Beste navigatie app voor iPhone van 2024

Navigatieapps behoren tot de populairste apps voor iPhones. Deze apps bieden kaarten, het zoeken van plekken en ‘off-road’ navigatie. De navigatie-apps voor iOS zijn te verdelen in twee soorten: de apps die kaarten downloaden en de apps die direct toegang hebben tot kaarten.

Sommige GPS-apps downloaden een kaart, waardoor uw mb’s en uw batterij wordt bespaard. Andere apps downloaden kaarten terwijl uw rijdt, fietst, skiet of wandelt. Deze kaarten nemen minder geheugen in beslag op de iPhone en zijn gemakkelijker bij te werken. Door continu GPS-gebruik gaat de batterij echter minder lang mee en het kost ook wat mb’s.

Navigatieapps zijn ofwel voor verkeer of voor andere activiteiten. Verkeersnavigatieapps hebben vaak kaarten van wegen, routebeschrijvingen en interessante punten voor bestuurders, wandelaars en fietsers. Navigatieapps voor andere dingen zijn gespecialiseerd in off-road toepassingen, waaronder wandelen, fietsen en zeilen.


1. Google Maps

Foto credits: Android planet

Google’s jarenlange ervaring met het maken van Google Maps heeft als gevolg een nauwkeurige kaart.

Het verkeer wordt aangedreven door Waze, waarvan Google eigenaar is. Het berekent, wanneer mogelijk, een manier om bijv. files te omzeilen. Google Maps toont icoontjes voor wegenbouw, ongelukken (zoals auto-ongelukken en kuilen) en politie. De kleuren geven de hoeveelheid verkeer aan.

De functies van Google Maps bevat een zoekfunctie naar adressen en interessante punten met behulp van het programma Google ‘Local Search’. Het biedt ook lokale beoordelingen. Het groepeert ook zoekopdrachten en favorieten. Kies uit verschillende kaartweergaven: verkeer, openbaar vervoer, fietsen, satelliet, terrein of Google Earth.

Er zijn vele talen beschikbaar en u kunt het volume van de spraak los van elkaar aanpassen: zacht, normaal of luid. U kunt ook gesproken aanwijzingen via Bluetooth afspelen als u uw autoluidsprekers wilt gebruiken.

Google Maps is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS 10 of hoger.


2. Apple Maps

Foto credits: appletips.nl

Na een niet zo-soepele lancering in 2012 als onderdeel van iOS 6, ging Apple door met het verbeteren van zijn ‘Maps’-app totdat het een concurrent van Google Maps op iOS-apparaten werd. Het wordt geleverd als onderdeel van iOS, het is gratis en direct beschikbaar voor gebruikers.

Het ontwerp van de app biedt een simpel UI die reizigers of wandelaars stapsgewijze, gesproken aanwijzingen geeft. De app houdt rekening met de maximum snelheid en verkeersomstandigheden.

Fietsers hebben in veel steden toegang tot live verkeersinformatie met aankomst- en vertrektijden van de bus of trein. Op vluchten krijgen gebruikers plattegronden van luchthavens, inclusief de plaatsen van restaurants en toiletten.

De ‘Flyover Mode’ van de app en de 3D-weergaven van steden geven gebruikers een beeld dat vergelijkbaar is met dat van Google Earth – een 3D-beeld van de stad dat kan worden verkend voor een reis. De toevoeging van favorieten en collecties van favoriete plaatsen, samen met suggesties, zijn bonussen.


3. TomTom GO Navigatie App

Foto credits: OneMoreThing

De TomTom GO Navigation app is een combinatie van de nieuwste TomTom-navigatie voor auto’s en verkeersinformatie van wereldklasse. De app geeft de beste beschikbare route weer op basis van scherpe, live verkeersinformatie die u snel naar uw bestemming brengt. Met de TomTom Verkeersinfo-functie weet u altijd waar er vertragingen zijn en of er een snellere route beschikbaar is.

Rijbaanbegeleiding is een opvallende functie van TomTom GO Navigation. U mist nooit meer een afslag omdat u op de verkeerde rijstrook staat. Ontspan u, terwijl de flitspalen van de app de getoonde snelheden controleren en u waarschuwen voor vaste en mobiele flitspalen (internetverbinding vereist).

Kies uit offline kaarten voor uw regio voor de momenten dat u geen internettoegang hebt of dat u niet kunt roamen om een route te plannen. De app is geladen met nuttige plaatsen.

Vind sneller bestemmingen met ‘Quick Search’, dat locaties vindt terwijl u begint te typen. U kunt ook locaties selecteren die u op websites of andere apps vindt door een link te kopiëren en in ‘Snel Zoeken’ te plakken. Of tik op uw favoriete bestemming op de kaart en u bent onderweg.

TomTomGO Navigatie is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS 11 of hoger.


4. Waze Navigatie & Live Traffic App

Foto credits: RouteNote

Waze is ’s werelds grootste, gebruiker-gemaakte, verkeers- en navigatie-app. Sluit u aan bij andere bestuurders in uw omgeving die live verkeers- en weginformatie delen, waardoor iedereen tijd en gasgeld bespaart op zijn of haar dagelijkse rit. Met de sociale laag van de app kunnen gebruikers bijdragen aan een file, het gevaar op de weg, de snelheid en vergelijkbare informatie in het forum. Als u zich aanmeldt, ziet Waze wanneer u onder de snelheidslimiet reist en draagt zo bij aan live verkeersgegevens voor alle gebruikers.

De app maakt gebruik van live kaarten, dus er is een internetverbinding nodig om te navigeren en te praten met andere Waze-gebruikers om gemelde gevaren op de weg te delen. Voeg een foto toe aan wegberichten of integreer met FourSquare, Twitter of Facebook.


5. AT&T Navigator: Maps & Traffic

Foto credtis: att

De AT&T Navigator verkeersapp werkt met een abonnement. De app is gratis, maar er is $9,99 per maand nodig om de app te gebruiken. Het bedrag wordt meegerekend bij uw mobiele AT&T rekening. Het is alleen beschikbaar voor AT&T klanten, hoewel de Verizon VZ Navigator app vergelijkbaar is.

Zoals de meeste GPS-apps voor het verkeer, spreekt AT&T Navigator stapsgewijs aanwijzingen uit en biedt het informatie over verkeersdetectie en -ontwijking. Het accepteert spraakinvoer en biedt directe route-opties. Hoewel de app is ontworpen voor online gebruik, kunnen gebruikers kaarten voor grote delen van het land (bijvoorbeeld het oosten van de VS) downloaden voor offline gebruik.

AT&T Navigator is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS 8 of hoger.


6. VZ Navigatie App

Foto credits: Mommy Musings

De Verizon VZ Navigator, die alleen beschikbaar is voor degenen met Verizon als hun carrier, is beschikbaar met een maandelijkse $4,99 als kosten dat wordt afgenomen van uw Verizon-account. De VZ Navigator verkeersapp staat bekend om zijn uitgebreide beeld dat 3D-kaarten van grote Amerikaanse steden bevat. Het bevat ook verkeerswaarschuwingen en live verkeersupdates. Met de ‘SmartView’-functie kunt u kiezen uit meerdere manieren, waaronder dashboard-, 3D-, steden- en luchtweergave.

VZ Navigator integreert met Facebook. Het biedt informatie over het zoeken naar gasprijzen en ondersteunt berichten voor het verkeer om uw plaats te delen. De app ondersteunt zowel Spaans als Engels.

VZ Navigator is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS 8 of hoger.

Kosten: Gratis 30 dagen proefabonnement, gevolgd door een maandelijks abonnement van $ 4,99.


7. MotionX GPS App

Foto credits: Onemoremiletogo

MotionX was vroeg op de markt van de iPhone GPS apps. Die ervaring laat zich zien in een krachtige, strakke app. De MotionX GPS app is zeer geschikt voor bergbeklimmen, fietsen, wandelen, zeilen, vissen, en off-road motorrijden.

De app ziet uw plaats en volgt u overal ter wereld. Het onthoud de tijd, afstand, snelheid en maximale snelheid, samen met hoogtes, klimmen en afdalen. Het bevat negen keuzes uit kaarten (meer dan andere GPS-apps) en bevat experimentele zeekaarten. U kunt tot 500 plekken opslaan voor uw favoriete plaatsen, zoals uw huis, het einde van een wandeling of uw favoriete restaurant.

Handige extra’s zijn onder andere de mogelijkheid om een foto te maken van waar u bent tijdens uw activiteit en de ervaring te delen door deze op Facebook of Twitter te plaatsen. Volledige Wikipedia ondersteuning betekent dat u een persoonlijke reisgids hebt, waar u ook heen gaat.

MotionX GPS is beschikbaar voor de iPhone, iPad, iPod touch met iOS 11 of hoger en Apple Watch.


Bron: https://www.lifewire.com/iphone-gps-navigation-apps-1683498

Naamsvermelding: Fred Zahradnik

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *