Beste parkeer app in Nederland

Wat is de beste parkeer app van Nederland?

Met een parkeer app voorkomt u gemakkelijk hoge boetes. Elke automobilist heeft wel eens problemen gehad die hand in hand gaan met het parkeren van een auto. Vroeger moest u nadat u eindelijk een parkeerplaats had gevonden nog steeds op zoek naar een werkende parkeermeter. Gelukkig is dat niet meer zo. Omdat u tegenwoordig de mogelijkheid heeft om uw parkeergeld te betalen via een app op uw smartphone is het niet meer nodig om een parkeermeter te vinden.

In Nederland zijn er vijf grote aanbieders die een parkeer app aanbieden waarmee u digitaal kunt betalen voor parkeren. Deze vijf aanbieders verschillen in meerdere opzichten van elkaar, maar ze hebben allemaal hetzelfde voordeel tegenover de oude parkeermeters: u betaalt alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd en niet meer per uur. Er is echter een klein minpuntje aan deze nieuwe manier van betalen: elke app rekent naast de standaard kosten voor het parkeren een extra bedrag aan.

We willen u helpen om de beste parkeer app te vinden voor uw behoeften en uw parkeergewoonten. Daarom hebben we een lijst samengesteld van vijf voordelen en nadelen aan de vijf grootste parkeer apps in Nederland. We hebben ook onze eigen conclusie toegevoegd over welke van de apps naar onze mening het beste is. Uiteraard zijn alle apps beschikbaar voor Android en IOS.

Dit zijn de beste parkeer apps van 2020:

1. Yellowbrick Mobiel Parkeren

Voor mensen die geen lid zijn van de ANWB rekent Yellowbrick eenmalig € 10 registratiekosten als ze gebruik willen maken van hun app. Gebruikers kunnen kiezen of ze € 0,34 betalen voor eenmaal parkeren of een abonnement van € 3 per maand krijgen. Met deze prijzen is Yellowbrick de duurste in dit lijstje. Wel laat de app zien waar het parkeren van uw auto het goedkoopst is of in sommige gevallen waar het zelfs helemaal gratis is. Met een druk op de knop toont het navigatiesysteem hoe u daar kunt komen. Als u weinig tijd heeft om dit allemaal uit te zoeken is dit de beste app voor u.

 • Aantal steden beschikbaar: 141
 • Prijs: € 0,34 per gebruik of € 3 abonnement per maand
 • Registratiekosten: € 10 / gratis voor ANWB-leden
 • Betalingswijze: automatische incasso, Visa of Mastercard
 • Beoordeling: 4,0 App store – 3,7 Google Play Store

2. Parkmobile Parkeer App

Deze app heeft geen registratiekosten en is zeer gebruiksvriendelijk. Het geeft informatie over parkeren zoals de plaats van parkeerplaatsen en prijzen van parkeren. Het is ook mogelijk om meerdere auto’s te registreren met één account. De kosten bedragen € 0,27 per gebruik van de app. Als u de parkeer app meer dan acht keer per maand gebruikt, dan is het voor u goedkoper om een abonnement van € 2 per maand te nemen. U hoeft dan niet meer per keer te betalen, maar per maand. Ook heeft de app een handige functie die onthoudt waar u uw auto geparkeerd heeft en u een routebeschrijving geeft. Betalingen kunnen gedaan worden met Ideal of creditcard. Als u besluit te betalen met een creditcard betaalt u extra kosten van 3%.

 • Aantal steden beschikbaar: 179
 • Prijs: € 0,27 per gebruik of € 2 per maand
 • Registratiekosten: N.v.t.
 • Betalingswijze: automatische incasso, Visa of Mastercard
 • Beoordeling: 4,3 App store – 4,1 Google play store

3. MyOrder On The Go

Deze app is niet alleen bedoeld voor het parkeren, maar ook voor het betalen bij een benzinestation. Er zijn geen maandelijkse kosten of registratiekosten. Het is alleen mogelijk om de kosten van €0,22 per keer parkeren te betalen.

Deze app maakt gebruik van een digitale portemonnee. U maakt geld over via Ideal en dit kunt u gebruiken in de app om te betalen. Dit bespaart de moeite van het elke keer afrekenen wanneer u de app gebruikt. On The Go geeft niet veel informatie over de parkeergelegenheid. Wel geven ze veel informatie over de prijs van parkeren. De app is niet erg gebruiksvriendelijk en krijgt daarom slechte reviews & beoordelingen op App Store en Google Play Store. Omdat u geen registratiekosten of maandelijkse kosten hoeft te betalen is deze app goedkoop als u geen frequente gebruiker bent en is dit toch een goede keuze.

 • Aantal steden beschikbaar: 140
 • Prijs: € 0,22 per gebruik
 • Kosten van abonnement per maand: N.v.t.
 • Registratiekosten: N.v.t.
 • Betalingswijze: Ideal
 • Beoordeling: 3,0 App store – 2,7 Google play store

4. Park-line Mobiel Parkeren App

Park-line is een product van hetzelfde bedrijf als Parkmobile. Het grote verschil is dat deze app zich meer richt op de bedrijven dan op de consumenten. Daarom is het duurder in vergelijking met andere apps, maar het voorziet u wel van een pasje die het mogelijk maakt om toegang te krijgen tot bepaalde parkeergarages. Dit is een van de weinige apps waarbij u verplicht bent om ook voor een maandabonnement te betalen. Net als bij de Parkmobile app kunnen meerdere auto’s worden geregistreerd op één account.

 • Aantal steden beschikbaar: 179
 • Prijs: € 0,15 per gebruik of € 2,50 per maand
 • Registratiekosten: € 5
 • Betalingswijze: automatische incasso, Visa of Mastercard
 • Beoordeling: 4,3 App store – 4,1 Google play store

5. ANWB Onderweg Parkeer App

De ANWB app zit ongeveer in het midden van de stapel. U kunt deze app alleen gebruiken als u ANWB-lid bent. De registratie is volledig gratis. Deze app biedt niet alleen de mogelijkheid om uw parkeergeld te betalen, maar heeft ook verkeersinformatie, gasprijzen, een routeplanner en pechhulp. Verder biedt de app nauwkeurige informatie over waar parkeren het goedkoopst is en waar het duurst door het tonen van een kaart die gemaakt met de prijs in verschillende zones is verdeeld. Helaas geeft deze app niet de mogelijkheid van een maandabonnement, waardoor u verplicht bent per transactie te betalen.

 • Aantal steden beschikbaar: 122
 • Prijs: € 0,25 per gebruik
 • Kosten van abonnement per maand: N.v.t.
 • Registratiekosten: N.v.t.
 • Betalingswijze: automatische incasso
 • Beoordeling: 4,4 App store – 4,2 Google play store

Dus, wat is de beste parkeer app?

Wanneer u niet vaak gebruik maakt van parkeer apps is Yellowbrick de duurste parkeer app die er is en On The Go de goedkoopste app om te gebruiken.

Als u wel veel gebruik maakt van de parkeer apps, dan moet u kiezen voor Parkmobile. Niet alleen omdat het de goedkoopste is, maar ook omdat het zeer gebruiksvriendelijk is en goed werkt.

Toch is het handig om te kijken naar de ANWB app. Als u al ANWB-lid bent, is de ANWB app extra aantrekkelijk door aanbiedingen die leden krijgen. Neem contact op met uw ANWB-vertegenwoordiger voor meer informatie over aanbiedingen.

Veilig op weg met de beste dashcams? Bekijk hier ons artikel: Beste dashcam van 2020


Bron: https://www.parkeagle.com/2019/02/26/what-is-the-best-parking-app/

Naamsvermelding: Kai Ancion 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *