Beste multiroom wifi systeem van 2024

We zijn op zoek gegaan naar het beste multiroom wifi systeem van 2024 (ook wel mesh wifi router genoemd).

Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij onderzoek gedaan en het goede eruit gehaald. Deze vijf producten zijn de best presterende systemen op het moment. Elk van hen hebben goede kritieken ontvangen van zowel de testers als de gebruikers.

We hebben verschillende systemen geselecteerd gebaseerd op prijs, prestaties en sets. Welke oplossing het beste is voor u hangt af van uw behoeften en uw budget.


Dit zijn de beste Multiroom WiFi systemen van 2024


1. Netgear Orbi RBK50 Mesh Wifi

Naar onze keus is het beste WiFi-netwerk Netgear’s Orbi systeem. Het wordt geleverd met een MU-MIMO multiroom router en een identieke satellietunit. Het beste is dat hij echt supersnel werkt.

Orbi maakt gebruik van een margrietketen systeem om bakens in uw hele huis aan te sluiten en zo een hele goede verbinding te maken met meerdere apparaten. Netgear is er zeker van dat Orbi 100% sneller is dan Google en Eero WiFi. Het basisstation heeft drie Gigabit LAN-poorten, een WAN-poort en een USB 2.0-poort.

De mobiele app biedt ouderlijk toezicht, verschillende opties om het hele systeem te beheren, de apparatuur te bedienen en de beveiliging in te stellen. U kunt zelfs uw WiFi pauzeren als dat nodig is. Als je Netgear met andere vergelijkt, heeft hij de beste netwerk beleving die er is, en hij is redelijk betaalbaar. Het enige nadeel is dat de apparaten een beetje groot zijn, maar verder zijn ze perfect en een echte aanrader.

Meer informatie over de Netgear Orbi RBK50


2. Google Multiroom Wifi Systeem

De volgende in de rij voor het beste multiroom WiFi systeem is Google WiFi. Dit apparaat zit vol met kracht, snelheid en gemak. Het is zeker een van de meest moderne, best ogende ontwerpen, die we hebben gezien. De installatie is net zo makkelijk als het installeren van een app op uw telefoon en het scannen van een QR-code.

Google multiroom WiFi wordt verkocht in een 1- of 3-pack, afhankelijk van uw behoeften. Een Google WiFi access point beslaat 1.500 vierkante meter, en een systeem met behulp van drie zal u top-notch WiFi dekking van 4.500 vierkante meter geven. Google WiFi beschikt over netwerksnelheden tot 1.200 Mbps.

Het enige nadeel van dit product is dat u beperkte hardwareopties heeft. Er zijn bijvoorbeeld geen USB-poorten om randapparatuur toe te voegen en u kunt geen specifiek kanaal per toegangspunt selecteren. Maar voor de rest zien ze er geweldig uit, werken ze goed en zijn ze goedkoop in aanschaf.


3. Linksys Velop Tri Band Multiroom Wifi Systeem

Linksys Velop krijgt veel aandacht voor zijn indrukwekkende cijfers als een levensvatbare netwerkoplossing. Het wordt geleverd in een pakket van 3 glanzende torens die samenwerken om uw huis te bedekken met WiFi-connectiviteit. Ze zijn eenvoudig op te zetten en te installeren. Het basisstation heeft twee Gigabit LAN-poorten. Elke node heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter. De kit wordt geleverd met drie voor een totale dekking van 6.000 vierkante meter, wat perfect is voor grote huizen met meerdere verdiepingen. Elk knooppunt kan snelheden tot 400 Mbps leveren.

Het Velop-systeem maakt ook gebruik van MU-MIMO voor snelle datastreaming. De bijbehorende app is robuust en biedt ouderlijk toezicht, systeembeheer en enkele geavanceerde netwerkfuncties, waaronder apparaat prioritering. De apparaten hebben echter geen USB-poorten, het systeem is vrij duur (bijna $500), en veel gebruikers zullen niet zoveel firepower nodig hebben.

Meer informatie over de Linksys Velop Tri Band


Nu hebben we de TP-Link Deco M5 Plus. Naast het feit dat het een van de minst dure multiroom systemen is, biedt de TP-Link Deco M5 Plus ook eenvoudige installatie, ouderlijk toezicht, malware- en virusbescherming, MU-MIMO (multi-user, meervoudige invoer, meervoudige uitvoertechnologie) en nog veel meer.

De twee units hebben elk twee Gigabit Ethernet-poorten en een USB-C-voedingspoort. Samen kan het systeem 3.800 vierkante meter netwerkdekking aan. Het nadeel van dit systeem is dat de snelheden beperkt zijn tot 500Mbps, er geen speciale bandbesturing is en er geen webinterface is. U kunt het systeem alleen bedienen via een mobiele app.


Een van de redenen waarom we de TP-Link Deco P9 mesh networking kit zo leuk vinden, is omdat het u de flexibiliteit geeft om naast Powerline netwerken ook de multiroom Wifi systeem te gebruiken, zodat internet signalen door de bestaande bedrading in uw huis kunnen reizen, maar ook door de lucht.

Dat geeft u veel flexibiliteit als het gaat om het proberen om draadloos internet in elke hoek van uw huis te krijgen, en het Deco P9 3-pack maakt echt indruk als het gaat om het bedekken van uw hele huis met een Wi-Fi-signaal. Er zijn dus betere, maar dit is een goed werkende, betaalbare multiroom.

De bijbehorende app is eenvoudig te gebruiken, en laat u toe om de apparaten te prioriteren en de verbindingen van de kinderen met het web af te sluiten wanneer het bedtijd is. Het is een all-round solide pakket, en zeker de moeite waard om op je beste multiroom Wifi systeem shortlist te zetten, zeker gezien de scherpe prijs.


Welk multiroom wifi systeem is het beste voor u?

De families van vandaag de dag zijn de hele tijd aan het streamen, browsen, sociale interactie en downloaden. Je kunt het je niet veroorloven om niet de snelste en meest betrouwbare WiFi te hebben, en een mesh netwerk is het antwoord.

Wanneer u kiest voor een multiroom wifi systeem moet u rekening houden met een aantal zaken. Hoe groot is uw huis? Hoe snel is uw netwerksnelheid, en wat voor soort functies zijn voor u het belangrijkst? Sommige van de door ons beoordeelde systemen bieden veel waarde voor minder geld. Andere systemen, zoals het Velop-systeem, zijn ideaal voor grotere huizen met meer vierkante meters. Als u de snelste optie wilt die er goed uitziet en foutloos werkt, dan kunt u niet fout gaan met de Netgear Orbi.


Bekijk ook: Dit is de beste wifi adapter van 2024


Bronnen:

Naamsvermelding: Dawna M. Roberts & David Nield

Uitgelichte afbeelding door: Wesley Fryer

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *