Beste espresso koffiezetapparaat van 2024

De beste espressomachine is echt de koning van de keuken. Er zijn veel verschillende soorten machines of gizmo’s die kans kunnen maken op de titel van De beste koffiemachine. Maar voor de liefhebber die alleen het beste wil doen, is er niets beter dan een goede sterke espresso. Gemaakt in, uiteraard, de beste espressomachine die er op de markt te koop is. Dat is waar het om gaat. Of het nu gaat om een gewone shot, een latte, een cappuccino of een macchiato. Deze koffiezetapparaten kunnen het.

Ja, espressomachines zijn misschien iets moeilijker te gebruiken dan podkoffiemachines en een beetje duurder. Toch zijn de resultaten meestal veel beter. Iedereen in Europa weet het, en zelfs in Amerika. Wat het thuisland van de gieterij over de koffiemachine is, vinden ze het waard.

Het probleem is dat er een verschrikkelijke grote hoeveelheid is aan verschillende espressomachines. En voor iedereen die er één zou willen kopen is het een hele lastige keuze, vanwege de verschillende soorten. Nou in dit artikel staat alles netjes op een lijstje. We hebben hier alles van topkwaliteit huishoudelijke en handbediende handpompmachines tot grotere, semi-professionele reuzen.


De beste espresso koffiezetapparaat van 2024


1. Sage The Bambino Plus Espresso Koffiezetapparaat

Misschien heeft u tijdens het doornemen van deze website gemerkt dat we nogal fan zijn van de Sage-koffiemachines. Dat is geen verrassing, want bijna al hun apparaten zijn vakkundig gebouwd met materialen van goede kwaliteit. Ook is het merendeel ontworpen om met zo min mogelijk gedoe te werken. Net als deze compacte handmatige espressomachine.

De Bambino Plus is 32 x 31 x 20 cm groot en heeft een afneembare watertank van 1,9 liter om gemakkelijk te kunnen vullen. Ook heeft hij een automatische stoompijp en een eenvoudige interface met drie knoppen. Twee knoppen van de drie knoppen zijn voor een- en tweekoppige afzuiging en de andere voor de stoompijp. De twee extra knoppen rechts bedienen de temperatuur van de melk en de textuur van het schuim. Alles warmt op in slechts drie seconden (dat is zeer snel). Ja, dat klopt, slechts drie seconden vanaf de start tot aan de eerste cafeïnestoot.

Bij deze machine is er geen gezeur met hendels en extractietijden. Hij werkt zeer gemakkelijk en binnen een paar secondes staat uw espresso voor u klaar. Precies op de manier hoe u hem lekker vindt.

De Bambino Plus is verkrijgbaar in vijf kleuren. Roestvrij staal, zwart, grijs, gebroken wit en een prachtige Damson Blue. Ook heeft hij twee jaar ‘Repair, Replace or Refund’-garantie. Bent u op de markt bent voor een probleemloze handmatige espressomachine die de goederen snel en consequent aflevert? Dan is dit iets voor u.


2. Smeg ECF01BLEU Espresso Koffiezetapparaat

Voor de retro-keuken types is dit het koffiezetapparaat met het beste uiterlijk. Het is niet alleen de gladde bolvorm en de prachtige afwerking die de aandacht trekken. Het is ook de onmiskenbare aanwezigheid van dat klassieke Smeg-logo in reliëf; een logo dat op de een of andere manier de waarde van de merknaam weet te verdringen.

Dat het apparaat gemakkelijk te gebruiken is, is een understatement.
Het gewone gewicht van de roestvrijstalen portafilter zorgt voor uw favoriete espressomix. Het enige wat u hoeft te doen is op de zogenaamde kopjesknopjes te tikken. U kunt het water wat u er vooraf in heeft gedaan handmatig stoppen op de tijd die u wenst. Bijvoorbeeld, op precies 27,5 seconden (of wat uw favoriete extractietijd ook mag zijn).
De melkopschuimer is net zo eenvoudig te gebruiken, hoewel u misschien de hoek van de melkcontainer moet aanpassen om de beste houding te vinden.
Andere fijne details zijn een uitneembaar waterreservoir van één liter, een warmhoudplaatjes wat de kopjes warm houdt (dat zelden te warm wordt) en drie eenvoudige knoppen: één kopje, twee kopjes en stoom.

De espresso die dit mooie apparaat produceert is prachtig. Als stijl en design net zo belangrijk zijn als de smaak als het gaat om uw ochtendkoffie. Dan kunt u net zo goed deze Smeg in huis halen. Smeg. Hij is verkrijgbaar in vier rijke kleuren, met een door Dolce & Gabbana ontworpen versie voor de homo-oligarchmarkt.


3. Wacaco Minipresso GR

Als u een reizende espresso junkie bent die niet kan functioneren zonder een fatsoenlijk cafeïnedrankje. Moet u zeker deze kleine draagbare redder in nood proberen. De cilindervormige Minipresso is slechts 18cm x 5cm en wordt geleverd met alles wat u nodig heeft om een echte romige espresso te maken.

Hij is zeer gemakkelijk te bedienen. Voeg gewoon heet water en een schepje fijngemalen mengsel toe, knijp langzaam in de zuiger voor een onverwacht rijke, aromatische espresso die net zo goed is als de meeste machines op deze pagina. En dat is niet overdreven. Hij is ook gemaakt van schijnbaar onbreekbaar plastic, dus hij moet tegen een stootje kunnen.
Als hotelkoffie zelden aan uw hoge verwachtingen voldoet of u zit vast in de wildernis, stop er dan één in de schoudertas en u zit nooit meer zonder een goed bakje koffie. Dit is simpel gezegd de beste budgetkoper.


4. Gaggia Classic RI9403/11 Pistonmachine

Deze nieuwe 2019-spec Gaggia Classic brengt een stukje Shoreditch naar uw keuken. Gezien het feit dat Gaggia zo’n beetje de espresso heeft uitgevonden, denken we dat het veilig is om te zeggen dat het Italiaanse bedrijf een ding of twee weet over het onderwerp. De onlangs vernieuwde Classic is gebouwd volgens bijna commerciële normen en is bijna volledig gemaakt van roestvrij staal, inclusief de ketel. Met een hoogte van 38 cm past hij nog steeds gemakkelijk in de ruimte tussen het keukenblad en de bovenkasten.
Of u zo’n industrieel ogende machine op uw keukenwerkblad mooi vindt, is aan u, maar wat niet te betwisten valt, is de kwaliteit van de espresso. Ondanks het lawaai maakt dit ding een sensationele, kick-up-the-jacksy beker van zwart goud met een diepe, bijna Guinnessachtige crema.

Je hoeft gelukkig ook geen cursus in baristaologie te volgen om hem te bedienen, want hij wordt geleverd met slechts drie nieuw ontworpen knoppen van industrieel formaat: één om hem aan en uit te zetten, een andere voor de koffie en een derde voor de stoomtover. U zult echter zelf het afzuigproces moeten stoppen.

De Gaggia Classic is een prachtige espressomachine die zelfs voor de meest technische ongeletterde gebruiker gemakkelijk te bedienen is.


5. De’Longhi Dedica Style Pistonmachine

De Delonghi ziet er een beetje nep uit, maar het maakt koffie en getextureerde melk die allesbehalve slecht is.

Vul het portafilter, druk een kopje of twee in en het geeft een uitstekend brouwsel met heel weinig gedoe. Of in ieder geval, als je de vrij vreselijke sabotage die de Dedica met zich meebrengt, eenmaal achterwege laat en investeert in iets wat een zwaarder gewicht heeft. Je zult ook moeten experimenteren met welke grootte dosis koffie je gebruikt, maar dit is al snel onder de knie te krijgen. Delonghi maakt een bijpassende molen die ontworpen is om precies de juiste hoeveelheid te doseren, maar als je je eigen molen hebt, of voorgemalen gebruikt, heeft dat niet veel zin.

De stoom-toverstokjes op goedkopere espressomachines zijn vaak van slechte kwaliteit, en degene die hierop staat lijkt niet erg veelbelovend, maar met heel weinig oefening kan het eigenlijk heel mooi getextureerde melk worden om je latte of cappuccino te serveren.

Dit koffiezetapparaat is zeer aan te raden, ook al heeft u niet een al te groot budget.


6. La Pavoni Europiccola Lusso EL Espresso Koffiezetapparaat

Als u echt gelooft dat espresso maken een kunstvorm is, dan is deze debonair gegoten messing en verchroomde machine iets voor u. In tegenstelling tot de meeste huishoudelijke computergestuurde espressomachines (die gebruik maken van voorgeprogrammeerde voorinstellingen om de juiste niveaus van de afzuigtijd en -druk te bepalen), is dit een back-to-basics handmatige klus waarbij een beetje gevoel wordt gebruikt.

Het concept is eenvoudig genoeg: door het optillen van de hendel wordt een zuiger opgetild waarmee het water onder druk de koffie in de filterhouder kan infuseren. Wanneer u de hendel terugtrekt, duwt de zuiger het water door de koffie en in het kopje. De kunst is hier – en het is heel erg uitproberen – om de snelheid waarmee het water door de koffie gaat te variëren. Hoe langzamer je trekt, hoe sterker het brouwsel.

Dit apparaat is in staat om tot acht opeenvolgende topespresso’s per keer te produceren en zal zelfs een halfautomatische cappuccino opvoeren. Tegen die tijd lijkt uw bicep op een boomstam.


7. Elektra Micro Casa Lever S1CO Espresso Koffiezetapparaat

Dit handbediende Italiaanse model is bijna volledig gemaakt uit prachtig gepolijst chroom en messing en is evenzeer een stijlstatement als een espressomachine.

Toegegeven, het proces dat nodig is om een espresso te maken is zo complex – en traag – dat het waarschijnlijk een aantal pogingen zal vergen voordat u een perfecte extractie bereikt, maar we gaan ervan uit dat u de moeite zult nemen om de voorbereidingen te treffen die dit vereist.

Van basis tot adelaar, dit staat bijna een halve meter hoog, als u de hendel meetelt. Hij heeft een diameter van 25 cm, dus ondanks de naam ‘Microcasa’ is hij helemaal niet ‘micro’. Al dat metaalwerk wordt ook broeierig heet, dus misschien vermijdt u deze machine als u kleine kinderen heeft die het werkblad kunnen bereiken. Ik weet niet eens waarom ik dat zeg; niemand met kinderen zou dit kopen, maar niet als hun taakomschrijving ‘dictator van klein land met grote oliereserves’ is. Want dit is zeker een luxe dingetje.

Afgezien van de samenstelling van het koffiezetproces zelf, waarderen dit soort hefboommachines het niet dat hun portafilters direct na de extractie worden verwijderd. U moet een paar minuten wachten op de druk om te egaliseren of de inhoud van de portafilter (en wat heel heet water) kan op een nogal ongemakkelijke manier over u heen worden gegooid.

Als u de leerweg aandurft en het niet erg vindt om een gekke, chromen, adelaarsgekke gizmo in uw keuken te hebben, zult u niet teleurgesteld worden. Deze barista-spec machine is niet alleen een ‘opvallend conversatiestuk’ (of ‘explosie in een fabriek met een slechte smaak’, afhankelijk van je esthetische gevoeligheden). Het produceert toevallig ook een voortreffelijke, smaakvolle espresso met zakjes zijdezachte crème.


Waarop letten bij het kopen van de beste espresso koffiezetapparaat?

Ondanks de moderne trend voor boon-tot-kop en capsule gebaseerde machines, is er zeker iets te zeggen voor de goede oude ‘handmatige’ espressomachine.

Hun portafilters (het metalen bakje waar u de gemalen koffie in drukt) moeten misschien regelmatig worden geleegd en gereinigd, en de extractietijd is meestal aan u besteed in plaats van automatisch te worden ingesteld, maar het proces is zo eenvoudig te hanteren dat u zelden de gebruiksaanwijzing hoeft te raadplegen.

Bovendien zijn handmatige machines waarschijnlijk betrouwbaarder dan de capsule of boon-tot-kop-variant, omdat er gewoonweg minder dingen fout kunnen gaan.


Eigen ervaring

Als u een rijke aromatische espresso, cappuccino of latte wilt en op zijn minst een beetje hulp van de machine zelf nodig hebt, probeer dan de prachtige Sage Dual Boiler, de Smeg ECF01 of Gaggia’s uitstekende en meer betaalbare Classic. Al deze machines blinken uit in het maken van rijke aromatische espresso’s die net zo goed zijn als de espresso’s die in elk fatsoenlijk Europees café worden geserveerd.

Als u een wannabe barista bent die graag de complexe wetenschap achter de kunst van het handmatig espresso trekken wil proeven, overweeg dan een handbediende machine zoals de populaire La Pavoni Europiccol of de buitengewone Elektra S1CO Microcasa Lever.

De meeste van deze machines doen veel van het werk voor u, maar ze hebben de beste ingrediënten nodig, en ze hebben wel onderhoud nodig. Vooral als u zich in een gebied met hard water bevindt, is de Nummer Een top tip van ALLE tijd om gefilterd water te gebruiken. Zelfs als de machine een filter heeft ingebouwd (ze lijken nooit zo effectief als een filterkan). U zult verbaasd zijn hoeveel beter de koffie smaakt en u hoeft niet zo vaak te ontkalken.

Extra’s

De andere Top Tip van ALLES is het gebruik van goede kwaliteit, versgemalen bonen. Als u niet op een molen wilt uitspatten, bewaar dan tenminste uw voorgemalen spullen in een schroefdoppotje. Het liefst dan in een donkere en koele kast (maar niet in de koelkast). Of u nu bonen gebruikt of vermaalt, uw missie is om altijd te proberen alles zo snel mogelijk af te slijpen. Want zelfs onder ideale opslagomstandigheden wordt het snel afgebroken zodra de vacuümafdichting op de zak wordt geopend.

En weet u wat de beste manier is om snel door zakken koffie heen te komen? Koop de beste espressomachine, zodat het maken van geweldige koffie een makkelijke en plezierige ervaring is!


Bron: https://www.t3.com/features/best-espresso-machine

Naamsvermelding: Derek Adams & Duncan Bell

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *