Beste powerbank van 2024

Licht van gewicht, snel of met een hoge capaciteit, wij hebben de juiste powerbank voor u.

Maakt u gebruik van een powerbank of van draagbare laders? Deze kleine gadgets zijn een must. Waar de meeste telefoons een hele dag mee kunnen, kunnen sommige nog steeds wat hulp gebruiken. Wat doe je als je niet thuis bent en je hebt geen oplader op zak? Als je Fortnite speelt of op Pokémon jaagt, raakt je telefoon nou eenmaal sneller leeg. Zal je maar net zien dat je telefoon leeg is en je toch je telefoon hard nodig hebt. Ook zijn powerbanks handig voor tablets, digitale camera’s, draagbare consoles en Bluetooth-luidsprekers. Weet dat een krachtige powerbank ook het ideale product is voor een Nintendo Switch.

Dus elk huis en elke tas zou een powerbank moeten hebben, maar welke moet je kopen? Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten met verschillende snellaad mogelijkheden voor verschillende apparaten. Gelukkig zijn we hier met alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Om nog maar te zwijgen over onze beste koopjes.

De beste powerbanks die je kunt kopen


1. Beste slanke en compacte powerbank: Aukey 10000mAh

U wilt misschien een slanke en lichte mobiele lader, maar moet dat betekenen dat u het zonder nuttige functies moet nemen? Niet als je de Aukey PB-XN10 koopt die USB Type-C en Type-A aansluitingen in een slanke 195g powerbank verpakt, dan kun je deze met plezier in je broek of jaszak steken. De Type-C-poort werkt zowel als een ingang als een uitgang en verwerkt een 5V 3A lading in beide richtingen, terwijl de Type-A-poort 5V 2.4A levert voor sneller opladen. En als je geen Type-C lader hebt, kun je de XN10 ook opladen via micro-USB.

De powerbank is redelijk snel: het opladen van onze Xperia X10 Ultra telefoon tot 31% in 30 minuten en 61% in een uur. Terwijl de matzwarte behuizing een beetje een vingerafdrukmagneet is, is de bouwkwaliteit perfect robuust. Ook fijn zijn de vier kleine LED’s op het voorpaneel die precies vertellen hoeveel de powerbank nog kan laden, terwijl uw apparaat is aangesloten. Als u op zoek bent naar een lader die u overal mee naartoe kunt nemen, dan kan deze powerbank het voor u zijn.

Belangrijke specificaties – Capaciteit: 10.000mAh; Ingang: micro-USB en USB Type-C; Uitgangen: 1 x USB Type-A, 1 x USB Type-C; Afmetingen: 125 x 70 x 15mm; Gewicht: 195g


2. Klein van formaat, groot capaciteit: Anker PowerCore II Powerbank

Dus je hebt verschillende apparaten die je een weekend lang wilt blijven gebruiken, maar je hebt er geen zin in om iets te dragen dat zo zwaar is als een baksteen. Gebruik de Anker PowerCore 15000 Redux. Met een capaciteit van 15.000mAh en genoeg stroom om de meeste vlaggenschip-telefoons drie tot vier keer op te laden of zelfs een flinke tablet op te laden. Elk van de twee USB-poorten van het type A kan de uitgang voor verschillende apparaten op maat maken met een maximum van 5V 2,4A per poort, terwijl u deze in minder dan zeven uur kunt opladen via de micro-USB-poort aan de linkerzijde.

In onze tests was de Anker een verrassend snelle lader die onze testtelefoon in een half uur naar 36% en in het hele uur naar 62% bracht, wat zeker niet slecht is. Voor een powerbank die wat dikker is, past deze powerbank gemakkelijk in de zak en weegt slechts 268 gram. U krijgt 50% extra lading bij een vergelijkbare 10.000mAh lader plus een dubbele poort voor een voordelige prijs. Wat is er niet leuk aan te vinden?

Belangrijkste specificaties – Capaciteit: 10.000mAh; Ingang: micro-USB; Uitgangen: 2 x USB Type-A; Afmetingen: 104 x 73 x 25mm; Gewicht: 195g


3. Beste powerbank met draadloos opladen: Cygnett Wireless ChargeUp 10.000

Naast de dubbele 2.4A USB-poorten en een capaciteit van 10.000mAh heeft Cygnett’s PowerBank een extra killerfunctie die niet elke powerbank heeft: deze powerbank kan opladen door middel van een apparaat met draadloze Qi-lading op het gemarkeerde oppervlak te leggen en zo laadt het apparaat op zonder dat er kabels moeten worden aangesloten. De meeste apparaten zullen opladen tegen het gebruikelijke statige tarief met een 2W lading, maar Apple en recente Samsung-apparaten krijgen een speed-up, met maximaal 7,5W en 10W fast-charge respectievelijk.

Op een Galaxy S8 was dat snel genoeg om in 28 minuten 25% van de capaciteit aan te vullen. Dat is niet zo snel als een bekabelde snellader, maar het is snel genoeg voor een snelle herlading in de avond of wanneer je nog niet de kans hebt gehad om de avond ervoor te laden. Het is effectief, maar we moesten wel een beetje experimenteren met de positie en de telefoon zijwaarts plaatsen voordat de PowerBank zou beginnen met opladen, ook al is dit niet heel erg. Je kunt wel zien wanneer hij wel en niet wordt opgeladen dankzij een kleine groene of rode led-verlichting op de powerbank zelf.

Laden met bedrading is iets sneller. Onze test Xperia XA1 Ultra bereikte 28% binnen dertig minuten en 54% in een uur – en de Cygnett verdient extra pluspunten voor zijn numerieke display, die u in een oogopslag vertelt hoeveel lading hij nog heeft. Dit is misschien een iets meer dure powerbank dan de gemiddelde 10.000mAh powerbank, maar toch is de extra dure prijs wel op z’n plek door de mogelijkheden van deze powerbank.

Belangrijkste specificaties – Capaciteit: 10.000mAh; Ingang: micro-USB; Uitgangen: 2 x USB, Qi draadloos opladen met een snellading tot 10W; Afmetingen: 142 x 69 x 22mm; Gewicht: 243g


4. Veelzijdige lader met hoge capaciteit: Anker PowerCore speed powerbank 20.000

De PowerCore 20000 Redux is een zwaargewicht powerbank, maar het heeft wat nodig om uw smartphone of tablet – of zelfs uw laptop of Switch – op te laden. Niet alleen heeft het een enorme 20.000mAh capaciteit, maar ook twee 2.4mAh USB Type-A uitgangen, zodat u twee apparaten tegelijk kunt opladen. En hoewel u zult merken dat het geen USB PD of Quick Charge 3 ondersteunt, maken de PowerIQ- en VoltageBoost-technologieën van Anker het nog steeds een redelijk snelle lader. Onze Xperia XA1 Ultra bereikte 29% binnen 30 minuten en 56% na een uur.

Er zijn een aantal nadelen. Zoals het gebrek aan bliksem of USB Type-C-ingangen – om nog maar te zwijgen van de enorme omvang van het ding; hij is 6,6 in lengte en weegt 362g. Toch als je een lader wilt die heel wat kan opladen tijdens een weekendje weg, dan is de 20000 Redux een geweldige aanwinst.

Sleutelwoorden – Capaciteit: 20.000mAh; Ingang: micro-USB; Uitgangen: 2 x USB Type-A; Afmetingen: 168 x 66 x 25mm; Gewicht: 362g


Waar op letten bij het kopen van de beste powerbank?


Wat voor soort powerbank moet ik kopen?

In principe ligt dat aan de volgende factoren: grootte, snelheid, capaciteit en prijs. Het is erg eenvoudig. Hoe minder u uitgeeft, hoe lager de capaciteit en hoe langzamer de powerbank uw telefoon zal opladen.


Goedkope powerbanks

De goedkoopste en kleinste powerbanks hebben een capaciteit tussen de 2.000mAh en 5.000mAh. Dit geeft een boost van 75% van de gemiddelde smartphone. Powerbanks geven nooit 100% rendement, dus een 5.000mAh draagbare lader kan maar goed zijn voor 4.000mAh aan kosten. Een van deze zou u niet meer dan 15 euro moeten kosten.

Powerbanks voor het middensegment

Ga iets omhoog in grootte en gewicht. Naar een van de nieuwere slanke, mid-capacity modellen en je kunt een 10.000mAh capaciteit verwachten – genoeg om een Samsung Galaxy S10 bijna drie keer meer of twee apparaten op te laden via twee poorten en nog een beetje lading over te hebben. Een van deze zal qua prijs in de buurt liggen van 15 tot 25 euro.

Dure powerbanks

De grootste (en zwaarste) powerbanks bieden je 20.000mAh of meer capaciteit, wat genoeg is om de smartphones van een klein gezin een weekendje weg te dekken of een Nintendo Switch drie keer op te laden. Het zal je tas echter wel zwaar belasten en je twee keer zoveel kosten als een kleinere powerbank – denk aan 25 tot 35 euro. Misschien wil je niet elke dag een hele dag met een exemplaar sjouwen.


Waar moet ik nog meer op letten?

Havens: Wat de poorten betreft, hebben de meeste apparaten één micro-USB-poort voor het opladen van de powerbank plus één of meer USB-poorten van het type A voor het opladen van alle aangesloten apparaten. Veel modellen hebben nu echter een USB Type-C-poort, vaak zowel voor het opladen in de powerbank als voor het verzenden naar het apparaat dat u wilt opladen.

Nu wordt het lastig. Hoe hoger de output van uw USB-poorten hoe sneller het aangesloten apparaat zal laden – met één voorwaarde: het apparaat moet in staat zijn om dat laadniveau op te nemen en ermee te werken. Uw basis USB 2-poort is ontworpen om 5V/500mA uit te voeren terwijl een USB 3.1-poort 5V/900mA zal uitvoeren.

Apparaten met een USB Type-A connector die de USB BC 1.2 standaard ondersteunt, duwen die echter naar boven tot 5V/1.5A, wat zou moeten werken met vrijwel elk apparaat dat de laatste jaren is uitgebracht. Ondertussen kunnen USB-C connectoren nog verder gaan – tot 5V/3A.

Snel opladen (quick charging):

Chipfabrikanten en smartphonefabrikanten ondersteunen een reeks verschillende snellaadstandaarden. De snellaandstandaard gaat verder dan de normale USB-standaarden. Sommige van deze standaarden zijn bijna zonder betekenis en stellen eenvoudigweg dat het apparaat sneller zal laden als het wordt aangesloten op een hoger voltage/hoge schade-uitgang van 5V/2A of meer. Andere standaarden zijn echter slimme trucs waarbij verschillende spanningen worden toegepast in verschillende stadia van het opladen van de batterij en waarbij specifieke interfaces en chipsets voor smartphones nodig kunnen zijn.

Qualcomm’s Quick Charge is aantoonbaar de meest wijdverbreide met varianten variërend van Quick Charge 1 (5V/2A) tot Quick Charge 2 (5-12V/2A) tot Quick Charge 3 (3.6-20V/2.5-4.6A) en de momenteel zeldzame Quick Charge 4.0+ (3.6V-20V/2.5-4.6A). Het is vooral belangrijk, omdat veel andere standaarden Quick Charge 2 als sjabloon gebruiken. Motorola TurboPower bijvoorbeeld, is in feite een variant van Quick Charge 2.

Samsung heeft ondertussen zijn eigen oplaadstandaarden net als MediaTek, Huawei en OnePlus. De grote hoop is dat de open USB-PD standaard, gebaseerd op USB Type-C met 14,5V/2A op termijn een eenvoudige en gemeenschappelijke standaard kan worden. Het wordt al gebruikt in veel high-end laptops en alle iPhones vanaf de iPhone 8 en Google’s Pixel telefoons.


Is het de moeite waard om extra te betalen voor snel laden?

Tot op zekere hoogte. Als een powerbank een hoge output heeft (bijvoorbeeld 4.8A) en zal werken met een high-output (2A) lader, zal het uw apparaten opladen en zichzelf toch vrij snel opladen. Als je echter een bestaande Quick Charge 3-lader hebt en apparaten die bijvoorbeeld met Quick Charge 3 werken, is het zinvol om een Quick Charge 3 powerbank te hebben – je kunt deze sneller opladen en die energie gebruiken om je smartphone snel op te laden.


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/accessories/1405184/best-power-bank-uk-portable-charger

Naamsvermelding: Stuart Andrews & Matt Breen

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *