Beste mifi router van 2024

Bent u op zoek naar de beste mifi router van 2024?

Openbare Wi-Fi is niet geschikt om onderweg verbonden te blijven. Zwakke signalen, lage snelheden en slechte netwerken maken het vaak moeilijk om online te komen. Ook is er een enorm gebrek aan veiligheid wanneer u dit soort netwerken gebruikt.

Als u betrouwbaar en consistent internet nodig heeft tijdens het reizen dan is een mifi router iets voor u. Vooral als u een vergrendelde smartphone heeft of als u met z’n tweeën of met een groep reist zijn ze erg handig. Neem dan uw verbinding mee waar u ook heen gaat en blijf continu verbonden.

Dit is onze keuze van de beste mifi routers van 2024.


1. Huawei 5330s-2

De Huawei 5330s-2 is een stuk goedkoper dan de meeste andere simlockvrije mifi routers. Het is een goede mifi router voor op reis. Het heeft echter wel een paar beperkingen.

Het apparaat is klein en licht en het past hierdoor gemakkelijk in een broekzak. Het is ook zeer eenvoudig te gebruiken. Er is geen ingewikkelde installatie nodig. In de meeste gevallen kunt u gewoon een SIM-kaart erin stoppen, aanzetten en direct verbonden zijn.

Snelheden zijn echter niet geweldig. Als u op zoek bent naar een 4G mifi apparaat, dan zult u voor een van de andere opties hieronder moeten gaan. De Huawei 5330s-2 ondersteunt alleen 2G en 3G-netwerken. Met topsnelheden van 21 Mbps downloadsnelheid en 5 Mbps uploadsnelheid is het zeker niet snel. U zult niet meer dan één of twee telefoons tegelijk willen aansluiten.

Hoewel de levensduur van de batterij niet vreselijk is voor een goedkope mifi router, zal het niet genoeg zijn om u door een hele dag van regelmatig gebruik te loodsen. Als u dat van plan bent te doen, heeft u een kleine powerbank nodig om het apparaat onderweg op te laden.


2. Huawei E5577s mifi 4G Router

De Huawei E5577s mifi 4G Router is een van de beste mifi routers die we zijn tegengekomen, met een killer feature. Met het apparaat kunt u de ingebouwde data-abonnementen gebruiken voor het gemak of een lokale SIM om de kosten te verlagen. Het ligt eraan waar uw voorkeur ligt.

Ondanks een paar kleine probleempjes vonden we het de beste mobiele Wi-Fi hotspot voor internationale reizen in het algemeen. Zeker als u regelmatig onderweg bent, is dit een apparaat voor u.

Het nieuwste model is in principe een slankere, lichtere versie met dezelfde kenmerken. Het maakt standaard gebruik van 4G/LTE-netwerken en valt indien nodig terug naar 3G of 2G. U krijgt daardoor goede snelheden, tot 150Mbps downloadsnelheid.

De levensduur van de batterij is goed, tot 10 uur continu gebruik.


3. Huawei E5785Lh mifi router

Het beste kenmerk van Huawei’s E5785 is de snelheid. LTE Cat6 ondersteuning biedt downloadsnelheden tot 300Mbps, waardoor dit een van de snelste mifi routers is die u kunt kopen. U kunt ook tot 10 apparaten tegelijk aansluiten, zodat iedereen kan profiteren van de extra bandbreedte.

Door het strakke ontwerp past de E5785 gemakkelijk in een broekzak. Een gladde touchscreen-interface maakt het gemakkelijk om belangrijke informatie in een oogopslag te zien en meer geavanceerde instellingen te wijzigen als dat nodig is.

U krijgt 4G/LTE-dekking in vele delen van de wereld maar niet altijd, waardoor u terugvalt naar 2G of 3G-service elders. Als u zich in een stedelijk gebied bevindt met drukke etherische golven, dan zult u het op prijs stellen dat u het Wi-Fi netwerk kunt schakelen tussen 2.4 GHz en 5 GHz voor een betere verbinding.

Ondanks de kleine afmetingen en de extra vermogensbehoefte van die hogesnelheidsgegevens krijgt u toch tot 8 uur batterijlevensduur. In een handomdraai kunt u zelfs uw telefoon of andere USB-apparaten opladen vanaf de hotspot als dat nodig is.


Wat is mifi?

Mifi routers zijn bekend onder een aantal andere namen, waaronder draagbare Wi-Fi routers, pocket Wi-Fi, mobiele Wi-Fi apparaten, draagbare hotspots, mifi’s en nog veel meer. Hoe ze ook genoemd worden, ze werken allemaal op dezelfde manier.

Typisch is het een klein apparaatje dat ongeveer even groot is als een pakje kaarten. Het apparaat deelt data via een eigen draadloos netwerk. U komt online door al uw andere apparaten met dat privé Wi-Fi-netwerk te verbinden.

Veel bedrijven verhuren of verkopen draagbare hotspots voor internationale reizen. Een nadeel hieraan is dat er hoge dagelijkse kosten aan verbonden zijn. Net als bij smartphones kunt u echter ook ontgrendelde versies kopen waarmee u een lokale SIM-kaart kunt gebruiken om te profiteren van goedkope datatarieven waar ook ter wereld.

We raden aan de regio’s die worden ondersteund door een mifi router die u van plan bent te kopen, zorgvuldig te controleren. Niet elk apparaat ondersteunt de verschillende mobiele frequenties die in elke regio of land worden gebruikt. Dit betekent dat u in sommige delen van de wereld lagere of helemaal geen data kunt krijgen.


Ook benieuwd naar de beste Wi-Fi routers van 2024? Bekijk dan hier ons artikel.

Bekijk ook: Wat is mifi en hoe werkt het?


Bron: https://toomanyadapters.com/best-unlocked-mifi-devices/

Naamsvermelding: Dave Dean

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *