Beste duo prullenbak (prullenbak met 2 vakken)

Wil jij de beste duo prullenbak aanschaffen? Het aanschaffen van een prullenbak kan lastig zijn omdat ze in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. Zoals pedaalemmers, afvalemmers met sensoren, keuken afvalbakken, afvalemmers met twee of drie vakken en nog veel meer! Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten prullenbakken en tips voor het aanschaffen van de juiste prullenbak. Daarnaast hebben onze experts een top 5 van de beste prullenbakken met twee vakken samengesteld, deze staat onderaan de pagina.


Wil je afval scheiden?

Dat is geweldig! Onze tip: ga voor een duo afvalbak, dit zijn speciaal ontworpen prullenbakken met twee vakken of meer om afval te scheiden. In deze afvalbakken zitten meerdere binnenemmers. Het is cruciaal om vooraf na te denken over welke soorten afval je wilt scheiden. Als je namelijk verschillende soorten afval scheidt, raakt je prullenbak sneller vol dan wanneer je alleen GFT-afval scheidt.


Waar let je op bij het kopen van een duo prullenbak?

Touch-deksel afvalemmers, hygiënisch pedaalsysteem of een prullenbak met een sensor. De mogelijkheden zijn eindeloos: rechthoekig, rond, tien liter, veertig liter, één of meerdere binnenemmers. Wij helpen je graag bij het vinden van een prullenbak met twee vakken (ook wel duo- prullenbak genoemd) die aan jouw wensen voldoet.

Denk bij de aanschaf van een prullenbak met twee vakken niet alleen aan de prijs, maar ook aan de functie. Omdat je meerdere keren per dag een prullenbak gebruikt om afval te scheiden, is het van cruciaal belang dat deze eenvoudig te gebruiken is. Hoe kan het afval worden geleegd? Liever een pedaalemmer of een sensor? En vind je het erg als er vingerafdrukken op de deksel achter blijven? Hoeveel ruimte neemt de prullenbak in? Misschien geef je de voorkeur aan een ingebouwde emmer of een recyclingsysteem dat in de keukenkasten kan worden gemonteerd.


De verschillende soorten duo prullenbakken

Er zijn veel verschillende soorten duo prullenbakken op de markt. Deze prullenbakken hebben allemaal voordelen en nadelen. We lopen een greep van de verschillende soorten prullenbakken met twee vakken door, zodat je een weloverwogen keus kan maken.


Duo prullenbak met sensor

Een duo prullenbak met sensor is ideaal voor in de keuken, het is hygiënisch en biedt comfort. Een sensor prullenbak heeft een infrarood sensor die de klep automatisch opent als je de afvalbak nadert, dat is wel zo handig als je je handen vol hebt!


Duo prullenbak met pedaal

We zijn tegenwoordig allemaal wel bekend met de pedaalemmer. Het enige wat je hoeft te doen is het pedaal met je voet in te drukken om de deksel te openen. Dit is wederom veel hygiënischer dan het vastpakken van een deksel.


Touch duo prullenbak

Je bent vrijwel zeker ook touch prullenbakken tegengekomen. Deze duo prullenbakken zijn eenvoudig te bedienen en gaan snel open. Om de prullenbak te openen, druk je simpelweg op de deksel van de prullenbak. Deze duo prullenbakken zijn wel minder hygiënisch omdat je je handen gebruikt om de deksel te openen en te sluiten.


Afval scheiden met één prullenbak

Ben je op zoek naar een handige prullenbak om je afval in te sorteren? Een prullenbak met meerdere binnenemmers is handig en neemt weinig ruimte in beslag. Omdat er zoveel verschillende soorten afvalscheidingsbakken zijn, kan het lastig zijn om de juiste te kiezen, daarom hebben we een handige handleiding voor je samengesteld.


Beste duo prullenbak met 2 vakken: Dit is onze top 5:

Dit is onze top 5 van prullenbakken met twee vakken. Hier vind je een ruim assortiment duo prullenbakken waarmee je gemakkelijk verschillende soorten afval kunt scheiden. Grote kans dat jouw nieuwe afvalbak er tussen zit, met een totale inhoud van 28 tot 70 liter. De verschillende bedieningsmethoden en functies worden per item in detail besproken. Prullenbakken zijn er in allerlei soorten en maten. Daardoor was het samenstellen van een top 5 lijst van prullenbakken met twee vakken, die voor iedereen geschikt zijn best lastig. Het aanschaffen van een prullenbak blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, gebaseerd op smaak en functie.

Dit zijn de 5 beste prullenbakken van 2024:


1. Simplehuman Butterfly Recycler 20 + 20 liter

Zodra je klaar bent om je afval weg te gooien, opent de Simplehuman Butterfly Recycler zijn vleugels. Het deksel is verdeeld in twee stukken, die elk naar de zijkant open kunnen. Op deze manier neemt de prullenbak zo min mogelijk ruimte in beslag. Ben je van plan om deze pedaalemmer tegen een muur te plaatsen? Dat is helemaal geen probleem! Tijdens het openen en sluiten zorgt een scharnier aan de binnenkant van de deksel ervoor dat de openslaande deksel nooit de muur raakt.

Met deze pedaalemmer kan je twee soorten afval scheiden. De inhoud van beide binnenemmers is 20 liter.

 • Voetpedaal van stevig staal
 • Stille deksel door de shox-air technologie
 • Deksel met Stay-open functie
 • De binnenemmer kan in parkeerstand worden gezet
 • Fingerprint proof beschermlaag
 • Anti-slip onderkant 

2. EKO E-cube Recycle 28 + 18 liter

De EKO pedaalemmer is stijlvol en heeft een inhoud van 46 liter. Er zijn twee vakken om je afval gemakkelijk in te scheiden. Het groene vak heeft een inhoud van 18 liter en het zwarte vak beschikt over een inhoud van 28 liter. Door het strakke design van deze prullenbak past hij in elk interieur.

 • Uitneembare binnenemmer 
 • Mogelijkheid om afvalzak vast te klemmen
 • Deksel met soft-close en stay-open functie
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren 

3. EKO EcoCasa Recycling 30 + 15 liter

Met een totale inhoud van 45 liter is deze grote rechthoekige pedaalemmer en duo prullenbak gemaakt van geborsteld RVS. De prullenbak heeft twee vakken met elk een eigen deksel die met een apart voetpedaal te openen is. De groene binnenemmer voor het GFT afval heeft een inhoud van 15 liter en de zwarte binnenemmer voor het restafval heeft een inhoud van 30 liter. Allebei de binnenemmers zijn van kunststof gemaakt en hebben een ijzeren handvat.

 • Mogelijkheid om afvalzak vast te klemmen
 • Deksel met soft-close en stay-open functie
 • Fingerprint proof beschermlaag
 • Te bedienen met twee aparte voetpedalen 
 • Uitneembare binnenemmer 

4. Brabantia Touch Bin Recycle 20 + 20 liter

De Touch Bin Recycle afvalbak heeft een diameter van 37 centimeter en beschikt over een deksel van kunststof. Deze prullenbak van Brabantia is met een totale inhoud van 40 liter, ideaal voor in de keuken of kantine. De twee kunststof binnenemmers maken het eenvoudig om twee verschillende soorten afvalstromen te scheiden. Allebei de binnenemmers hebben een inhoud van 20 liter en kunnen afzonderlijk uit de prullenbak worden gehaald.

 • Deksel met Soft-close functie
 • Touch systeem 
 • Uitneembare binnenemmer 
 • Beschikt over een handige handgreep 
 • Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren 

5. Simplehuman Rectangular Recycler Liner Pocket 24 + 34 liter

Deze Simplehuman pedaalemmer heeft veel functies. De prullenbak met twee vakken is gemaakt van roestvrij staal en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het scheiden van afval is dan ook super eenvoudig dankzij de twee vakken. Hierdoor is deze prullenbak ideaal voor gebruik in de keuken. Ook de prullenbak tegen de muur zetten is geen probleem. De deksel komt bij openen namelijk niet in contact met de muur.

 • Fingerprint proof beschermlaag
 • Stille deksel door de shox-air technologie
 • Breed voetpedaal 
 • Afvalzak dispenser systeem 
 • Verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren 
 • Anti-slip onderkant

Bekijk ook: Dit zijn de 5 beste prullenbakken van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *