Beste Minecraft hosting servers in Nederland van 2024

Ben je op zoek naar de beste Minecraft server hosting die je in Nederland kunt gebruiken? Gefeliciteerd! Dan ben je nu op de juiste website. Wij zijn op onderzoek uit gegaan voor jou. Ben je ook benieuwd naar de beste Minecraft server hostings van Nederland? Bekijk dan hier ons artikel.

De meeste mensen weten al wel wat Minecraft is: het is een bouwspel met overlevingsfactoren erin. Alleen een Minecraft server is toch net iets anders. Dit is namelijk je eigen server, waar je verschillende minigames op kunt spelen. Je kan deze servers maken door middel van een Minecraft hosting server. De meeste van deze servers hebben veel leuke activiteiten. Meestal zie je hier ook zelf gebouwde en unieke, prachtige bouwwerken op. Om zelf een eigen server te maken heb je natuurlijk nog wel een goede Minecraft server hosting nodig. Daarom hebben wij een artikel gemaakt over de beste Minecraft server hosting gemaakt.


1. Ferox Hosting

De #1 van deze lijst komt uit ons eigen landje.
Ferox Hosting geeft jou alle tools in handen om je eigen minecraft server te maken. Een survival of modded server opstarten is in een handomdraai gedaan.
Door gebruik te maken van hun plugin installatie systeem kan je voorkomen dat je per ongeluk een virus download.
Binnen enkele minuten heb jij je eigen server opgezet en krijg jij de beste support, gewoon in het Nederlands.
Ook worden de servers direct automatisch geleverd en heb jij geen extra werk aan het opzetten zoals bijvoorbeeld bij een vps.

Kortom, Ferox Hosting is in onze ogen echt de nummer 1.


2. Apex

Apex biedt 15 hosting plekken voor servers over de hele wereld. Ze focussen hun hosting servers vooral op Minecraft. Daardoor leveren ze ook speciale servers die daar op aangepast zijn. Verder zijn er op hun website verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Qua Minecraft is zo wat alles mogelijk, wat in de normale Minecraft ook mogelijk zou zijn. Ook leveren ze bij je aankoop een gratis “website”. Dit is niet een normale website, want het is slecht een link naar je Minecraft server. Het zorgt er wel voor dat je server makkelijker te bereiken is. Verder zorgen ze er ook voor dat er back-ups worden gemaakt. Hiermee verkomen ze dat je je hele wereld zou kunnen verliezen. Ook is er een mogelijkheid om mods toe te voegen.

Dit zijn pakketten die naast de normale Minecraft wereld nog andere elementen toevoegen. Er zijn natuurlijk al vele voordelen besproken, maar apex biedt nog meer. Ze bieden namelijk een 24/7 klantenservices en ze hebben door middel van verschillende programma’s een virus vrij systeem ontwikkeld. Dan is er nog 1 ander voordeel. Je hebt namelijk al in 5 minuten een server. Dus geen lange wachttijden!


3. Hostinger

Dit is een zeer goede hostingserver om verschillende redenen. Ten eerste heeft het een zeer goede uitleg over hoe je het bouwen van een Minecraft server moet aanpakken. Ten tweede zijn hun hostingservers gebouwd op VPS servers. Dit zorgt ervoor dat je alles aangereikt krijgt voor het bouwen van de beste Minecraft server. Ten derde biedt hostinger je 2 GB. Dit is ideaal voor een startende Minecraft server. Verder helpen ze je ook zeer goed als er problemen ontstaan bij het bouwen van je server. Daarnaast helpen ze ook als er problemen zijn als de server al online is.


4. Shockbyte

Dit is een hosting server die zich specialiseert in het hosten van game servers. Toch is zijn hun Minecraft hosting servers nog heel erg aangepast aan jou belangen. Doordat ze al heel lang met het hosten van servers bezig zijn, zijn ze een van de meest gespecialiseerde hosting sites. Zelf zijn ze gevestigd in Australië, maar ze hebben over de hele wereld mensen die zorgen voor de beste service. Ook bieden 1 Gb aan en hebben ze verschillende pakketten waar je een keuze uit kunt maken. Ook is er geen kans voor virussen om in te dringen in hun systeem. Als dat uiteindelijk toch is gebeurd ben je beveiligd door een bedrijf wat afhankelijk van hun is.


5. GGServers

Dit bedrijf heeft 9 host locaties over de wereld. Toch is dit niet op invloed op de kwaliteit. Ook zij bieden verschillende pakketten aan en het aangeboden materiaal hangt ook af van het pakket dat je kiest. Het goedkoopste pakket is het pakket dat je 1 GB aanbiedt. Dit is dus een beginner pakket. Ze bieden je een virusvrije hosting aan. Verder is er ook een mogelijkheid om mods aan je server toe te voegen. Verder is hun SSD opslag zeer goed, waardoor de gamekwaliteit ook optimaal is. Daarnaast hebben ze ook een zeer goede klantenservice. Hun klanten service is de hele dag bereikbaar en ze kunnen je helpen met haast al je problemen. Ook maken ze je server heel snel voor je klaar. Hierdoor kan je sneller je server maken en heb je geen last van wachttijden.


6. Bisecthosting

Een groot voordeel van deze Minecraft host is dat ze op alle servers de beste SSD bieden. Zelfs de goedkoopste pakketten worden voorzien van deze topkwaliteit. Ook zijn hun hosting servers virusvrij. Verder wordt je voorzien van een dagelijkse backup. Hiermee zorgen ze ervoor dat je niets zult verliezen. Daarnaast is hun service 24/7. Als extra bonus punt bieden ze niet alleen de Java versie van Minecraft, maar ook de Bedrock versie. Ze hebben er als website eigenaren voor gekozen om de beste kwaliteit voor de laagste prijs te bieden. Ze weten namelijk dat het moeilijk kan zijn voor beginnende servers om meteen een goede server te bouwen met weinig geld.


Welke Minecraft hosting server kan ik het best nemen?

Deze keuze ligt uiteindelijk bij je zelf en jouw voorkeuren. Er zijn wel een paar dingen waar je op kunt letten bij je uiteindelijke keuze. Hierbij zijn er onder andere deze drie punten van belang:

  1. Opslagruimte- Minecraft heeft niet bepaald veel opslagruimte nodig, maar SSD ( een opslagmedium) kan de kwaliteit van je server wel beter maken. De sites kunnen hierbij 2 verschillende soort SSD’s aanbieden. Er zijn sites die een volledig SSD aanbieden en er zijn sites die een gedeeltelijk SSD aanbieden.
  2. Serverlocatie- Als je een server hebt die ver weg wordt gehost wordt, dan zorgt dit dat er veel lag ontstaat bij spelers. Je moet dus ook kijken waar de server gehost wordt. Dit is niet altijd te verkomen. Als je namelijk een server hebt met mensen van over de hele wereld, dan zal er altijd lag blijven. Dus alleen als je een server hebt met mensen uit jouw land of omgeving moet je hierop letten.
  3. RAM- Ook wel je werkgeheugen. Hierbij slaat je processor tijdelijk bestanden op. Hoe meer RAM geheugen, des te meer processen die tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden. De snelheid van je computer kan ook invloed op je RAM hebben.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *