Beste prullenbak met sensor

Een prullenbak is bedoeld voor viezigheid, maar dat wil net zeggen dat we hem niet mogen zien of dat het een goedkoop en lelijk voorwerp moet zijn. Er wordt steeds beter nagedacht over de vormgeving en de inzet van een prullenbak. Zo zijn er tegenwoordig zeer mooie ontwerpen op de markt en wordt er ook aan hygiëne gedacht. De nieuwste ontwikkeling is de prullenbak met sensor. Hierdoor hoef je niet eens je prullenbak aan te raken om iets weg te gooien. Voordelen hiervan zijn dat de klep van je prullenbak niet snel vies wordt, het is geen gedoe meer wanneer je je handen vol hebt met afval en het ziet er zeer modern uit. De enige nadelen zijn dat je af en toe de batterijen zult moeten vervangen en er zijn prullenbakken waarvan de klep weleens open gaat alleen al door het er voorbij lopen.


Waarom kiezen voor een prullenbak met sensor?

Er zijn ontzettend veel soorten prullenbakken op de markt en ieder soort heeft wel een aantal voor- en nadelen. Een prullenbak met sensor heeft bijna alleen maar voordelen! Zo hoef je je prullenbak helemaal niet meer aan te raken. Dankzij de sensor die aan de boven- of zijkant zit gaat de klep automatisch open wanneer de sensor jou detecteert. Zolang de sensor je ‘ziet’ blijft de klep open en zodra je wegloopt gaat de klep weer dicht. Is het nodig dt de klep langer open blijft? Dan hebben veel van deze prullenbakken een knop waarmee je er voor zorgt dat de klep open blijft staan.

De enige nadelen die je zou kunnen ervaren is het feit dat er batterijen nodig zijn voor het gebruik van de sensor en bij sommige prullenbakken gaat de klep ook soms open wanneer iemand er te dicht langs loopt.

Toch weet de prullenbak met sensor ons te overtuigen door het gebruiksgemak en de prachtige, moderne look. Deze prullenbakken doen je bijna vergeten met welk doel ze in je keuken staan!

Om je op weg te helpen in de zoektocht naar een goede prullenbak met sensor, hebben wij er alvast een aantal voor je geselecteerd.


Beste prullenbak met sensor: Dit is onze top 5:

Na wat onderzoek hebben we een mooie top 5 samengesteld. Ik kan wel zeggen dat Kantoorboel na al die artikels over prullenbakken een echte expert is geworden. Bekijk ook onze top 5 beste prullenbakken van 2024. Maar laten we nu eerst kijken naar de beste prullenbakken met sensor.

Dit zijn de 5 beste prullenbakken met sensor:


1. Rijoka prullenbak met sensor

Rijoka prullenbak

Op zoek naar een eenvoudige, hygienische en vooral betrouwbare prullenbak met sensor? Dan ben je bij deze prullenbak op het juiste adres. Hij is uitstekend om je afval te scheiden. En ook zal hij een mooie toevoeging zijn in je keuken, omdat hij zo’n moderne uitstraling heeft! Deze zal zeker een goede indruk achterlaten bij je gasten!

Door de ingebouwde sensor gaat de prullenbak automatisch open. Hierdoor zul je minder vieze handen krijgen dan wanneer je hem met de hand open maakt. Ook beperk je op deze manier de bacterie verspreiding enorm, dus het is een stuk gezonder leven. Hij is geschikt voor in de keuken, maar kan ook zeker op andere plekken in je huis staan of zelfs op kantoor.

Maar je zal je wel afvragen, hoe werkt de prullenbak dan? Dit is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is je handen boven de klep te houden, dan gaat hij al open. Hij zal open blijven voor 3,5 seconden. Genoeg tijd dus om je afval weg te gooien. Hierna gaat hij weer dicht zodat er weinig tijd is om de stank door je keuken te verspreiden. Mocht je wel willen dat de prullenbak open blijft staan kun je gewoon op het open knopje drukken. Hij blijft dan zo lang open als je wenst. Als je hem dan weer wil dichtzetten kun je op het knopje close drukken. De sensor afstand van bovenaf is +/- 15cm en hij richt zich met een hoek van 90 graden omhoog. Dus hij gaat niet elke keer open als je ervoor bij of langs loopt. Hij funcioneert op 3 x D batterijen. Deze moet je wel zelf aanschaffen.

Zelfs het vervangen van de vuilniszakken is makkelijk. Deze prullenbak beschikt namelijk over een licht en handig ophangsysteem waar je je zakken gemakkelijk in ophangt. Al met al zal deze prullenbak je leven een stuk gemakkelijker maken!


2. MOA sensor prullenbak

MOA sensor prullenbak

Het eerste wat opvalt aan deze prullenbak is de rechthoekige vorm. Dit wordt vaak gezien als een chique ontwerp. Naast het mooie ontwerp zit deze prullenbak vol met allemaal technische snufjes. Denk hierbij aan de slimme deksel, de ingebouwde sensor om hem te openen of de delay closing mode. Deze prullenbak heeft het allemaal! Ook is hij niet alleen in het zwart, maar ook in het wit verkrijgbaar.

Maar wat is de delay closing mode dan? Deze sensor kan zien of je klaar bent met al je spullen weggooien. Stel je voor dat je aardappels aan het schillen bent boven de prullenbak. Het zou heel vervelend zijn als hij dan constant dicht valt. Dit is niet het geval. De sensor kan zien dat je bezig bent, dus zal de deksel open blijven. Pas zodra het object (je hand, een bod, etc) boven de prullenbak weg is, zal de deksel dichtgaan.

Met de ingebouwde sensor kun je ook de prullenbak openen zonder dat je hem aan hoeft te raken. Dit is ideaal als je vieze handen hebt en je de deksel niet vies wil maken, of juist als je schone handen hebt en de deksel vies is. Ook kun je hem gewoon lekker ouderwets openmaken met je hand als je dit liever hebt. Als laatste heeft de prullenbak ook een zogenoenmde geruisloze deksel. Hiermee zul je nooit meer schrikken van een dichtvallende deksel. Je weet zeker dat de deksel altijd zacht dicht zal vallen.


3. TurboTronic SB48 Prullenbak met Sensor

TurboTronic SB48 prullenbak

Ook deze prullenbak met sensor is enorm handig. Natuurlijk ook omdat je de deksel niet hoeft aan te raken als je afval weggooit, wat het ideaal maakt thuis en op kantoor. De deksel opent razendsnel wanneer jij je hand beweegt binnen 10-15 cm van de deksel. Geur blijft ook in de prullenbak, omdat de deksel zo snel sluit en omdat hij een geurzakcompartiment heeft waarin een speciaal filter zit die alle geuren in de prullenbak houdt.

De prullenbak opent binnen een halve seconde wanneer hij je beweging ziet. En zolang hij deze beweging blijft zien zal hij ook niet sluiten. Wanneer hij voor 4 seconden lang geen beweging meer ziet, zal hij automatisch sluiten. Maar je kunt hem eventueel ook gewoon handmatig open en dicht doen.

Hij heeft dus ook een filter die geuren neutraliseert. Deze kun je gemakkelijk schoonmaken onder de kraan en na 3 maanden moet je hem vervangen. Verder is de prullenbak gemaakt van roestvrij staal en zo gemaakt dat hij vuil- en vingerafdrukbestendig is. Ook heeft de prullenbak een binnenring, wat het vervangen van de zak heel makkelijk maakt. Plaats de vuilniszak in de prullenbak en wikkel hem aan de bovenkant om de ring. Zo is de zak aan de buitenkant niet zichtbaar en hij blijft goed zitten.

De prullenbak kan je gebruiken op AA batterijen. Deze zijn niet inbegrepen. Ook kun je gebruik maken van een stroomadapter. Deze is wel meegeleverd.


4. Afvalscheiding Sensor Prullenbak RVS 70 Liter

Deze prullenbak is geschikt voor alle plekken zowel in huis als op kantoor. Deze prullenbak is gemaakt voor afvalscheiden en heeft hier 2 a 3 bakken voor. Je kan zelf kiezen of je gaat voor twee of drie. De prullenbak is heel hygienisch, omdat hij opent door een sensor. Houd je hand hiervoor en dan opent de prullenbak automatisch. Na een paar seconden sluit deze weer automatisch. Hij heefty een softclose deksel waardoor hij zonder geluid te maken dicht gaat.

De sensor reageert vanaf een afstand van 15-20 cm op beweging. Als de sensor 5 seconden geen beweging meer ziet, zal de deksel van de prullenbak automatisch sluiten. Hierdoor voorkom je geuren in je huis. Als je wil dat de deksel langer open blijft staan dan kun je op de knop “open” drukken. Deze prullenbak heeft twee vakken, maar hij is er ook met drie vakken. Daardoor kun je goed afval scheiden. Je kunt zelf kiezen waar je ze voor gebruikt, maar vaak worden ze gebruikt voor plastic en restafval. Elk vak heeft een binnenring waaraan je de vuilniszak kunt hangen, zodat deze niet zichtbaar is aan de buitenkant van de prullenbak.


5. BluMill Prullenbak met Sensor

BluMill prullenbak

Deze mooie prullenbak maakt afval weggooien een stuk makkelijker. Dankzij de sensor is de prullenbak volledig automatisch en hoef je hem nooit meer aan te raken. Hierdoor heb je geen vieze handen meer en voorkom je bacterieverspreiding. Door de mooie look past hij in elk huis.

Als je je hand een paar centimeter van de sensor houdt gaat de deksel dus automatisch open. Deze blijft open zolang er iets, zoals een hand, in de buurt van de sensor blijft. Zodra er niks meer in de buurt is gaat de deksel binnen een paar seconden dicht. De klep zul je niet horen wanneer hij dichtvalt, ideaal! De sensor is uitgerust met vertragingsdetectietechnologie die onnodig openen door huisdieren, kinderen of voorbijlopen voorkomt en de levensduur van de batterij verlengt. Ook heeft hij een ingebouwd led lampje die laat zien of hij de beweging heeft gezien. Ook geeft hij aan wanneer de batterijen vervangen moeten worden.

Ook deze prullenbak heeft twee vakken om afval te scheiden. De bak wordt geleverd met recycling stickers die je naar wens kunt opplakken ter verduidelijking. De vuilnisemmer beschikt verder over een slim en licht ophangsysteem met uitneembare vuilniszakring waardoor vuilniszakken hangen en vervangen een stuk eenvoudiger is. De ring houdt de zak stevig op zijn plek zodat hij altijd goed blijft zitten, ook bij zwaar afval, en voorkomt dat de zak overhangt voor een nette uitstraling. Ook heeft de bak een antislip onderkant tegen schuiven.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een prullenbak met sensor?

Een prullenbak met sensor is een moderne prullenbak die is uitgerust met een bewegingssensor. Deze sensor detecteert wanneer je je hand of een object dichtbij de prullenbak beweegt en opent automatisch het deksel, waardoor je gemakkelijk afval kunt weggooien zonder de prullenbak aan te raken.

Hoe werkt een prullenbak met sensor?

Een prullenbak met sensor maakt gebruik van een ingebouwde bewegingssensor, meestal een infraroodsensor, die beweging detecteert in de buurt van de prullenbak. Wanneer de sensor beweging waarneemt, opent het deksel van de prullenbak automatisch. Na een bepaalde periode van inactiviteit sluit het deksel vanzelf om geuren in te sluiten en een opgeruimde uitstraling te behouden.

Heeft een prullenbak met sensor batterijen nodig?

Ja, de meeste prullenbakken met sensor werken op batterijen. De batterijen voeden de bewegingssensor en het mechanisme om het deksel te openen en te sluiten. Het type en de levensduur van de batterijen kunnen variëren, afhankelijk van het merk en model van de prullenbak.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *