Beste prullenbak met sensor

Een prullenbak is bedoeld voor viezigheid, maar dat wil net zeggen dat we hem niet mogen zien of dat het een goedkoop en lelijk voorwerp moet zijn. Er wordt steeds beter nagedacht over de vormgeving en de inzet van een prullenbak. Zo zijn er tegenwoordig zeer mooie ontwerpen op de markt en wordt er ook aan hygiëne gedacht. De nieuwste ontwikkeling is de prullenbak met sensor. Hierdoor hoef je niet eens je prullenbak aan te raken om iets weg te gooien. Voordelen hiervan zijn dat de klep van je prullenbak niet snel vies wordt, het is geen gedoe meer wanneer je je handen vol hebt met afval en het ziet er zeer modern uit. De enige nadelen zijn dat je af en toe de batterijen zult moeten vervangen en er zijn prullenbakken waarvan de klep weleens open gaat alleen al door het er voorbij lopen.


Waarom kiezen voor een prullenbak met sensor?

Er zijn ontzettend veel soorten prullenbakken op de markt en ieder soort heeft wel een aantal voor- en nadelen. Een prullenbak met sensor heeft bijna alleen maar voordelen! Zo hoef je je prullenbak helemaal niet meer aan te raken. Dankzij de sensor die aan de boven- of zijkant zit gaat de klep automatisch open wanneer de sensor jou detecteert. Zolang de sensor je ‘ziet’ blijft de klep open en zodra je wegloopt gaat de klep weer dicht. Is het nodig dt de klep langer open blijft? Dan hebben veel van deze prullenbakken een knop waarmee je er voor zorgt dat de klep open blijft staan.

De enige nadelen die je zou kunnen ervaren is het feit dat er batterijen nodig zijn voor het gebruik van de sensor en bij sommige prullenbakken gaat de klep ook soms open wanneer iemand er te dicht langs loopt.

Toch weet de prullenbak met sensor ons te overtuigen door het gebruiksgemak en de prachtige, moderne look. Deze prullenbakken doen je bijna vergeten met welk doel ze in je keuken staan!

Om je op weg te helpen in de zoektocht naar een goede prullenbak met sensor, hebben wij er alvast een aantal voor je geselecteerd.


Beste prullenbak met sensor: Dit is onze top 5:

Na wat onderzoek hebben we een mooie top 5 samengesteld. Ik kan wel zeggen dat Kantoorboel na al die artikels over prullenbakken een echte expert is geworden. Bekijk ook onze top 5 beste prullenbakken van 2023. Maar laten we nu eerst kijken naar de beste prullenbakken met sensor.

Dit zijn de 5 beste prullenbakken met sensor:


1. Wesco i.Master Double

Deze prachtige mat zwarte prullenbak hoef je niet aan te raken! Met een zwaai gata de klep goed open waardoor je al je afval uit je handen en in de Wesco i-Master Double kunt laten vallen. Wel even kijken in welke van de twee compartimenten je het deponeert!

De twee losse emmers zijn gemakkelijk uit de prullenbak te halen om deze schoon te maken of de zak te verwisselen. De inhoud van de totale Wesco i.Master Doule is 40 liter, wat neerkomt op 20 liter per emmer.

Voor deze prullenbak heb je 6 AA batterijen nodig.


2. Stangvollby Luvos prullenbak met sensor

Ben je juist op zoek naar een gracieuze ronde prullenbak? Dan is dit exemplaar misschien wel precies wat je zoekt! Met een inhoud van wel 50 liter kan je er heel wat afval in kwijt. Qua uiterlijk lijkt hij precies op een touch prullenbak, ware het niet dat de klep al open gaat voordat je hem aanraakt.

De RVS buitenkant is vingerafdrukvrij én vuilafstotend terwijl de bovenkant van kunststof gemakkelijk af te nemen is wanneer je de zak wilt verwisselen. Door de hoogte van deze prullenbak hoef je niet ver te bukken wanner je iets weg wilt gooien, wel zo prettig voor je rug.

Om optimaal gebruik te maken van de Stangvollby Luvos prullenbakheb je 4 AA batterijen nodig.


3. Homra NEXO prullenbak met sensor

Wil je afval kunnen scheiden? Dan is deze Homr NEXO prullenbak dé aanrader. Dankzij de drie aparte compartimenten en een extra lekbakje voor groenafval is afval scheiden geen moeite meer.

Het grootste vak is het bovenste vak, deze heeft een inhoud van wel 48 liter. Het lekbakje van 4 liter wordt gratis meegeleverd en kan in dit grote vak geplaatst worden. Vervolgens heb je onderin nog een lade met twee bakjes van ieder 12 liter.
Doordat je niet alle vakken tegelijk hoeft te openen heb je minder last van vieze geuren die vrij komen.

Door de vorm van deze prullenbak is er in ieder huis wel een plek voor deze Homra NEXO te vinden. Vanwege de afmetingen en de ruime inhoud is hij ook erg geschikt voor huishoudens met drie of meer personen.

Je hebt 6 AA batterijen nodig voor deze prullenbak.


4. Simplehuman Semi Round Sensor Liner Pocket

Wil je net even iets anders, kijk dan naar de Simplehuman Semi Round Sensor Liner Pocket. Deze halfronde prullenbak heeft één vak en een inhoud van 45 liter. Dankzij de speciale coating op de buitenkant heb je geen last van lelijke vingerafdrukken wanneer je de prullenbak toch even hebt aangeraakt.

Doordat de sensor op de bovenkant zit gaat de klep niet open wanneer je er enkel langs loopt. Erg prettig want je wilt die vieze geuren zo min mogelijk de kans geven zich te verspreiden! Ook is de sensor zo ingesteld dat de deksel pas dicht gaat op het moment dat je wegloopt.

Dankzij de dispenser in de prullenbak pak je gemakkelijk een nieuwe zak wanneer je de volle eruit hebt gehaald.

Bij deze prullenbak heb je 4 AA batterijen nodig.


5. Stangvollby Nausta Sensor prullenbak

Wil je dat je prullenbak een prachtige eye catcher is? Haal dan de Stangvollby Nausta Sensor prullenbak in huis! Een prachtig zwart exemplaar met daarop een roségouden deksel! Je zou bijna vergeten dat dit voorwerp bedoeld is voor afval.

Dankzij de ruime inhoud van 58 liter kan er veel afval in de prullenbak voordat je de zak moet vervangen. Indien het nodig is dat de klep langer open blijft staan, kan je een knop indrukken waarmee dit geregeld wordt. Gebruik je deze knop niet dan gaat de deksel weer dicht wanneer de sensor vijf seconden niets heeft gedetecteerd.

Deze prullenbak werkt op 4 AA batterijen,

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *