Beste elektrische verwarming van 2024

Blijf lekker warm in de koude seizoenen met onze keuze uit de beste elektrische verwarmingen.
De temperaturen beginnen nu weer te dalen en de nachten beginnen weer erg koud te worden. We kunnen we allemaal een beetje warmte van een elektrische verwarming gebruiken. Er is niets beter dan een centrale verwarming voor een kostenefficiënte verwarming van het hele huis. Toch zijn er altijd momenten waarop je één kamer extra warm wil hebben. Dan kan het aanzetten van de boiler storen als mensen proberen te slapen.

Hierop zijn draagbare, elektrische verwarmingen het antwoord. Moderne versies zijn een stuk veiliger, zuiniger en mooier dan de oude elektrische haarden van twee bar. Deze kunt u zich misschien nog herinneren van het huis van uw oma of de opgravingen van archeologen.

U kunt elektrische verwarmingen vinden voor €20 die een minimum aan ruimte in beslag nemen. Toch kunnen ze in een handomdraai een koude kamer opwarmen. Ze zijn ook handig voor serres, buitenkantoren, kille achterkamers; overal waar je wat extra warmte nodig hebt.

De beste elektrische verwarming om te kopen in 2024


1. De’Longhi HFX30C18AG Stijlvolle Elektrische Verwarming

De styling van de De’Longhi Capsule heeft een vleugje retro-cool, maar de keramische verwarmingselementen kunnen nog steeds veel warmte afvoeren. De handgreep aan de bovenkant maakt het gemakkelijk om het te verplaatsen, terwijl de voet kan worden opgevouwen voor opslag. Er is keuze uit twee standen van vermogen en een regelbare thermostaat, samen met antivries- en koelventilatorfuncties. Ondanks een laag vermogen van 1,8 W wordt het zelfs in grote ruimtes binnen een half uur warm en maakt deze minder lawaai dan de gemiddelde verwarming. Dit kleine verwarmingselement is niet alleen schattig, maar ook veelzijdig en handig.

Belangrijkste specificaties – Warmteafgifte: 1.8kW; Bedieningselementen: Warmte-instelling en thermostaatknoppen; Extra functies: Antivries, koele ventilatorstand; Afmetingen: 192 x 137 x 270mm; Gewicht: 1,3kg


2. Stadler Form Anna Kleine Elektrische Verwarming

Je kunt urenlang plezier hebben met vele vrienden met de Stadler Form Anna. Wat is dit kleine formaat blok – een stijlvolle Bluetooth-luidspreker van een of andere obscure Deense designstudio? Nee, het is een slanke keramische elektrische verwarming met twee standen van vermogen en een thermostaat. Het is veel stiller dan de gemiddelde ventilatorverwarming en springt veel minder in het ook. Het is ook beschermt in een witte verf die wit moet blijven gedurende jaren van gebruik. Het heeft een automatische uitschakeling die in werking treedt als het per ongeluk omvalt.

De slanke eenheid is perfect om een middelgrote woonkamer gezellig te houden. Dezelfde stijl, maar een kleiner formaat? De Anna Little Fan Heater halveert de hoogte en verlaagt het vermogen voor €20 minder.

Belangrijkste specificaties – Warmteafgifte: 2 kW; Bedieningselementen: Aan/uit-knop, warmte-instellingsknop, thermostaatknop, extra functies: Antivries; Afmetingen: 367 x 183 x 150mm; Gewicht: 2.05kg


3. De’Longhi DRAGON4 Olie Radiator

Andere elektrische radiatoren hebben aanraakbediening en Bluetooth-functies, maar er is een reden waarom De’Longhi’s Dragon 4-serie zo veel vertrouwen en respect krijgt. De 2,5 kW TRD41025T heeft voldoende verwarmingsvermogen om een ruime kamer snel op te warmen. Dit is vanwege een ontwerp dat lucht door het heetste gedeelte van de radiator naar binnen trekt. Vervolgens duwt het apparaat via de speciaal gevormde ventilatieroosters met snelheid lucht naar buiten.

Bovendien blijft de radiator langer warm omdat hij gevuld is met olie. Hij is eenvoudig te bedienen met instelknopjes om te kiezen tussen de drie warmte-instellingen en de temperatuur aan te passen. Hierbij zit ook een ouderwetse “klik-timer”. Wielen en een ingebouwde draagbeugel maken het gemakkelijk om de verwarming te verplaatsen, ondanks het gewicht van 17,5 kg. Toch is het niet al te fijn om hem de trap mee op te nemen. Het is een goede verwarming voor regelmatig gebruik in de winter.

Belangrijkste specificaties – Warmteafgifte: 2,5 kW; Bedieningselementen: Warmte-instelling en thermostaatknoppen, timer; Extra functies: Antivries, veiligheidsthermostaat; Afmetingen: 650 x 565 x 160mm; Gewicht: 17,5kg


4. Dyson AM09 Hot & Cool Elektrische Verwarming

Het is een van de duurste elektrische verwarmingen die je kunt kopen. Toch is er geen twijfel over de kwaliteit van de AM09’s. De verwarming is in feite een versie van een van de Air Multiplier bladloze ventilatoren van de firma. Deze zuigt lucht aan door de basis en de rechthoekige ring en duwt deze vervolgens weer naar buiten. Dit gebeurt allemaal in een vrijwel stille, lange-afstand luchtstroom of een onregelmatige luchtstroom.

De AM09 combineert een ventilator met een keramisch element en een intelligente thermostaat. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om te verwarmen in de winter, maar ook om te koelen in de zomer. In tegenstelling tot de meeste ventilatorverwarmingen met een koeloptie kan hij beide functies goed aan. De ruimte kan snel worden opgewarmd met de optie van het meer gefocuste straaleffect. Het weinige lawaai dat hij maakt, is niet al te storend. Het kantelbare ontwerp en de gelijkmatige schommelingen maken het ook flexibeler in een groot aantal ruimtes. Natuurlijk is het tien keer de prijs van uw gemiddelde verwarming, maar dat ontwerp maakt het de moeite waard.

Belangrijkste specificaties – warmteafgifte: Niet geciteerd; Bedieningselementen: Aan/uit-knop, afstandsbediening voor temperatuur, ventilatorstand en -timer, verwarmings- en koelstand, Jet Focus; Afmetingen: 590 x 205 x 205 x 205mm; Gewicht: 2.6kg


Waarop moet je letten bij het kopen van de beste elektrische verwarming?

Verwarmingstoestellen zijn er in verschillende types en met verschillende vermogensklassen. Sommige zijn geschikt voor verschillende doeleinden en brengen verschillende kosten op korte en lange termijn met zich mee. Voordat u iets koopt, denk na over wat u wilt van uw elektrische verwarming. Wilt u een kamer de hele dag of avond warm houden of heeft u soms gewoon een snelle verwarming nodig? Bent u op zoek naar iets dat een hele kamer kan opwarmen? Of misschien iets om u warm te houden terwijl u op de bank zit? Wat zijn de kosten die u bereid bent te betalen? Al deze dingen zullen u helpen om te bepalen wat voor soort verwarming u moet kopen.


Wat voor soort verwarming moet ik kiezen?

Er zijn vier hoofdtypen elektrische verwarmingen, die elk hun voor- en nadelen hebben:

Ventilatorverwarmingen:

Deze blazen lucht over een verwarmd element, wat betekent dat ze een kleine ruimte heel snel kunnen vullen. Ze hebben echter de neiging om luidruchtig te zijn. Ook zijn ze niet altijd handig om een ruimte langer warm te houden, met name wanneer de temperatuur daalt. Dit is omdat de verwarming constant moet blijven werken. In veel moderne ventilatorverwarmingen wordt in plaats van het oude verwarmde metalen verwarmingselement een keramisch element gebruikt. Deze heeft een positieve temperatuurcoëfficiënt (PTC) , vandaar dat u deze nieuwere modellen vaak met keramische verwarmingen zult zien.

Convectieverwarmingen

Deze ontwerpen leiden de luchtstromen door het lichaam van de verwarming en naar buiten naar de ruimte. Het kan langer duren om de ruimte te verwarmen, maar ze maken niet zo’n lawaai. Ook zorgen ze vaak voor een betere verdeling van warmte in de ruimte.

Radiatoren:

Een elektrisch element verwarmt olie of een andere stof in het lichaam van de verwarming. Ze hebben dezelfde voor- en nadelen als een convectieverwarming, maar deze houden de warmte langer vast. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor een constante achtergrondwarmte.

Infraroodverwarmingen:

Dit zijn de afstammelingen van de voorgaande elektrische kacheltjes, die direct warmte uitstraalt op de objecten voor het gloeiende element. Ze zijn goed voor het verwarmen van een of twee personen op vrij korte afstand. Deze apparaten zijn helaas niet voldoende als ze een hele ruimte moeten opwarmen. Sommige mensen kunnen ook de hoeveelheid licht die hij afgeeft vervelend vinden. Infraroodverwarmingen lijken uit de boot te vallen, omdat ze steeds moeilijker te verkrijgen zijn.


Hoeveel kracht heeft mijn verwarming nodig?

Verwarmingen hebben een vermogen gemeten in watt (W) of kilowatt (kW). Over het algemeen haal je de warmte eruit die je er aan energie instopt. In een kleinere kamer kunt u tevreden zijn met iets van 600 W. Dit zijn dus je kantoortjes, of kleine zolders. Echter grotere of koudere kamers kunnen een model van 1,2 kW tot 3 kW nodig hebben.


Wat is de prijs van een elektrische verwarming?

U kunt slechts €10 uitgeven aan een elektrische verwarming of meer dan €200. De meeste kosten bedragen tussen de €30 en €100. U betaalt extra voor stijlvolle ontwerpen, nieuwe technologie, slimme bedieningselementen en geavanceerde functies. De prijs heeft vaak niet direct te maken met het daadwerkelijke verwarmingsvermogen. 2 kW warmte van een €20 verwarming zal niet veel anders aanvoelen dan 20 kW warmte van een €200 verwarming. Ondanks dat het rendement en de manier waarop de warmte door de kamer wordt geleid die een verschil kunnen maken.

Het grotere probleem zijn de bedrijfskosten. Een 2 kW elektrische verwarming verbruikt 2 kW elektriciteit die op volle toeren draait. Als je per kilowattuur voor elektriciteit betaalt, kan het je €1 per uur kosten om de verwarming te laten draaien. Dat is natuurlijk op volle toeren en met de warmte-instellingen die u hebt gekozen. Als je voor een goedwerkende thermostaat kiest, hoeft het niet zo duur te zijn.


Wat zijn de meest efficiënte verwarmingen?

Als u op zoek bent naar een elektrische verwarming die niet veel stroom verbruikt en helpt bij het verlagen van de energiefactuur kunt u het beste een van de eerder genoemde verwarmingen kiezen. Een infraroodverwarming, een convectieverwarming of een met olie gevulde radiator. Uw doel is om een verwarming te vinden die een constante temperatuur aanhoudt zonder te allen tijde volledig te verwarmen. Ventilatorverwarmingen zijn duurder om te gebruiken, maar kunnen een ruimte sneller opwarmen. Als die ruimte echter slecht geïsoleerd is, zult u merken dat de verwarming vaker moet draaien. Hierdoor stijgen de kosten enorm.


Zijn er nog andere functies waar ik op moet letten?

De thermostaat is de belangrijkste, omdat deze van cruciaal belang is om de kamer op een fatsoenlijke warmte te houden. Niet te warm of koud dus. Wanneer dit wel gebeurt kost dit extra energie en dus geld. Een goede thermostaat kan de verwarming uitschakelen wanneer dat niveau is bereikt.

Vorstbescherming kan een nuttige functie zijn voor serres of bijkeukens. Het zorgt ervoor dat u de verwarming kunt gebruiken op een minimaal niveau. Hierdoor zal er net genoeg warmte worden afgevoerd om de temperatuur gelijk te houden. Sommige verwarmingen worden geleverd met een timer om ze bijvoorbeeld alleen ’s avonds in te schakelen. Andere verwarmingen kunnen een temperatuurweergave of een afstandsbediening hebben. Een paar kachels introduceren zelfs een verbinding met Wi-Fi en slimme bedieningselementen. Deze zorgen ervoor dat u uw verwarming kunt activeren en bedienen met behulp van een app – of zelfs via spraakopdrachten.

Met een koudeluchtinstelling kan de elektrische verwarming bij warm weer gebruikt worden als een ventilator. Hoewel het nut van een dergelijke functie varieert. Tot slot moet je letten op veiligheidsfuncties zoals kantelbeveiliging of een veiligheidsuitschakeling. Deze kunnen voorkomen dat de verwarming oververhit raakt of een brand veroorzaakt als deze omver wordt gestoot.


Bekijk ook: Beste mobiele airco van 2024


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/home-appliances/1405966/best-electric-heater-the-best-fan-convection-and-halogen-heaters

Naamsvermelding: Stuart Andrews

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *