Beste prullenbak van 2024

Ben je op zoek naar de beste prullenbak van 2024? Dan ben je hier natuurlijk weer helemaal goed! Wist je dat er echt super veel verschillende soorten prullenbakken zijn? Zo heb je bijvoorbeeld pedaal emmers, prullenbakken met sensor, prullenbakken voor in de keuken, prullenbakken met 3 vakken en nog veel meer! Er zijn dus veel prullenbakken in verschillende soorten en maten. Lees hieronder waar je op moet letten bij het kopen van een prullenbak. Onderaan de pagina hebben onze experts een top 5 lijst gemaakt met de beste prullenbakken. Bekijk deze zeker even!


Waarop letten bij het kopen van een prullenbak?

Er komt echt meer kijken dan dat je denkt bij het kopen van een prullenbak. We zullen je hieronder alles uitleggen zodat jij de perfecte prullenbak voor jezelf kunt kopen.


Soorten prullenbakken

Er zijn veel verschillende soorten prullenbakken. Deze prullenbakken zijn allemaal handig op hun eigen manier. We zullen ze hieronder allemaal opnoemen met de voor en nadelen.


Prullenbak met sensor

Een prullenbak met sensor komt erg luxe over. Ze zijn vaak erg handig voor in de keuken. Je hoeft ze namelijk niet aan te raken en ze gaan al open. Zo heb jij al je handen gewoon vrij om je zooi vast te houden. Ook is een prullenbak met sensor super hygiënisch omdat je niet de deksel hoeft aan te raken. Het is wel een nadeel dat je de batterijen na zoveel tijd moet vervangen. En soms gaat de deksel ineens open als je er langs loopt. Dit zal trouwens met een duurder model niet zo snel gebeuren.

Voordelen
 • Deksel wordt niet snel vies
 • Je hebt alle handen vrij
 • Super hygiënisch
 • Ziet er modern uit
Nadelen
 • Deksel gaat soms open als je er langs loopt
 • Batterijen moeten af en toe verwisselt worden

Bekijk hier onze top 5 beste prullenbakken met sensor.


Prullenbak zonder deksel

Een prullenbak met deksel is erg gemakkelijk in gebruik. Je hoeft namelijk geen deksel open te maken. Het is erg handig om deze prullenbak te gebruiken in een kantoor. Je kunt namelijk papierpropjes er zo in gooien. Aan de andere kant is het ook een nadeel dat er geen deksel op zit. Als je iets anders weg gooit als papier, dan komen er vieze geuren vanaf. Ook is een prullenbak zonder deksel geschikt voor ongedierte.

Voordelen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Makkelijker schoon te maken
Nadelen
 • Houd niet alle vieze geurtjes tegen
 • Er komt ongedierte op af

Pedaalemmer prullenbak

Een pedaalemmer is ook erg gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is je voet op een pedaal te zetten. Hierdoor gaat de deksel vanzelf open. Dit is ook een stuk hygiënischer dan een deksel vast pakken. Het is natuurlijk wel even wennen om een deksel te openen met je voeten. Soms moet je soms best wat kracht zetten op de pedaal. Maar ook hier wen je uiteindelijk aan.

Voordelen
 • Je hoeft de deksel niet vast te houden
 • Al je handen zijn vrij
 • Hygiënischer
Nadelen
 • Deksel kan niet altijd eraf
 • Het is even wennen om het met je voet te gebruiken

Swing prullenbak

Bij een swing prullenbak staat gemak voorop. Zodra je iets in de prullenbak gooit sluit de deksel weer automatisch met een swing. Het is wel een nadeel dat de deksel naar binnen opent waardoor je je hand even naar binnen moet stoppen. Dit is niet zo fijn als de prullenbak erg vol zit. Ook is het niet zo hygiënisch als iedereen aan de deksel zit.

Voordelen
 • Sluit automatisch
 • Gemakkelijk in gebruik
Nadelen
 • Deksel wordt snel vies
 • Deksel opent naar binnen

Push prullenbak

Ben je wel eens bij de Mac-Donalds geweest? Daar hebben ze vaak van die push prullenbakken. Zulke prullenbakken gaan automatisch dicht, maar je moet er wel even tegen duwen. Ook deze type prullenbak opent naar binnen wat niet zo fijn is. Wel houdt het alle nare geuren tegen omdat de deksel echt goed gesloten is.

Voordelen
 • Gaat automatisch dicht
 • Houdt nare geurtjes buiten
Nadelen
 • Deksel wordt sneller vies
 • Open naar binnen
 • Veel kracht zetten

Touch prullenbak

Touch prullenbakken ben je zonder twijfel ook vaker tegen gekomen. Deze prullenbakken openen erg gemakkelijk en zijn gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is tegen de prullenbak te drukken en het gaat open. Het is een voordeel dat de deksel open blijft staan en je al je rotzooi er zo gemakkelijk in kunt gooien. Aan de andere kant is dit ook een nadeel. Want je zult toch echt zelf de deksel weer dicht moeten doen.

Voordelen
 • Opent erg gemakkelijk
 • Je hebt geen handen nodig
 • Deksel blijft open staan
Nadelen
 • Deksel wordt sneller vies
 • Deksel blijft open staan

Materiaal van de prullenbak

Dan heb je ook nog te maken met verschillende materiaal waarvan een prullenbak gemaakt kan zijn. Zo heb je bijvoorbeeld plastic prullenbakken die vaak wat goedkoper over komen, prullenbakken van roestvrij staal en metalen prullenbakken. RVS prullenbakken zijn van hoger kwaliteit en zullen minder snel stuk gaan. Ook zijn deze gemakkelijk schoon te maken. Plastic heeft dan weer als voordeel dat ze erg licht zijn en vaak goedkoper. Metalen prullenbakken zijn weerbestendig en kun je dus buitenzetten als je dat wilt.


Verschillende grote en maten

Natuurlijk heb je dan ook nog prullenbakken in verschillende grote en maten. In de keuken wil je waarschijnlijk geen kleine prullenbak hebben. Maar voor in de slaapkamer of badkamer is dit dan weer wel ideaal. Hier een klein overzichtje die je kunt gebruiken:

 • Slaapkamer en badkamer: <10 Liter
 • Kantoor en werkplaats: 10 tot 30 Liter
 • Keuken voor 1 persoon: 30 Liter
 • Keuken voor 4 personen: 65 Liter
 • Buiten en in de tuin: 30 tot 100 Liter

Waar wil je de prullenbak plaatsen?

Er zijn een hoop verschillende plaatsen waar je een prullenbak kunt zetten. Denk hierbij aan de keuken, slaapkamer of kantoor. Voor de keuken is een prullenbak met meerdere vakken erg handig. Terwijl je voor kantoor prima een prullenbak kunt kopen zonder deksel (voor papier bijvoorbeeld), raadt ik dit niet aan voor in de keuken.

De plaats waar je een prullenbak wilt zetten is dus erg belangrijk om te weten voordat je een prullenbak koopt.


Afvalscheiding en milieu

Wil je een prullenbak met afvalscheiding en meerdere vakken? Dat kan! Sommige prullenbakken hebben 2,3 of zelfs wel meerdere vakken. Dit is erg handig en goed voor het milieu. Zeker voor in de keuken raad ik je dit echt aan!


Beste prullenbakken: Dit is onze top 5:

Er zijn zoveel verschillende soorten prullenbakken. Het was dus best lastig om een top 5 te maken met prullenbakken die voor iedereen goed zijn. Het is dus best wel persoonlijk wat jij het fijnst vindt aan een prullenbak. Toch hebben onze experts weer hun best gedaan om de beste prullenbak van dit moment te vinden. Persoonlijk vind ik dat het ze weer prima is gelukt!

Dit zijn de 5 beste prullenbakken van 2024:


1. Simplehuman Prullenbak Rectangular Met Liner Pocket

Deze prullenbak kan duur zijn, maar recensies geven aan dat hij elke cent waard is. De Simplehuman prullenbak werkt heel goed. Hij heeft een strak en modern design. En deze prullenbak zal je zeker jarenlang bijstaan.

In dit model kan 45 liter. Zijn mooie, roestvrijstalen afwerking en rechthoekige vorm maken het een stuk fijner om naar te kijken. Het deksel dichtdoen gaat geluidloos en zijn brede pedaal is ontworpen om meer dan 150.000 stappen mee te gaan.

Recensies geven aan dat mensen blij zijn. Dit product is mooi ontworpen, hij is duurzaam, gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen.


2. Rotho Twist Afvalbak 10 L

De nieuwste prullenbakken kosten soms wel meer dan 100 euro. Je hoeft niet zoveel geld uit te geven om een prullenbak van goede kwaliteit te krijgen. De Rotho Twist Prullenbak is een geweldig voorbeeld hiervan. Het biedt alles wat je nodig hebt voor een mooi prijsje. Want wie gaat er dan ook teveel betalen voor een prullenbak?

Deze plastic prullenbak kan meer dan 10 liter hebben en ziet er vrij duur uit dankzij de glanzende zwarte afwerking. Het product heeft een draaibaar deksel dat makkelijk te verwijderen is. De slanke, rechthoekige vorm zorgt ervoor dat het niet te veel ruimte inneemt. Recensenten zeggen dat dit een ongelooflijk stevige plastic prullenbak is, en ook dat het een geweldige manier is om geuren binnen de perken te houden. Het enige nadeel is dat als het prullenbakje vol raakt, je er geen groter voorwerp in kunt stoppen zonder dat je het draaipunt blokkeert om het goed te sluiten.


3. Songmics Pedaalemmer 30L Roestvrij Staal

Roestvrijstalen prullenbakken zijn om verschillende redenen populair. Niet alleen zien ze er strak uit en passen ze bij veel moderne keukentoestellen, maar ze zijn ook duurzamer dan kunststof producten, en doen het goed als het gaat om het afdichten van geuren.

De Songmics Pedaalemmer is een kwaliteitsvolle roestvrijstalen keuken prullenbak die de hoogste cijfers krijgt tevreden klanten. De slanke afwerking is een mooie aanvulling op elke keuken. Het is ook bestand tegen vingerafdrukken en vlekken, waardoor het perfect is voor gezinnen.

Het deksel gaat makkelijk open wanneer je het stalen voetpedaal indrukt, en het sluit langzaam om te voorkomen dat het dichtslaat.


4. EKO Perfect Sensor prullenbak

Voorzichtig als het gaat om bacteriën? Dan heb je misschien de voorkeur aan een prullenbak die je helemaal niet hoeft aan te raken. De EKO Perfect Sensor automatische prullenbak maakt gebruik van bewegingssensor technologie om het deksel automatisch te openen, waardoor het een hygiënisch en handig product is.

Deze 35L prullenbak heeft een vingerdrukbestendige, roestvrijstalen afwerking en ook een koolstof geurfilter om geuren te neutraliseren. De batterij heeft een extra lange levensduur, omdat hij alleen stroom verbruikt wanneer dat nodig is.

De recensenten houden van het uiterlijk van deze prullenbak, en de indrukwekkende functionaliteit. De meesten zijn het erover eens dat de bewegingssensor goed werkt. En sommige zeggen dat je de batterijen maar één keer per jaar hoeft te vervangen. Plus, verschillende recensies geven aan dat dit product enkele jaren meegaat, waardoor het een waardevolle investering is.


5. Simplehuman Prullenbak Swing

Met de swing deksel prullenbak kun je items in de prullenbak plaatsen zonder dat je een deksel hoeft te openen of te sluiten. Onze topkeuze voor deze categorie is de Simplehuman Swing Prullenbak. Deze duurzame plastic keuken prullenbak is vrij eenvoudig en zal de klus geklaard krijgen. Hij zal zich ook zeker goed houden na verloop van tijd.

Deze prullenbak heeft een inhoud van 40 liter en is voorzien van een dubbelwerkende zwaaiklep. Het product is perfect voor gebruik in de keuken of andere gebieden van het huis. Recensenten zeggen dat deze prullenbak weinig ruimte in beslag neemt. Plus, veel recensenten zeggen dat hij een aantal jaar zal meegaan.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *