Beste metaaldetector van 2024

De beste metaaldetector om te kopen

Bent u op zoek naar de beste metaaldetector van 2024? Metaaldetectie wordt vaak beschouwd als een hobby dat door mannen van middelbare leeftijd met camouflagekleding wordt gedaan. Toch is dat niet zo. Vandaag de dag neemt een brede bevolkingsgroep (zowel mannen als vrouwen) deel aan deze hobby. Sommigen zijn er zelfs in geslaagd om er hun brood mee te kunnen verdienen.

Inderdaad, een metaaldetector kan de beste investering zijn die u ooit heeft gedaan. Dat was zeker het geval voor een gelukkige die in 1989 de grootste klomp goud op het westelijk halfrond ontdekte. Bekend als “The Boot of Cortez”. Het goud werd verkocht op een veiling voor meer dan 1,5 miljoen dollar. Hij vond het met behulp van een goedkope metaaldetector.

U heeft ooit vast wel mensen met een metaaldetector gezien die op zoek waren naar een buit. Als u dacht: ‘Ik wil dat ook wel eens proberen’, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Experts hebben verschillende metaaldetectors geprobeerd. Hier is een lijstje van ontstaan met “de beste metaaldetector van 2024“. Wij laten u die graag in dit artikel zien.

De beste metaaldetectoren die u kunt kopen


1. Beste budget metaaldetector voor beginners en kinderen: Minelab GO-FIND 22

Dit lichte, instapmodel metaaldetector van de populaire Australische specialist Minelab is veruit het beste ontworpen model hier. Het is een ideale keuze voor kinderen en beginnende volwassenen.

De Go-Find 22 wordt geleverd met een 8 inch spoel en beschikt over twee zoekmodi. Hij maakt eenvoudig, maar nauwkeurig onderscheid tussen goedkope ferrometalen. Zoals gietijzer en zacht staal, non-ferrometalen zoals: tin, aluminium, koper, goud en zilver. Hij produceert ook twee verschillende tonen. Deze helpen u onderscheid te maken tussen een roestige spijker en iets waardevollers zoals munten of een gouden ring. Er zullen momenten zijn dat u denkt dat je een waardevol doelwit hebt gedetecteerd. Echter, als u gaat graven ontdekt u dat het een schroefdop is. Dat is een goed voorbeeld van een goedkopere metaaldetector.

Als u zoekt naar een goedkope schatzoeker die goed is in het vinden van allerlei spullen, dan moet u serieus nadenken over deze metaaldetector. Het is echt eenvoudig in gebruik en opvallend licht in de hand. Dit is de beste goedkope metaaldetector om te kopen.

Belangrijke specificaties – Gewicht: 1kg; LCD het scherm: Ja; Discriminatie: Ja (presets); Identificatie: Nee; Batterijen: 4 x AA’s


2. Beste topkwaliteit metaaldetector: Garrett Ace 400i

Dit is een model om voor te gaan als u uw detectie naar een hoger niveau wilt brengen. Garrett is een van de meest gerespecteerde metaaldetectors in dit wereldje. Dit model heeft het allemaal. Het is echter een complexe metaaldetector waarvoor eerst een gebruiksaanwijzing nodig is.

Hoe werkt de Garett?

De Ace 440i biedt vijf zoekmodi voor specifieke soorten metalen: nul-discriminatie voor alle metalen (inclusief spijkers, etc.), juwelen, relikwieën, munten en een aangepaste optie voor je eigen favoriete instellingen. De “juwelen modus” negeert het meeste ijzeren afval, maar vindt ringen, horloges en armbanden. Terwijl “relikwieën” de meeste kleine ijzeren voorwerpen uitschakelt, maar messing, brons en lood detecteert.

Discriminatie met inkepingen is een andere handige optie bij het detecteren van metaal, omdat het de meeste rommel buiten zal laten. Als er bijvoorbeeld een flessenhouder of ring is geplaatst, druk dan gewoon op de uitknop. Dat type metaal composiet zal vanaf dat moment genegeerd worden.

Als extra hulpmiddel krijgt u ook drie soorten geluidstonen met als eerste laag voor ferro objecten zoals spijkers. Er is een middentoon voor spullen zoals zilverfolie en een bel-achtige toon voor meer edele metalen zoals zilver en goud. De Ace 400i heeft ook een ‘ijzeren toon’ knop. Deze kan worden ingeschakeld om onderscheid te maken tussen een flessendop met ijzer en een waardevolle munt. Met de ijzeren toonknop is er een zoemtoon aan de randen van het doelgebied uitgestraald. Dit laat u weten dat een bepaalde opgraving geen dubbeltje waard is. Tot slot, als u eenmaal een doelwit hebt gevonden, drukt u op de aanduidknop. Dit zal een lange toon uitzenden die in volume toeneemt als u direct boven het object uitkomt.

De Garrett Ace 440i wordt geleverd met een regenhoes voor het hoofdtoestel. Ook krijgt u een gecamoufleerde draagtas en een paar coole Garrett-hoofdtelefoons. Het is een redelijk prijzig model, maar de praktische, tijdbesparende functies zullen u veel onnodig graven besparen.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 1,32kg; LCD-scherm: Ja; Discriminatie: Ja (voorinstellingen); Identificatie: Ja; Batterijen: 4 x AA


3. Beste gemiddelde metaaldetector: Minelab GO-FIND 66

Dit hoogwaardige Minelab-model is qua ontwerp identiek aan de Go-Find 22 hierboven. Het enige verschil is dat het wordt geleverd met een paar extra toeters en bellen.

Hoe werkt de GO-FIND 66?

De hoogwaardige GO-FIND 66 klapt in als een telescopisch camerastatief voor eenvoudig transport. De hoofdkabel van de grote 10 inch spoel naar de boordprocessor is aan het zicht onttrokken. Vaak wordt deze simpelweg om de as gewikkeld, maar dit is veel mooier. Om hem te gebruiken, verlengt u als eerst eenvoudigweg beide assen tot de gewenste lengte. Daarna sluit u de nokvergrendeling en start u het scannen.

Het heldere, goed afleesbare LCD-scherm met achtergrondverlichting heeft eenvoudige pictogrammen. Deze vertellen wat er beneden ongeveer op je wacht, plus knoppen voor de spoelgevoeligheid en het geluidsvolume. Een paar mini oordopjes is ook voorzien voor degenen die niet de aandacht willen trekken.

De GO-FIND 66 weegt slechts 1,06 kg en beschikt over vier instellingen voor scherpere detectie. Deze instellingen geven betrouwbaarheid bij het scheiden van het kaf van het koren. Ze geven duidelijk aan wat er onder de grond ligt en of dit troep is of niet. Iedere modus heeft een aparte toon en geeft daarmee aan wat u te pakken heeft. Het werkt ook in combinatie met een Android/iOS-app voor extra functionaliteit.

Naast de oordopjes wordt de 66 ook geleverd met een schitterende nylon draagtas. Ook een graafwerktuig, een waterdichte smartphonehouder en twee camouflagehoezen om het apparaat te beschermen, krijgt u erbij.

Als u op zoek bent naar een goedontworpen metaaldetector met uitstekende statistieken, dan is dit de ware. De GO-FIND is gemakkelijk te gebruiken, licht in de hand en efficiënt in het vinden van alle soorten schatten. We houden er absoluut van hoe het in zo’n compacte verpakking kan worden opgevouwen.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 1.06kg; LCD scherm: Ja; Discriminatie: Ja (presets); Identificatie: Ja; Batterijen: 4 x AA’s


4. Beste onderwater metaaldetector: Makro Multi-Kruzer

Alle metaaldetectoren zullen perfect werken op een strand boven de waterlijn. Boven de handdoek-lijn is de beste plek om te zoeken naar verloren spullen. U heeft echter een meer gespecialiseerd model nodig als u van plan bent om de waterlijn te doorzoeken. Dit komt omdat zeewaterig zand meestal sporen van ijzer bevat en ijzer de normale detectoren in de war brengt. Dit gebeurt, omdat er zoveel van te vinden is in één gebied. Zout is een andere factor die problemen kan veroorzaken met fragiele componenten.

Wat u nodig heeft is een dergelijke waterdichte metaaldetector van het huis van de Makro, een prijzig alle-terreinenmodel. De Multi Kruzer heeft een IP68 waterdichtheidsklasse, wat betekent dat het geheel tot vijf meter diep kan worden ondergedompeld. De strandmodus zorgt voor een uitstekende onderscheiding van ijzer. Het is bewezen dat de Multi Kruzer uitzonderlijk goed werkt in zout water. Hij wordt geleverd met zes zoekmodi, instelbare doel-ID-diepte en een Extra Underground Depth (EUD)-functie. Deze kan voorwerpen detecteren die verborgen worden door de bodemgesteldheid.

Met 1,4 kg is de Multi Kruzer vrij licht op de arm. Hij blijft tot 19 uur zoeken op een enkele lading van zijn ingebouwde LiPo batterij. Toegegeven, de uitgebreide lijst van functies en het lastige LCD-gebaseerde raakvlak nemen een tijdje in beslag om te begrijpen. Toch is het niet iets wat een goede dosis van lezen van de handleiding niet zou rechtzetten.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 1,4 kg; LCD-scherm: Ja; Discriminatie: Ja (presets); Identificatie: Ja; Batterijen: Oplaadbare LiPo


Wat is de beste metaaldetector?

Hoe werken metaaldetectoren?
Consumentengerichte metaaldetectoren maken gebruik van een spoel die een magnetisch veld om zich heen maakt. Wanneer u de metaaldetector van de ene kant naar de andere beweegt, meet de spoel alles wat onder u zit. Het magnetische veld van de spoel zorgt ervoor dat er elektriciteit stroomt door een metalen voorwerp. De metaaldetector ziet de stroom die door het metaal loopt en geeft aan dat er iets ligt. Dit wordt aangegeven aan u door een reeks piepjes die sterker worden als u dichter bij het doelwit komt. Metaaldetectoren kunnen veel soorten metaal vinden. Dingen zoals ijzer, nikkel, koper, messing, aluminium, tin, lood, brons, zilver en goud worden vaak gevonden.


Wat heeft u nodig om te beginnen?

Het eerste wat u nodig heeft, is natuurlijk een metaaldetector. De prijzen variëren sterk, maar de meeste beginnende modellen beginnen bij ongeveer €100. Deze zijn in staat om metaal tot ongeveer zes centimeter onder het oppervlakte te vinden. Ze zullen echter onvermijdelijk meer afval vinden dan een schat, dus probeer een model te kiezen dat is uitgerust met een discriminatiefunctie. Dit zal u helpen om het verschil te zien tussen een roestige ijzeren spijker en een zilveren ring of munt. Dit bespaart u veel onnodig graven in het proces.

Als u iets meer te besteden heeft, overweeg het dan om een model te kopen dat beter is. Dit zijn bijvoorbeeld modellen met speciale functies of metaaldiscriminaties. Die zal een lange toon geven dat in intensiteit toeneemt naarmate u dichter bij het doelwit komt. De meeste middelmatig geprijsde metaaldetectoren zullen iets dieper meten tot een meter diep. Mogelijk zelfs dieper als het doelwit groot is.

Weinig goedkope en middelmatige metaaldetectoren zijn geschikt voor het zoeken naar schatten in of om het water. Ja, hun spoelen kunnen waterdicht zijn, maar hun elektronica kan gemakkelijk worden verward. Door het zoute water en grote hoeveelheden natuurlijke zwarte ijzerdepots in het zand kan het kapot gaan. Er zijn echter een paar modellen op de markt, zoals de Makro Multi Kruzer, die hier zal worden besproken. Deze metaaldetector is geschikt voor het gebruik in of bij het water.

Als geld geen rol speelt en u ervan droomt om mogelijk goud te vinden, overweeg dan een gespecialiseerde gouddetector. Deze onbetaalbaare metaaldetectors kosten maar liefst €10.000. Ze kunnen goud detecteren tot op een diepte van vijf meter, als het doelwit groot genoeg is. De meest technisch beladen modellen kunnen zelfs in kleur ondergrondse beelden van het doelwit naar uw tablet streamen. Dat is toch vet?!


Iets anders dat u kunt meenemen

De meeste metaaldetectors werken op vier AA batterijen (Bekijk hier de beste AA batterijen van 2024). Het is een goed idee om een reserve set batterijen mee te nemen. Het detecteren kan namelijk een zeer tijdrovende bezigheid zijn. U wilt niet zonder batterij komen te zitten, voordat u mogelijk goud hebt gevonden.

U heeft ook een troffel, kleine schep of een gespecialiseerd detector graafwerktuig nodig. Dit moet door de aarde heen dringen zonder een te groot gat te maken. Graven met uw handen is natuurlijk niet zo prettig, tenzij u op een strand zit waar het zand zacht genoeg is. Het beste gereedschap om te gebruiken op een strand is een zandschep.

Als u wat extra te besteden hebt, overweeg dan ook om te investeren in een handsonde. Dit geeft exacte nauwkeurigheid zodra de metaaldetector zijn doel heeft gevonden. Deze handige gadgets zijn zeer gevoelig en zeer goed in het lokaliseren van de vondst. Ze zenden een continue toon uit die luider wordt als u het doel nadert. De Garrett Pro-Pointer is in dit opzicht een uitstekend model, maar het is niet erg goedkoop.

Vergeet niet om een schoudertas mee te nemen om de schatten die u net heeft gevonden mee te kunnen nemen.


Wat zijn de beste plaatsen om te beginnen met metaaldetectie?

Als het op metaaldetectie aankomt, staat de spreuk ‘where there’s people, there’s treasure’ (waar mensen zijn, daar is een schat).

Er is echter wel kans dat u zich op privéterrein begeeft. Dus u heeft zeker eerst toestemming nodig van de grondeigenaar, anders kunt u alles wat u tegenkomt kwijtraken. Een recent geploegd veld is de beste plek om te beginnen. Dit is, omdat de bovengrond net is omgedraaid en de grond zacht genoeg is om te graven. Verbazingwekkend genoeg hoeft u ook niet erg diep te graven. Een 100 jaar oude ring zal ongeveer 20 cm zakken over de jaren heen.

Als u een beginner bent, overweeg dan een bezoek aan het dichtstbijzijnde strand. Zoeken waar mensen hun handdoek leggen is vaak een goeie optie. Omdat er het hele jaar door zoveel mensen een strand bezoeken, is de kans groot dat u iets waardevols vindt. Dit kan een ring, horloge of armband zijn die de eigenaar verloren is.

Of u het Rolex horloge dat u net onder het zand hebt gevonden, aan het plaatselijke politiebureau moet afgeven, is geheel aan u. Normaal gesproken houdt de politie het horloge 28 dagen vast en als niemand het komt ophalen, is het van u. Het is een moreel dilemma waar elke vinder mee te maken krijgt. Geeft u een kostbaar voorwerp terug aan de rechtmatige eigenaar? Of heeft u liever een paar duizend euro extra op uw bankrekening? De meesten doen dit eerste niet. Anders zou niemand er natuurlijk hun brood mee verdienen.


Bekijk ook: De beste metaaldetectors volgens tuinboel.nl


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/outdoor/1408477/best-metal-detectors

Naamsvermelding: Derek Adams

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *