Beste mobiele airconditioner van 2024

In Nederland worden de zomers steeds maar warmer. Hierom is het handig om een van de beste geteste mobiele airco’s in huis te hebben.

Kunt u niet tegen de hitte in de zomer? Zet de temperatuur lager met onze keuze van de beste draagbare airconditioners.
Heeft u moeite om te slapen als het te warm is? Of heeft u een kantoor waar het te benauwd is om iets te doen? Een draagbare airconditioner kan een enkele ruimte in de hete zomermaanden koel houden. Dit doet het zonder dat er een storende installatie nodig is. U heeft tegelijk ook veel lagere kosten dan met systemen in het hele huis.

De meeste modellen hebben een ingebouwde timer, zodat ze alleen werken als u de kamer gebruikt en dus zonder energie te verspillen. U kunt ze zelfs verplaatsen. Het apparaat dat overdag uw thuiskantoor koelt kan ook ’s nachts uw slaapkamer koel houden.

Dit zijn onze beste aanbevelingen voor draagbare airconditioners voor 2024:


1. JustFire AIRCO7000 Mobiele Airco

Op zoek naar een goedkope airconditioner die de functies heeft van de duurdere airconditioners? Dan is Justfire geschikt voor u. De compacte airconditioner van Justfire is relatief klein in formaat. Het is een klein apparaat. Het is slechts 43,5 cm breed en 88 cm hoog. Hiermee kan hij zelfs in een kleine slaapkamer of woonkamer worden geplaatst. U kunt de temperatuur instellen, van modus wisselen of de timer instellen met behulp van de afstandsbediening.
Met 7.000 BTU aan koelcapaciteit is hij alleen geschikt voor relatief kleine ruimtes met een maximaal vloeroppervlak van ongeveer 23 kubieke meter. Met het geluidsvermogen van 63 dB kan het moeilijk zijn om een goede nachtrust te krijgen. Er zit zelfs een afvoerslang bij van 2 meter. Over het geheel genomen is dit toch de beste optie als u een mobiele airconditioner wilt die goed en goedkoop is.


2. TROTEC mobiele airco 2100 X  

De Trotec mobiele airco 2100 x staat bij ons op nummer 2. Waarom? Het is geschikt om ruimtes te koelen tot wel 58 kubieke meter. Veel reviews zeggen dat deze mobiele airconditioner ook geschikt is voor in uw slaapkamer. U kunt hier dus gemakkelijk doorheen slapen! Het heeft zelfs een speciale slaapstand. Natuurlijk heeft Trotec ook een afstandsbediening waarmee u gemakkelijk de temperatuur kunt instellen.


3. Carrier 012NS mobiele airco

Carrier is een iets duurdere mobiele airconditioner dan de anderen. Dit komt, omdat het een koelvermogen heeft van
12000 BTU. U krijgt er ook een klein pakketje bij waarmee u uw raam kunt afplakken, zodat er geen warme lucht naar binnen kan glippen. Dat is extra goed voor het stroomverbruik. Deze mobiele airconditioner heeft ook een garantie van 2 jaar. Met de timer kunt u zelf instellen wanneer u wilt dat de airconditioner aan gaat. Dit kan natuurlijk ook door op het aan-knopje te drukken.


4. De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO

De‘Longhi Pinguino PAC N82 ECO is een iets milieuvriendelijkere airconditioner dan zijn voorgangers. Het gemiddelde geluidsniveau is 47 tot 50 dB(A). De koelcapaciteit is 9400 BTU, maar dit levert nog steeds meer dan genoeg koeling op om een ruimte van 31 kubieke meter te kunnen verkoelen. Het is voorzien van DeLonghi’s Real Feel technologie die de temperatuur en de luchtvochtigheid snel verlaagt. Vervolgens houdt het de temperatuur op een lekker niveau. Ook is er een “comfortlampje” op het bedieningspaneel dat aangeeft hoelang het duurt van te warm naar lekker koel. Als u geen volledige airconditioning nodig heeft, dan kunt u overschakelen naar de ventilator- of ontvochtigingsmodus.

Nadelen zijn de korte kabels van 1,2 meter wat bepaald hoever u de airconditioner kunt plaatsen van het stopcontact. Ook wordt er geen montagekit meegeleverd. Ook is zijn klasse A energieclassificatie niet helemaal optimaal. Voor de rest is dit een machtige airconditioner voor middelgrote kamers.


5. Tristar AC-5529  mobiele airco

Tristar’s compacte mobiele airconditioner combineert het gestroomlijnde uiterlijk en de goede bouwkwaliteit waar de fabrikant om bekend staat. Het apparaat heeft effectieve en energiezuinige koeling, waardoor het een van de beste mobiele airconditioners is die u kunt vinden. Met een koelcapaciteit van 9.000 BTU kan hij ruimtes tot 75 kubieke meter aan en heeft hij nog steeds een A-waarde voor het energieverbruik. Het is relatief luid op de hoogste van de drie ventilatorstanden, maar stil op de laagste stand. Het doet een geweldig werk om de temperatuur snel te verlagen. Hij doet ook dienst als ventilator, verwarming en ontvochtiger.

Het apparaat is eenvoudig te gebruiken. Dit kan ofwel via de bovenliggende bedieningselementen ofwel via de meegeleverde afstandsbediening. Ook kunt u snel de gewenste temperatuur instellen. Eventuele problemen zijn vooral praktisch; de slang is erg kort en Tristar levert geen raamkoffer erbij. Toch is dit een compacte mobiele airco met stijl en een luxe uitstraling.


Waarop moet u letten bij het kopen van een draagbare airconditioner?


Hoeveel kost een mobiele airco?

Mobiele airconditioners zijn niet goedkoop. De meeste kosten tussen de €300 en €1.000. Alles wat goedkoper is, is meestal een verdampingsluchtkoeler in plaats van een echte airconditioner. Deze zijn niet zo effectief als de echte.

Hoeveel u moet uitgeven hangt af van uw koelbehoefte. Mobiele airconditioners worden in Britse thermische eenheden (BTU) gewaardeerd: één BTU is de hoeveelheid warmte die nodig is om de temperatuur van een pond water met één graad te verhogen. Een hogere rating betekent dat een airconditioner een grotere ruimte kan koelen. Normaal gesproken betekent dit dat de unit zelf groter en duurder zal zijn. Een unit van 9.000 BTU kan een ruimte van ongeveer 45 kubieke meter aan. Een unit van 12.000 BTU kan een ruimte tot 90 kubieke meter aan. Meet uw kamer voor u er een koopt om er zeker van te zijn dat u een airconditioner kiest die aan uw eisen voldoet.


Waar kunt u een draagbare airconditioner plaatsen?

De plaatsing is een andere kwestie. Alle units moeten warme lucht door een raam ventileren, en de meeste zullen een soort raambevestigingskit bevatten om de klus te klaren. Als u uw airconditioner niet direct naast het raam wilt hebben moet u of een permanente ontluchting door de muur plaatsen of een model met een slangverlengstuk vinden.

Hete lucht is niet het enige wat uw airconditioner moet verdrijven. Als de lucht afkoelt condenseert er vocht dat weer wordt opgevangen in de mobiele airconditioner. Sommige units kunnen dit intern verdampen en via de slang of de achterkant van de unit afvoeren. Bij andere modellen wordt het in een intern reservoir bewaard dat handmatig moet worden geleegd.


Zijn mobiele airconditioners niet luidruchtig en duur om te draaien?

Alle mobiele airconditioners zijn voorzien van een compressor en een of meer ventilatoren, zodat ze nooit helemaal stil zullen zijn. Sommige zijn echter stiller dan andere. De minimale en maximale geluidsdrukniveaus moeten in de specificatie worden vermeld. U kunt dus zelf een geluidsniveau kiezen waar u mee kan leven.

Wat de bedrijfskosten betreft, betekent een hogere BTU-classificatie over het algemeen dat de mobiele airconditioner meer werk zal verrichten en meer energie zal verbruiken. Toch zijn niet alle units hierin gelijk. Uw airconditioner moet een energie-efficiëntieklasse hebben van A++ tot G net als uw koelkast of kooktoestel. Hoe hoger de klasse, hoe efficiënter de unit zal zijn.


Zijn er nog andere functies waar u op moet letten?

Net als de meeste apparaten zijn ook van mobiele airconditioners milieuvriendelijkere versies. U kunt een energiezuinig A++ model te kiezen, maar sommige fabrikanten geven ook een impuls aan hun groene imago door gebruik te maken van koelgassen. Deze belasten het milieu minder en veroorzaken geen broeikasgassen tijdens de levensduur van het product.

Bij de beslissing om al dan niet een draagbare airconditioner te kopen, worden we vaak gevraagd hoe goed ze presteren, hoe efficiënt ze zijn en of ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Hier vindt u de antwoorden op al uw vragen over mobiele airconditioners en onze keuzes voor de beste mobiele airconditioners die u in 2024 kunt kopen.


Lees ook: de beste elektrische verwarming van 2024


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/home-appliances/1406249/best-portable-air-conditioner

Naamsvermelding: Stuart Andrews & Rachel Erdos

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *