het merendeel van de concurrentie. Terwijl andere Bluetooth-koptelefoons verwarrende en onoverzichtelijke knoppen kunnen hebben die er vaak voor zorgen dat u de verkeerde taak activeert, heeft de Elite 85h eenvoudige bediening en een pijnloos koppelingsproces op alle platforms. Dit paar werkt ook samen met de Amazone, Apple en Google digitale assistenten. De geluidskwaliteit is geweldig voor zowel muziek als telefoongesprekken, de koptelefoon past comfortabel, en de set is voorzien van 36 uur batterijduur. Bovendien krijg je een redelijke ruisonderdrukking en twee jaar garantie tegen regenschade. Over het geheel genomen is de Jabra Elite 85h koptelefoon eenvoudig in het gebruik en ze zijn gewoonweg aangenaam om op te pakken en te dragen. Dankzij de redelijke prijs zult u niet bang zijn om ze elke dag te gebruiken.

In de afgelopen vier jaar hebben we veel koptelefoons met veel apparaten gekoppeld, dus we waren onder de indruk van hoe snel en eenvoudig de Elite 85h gekoppeld en aangesloten kan worden op al onze apparaten. Zodra je de koptelefoon uitklapt, wordt deze ingeschakeld. Als ze nog niet via Bluetooth aan een apparaat zijn gekoppeld, gaan ze automatisch in de koppelstand, zonder dat je op knoppen hoeft te drukken. Als er eerder gekoppelde apparaten in de buurt zijn, maakt de 85h tegelijk verbinding met de twee laatst gebruikte apparaten. Deze dubbele verbinding is vooral handig als u bijvoorbeeld overschakelt tussen het luisteren naar muziek op een computer en het aannemen van gesprekken op een telefoon; u hoeft niet in uw Bluetooth instellingen te gaan om de verbinding handmatig om te schakelen. Om de koptelefoon aan te zetten, klapt u deze gewoon weer omhoog. De eenvoud van dit alles is prachtig.

De Elite 85h koptelefoon voelt goed gebouwd, met stoffen accenten en zachte memory-foam vulling. Ze voelen gewoon minder plastisch aan dan veel concurrenten tegen vergelijkbare prijzen. Als je verstrikt raakt in de regen, geen probleem, want ze worden ondersteund door een ongebruikelijke garantie van twee jaar tegen water- en stofschade. Dus voel je vrij om te genieten van dat emo-moment van het lopen in een miezerige regenbui, zonder je zorgen te maken over het ruïneren van je koptelefoon. (Alleen wij?)

De grote bedieningselementen van de Elite 85h maken deze koptelefoon zeer eenvoudig te gebruiken. Foto: Rozette Rago

De fysieke bediening is ongecompliceerd en gemakkelijk te gebruiken zonder er naar te kijken – je hebt niet te veel knoppen om te leren, en ze zijn groot en duidelijk voelbaar. In tegenstelling tot de bedieningselementen, die last kunnen hebben van interferentie als gevolg van regen of zweet, of per ongeluk kunnen worden geactiveerd wanneer u de pasvorm aanpast, zijn de fysieke bedieningen van de Elite 85h waterbestendig en kunt u ze met uw hand aanraken zonder dat u per ongeluk aan uw muziek hoeft te knoeien.

De koptelefoon is licht van gewicht en comfortabel om lange tijd te dragen. Als u een bril draagt, kan het schuim in de oorkussens niet volledig afdichten rond de armen van uw bril, zodat de isolatie en de ruisonderdrukking licht kan worden aangetast. We dachten echter dat het schuim zacht genoeg was dat het dragen van een bril in combinatie met de Elite 85h gedurende enkele uren niet bijzonder ongemakkelijk was.

De levensduur van de batterij is lang en gaat 36 uur mee bij een volledige lading met ANC geactiveerd (41 zonder). Als je zonder energie komt te zitten, heeft de Elite 85h een snellaadfunctie, wat betekent dat je vijf uur luistertijd krijgt van een 15 minuten durende lading. De koptelefoon detecteert ook wanneer u ze uitdoet en weer aan zet, waardoor uw muziek automatisch wordt gepauzeerd en hervat, waardoor de batterij langer meegaat. Bovendien werken ze tijdens het opladen, hoewel de meegeleverde kabel een beetje kort is om dit praktisch te maken. U kunt het paar ook gebruiken in de bedrade modus.

Hoewel de Elite 85h direct uit de doos geweldig klinkt, kunt u de gratis Jabra Sound+ app gebruiken om de EQ aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur. Over het geheel genomen klonk de 85h geweldig, met een mooie helderheid op medeklinkers die niet vermoeiend sissen, doorboren, een lager frequentiebereik dat niet wazig of dempend was voor mannelijke zang of basgitaar en een meer driedimensionale scherptediepte. De geluidskwaliteit bleef constant. Of we nu via Bluetooth luisterden of bedraad. Met ANC aan of uit.

De koptelefoon kan plat worden gevouwen en past mooi in de meegeleverde draagtas. Foto: Rozette Rago

Bij telefoongesprekken klinkt de Elite 85h heel duidelijk en de meerdere microfoons helpen om het achtergrondgeluid voor uw bellers te verminderen. Ze geven u ook een deel van het geluid van uw eigen stem wanneer u aan het bellen bent, net als bij de telefoonhoorn, zodat u niet de instinctieve behoefte voelt om luider te spreken, zodat uw gesprekspartner u kan horen. Bij het bekijken van video’s vonden we de latentie zo klein dat ze niet waarneembaar was.

Als u een persoonlijk gesprek wilt voeren of een situatiebewustzijn nodig hebt, zodat u niet volledig van de wereld wordt afgesloten, gebruikt de hoorbare functie van de Elite 85h de interne microfoons om het geluid van uw omgeving in de koptelefoon te laten doordringen, net als bij de functie van de Jabra Elite 65t of onze actieve ruisonderdrukking, de Bose-koptelefoons 700 met Noise Cancelling. Jabra doet goed werk om het geluid van de wereld in balans te brengen met uw muziek op een manier die nuttig is en niet te hard of kunstmatig. U kunt dit in- en uitschakelen (evenals de ANC) met een speciale knop op het linkeroorstuk of via de Jabra app.

De actieve ruisonderdrukking is mild, dimt de laagfrequente geluiden, maar verwijdert ze niet volledig. Als u echter een intens ANC-gebruik ongemakkelijk vindt (wij noemen dit fenomeen “trommelvlieszuigen”), kunt u deze relatief milde ruisonderdrukking als een goede zaak zien. Onze gevoelige panelleden hadden geen last van de veelbetekenende druk en eventuele koppijn die ze kregen van agressievere over-ear koptelefoons zoals de Bose QuietComfort 35 Serie II.

Minpunten maar geen dealbrekers

Zoals eerder vermeld, reduceert de actieve ruisonderdrukking op de Jabra Elite 85h sommige lagere frequenties wel een beetje, maar is lang niet zo effectief als wat u krijgt van de Bose Noise Cancelling Headphones 700. Dit feit heeft ervoor gezorgd dat de Elite 85h niet onze ruisonderdrukkende keuze is. Echter geeft niet iedereen de voorkeur aan actieve ruisonderdrukking (of geniet er zelfs van), en we vonden alle andere aspecten van de Jabra zo goed dat we deze fout konden laten schieten.

De Jabra Sound+ app bevat een paar bonusfuncties die leuk lijken, maar niet echt iets opleveren. De Smart Active ANC zet het ANC of situatiebewustzijn op basis van uw omgeving aan. We hebben hem een proefrit gegeven, maar vonden hem niet erg nuttig en hebben hem uiteindelijk uitgeschakeld. Find My Jabra is ontworpen om u te helpen bij het vinden van zoekgeraakte koptelefoons, maar de tracking is alleen van toepassing op de plaats waar de koptelefoon het laatst werd ingeschakeld in de buurt van het apparaat met de app. Als u bijvoorbeeld de koptelefoon uitzet en verplaatst, wordt de kaart niet bijgewerkt. Bovendien is de kaart niet kamer per kamer specifiek, dus u weet dat uw ontbrekende blikjes voor het laatst ergens in het gebouw zijn aangezet, maar niet specifiek waar of dat ze er nog steeds zijn.

Zoals bij de meeste draadloze koptelefoons die we in deze categorie hebben getest, heeft het meegeleverde snoer geen afstandsbediening of microfoon. De actieve ruisonderdrukking van de Jabra werkt echter wel, terwijl u via een snoer luistert net als de volumeregelaars van de koptelefoon, maar onafhankelijk van het apparaat, zodat u waarschijnlijk de voorkeur geeft aan een hoger volume van uw apparaat en vervolgens het volume via de koptelefoon kunt wijzigen.


Beste goedkope draadloze koptelefoon:

Jabra Move Style Edition

Foto: Rozette Rago

De Jabra Move Style Edition is de beste set draadloze Bluetooth koptelefoon met het beste budget, omdat hij geweldig klinkt, comfortabel is, is uitgerust met gebruiksvriendelijke bedieningselementen, betaalbaar is en een stevige batterijlevensduur heeft. Over het geheel genomen moesten we op zoek naar draadloze koptelefoons die veel meer kosten om iets beters te vinden. Terwijl elk ander Bluetooth koptelefoonmodel onder de €200 op zijn minst één van onze criteria tekort schiet, dekt de Move Style Edition de basisprincipes die u nodig hebt – en dat doet hij vrij goed. Het on-ear ontwerp spreekt misschien niet iedereen aan, maar voor mensen die een bril dragen, kan het comfortabeler zijn dan een over-ear koptelefoon.

De Move Style Edition is de nieuwe en verbeterde versie van onze oorspronkelijke budget-keuze, de Jabra Move Wireless, die nu is afgeschaft. Hoewel de twee hetzelfde klinken, heeft de Move Style Edition een iets langere levensduur van de batterij en een verbeterde vulling in zowel de oorstukken als de hoofdband. De Move Style Edition heeft een beweerde levensduur van 14 uur, terwijl de Move Wireless een beweerde levensduur van de batterij van acht uur had, ondanks dat we er in onze test 15 hebben gekregen. Deze koptelefoons begonnen een waarschuwing te geven dat de batterij bijna 14 uur leeg was, maar in onze tests duurden ze 16 uur.

We vonden dat de geluidskwaliteit van de Move Style Edition in onze tests in balans was, dus alle genres klonken geweldig. De onderkant van de frequenties was gedefinieerd, zodat elektronische baslijnen het geluid niet vertroebelden en de drums niet vervagen of dreunen. De verfijnde bas betekende dat de middentonen helder waren en niet verloren gingen. Lage stemmen klonken soepel en rijk, en het lagere bereik op piano had diepte.

Wat betreft de hoge tonen, vindt u een vleugje boost in het sibilant bereik, dus u krijgt een beetje extra gesis in medeklinkers, maar het effect is relatief klein in vergelijking met wat we hebben gehoord van een groot aantal andere Bluetooth koptelefoons in deze prijsklasse. Over het geheel genomen klonken viool, fluit en vrouwenstemmen helder en gelijkmatig. U zult niet helemaal het gevoel van driedimensionale ruimte krijgen dat de Jabra Elite 85h, noch het detail van de NAD Viso HP70, maar al die modellen kosten aanzienlijk meer. Tijdens het testen zei Geoff: “Gezien het feit dat de Jabra koptelefoon net zo goed klinkt als zij, zouden sommige van deze bedrijven die meer dan 250 euro aan koptelefoons maken, zich moeten schamen voor zichzelf.”

De met rubber beklede bedieningselementen van de Move Style Edition zijn gemakkelijk te vinden door ze aan te raken, en we waarderen de speciale aan/uit-knop. Foto: Rozette Rago

Al onze panelleden vonden de Move Style Edition comfortabel. Extra zachte oorkussens, een gecoate en gewatteerde kopband en een lichte draaiing van de oorschelpen zorgden ervoor dat dit paar niet alleen licht en comfortabel aanvoelde, maar ook stevig en goed gemaakt was, vooral voor minder dan 100 dollar. Waar het schuim in de originele Move Wireless aanvoelde als het schuim in een eierdooier matras, is het nieuwe schuim meer een memory-foam matras. Hoewel de Move Style Edition koptelefoon niet zo veel ruis blokkeert als de over-ear oorschelpen van de Elite 85h, kan het on-ear ontwerp van dit Move-paar comfortabeler zijn voor brildragers. De klemmende kracht van de hoofdband en de plooibare vulling zetten niet te veel druk op de oren, en de oorschelpen blijven uit de buurt van de brilpootjes.

Wanneer u de Move Style Edition-koptelefoon draagt, zijn de met rubber beklede bedieningselementen gemakkelijk te vinden met de aanraking. Tijdens onze tests was het een frustrerend groot probleem om de bedieningselementen van veel van de andere ontwerpen te vinden. De volume-omhoog- en volume-omlaag-knoppen op de Move Style Edition dienen ook als track forward en track back en je kunt de knop tussen de knoppen gebruiken om te spelen, te pauzeren, toegang te krijgen tot spraakopdrachten en gesprekken aan te nemen. Het paar heeft een ingebouwde microfoon en onze ervaring is dat het aan de andere kant van de lijn net zo goed klonk als die van elke andere draadloze koptelefoon die we hebben getest.

Een andere basis, maar op de een of andere manier ontbrekende functie in veel andere draadloze koptelefoons die we hebben getest, is een aan- en uit-knop. We weten dat dit simplistisch klinkt, maar in veel gevallen vonden we het frustrerend om erachter te komen of de stroom echt uit staat – als je er zeker van wilt zijn dat je de levensduur van je batterij kunt verlengen, omdat je weet dat je de batterij hebt uitgeschakeld, is dat een groot probleem. De Jabra Move Style Edition heeft een eenvoudig te begrijpen schakelknop die naar rechts schuift om uit te schakelen, naar het midden om in te schakelen en naar links om te koppelen. Gemakkelijk te gebruiken.


Andere Bluetooth koptelefoons die we leuk vinden

Anker’s Soundcore Life Q20 koptelefoon, onze budget-keuze in de beste noise-cancelling koptelefoons, heeft misschien niet de toeters en bellen van de duurdere koptelefoons, maar ze leveren wel op de belangrijke gebieden. De ruisonderdrukking is effectief, de geluidskwaliteit is vrij goed (hoewel een beetje bass-zwaar), en de lichtgewicht chassis en de zachte schuimrubberen oorschelpen zijn zeer comfortabel. De 30 uur batterijduur is indrukwekkend voor een model in elke prijsklasse. U kunt ze gebruiken in de bedrade modus en de bediening is eenvoudig te bedienen. Ondanks dat de Life Q20 niet wordt geleverd met EQ-manipulatie, verstelbare ANC, touch controls, of altijd luisteren naar stemactivering, levert dit paar wel op de ANC-koptelefoon benodigdheden, en het biedt een schokkende hoeveelheid kwaliteit voor ruim onder de $100. Als u echter geen ruisonderdrukking nodig hebt, voelt de Jabra Move wezenlijker gebouwd aan en heeft hij een veel helderder en evenwichtiger geluid.

De Beats Solo Pro koptelefoon is het overwegen waard als u een bril draagt en actieve ruisonderdrukking nodig hebt. Door zijn on-ear ontwerp rust de Solo Pro niet op de armen van uw bril en knijpt u niet in uw hersenpan. De pasvorm is zeer comfortabel en dankzij de opname van Apple’s H1-chip is het gebruik zeer intuïtief, vooral voor Apple-gebruikers die al bekend zijn met het koppelingsproces van de AirPods. Vouw de koptelefoon open om deze in te schakelen en een Solo Pro pop-up verschijnt op uw iPhone. De transparantie-modus van de Solo Pro is handig voor situationeel bewustzijn wanneer je een gesprek moet voeren, en het is niet onbezonnen of blikkerig klinkend zoals veel andere doorvoer geluiden die we hebben getest. Hoewel deze koptelefoons niet zo goed zijn in ruisonderdrukking als de Bose 700, doet het adaptieve ANC van de Solo Pro zijn werk op een respectabele manier om de belangrijke bromgeluiden te verminderen, zodat u op een lager volume van uw muziek kunt genieten. De geluidskwaliteit is vrij goed, maar er is een extra bas-intensiteit die iets minder verfijnd is dan onze voorkeur.

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Bose is de onmiskenbare meester in actieve ruisonderdrukking en de nieuwe 700 koptelefoons zijn de beste die we hebben getest om ruis te verminderen. Als ruisonderdrukking uw topprioriteit is, is dit de koptelefoon die u moet krijgen. Bovendien zijn ze licht van gewicht, voorzien van een lange levensduur van de batterij en eenvoudig te gebruiken bedieningselementen, en compatibel met de spraakassistenten van Google, Apple en Amazon Alexa. Echter, als u gevoelig bent voor wat wij noemen “trommelvlies zuigen,” de hoogste ANC-instelling zal absoluut van invloed op u zijn. Gelukkig heeft de 700 een draaiknop waarmee u een lager niveau van ruisonderdrukking kunt selecteren; onze panelleden, die gevoelig zijn voor het trommelvlies zuigen gevoel, vonden dat de 5-instelling was waar ze in staat waren om comfortabel te luisteren op lengte. Maar op dat moment heeft de ANC ongeveer dezelfde efficiëntie als andere minder dure koptelefoons.

JBL Live 650BTNC: Dit paar valt om verschillende redenen door de scheuren van onze picks line-up heen: de actieve ruisonderdrukking is niet zo effectief als die van de Sony WH-H900N, het klinkt niet zo goed als de Jabra Elite 85h, en het is niet zo goedkoop als de Jabra Move Style Edition. Maar als u iets wilt dat past tussen de Move Style Edition en de WH-H900N of Elite 85h in prestaties en prijs, dan is deze set geschikt voor de rekening. In onze tests was het geluid aangenaam (gebalanceerd maar niet zo helder en laagdrempelig als de duurdere modellen), de ANC was goed te doorgronden en de pasvorm was comfortabel. Bovendien heeft de meegeleverde kabel een afstandsbediening en microfoon, wat zeldzaam is. Deze koptelefoons zijn een echte aanrader, vooral voor de prijs.

Urbanears Pampas: Ons paneel hield van de eenvoud van de eenknopsbediening, het comfortabele en lichtgewicht ontwerp en de 30 uur batterijduur. Deze koptelefoon is echter meer een keuze van de basliefhebber, omdat de bas in onze tests aanzienlijk is versterkt. Hoewel we nog steeds duidelijk mannelijke zang konden horen en de lage tonen niet vervagen of vervagen, waren de diepe bastonen zeer luid in de mix, vooral bij hiphop en EDM. Als je van een dergelijk geluidsprofiel houdt, zal je deze koptelefoons zeker weten te waarderen.


De competitie van bluetooth koptelefoons

De wirecutter hebben meer dan 200 koptelefoons getest voor deze gids. dus we delen hun gedachten over alleen de meest opvallende concurrenten hier. Als er echter een specifiek model is waar u nieuwsgierig naar bent, neem dan contact op met hun team via Twitter (@wirecutter) of e-mail (notes@wirecutter.com), en ze zullen u graag helpen.

Audio-Technica ATH-M50xBT:

Dit is de Bluetooth-versie van Audio-Technica’s populaire studio koptelefoon, en de twee modellen klinken zeer gelijkaardig. Als je de bekabelde versie leuk vindt, zal deze set je bevallen. Ons panel vond dat de bas de neiging had om de middens te vervagen, waardoor de mannelijke zang verward raakte. De hoge tonen waren iets gespannen maar niet zo sibilant dat het vermoeiend was – ze waren net iets meer vooruitstrevend op “s”-geluiden of cimbaalhits dan natuurlijk was.

Bang & Olufsen Beoplay H8i:

De grootste fout van de H8i was de zeer intense en vermoeiende piek in het hoogfrequente bereik, omdat “s” geluiden en bekkens doordringend waren en bij gematigde volumes oncomfortabel konden worden. Helaas hebben de EQ-instellingen op de meegeleverde app het probleem niet aangepakt zonder dat dit een negatieve invloed had op de algehele geluidskwaliteit. Hoewel de actieve ruisonderdrukking iets beter was dan gemiddeld en de H8i mooi is gebouwd, willen we graag een evenwichtiger en nauwkeuriger geluidsprofiel.

Bang & Olufsen Beoplay H9i:

Op de H9i zijn de aanraakbedieningselementen kieskeurig, wat vooral vervelend kan zijn als je het volume op een te luide track probeert te verlagen en de koptelefoon niet reageert. De actieve ruisonderdrukking was goed, maar niet de meest effectieve die we zijn tegengekomen. Wat de geluidskwaliteit betreft, een dip in de lagere en middelhoge frequenties zorgde voor een onnatuurlijke geluidskwaliteit, en de basgitaren gingen verloren. Dit paar was niet zo duidelijk en nauwkeurig als we graag zouden willen zien voor deze prijs.

Beats Solo3:

De W1 chip maakt het koppelen met Apple apparaten een koud kunstje en de 40 uur batterijduur is indrukwekkend. Het geluid was zeer vergelijkbaar met dat van de Solo2, die we ook leuk vonden, met mooie hoge en middentonen met een lichte bassboost. Maar de Solo3 kost momenteel te veel voor wat je krijgt. Voor $150 kan het een pikhouweel zijn.

Beyerdynamic Lagoon ANC Traveller:

Deze koptelefoons hebben veel positieve eigenschappen. Ze zien er aantrekkelijk uit, de ruisonderdrukking is goed en het geluid is van de kwaliteit die u van Beyerdynamic mag verwachten. Echter, op dit paar 400 dollar prijs, een aantal van de kleine gebreken van dit paar worden grotere problemen. De kopband is te groot voor kleinere hoofdmaten, de set had een gebrek aan vocale feedback tijdens onze testoproepen, en het geluid, hoewel bewonderenswaardig, kwam over als een beetje opgeblazen in de lage kant en een gebrek aan high-end detail. Beyerdynamic biedt een hoortest-gebaseerd EQ systeem dat het geluid voor u aanpast, maar we zijn terughoudend om gehoorcompensatie aan te bevelen buiten het advies van een arts om. (Brent Butterworth, in een review voor SoundStage Solo, is het daarmee eens.) Over het geheel genomen zijn het goede koptelefoons in een zeer concurrerende categorie.

Bose QuietComfort 35 Serie II:

De QC35 koptelefoon biedt een aantal van de beste ruisonderdrukking die u kunt krijgen. Maar u betaalt een premie voor dat, en sommige mensen kunnen de agressieve ANC ongemakkelijk vinden.

Bowers & Wilkins PX:

Deze koptelefoon is mooi om naar te kijken, maar heeft te veel problemen. Met de ANC geactiveerd in onze tests, was het geluid bizar genoeg afgestemd. Akoestische gitaar klonk boxy en hol, alsof iemand had geprobeerd om ambient room EQ toe te voegen aan een mix. Basnoten hadden een reverby kwaliteit die de mannelijke zang dempt. Met het ANC uit was het geluid nog slechter. Bovendien is de automatische pauzefunctie van de PX-set te gevoelig: Terwijl ik mijn notities aan het typen was en naar mijn laptop keek, bleef de PX mijn muziek pauzeren.

House of Marley Exodus:

We houden van het duurzame ontwerp en de bedrijfsethiek, maar de geluidskwaliteit? Niet zoveel. Hoewel de Exodus comfortabel is om te dragen en gemakkelijk te gebruiken en een coole look heeft, was de bas in onze tests super wazig en deed de mannelijke zang klinken alsof ze onder een dekbed vandaan kwam.

House of Marley Positive Vibration XL:

Dit zijn de best klinkende koptelefoons die House of Marley in lange tijd heeft uitgebracht. Ze hebben een solide en duurzame bouwkwaliteit, en hoewel het geluid basszwaar is, is het niet overweldigend. De hoge tonen zijn een beetje grof in vergelijking met de Jabra Move, maar met een prijs van minder dan 100 dollar is dat te vergeven als je van de looks houdt. Een waarschuwing: Mensen met kleinere noggins willen misschien elders kijken, omdat de hoofdband aan de langere kant zit. Ik moest deze koptelefoons ongeveer een centimeter omhoog houden om ze goed te laten passen.

Marshall Mid ANC:

Dit paar is niet half slecht, met een comfortabel, licht ontwerp, gemakkelijk te bedienen controles, en een pret, bass-forward geluid. Wat gek is, is dat dit paar zich opvouwt om vrij klein te zijn, maar de onhandige draagtas maakt het veel omslachtiger om in te pakken dan het moet zijn. De ANC is alleen maar oké, maar kan wel de lage frequenties van vliegtuiggeluiden verminderen. Als je van de looks en de on-ear pasvorm houdt, is het een prima alternatief voor onze picks.

Master & Dynamic MH40 Wireless:

De MH40 weegt minder dan de andere leden van de M&D familie, wat een leuke verrassing is. De looks zijn nog steeds mooi, maar we zouden willen dat de bediening makkelijker te gebruiken was door het gevoel. Het geluid is goed, maar de bas is een beetje luidruchtig in de mix, met een boost die doorloopt tot in de middenmoot en ervoor zorgt dat de mannelijke zang wat versluierd klinkt en de basgitaar onnatuurlijk hard aanvoelt in de mix. Door het prijskaartje zijn deze gebreken moeilijk over het hoofd te zien.

Master & Dynamic MW60:

Mooi maar zwaar, de MW60 is een luxe koptelefoon model in uiterlijk en prijs. Het geluid was geweldig, maar altijd licht gebrekkig: De boost op de lage tonen strekte zich iets uit tot in de lage middens, zodat het geluid een subtiel versluierde kwaliteit had die de vitaliteit van live muziek enigszins teniet deed. Dat is een uitzonderlijk kleine kibbel, maar als je 400 dollar betaalt en je krijgt geen bonusfuncties zoals actieve ruisonderdrukking, dan staan we op de beste geluidskwaliteit. Als je van de esthetiek houdt en het geld hebt om rond te gooien, dan is de MW60 iets meer vorm dan functie, maar het is nog steeds een mooi paar koptelefoons.

Master & Dynamic MW65:

Als u het niet erg vindt om een hogere prijs te betalen, is de MW65 een goede keuze. Het probleem is dat het ontwerp de enige manier is waarop deze koptelefoons superieur zijn. De ANC was middelzwaar, we vonden ze een beetje zwaar om te dragen, ze sloten externe geluiden niet goed af, en het geluid, hoe mooi ook, werd een beetje onnatuurlijk versterkt in de lage en hoge tonen. Als deze koptelefoons geen 500 dollar waren, zouden we al deze zorgen over het hoofd kunnen zien, maar tegen die prijs willen we iets dat dichter bij de perfectie staat.

Plantronics BackBeat Fit 500:

Dit is het eerste Bluetooth-paar van on-ear sport koptelefoons die we leuk vonden, en het is onze workout pick voor gewichtheffers omdat het comfortabel past maar blijft zitten, blijft zweetbestendig, en is gemakkelijk schoon te houden. Met de eenvoudig te gebruiken bedieningselementen kunt u van nummer wisselen, het volume aanpassen, gesprekken aannemen en toegang krijgen tot de digitale assistent van uw telefoon zonder dat u de BackBeat Fit 500 uit uw hersenpan hoeft te halen. Deze koptelefoon heeft ook een leuk, basvoorwaarts geluid en een 18-uurs batterijlevensduur. De geluidskwaliteit is echter niet zo goed als bij de Jabra Move koptelefoon en de vulling is ook niet zo goed als bij de Jabra Move koptelefoon.

Plantronics BackBeat Go 810:

Onze panelleden zijn verdeeld over dit betaalbaar geprijsde model in vergelijking met ons budget voor geluidsonderdrukking, de Anker Soundcore Space NC. We waren dol op het lichte, comfortabele ontwerp, maar we vonden de bastonen een beetje blobbig en we wilden allemaal dat de actieve ruisonderdrukking wat effectiever was. Uiteindelijk, concurrenten met lagere prijzen of betere ruisonderdrukking en geluid scherpte dit paar uit.

Samsung AKG Y500:

De bediening was niet de meest intuïtieve, en de pasvorm kon nog kleinere koppen knijpen. Het geluid was alleen maar oké, want de vrouwelijke zang klonk verzonken en de bas was te ver naar voren in de mix. De automatische pauze en afspelen wanneer u deze koptelefoon uit (en weer op) doet, is echter netjes.

Samsung Level On Wireless:

Hoewel de actieve ruisonderdrukking beter dan gemiddeld was, vooral voor de prijs, was de geluidskwaliteit midden op de weg. Licht opgeblazen en wazige lage tonen zorgden ervoor dat de Level On Wireless wat aan helderheid en definitie verloor; het resultaat was niet slecht, maar onze keuzes klonken beter.

Sennheiser Momentum Wireless:

Ook wel bekend als de Momentum 3, dit paar is de volgende iteratie van de Sennheiser Momentum/HD1 lijn. Deze laatste versie is een verbetering, maar helaas niet genoeg om de concurrentiepositie te behouden met het toenemende aantal nieuwe opties. Het totale ontwerp blijft hetzelfde, maar met verbeterde vulling op de hoofdband. Ook de geluidskwaliteit is niet veranderd: in onze tests, het produceerde rolled-off hoge frequenties en opgeblazen, verhoogde bas, en alles klonk tweedimensionaal en enigszins saai in vergelijking met het geluid van andere koptelefoons in de $ 400 prijsklasse. De app heeft een EQ-functie, maar de interface is zo amorf dat hij bijna nutteloos is. Hoewel de ANC behoorlijk effectief is, is hij niet zo krachtig of instelbaar als de Bose 700. De auto play/pause en aan/uit functies zijn mooi, en de microfoons waren zeer duidelijk in onze telefoongesprekken, maar over het algemeen voldoen deze koptelefoons niet aan hun $400 prijskaartje.

Sony H.ear Mini WH-H800:

We waren dol op de MDR-100ABN van Sony, die in het verleden een upgrade-pick was geweest, dus we waren enthousiast over de Mini, een kleinere, meer draagbare versie. Helaas, hoewel het uiterlijk en de pasvorm vergelijkbaar waren, had de Mini pair veel te veel wazig basgeluid en smeerde al het andere. We wilden deze koptelefoon graag gebruiken, maar het geluid liet ons in de steek.

De Sony H.ear On 2 WH-H900N

was onze vorige top pick maar is bij de meeste retailers in en uit voorraad gegaan. In onze tests heeft dit paar de ruis effectief geannuleerd zonder het trommelvlies te zuigen dat we hebben ervaren met de meer agressieve ruisonderdrukkende koptelefoons. Ze klonken evenwichtig en natuurlijk en ze waren comfortabel om urenlang te dragen, wat belangrijk is als je vastzit op een lange vlucht of in een lawaaierig kantoor. De levensduur van de batterij van 25 uur betekent dat u veel gebruik kunt maken van de batterij tussen de oplaadbeurten door. Wanneer ze echter omhoog worden gevouwen, zijn ze een beetje omvangrijker dan de Bose 700. Als u dit paar op voorraad kunt vinden, vinden wij het nog steeds een uitstekende keuze.

Sony WH-1000XM3:

Veel mensen houden van dit paar voor zijn uitstekende ANC en hoe goed het voelt. Maar we hielden gewoon niet zo veel van het geluid als van de WH-H900N, zeker niet als we kijken naar de hogere prijs. Veel van de bonusfuncties zijn niet erg behulpzaam. Daarnaast zijn er klachten dat dit paar niet goed werkt bij kouder weer van 35 tot 40 graden Fahrenheit. Sony pakt het probleem aan, en het bedrijf deelde ons mee dat er geen aanwijzingen zijn dat het probleem van invloed is op de WH-H900N. U kunt meer lezen over hoe de WH-1000XM3 het deed in vergelijking met andere ANC koptelefoons in onze gids voor ruisonderdrukkende koptelefoons.

V-Moda Crossfade 2 Wireless:

De Crossfade 2 Wireless biedt een gebalanceerd, levendig en opwindend geluid en versterkt de laagste bastonen en specifieke hoge frequenties om muziek op een leuke, energieke manier te versterken. Het chassis is stevig, strak en aanpasbaar, en het is op te vouwen tot een verrassend kleine behuizing. Echter, we moeite met het maken van dit model een keuze vanwege de prijs, het gewicht en het gebrek aan isolatie. Voor de huidige basisprijs van $280 (eigenschappen zoals aptX, een verwijderbare boommicrofoon, en extra schilden voegen aan de kosten toe), zouden wij graag hebben gehad.

Bronnen:

  1. Brent Butterworth, NAD Viso HP70 Bluetooth Noise-Canceling Headphones, SoundStage, August 20, 2018
  2. David Carnoy, Sony H.ear On Wireless NC review: Sony’s best wireless headphone yet, CNET, August 4, 2016
  3. Samuel Gibbs, Sony h.ear on Wireless NC headphones review: just shy of really great, The Guardian, April 6, 2016
  4. The wirecutter https://thewirecutter.com/reviews/best-bluetooth-headphones/ 2019

Naamsvermelding: Lauren Dragan

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *