Beste password managers van 2024

Vandaag gaan we het hebben over de beste wachtwoord managers van 2024. Met een goede wachtwoord manager bent u een stuk veiliger op het internet. Iedereen heeft wel meerdere of zelfs tientallen online accounts. De meeste van ons gebruiken hiervoor allemaal hetzelfde wachtwoord. Dit kan natuurlijk gemakkelijk zijn als u snel wilt inloggen en het is makkelijker te onthouden. Maar stelt u zich voor, er komt een hacker en die heeft nu het wachtwoord van maar één online account. Met dat wachtwoord kan de hacker nu overal inloggen. Een wachtwoord manager helpt u met verschillende wachtwoorden onthouden, zodat u toch snel kunt inloggen, maar dan wel veilig.

Zo’n wachtwoord manager is niet alleen handig voor het onthouden van uw wachtwoord, het helpt u ook met een sterk wachtwoord te maken. De meeste wachtwoord managers hebben een ingebouwde wachtwoord generator, die onmogelijk zijn om te raden. Na het bedenken van een wachtwoord worden de wachtwoorden veilig opgeslagen.

Om een wachtwoord manager te kiezen, is het belangrijk dat u een goede heeft. In deze top 5 vindt u dus ook de beste opties, die wij ook zouden gebruiken. Veel wachtwoord managers bieden zowel betaalde als gratis accounts aan. Kijk vooral naar wat u kunt betalen.

Dit zijn de beste wachtwoord managers van 2024


1. 1password manager

1Password begon als een oplossing voor het probleem met wachtwoorden en was vooral op Apple gericht. Sinds toen heeft het zijn aanbod uitgebreid naar Android, Windows en ChromeOS. Er zijn plug-ins voor uw favoriete webbrowser, waardoor u eenvoudig nieuwe wachtwoorden kunt maken en bewerken. Deze plug-ins houden ook al uw wachtwoorden bij elkaar.

Wat 1Password onderscheidt van de rest is het aantal extra’s dat het biedt. Naast het beheren van wachtwoorden, kan het ook werken als een authenticatie-applicatie zoals Google Authenticator en, voor extra veiligheid, maakt het een geheime sleutel voor de coderingssleutel die het gebruikt, wat betekent dat niemand uw wachtwoorden kan ontcijferen zonder die sleutel. Het nadeel is dat als u deze sleutel verliest, niemand, zelfs niet 1Password, uw wachtwoorden kan ontcijferen.

Een andere reden waarom 1Password de beste ervaring biedt, is de nauwe integratie met andere mobiele apps. In plaats van dat u wachtwoorden moet kopiëren en plakken van uw wachtwoordmanager naar andere apps, is 1Password geïntegreerd met veel apps en kan het uw wachtwoorden automatisch aanvullen. Dit is beter merkbaar op iOS, waar de communicatie tussen de apps beperkter is.

Bovendien is 1Password handig vanwege de Travel Mode, waarmee u gevoelige gegevens van uw apparaten kunt verwijderen voordat u op reis gaat en deze vervolgens met een klik kunt herstellen nadat u een grens bent gepasseerd. Dit voorkomt dat iemand, zelfs de wetshandhaving bij internationale grenzen, toegang heeft tot uw volledige wachtwoordkluis.

1Password heeft een gratis proefperiode van 30 dagen, zodat u het kunt uitproberen voordat u het wachtwoord vastlegt.


2. Dashlane Password Manager

Credits: Dashlane

Met de gratis versie van Dashlane, kunt u tot maximaal 50 accounts opslaan in de veilige online kluis. Dit is dus misschien niet het aantal dat voor u genoeg is. Gelukkig kunt u het altijd nog upgradeden, mocht dat nodig zijn. De wachtwoorden kluis bevat multi-factor authenticatie, dus het is super veilig om uw accounts hier op te slaan. Net als LastPass is het meer dan alleen wachtwoorden invullen. Het kan ook allerlei soorten informatie opslaan en formulieren met afleveradressen en contactgegevens automatisch invullen.

Dit klinkt allemaal mooi, maar de betaalde versie van Dashlane is nog indrukwekkender. Met het premium pakket van Dashlane wordt u zelfs gewaarschuwd over het darkweb. Mocht uw wachtwoord ooit op het darkweb belanden, dan krijgt u een melding van Dashlane, zodat u snel uw wachtwoorden kunt aanpassen. Daarnaast synchroniseert het natuurlijk ook met al uw apparaten. Dus altijd veilig online met een computer of mobiel.

Er is ook veilige bestandsopslag (ideaal voor gescande ID-documenten, verzekeringspolissen en ontvangstbewijzen) en zelfs een VPN om veiliger op het web te surfen via Wifihotspots.

Het is niet verrassend dat aan dit alles een prijskaartje hangt. Dashlane premium is een van de duurste optie die er momenteel is. Maar de extra functies zijn zeker de prijs waard. Alles beter dan dat ze in al uw gegevens kunnen komen.

Lees onze volledige Dashlane review


3. Bitwarden Password Manager

Credits: Bitwarden

Bitwarden is een populaire keuze geworden als password manager onder de voorstanders van open-source software. Na een paar maanden gebruik kan ik zien waarom. Het is gratis, zonder beperkingen, en het is net zo gepolijst en gebruiksvriendelijk als onze top keuze.

Bitwarden is een open source project. Dat betekent dat de code waarmee Bitwarden werkt vrij beschikbaar is voor iedereen om te inspecteren, fouten op te sporen en te repareren. In theorie, hoe meer ogen op de code, hoe luchtiger hij wordt. Bitwarden is ook geauditeerd door een derde partij om er zeker van te zijn dat het veilig is. Het kan worden geïnstalleerd op uw eigen server voor eenvoudige hosting als u de voorkeur geeft aan het draaien van uw eigen systeem.

Er zijn apps voor Android, iOS, Windows, MacOS en Linux, maar ook extensies voor alle grote webbrowsers en minder gebruikelijke opties zoals Opera, Brave en Vivaldi (die allemaal Chrome-extensies ondersteunen).

Wat ook fijn is voor u is BitWarden’s semiautomatische wachtwoord invulprogramma. Als u een site bezoekt waarvoor u gegevens heeft opgeslagen, toont het browser pictogram van Bitwarden het aantal opgeslagen gegevens van die site. Klik op het pictogram en er wordt gevraagd welk account u wilt gebruiken en vul vervolgens automatisch het aanmeldingsformulier in. Dit maakt het eenvoudig om te wisselen tussen gebruikersnamen en vermijdt de valkuilen van autofill die we onderaan deze handleiding vermelden. Als u gewoonweg uw volledig geautomatiseerde formulier moet laten invullen, dan ondersteunt Bitwarden dat ook.

Bitwarden biedt een betaalde upgrade aan. De goedkoopste van het stel, Bitwarden Premium, is €10 per jaar. Dat geeft u 1 GB gecodeerde bestandsopslag, twee-factor authenticatie met apparaten zoals YubiKey, FIDO U2F en Duo. Door te betalen voor premium krijgt u ook sneller klantenondersteuning.


4. Keeper Password Manager

Credits: Keeper

Helaas heeft Keeper wachtwoord manager nog geen gratis versie, maar er is wel een optie om het voor 30 dagen uit te proberen. Maak hier ook zeker gebruik van voordat u het gaat kopen. Alle gratis dagen zijn natuurlijk mooi mee genomen.

Het premium pakket van Keeper is een van de meest geavanceerde wachtwoord managers die er is. Dit mag ook wel voor een wachtwoord manager die gelijk betaald is. Naast dat het veel plug-ins heeft voor elke browser, is het ook geschikt voor de mobiel (iOS en Android). Het is ook goed geschikt voor alle computers en laptops met Windows, macOS en Linux. Uw gegevens zijn veilig op een onbeperkt aantal account en apparaten. De biometrische authenticatie houd voor u alles veilig. Er is ook ondersteuning voor biometrische authenticatie op mobiele apparaten.

Keeper heeft net als de betaalde versie van Dashlane een extra bescherming zodra uw wachtwoord gestolen is, of op het darkweb beland. Mocht uw wachtwoord erg zwak zijn, dan krijgt u een melding en kunt u hem aanpassen. Deze software helpt u dus heel erg om veilig te zijn op het internet.

Wilt u uw hele familie beschermen tegen hackers? Dat kan nu ook met het familieplan van Keeper wachtwoord manager. Dit pakket zorgt niet alleen ervoor dat uw familie veilig kan inloggen op websites, het heeft ook de optie om bestanden veilig met elkaar te delen. Het heeft zelfs een dienst zoals Whatsapp, maar dan meer gecodeerd. Dit is een goed alternatief als u liever geen Facebook wilt gebruiken, want Whatsapp is van Facebook.


5. LastPass

Credits: LastPass

De software van LastPass heeft een mooie interface en is gemakkelijk te gebruiken. Naast dat het gratis functies heeft, heeft het ook super veilige betaalde pakketten. Hiermee kunt u het beste kiezen wat bij u past.

De gegevens van wachtwoorden en bestanden worden beveiligd met behulp van AES-256 bit encryptie, PBKDF2 SHA-256 en hashes. Dit valt niet te hacken. Dit betekent dus dat u veilig en met een gerust hart wachtwoorden kunt opslaan. Naast het opslaan van wachtwoorden heeft het nog andere functies. Het kan creditcardgegevens en afleveradressen opslaan, zodat u die niet zelf meer hoeft in te vullen, zo kunt u snel iets bestellen in de winkel. LastPass heeft zoveel meer opties, het is een goed idee om ze eens allemaal te bekijken.

Met de gratis functie kunt u veel, maar premium pakketten zijn natuurlijk nog veel beter. Premium pakketten bieden bijvoorbeeld aan om aan te melden met uw telefoon. Dit kunnen veel andere wachtwoord managers niet. Hierdoor hoeft u nooit meer bang te zijn dat uw telefoon ooit bij mensen terecht komen. Nu kunt u uw e-mails en social media gewoon beveiligen via een desktop. Dit is van onschatbare waarde, met alle emails, socialmedia-accounts, Google drive, etc.

Het heeft ook een functie om u te beschermen tegen phishing pogingen. Dit is een zeer fijne functie van LastPass. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die phishing proberen. Gelukkig waarschuwen politie hier steeds meer voor en letten mensen er meer op. Met deze wachtwoord manager zult u nooit meer slachtoffer worden van phishing.

Lees onze volledige LastPass review


Bron: https://www.techradar.com/best/password-manager

Naamsvermelding: Cat Ellis

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *