Beste kluis voor thuis

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een kluis voor thuis om waardevolle spullen extra te beschermen. Je creëert hiermee een opbergplek voor geld, sieraden en andere spullen van waarde tegen inbraak en brand. Vanwege het compacte formaat van de meeste kluizen voor privégebruik zijn ze makkelijk te plaatsen in meubels en kasten. Hierdoor kun je waardevolle items snel en veilig opbergen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een kluis voor thuis aanschaft. Dat zijn de volgende:


Soort kluis voor thuis

Er bestaan verschillende soorten kluizen voor verschillende doeleinden. De keuze voor de beste kluis is in de eerste plaats afhankelijk van wat en hoeveel je in de kluis wil bewaren. Over het algemeen onderscheiden we inbraak werende kluizen, brandwerende kluizen en combinatie kluizen met elkaar. 

Inbraak werende kluizen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, bestand tegen het geweld dat inbrekers gebruiken om bij je spullen te geraken. Hier zijn ze op getest en gecertificeerd. Veel inbraak werende kluizen hebben een deur of isolatielaag die de kluis nog eens extra beschermen tegen boren en branders. Materialen die veelvoudig door inbrekers worden gebruikt. Het certificaat van de kluis toont aan hoeveel waarde je erin mag bewaren. Er wordt hierin onderscheidt gemaakt tussen de waarde in geld en de waarde in spullen. 

Kluizen die gecertificeerd brandwerend zijn beschermen geld, papier en items tegen brand en de hitte die ontstaat bij brand. De mate van brandwerendheid wordt uitgedrukt in tijd: hoelang een kluis je spullen beschermd voordat deze beschadigd raken. Er zijn certificaten waarmee kluizen brandwerend zijn van minimaal 30 tot maximaal 120 minuten. Er bestaan ook kluizen die zowel inbraak- als brandwerend zijn. We noemen dit ook wel combinatiekluizen. Ze zijn wat zwaarder en hebben een beschermende wand die beschermd tegen zowel inbrekers als brand en hitte.

Bekijk hier onze top 5 beste brandwerende kluizen voor thuis 


Certificeringen & verzekeringen kluis voor thuis

Kluizen kunnen zowel voor inbraak- als brandwerendheid gecertificeerd zijn. Bij inbraak werende kluizen moet je altijd letten op het SKG-certificaat aan de binnenkant van de deur. Hier wordt aangetoond hoe veilig de kluis is en welke waarde in cash en items je in de kluis op mag slaan. Denk bij voorbaat dus goed na welke spullen je in de kluis wil leggen, en koop op basis van die beslissing een kluis die deze spullen optimaal kan beschermen. 

Ook voor brandwerendheid zijn er speciale certificaten te verkrijgen. Deze worden meestal ingedeeld op niveaus: 30, 60 of 120 minuten. Een kluis met een certificaat voor 60 minuten kan voor 60 minuten blootgesteld worden aan brand en hitte, voordat de items in de kluis beschadigd raken. Dit wordt getest door onafhankelijke testinstituten zodat je altijd zeker bent van het meest eerlijke resultaat. 

Door de compacte formaat van sommige kluizen zijn ze helaas wat vatbaarder voor inbraak. Ze zijn ten slotte makkelijker mee te nemen. Het is daarom van groot belang dat je deze kluizen goed verankerd. Wanneer een kluis niet goed verankerd is zijn de certificaten waarmee hij geleverd word voor inbraak en brand niet geldig. Dit betekent dat schade aan items na brand of inbraak niet vergoed worden door de verzekeraar. Verzekeraars kunnen pas uitbetalen wanneer je kunt bewijzen dat de verankering professioneel is afgehandeld. Het is daarom verstandig om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. 


Beste kluis voor thuis: Dit is onze top 5

Nu we weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een kluis, kunnen we gaan kijken naar wat nou de beste kluis voor thuis is. Om je op weg te helpen maakte we alvast een overzicht van onze top 5:

Dit zijn de 5 beste kluizen voor thuis van 2024:


1. Relaxday met sleutel kluis voor thuis

De Raat ET2 
RelaxDay kluis voor thuis

Dit is een mini kluis, ideaal om thuis kleine spulletjes in op te bergen. Denk bij kleine spulletjes vooral aan geld, pasjes, sierraden en documenten. Dit kluisje is van massief staal gemaakt, dus heel stevig is hij zeker! Hij is heel klein, dus je kunt hem lekker makkelijk verstoppen in zowel kleine hoeken en nissen als in kasten en dressoirs. Ook kun je de kluis zelfs vastschroeven op deze plekken. Maar als je hem niet vastschroeft kun je hem weer heel makkelijk verplaatsen. Het is net wat je fijner vindt! De gaten voor het vastschroeven zitten op de achterkant en op de achterkant. Bij levering krijg je hier twee schroeven voor meegeleverd.

Om de kluis op de doen heb je een sleutel nodig. Bij het bestellen van de kluis krijg je er twee thuisgeleverd, dus ook één reserve! Verder is de binnenkant van de kluis met vilt bedekt. Dit betekent dat je voorwerpen die je er in legt minder snel beschadigd zullen raken. Ook de prijs van de kluis is zeer gunstig en heel betaalbaar. Klik vooral even op de link hieronder als je nieuwsgierig bent geworden.

Voordelen
 • Klein van omvang
 • Kan vastgemaakt worden aan o.a. de muur
 • Vilt aan de binnenkant
Nadelen
 • Geen brandbescherming

2. Lips Chubbsafe Air 10K kluis voor thuis

SafetyFirst Europa-I 3-KL inbraak werende kluis 
Lips Chubbsafe Air 10K

Deze kluis voor thuis van LIBS dient als veilige plek voor als je belangrijke spullen. Qua veiligheid is deze kluis ideaal. Hij heeft namelijk een klasse S2-certificering. Dit betekent dat hij bescherming biedt tegen inbraakpogingen en dataverlies volgens de Europese normen. Daarnaast heeft de kluis een inhoud van 10L. Dit wil zeggen dat er voldoende ruimte is voor je waardevolle kleine spullen, zoals sierraden, geld en andere kleine kostbaarheden.

Eén van de redenen dat deze kluis zo goed is tegen inbraakpogingen, is het feit dat hij is gemaakt van hoogwaardig staal. De deur is hier dus van gemaakt, maar de rest van de kluis ook. Wat verder belangrijk is om te weten is dat de kluis gebruik maakt van een dubbelbaardslot. Dit type slot maakt gebruik van twee sets van overlappende baardjes die met een sleutel worden bediend, wat een extra beveiligingsniveau biedt. Ook kan de kluis aan de muur of vloer worden vastgemaakt voor extra veiligheid. Mocht deze kluis aan jouw specifieke behoeften voldoen, klik dan vooral op de link hieronder. En heb je hem liever met een pincode, lees dan vooral even verder!

Voordelen
 • Stevige en kwalitatieve constructie
 • Bewezen inbraakveilig
 • Te verankeren aan zowel vloer als muur 
 • Dubbelbaardslot
Nadelen

  3. Lips Chubbsafe Air 10EL met pincode

  Sistec MT3+
  Lips Chubbsafe Air 10EL

  Dit is een inbraakwendende kluis geschikt voor het opbergen van je dierbare spullen, zoals geld en sierraden. Het is belangrijk om deze spullen op een betrouwbare plek te leggen. Deze kluis is daar zeker de juiste plek voor. Hij heeft een mooi compact formaat waardoor hij ideaal is voor thuis. Daarnaast is de buitenkant van de kluis gemaakt van staal en de binnenkant van tapijt. Zo zal niet alleen de buitenkant van de kluis je spullen beschermen, maar ook de binnenkant.

  Deze kluis met pincode kan geopend worden door een elektronisch slot met een geprogrammeerde code. Mocht de batterij van het slot uitvallen, heb je gelukkig nog een sleutel om hem open te maken. Deze wordt namelijk meegeleverd. Het slot is ook voorzien van de ‘anti-stoot’ technologie. Dit betekent, zoals de naam al zegt, dat het slot tegen stoten kan. Verder beschermen de vergrendelde stalen grendels de deur heel goed wanneer deze is vergrendeld.

  Voordelen
  • Inbraakveilig
  • Extra sleutel
  • Anti-stoot technologie
  Nadelen
  • Werkt op batterij

  4. Filex CS met elektronisch codeslot

  Filex CS met elektronisch codeslot
  Filex CS met elektronisch codeslot

  De Filex CS kluis met elektronisch codeslot is zowel inbraak- als brandwerend. Hierdoor kun je er zelfs je meest waardevolle bezittingen in bewaren. Denk aan sieraden, duurdere horloges, belangrijke documenten en andere waardevolle bezittingen. 

  De Filex CS is zowel brand- als inbraakwerend gecertificeerd. Met betrekking tot inbraak kun je er geld in bewaren tot een waarde van €5000 en tot €9000 aan waardevolle spullen. Voor brandwerendheid is de kluis voorzien van een certificaat voor 60 minuten. Dit betekend dat er 60 minuten aan hitte en brand voor nodig is, voordat er schade optreed aan je waardevolle spullen. De kluis heeft daarnaast een deur die tot 180 graden geopend kan worden. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot alle items die in de kluis opgeslagen liggen. 

  De kluis heeft een gewicht van 43kg en is daardoor enigszins makkelijk mee te nemen door inbrekers. Het is daarom belangrijk dat je de Filex CS, waar je hem ook plaatst, goed verankerd. Verankeren doe je gemakkelijk met de bijgeleverde bouten en pluggen. Je kunt de kluis vastmaken aan de twee zijkanten of middels de twee verankeringsgaten aan de onderkant. 

  Voordelen
  • Inbraakwerend met hoge waardeberging
  • Tot 60 minuten brand werend 
  Nadelen
  • Inbraakgevoeliger door lichte gewicht
  • Prijzig

  5. Salvus Monza 1 kluis voor thuis

  Salvus Monza 1
  Salvus Monza 1

  De Salvus Monza 1 is een hoogwaardige kluis die je spullen beschermd tegen inbrekers die waardvolle items willen ontvreemden. De deur van deze kluis wordt vergrendeld middels een gecertificeerd elektronisch cijferslot. Zo hoef je geen sleutels bij je te dragen. Voor inbraakveiligheid is de kluis gecertificeerd om €5000 aan contanten te bewaren, maar daarnaast ook kostbaarheden met een waarde tot €9000. 

  Naast inbraakveiligheid is de kluis ook enigszins brandwerend. Er zit namelijk brandvertragend materiaal in de wanden, maar deze is niet getest. De kluis wordt geleverd met een legbord waardoor je gemakkelijk items boven en onder elkaar kunt bewaren. Dit vergroot de laad capaciteit en zorgt er daarnaast voor dat je items netjes en georganiseerd op kan bergen. 

  De kluis is makkelijk te verankeren met het meegeleverde verankeringsmateriaal. Je kunt de kluis vastmaken via twee verankeringspunten in de bodem en een verankeringspunt in de achterwand. Het is verzekeringstechnisch belangrijk dat je de kluis goed verankert. Op die manier kan de verzekeraar toch uitkeren wanneer spullen uit de kluis alsnog worden ontvreemd.

  Voordelen
  • Leverbaar met elektronisch cijferslot of sleutelslot 
  • Verankeringsmogelijkheden aan zijkanten en onderkant
  Nadelen
  • Licht van gewicht in tegenstelling tot andere kluizen
  • Brandveiligheid is niet aangetoond 
  • Prijzig

  Was dit artikel behulpzaam?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *