Beste puntenslijper van 2024

Ben je op zoek naar de beste puntenslijper van 2024? Intussen leven we echt in een digitale wereld op meer dan één manier. Toch gebruiken we nog steeds traditionele schrijfwaren zoals potloden en pennen. Hoe ver de technologie ook is gekomen, we hebben nog steeds een plaats voor potloden in de samenleving. Een bijna onvervangbare functie die niet snel door een digitale rivaal wordt vervangen. Met miljoenen mensen die dagelijks een potlood gebruiken, kun je zich voorstellen dat de behoefte aan potloodslijpers groot is.

Met puntenslijpers wil je een praktisch apparaat dat je op elk moment kunt gebruiken. Een hulpmiddel dat zijn taak snel en optimaal kan uitvoeren. De traditionele puntenslijpers zijn nog steeds de meest gebruikte ter wereld. Echter zijn de mensen in de ontwikkelde landen inmiddels overgestapt op mechanische en elektrische versies. Deze slijpers zijn veel efficiënter en veel gemakkelijker te gebruiken. Dat is precies wat je wilt als je iets aan het schrijven bent en de punt van je potlood afbreekt.

Het moet gezegd worden dat er niet al te veel ‘slechte’ puntenslijpers in de wereld zijn, door hun simpele aard. Sommige zijn zeker beter dan andere als het gaat om hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het is om deze reden dat je misschien de tijd moet nemen om te leren over de kenmerken. De kenmerken die een goede puntenslijper moet hebben. Wij hebben je de moeite bespaard. We hebben een lijst samengesteld van de 10 beste puntenslijpers die de markt te bieden heeft.

Beste puntenslijpers van 2024 – Beoordelingen


10. Dahle Elektrische puntenslijper

Doordat dit apparaat is uitgerust met een duurzaam spiraalvormig stalen lemmet kan het zonder problemen 4.000 potloden na elkaar slijpen. Het doet dit met 3 opties om uit te kiezen: stomp, medium of scherp. Het veelzijdige karakter van deze slijper maakt het mogelijk om standaard potloden op verschillende manieren te slijpen. Dit is afhankelijk van je behoeften voor elk potlood. Deze slijper wordt gevoed door vier AA-batterijen


9. Handmatige Puntenslijper Machine Dahle 133

Hoewel er tegenwoordig veel vraag is naar elektrische slijpers, hebben handslijpers een eigen aantrekkingskracht. Dat is het geval met deze bijzondere slijper. Een die beschikt over een 2-in-1 basis die het mogelijk maakt voor een tijdelijke of permanente montage. Afhankelijk van de ondergrond of de schroeven die je gebruikt. Met een ingebouwde heavy-duty stalen slijper in een gegoten houder, levert het duurzame slijpprestaties als geen ander in deze prijsklasse.


8. STABILO EASYstart 3 in 1 Puntenslijper

Een andere simpele, maar zeer effectieve puntenslijper. De Stabilo EASYstart 3 in 1, onderscheidt zich als een van de meest goedkope puntenslijpers op de markt van vandaag. Deze potloodslijper met dubbele opening is ontworpen om praktisch en eenvoudig in gebruik te zijn. Als zodanig beschikt hij niet over veel extra functies dan de basisfuncties. We verwijzen hier naar de mogelijkheid om gewone grafietpotloden en kleurpotloden te slijpen.


7. Elektrische Puntenslijper Westcott iPOINT Evolution

Deze uitstekende puntenslijper van Westcott ipoint is voorzien van een automatische sensor. Dit zorgt ervoor dat de puntenslijper aan de hoogst mogelijke standaard voldoet. Om preciezer te zijn: dit apparaat maakt gebruik van een spiraalvormige stalen slijper voor de taak. Deze zorgt voor veilige en perfect afgeronde punten. Het profiteert ook van een automatisch startsysteem.


6. Pavo Elektrische Puntenslijper

Met deze veelzijdige puntenslijper kun je zowel gekleurde als zachte potloden tegelijk verwerken. Vanuit technologisch oogpunt kan deze vindingrijke puntenslijper potloden tot een perfect punt slijpen. Een standaard die handmatig slijpen eenvoudigweg niet kan nabootsen. Deze compacte en eenvoudig te gebruiken slijper is gemaakt van uitstekende materialen en wordt aangedreven door batterijen. Perfect voor mensen die werken in bijna elke klus waarbij potloden betrokken zijn. Deze puntenslijper heeft tegenwoordig een grote populariteit en dat is begrijpelijk.


5. Rapesco PS12 automatische Puntenslijper

Deze relatief eenvoudige puntenslijper voldoet aan de eisen die de voorkeur geven aan oude slijpers boven nieuwere, elektrisch aangedreven versies. Met twee verschillende messen van hoogwaardig geslepen staal, kan deze slijper gewone of kleur potloden tot een perfecte punt bewerken. Het is voorzien van een doorschijnende zwarte omhulsel, zodat je precies kunt zien wanneer je de puntenslijper moet legen.


4. Faber-Castell puntenslijper van hoge kwaliteit

Een andere populaire optie is van Faber-Castell. De puntenslijper is voorzien van een stevig schroefdeksel om onbedoelde openingen te voorkomen. Ook is deze puntenslijper compact en zeer draagbaar, waardoor ze ideaal zijn om mee te nemen.


3. Exxo elektrische puntenslijper

Dankzij een uitmuntend roestvrijstalen spiraalvormig lemmet, zal deze haarscherpe puntenslijper de potloden tot een veel fijnere punt slijpen. Beter dan de meeste andere met vergelijkbare functies. Tegelijkertijd heeft deze slijper een zeer gebruiksvriendelijk ontwerp met een gemakkelijk vast te pakken omhulsel en een veilig reservoir. Bovendien profiteert hij ook van een veilige automatische stopfunctie. Hierdoor kan de puntenslijper bijna elk potlood slijpen. Met de wetenschap dat het mes automatisch stopt wanneer het proces is voltooid.


2. Handmatige puntenslijper Westcott iPOINT

Deze handmatige puntenslijper van Westcott is voorzien van twee spiraalvormige slijpers. Die zijn ontworpen om potloden met een opmerkelijke precisie te slijpen. Deze puntenslijper kan worden gemonteerd op bijna elke tafel met de meegeleverde schroeven. Niet alleen dat, maar het beschikt ook over een verstelbare insteek-raakvlak die plaats biedt aan maar liefst acht potloodmaten. Door de handmatige bediening is deze slijper indrukwekkend eenvoudig in gebruik.


1. Puntenslijper Westcott iPOINT evolution Axis

Deze veelzijdige puntenslijper kan worden gebruikt in bijna elke omgeving waar potloden overheersen. Dankzij de duurzame constructie is deze slijper bestand tegen behoorlijk veel stoten. Zonder dat er ook maar iets van zichtbaar is. Met een zware, maar stille elektromotor en een spiraalvormige stalen slijper, zal hij afgeronde potloodpunten van de hoogste standaard slijpen. Ook levert de stille elektromotor een zo krachtig mogelijke slijper. Dat kan verklaren waarom hij momenteel zo’n enorme populariteit heeft onder studenten overal ter wereld.


De ultieme gids voor potloodslijpers


Hoewel sommige mensen potloden als ouderwetse technologie beschouwen, zijn ze nog steeds van belang. Zelfs in dit digitale tijdperk. Veel mensen zijn regelmatig afhankelijk van potloden om hun werk te doen of voor gewone dagelijkse taken. Architecten, cartoonisten, schrijvers en andere professionals zijn uiteindelijk allemaal afhankelijk van potloden om hun werk te doen.

Veel mensen gebruiken potloden ook voor het maken van boodschappenlijstjes. Echter ook voor het spelen van sommige bordspellen en voor een veel andere toepassingen. Als iemand regelmatig een potlood gebruikt, dan zal hij of zij de beste potloodslijper willen kopen om het potlood in goede staat te houden.

Daarom hebben we deze handleiding gemaakt. In deze gids leren onze lezers hoe ze de beste puntenslijper voor hun behoeften kunnen kopen. Daarbij leren ze ook hoe ze die puntenslijper effectief gebruiken, zodat hun punt altijd scherp is en niet snel breekt. Klinkt goed? Nou, als dat zo is, ga dan verder met lezen, want we gaan er meteen een mooi punt aan toevoegen.


Het kiezen van een goede puntenslijper

Voordat we beginnen, moeten we waarschijnlijk zeggen dat geen enkele puntenslijper voor iedereen geschikt zal zijn. Verschillende mensen zullen verschillende dingen uit hun puntenslijpers willen halen. Daarom is het moeilijk om een gids te schrijven die de perfecte puntenslijper voorstelt. Nu kunnen we een suggestie doen van wat dingen die de consument zou kunnen overwegen voordat hij een puntenslijper koopt. Hieronder zijn enkele punten waar sommige consumenten aan moeten denken terwijl ze op zoek zijn naar een nieuwe slijper.


De grootte van de slijper

Een van de belangrijkste overwegingen voor de consument is de grootte van de potloodslijper die hij nodig heeft. Puntenslijpers zijn er in vele maten. Bijvoorbeeld: kleine modellen, modellen voor op het bureau en aan de muur gemonteerde modellen. Kleinere modellen zijn echter meer geschikt voor het af en toe slijpen van potloden of voor het potloden slijpen onderweg. Daarentegen zijn grotere modellen ontworpen om grote potloodslijpers aan te pakken en zijn meer geschikt voor klaslokalen en groepen mensen.


Beslis over hoe het wordt aangedreven

Het volgende ding om te overwegen is hoe de consument wil dat de slijper aangedreven wordt. De meeste slijpers worden gevoed door een van de drie verschillende methoden. Dat zijn: de handmatige bediening, bedrade werking en batterijwerking. Handbediende modellen kunnen bijna overal worden gebruikt, maar de consument moet wel een beetje moeite doen om ze te gebruiken. Modellen op batterijen hebben ook het voordeel dat ze overal kunnen worden gebruikt. Het tegendeel is dat de batterijen van tijd tot tijd moeten worden vervangen. Draadslijpers zijn het krachtigst, maar waar ze kunnen worden gebruikt is beperkt. Daarom zijn meestal alleen de apparaten met snoer aan het bureau of de wand te gebruiken.


Is het geschikt voor de juiste potloodgrootte?

De meeste puntenslijpers zijn zo ontworpen dat ze een zo groot mogelijke variatie aan potloden kunnen verwerken. Echter is dit niet altijd het geval. Sommige slijpers zijn alleen ontworpen voor gekleurde potloden en/of nummer twee potloden en er zijn andere speciale puntenslijpers beschikbaar. Daarom moet de puntenslijper die de consument overweegt te kopen werken met de potloden die hij gebruikt. Dat voorkomt dat de consument teleurgesteld zal zijn wanneer hij zijn nieuwe puntenslijper ontvangt.


Welk formaat reservoir heeft het?

Een ander ding voor de potloodliefhebber om te overwegen is welk formaat reservoir zij voor hun slijper nodig hebben. Het reservoir is waar de houtsnippers heen gaan als je het potlood slijpt. Oftewel, de grootte bepaalt hoe vaak de slijper geleegd moet worden. Over het algemeen koopt iemand er een met een groot reservoir. Het nadeel van het gebruik van een groot reservoir is dat het moeilijker is om het te verpakken. Of in het geval van handzame modellen, maakt het het moeilijk om in een zak te glijden. Daarom moeten consumenten het grootste formaat reservoir kopen naar hun behoeften die niet de manier van vervoeren belemmert.


Blad Versus schroefsysteemsnijders van het Versus-systeem

In het algemeen zijn er slechts twee soorten snijsystemen in moderne puntenslijpers ingebouwd: messensnijders en spiraalvormige systeemsnijders. Elk van deze twee verschillende types heeft zijn voor- en nadelen. Laten we ze eens nader bekijken, zodat we precies kunnen zien hoe ze verschillen.

Bladmessen

Bladslijpers zijn het type messenslijpers dat de meeste mensen kennen. Met deze slijpers duwt de consument het potlood in een slijp kamer. Hierdoor komt het uiteinde van het potlood in contact met het lemmet, een lemmet dat tijdens het snijproces stilstaat. Het lemmet fungeert dan als een schilmes dat het hout van de stift wegsnijdt, om het potlood te slijpen. Het voordeel van dit type slijpers is dat ze kunnen worden toegepast op kleine apparaten. Daarom gebruiken kleine handslijpers deze technologie. Er is een nadeel van deze technologie. Het heeft de neiging om het potlood te onderslijpen, wat kan leiden tot een doffe punt.

Spiraalsnijders

Dit zijn het type bewerkingen dat vaak voorkomt op veel slinger- of muurslijpers. Bij deze apparaten wordt het potlood in de slijper geplaatst. Het zijn de messen die bewegen in plaats van het potlood. Omdat de cilinder op een tandwiel is gemonteerd, kan hij om het potlood heen draaien. Het potlood blijft op zijn plaats zitten. Deze messen zijn over het algemeen veiliger in het gebruik dan de messensnijders. Ze hebben de neiging om een mooie fijne punt op de meeste potloden te maken. Ze zijn meestal ook makkelijker te gebruiken door kinderen.


Andere eigenschappen om te overwegen

Bovenstaande punten geven de consument alles wat hij nodig heeft om een van de beste puntenslijpers te kopen. Sommige mensen willen misschien nog een paar andere mogelijkheden overwegen. Daarom hebben we de volgende “extra” functies toegevoegd die van goede puntenslijpers nog betere slijpers maken.

 • Flyaway cutter systemen
 • Auto-stop functies
 • Verstelbare potloodmaten
 • Stille elektromotor

Tips voor het gebruik van potloodslijpers

Om dit artikel af te sluiten, willen we de consument een paar tips geven. Deze tips maken het gebruik van een nieuwe puntenslijper een stuk makkelijker. Laten we enkele van deze tips even snel bekijken voordat we gaan.

 • Lees de gebruiksaanwijzing van de slijper
 • Zorg ervoor dat de slijper correct gemonteerd en/of ingesteld is.
 • Leeg het reservoir van de slijper regelmatig.
 • Vervang de messen van de slijper volgens de instructies van de fabrikant.
 • Laat kinderen nooit onbeheerd een slijper gebruiken.
 • Gebruik de puntenslijper niet voor iets anders dan het slijpen van potloden.
 • Slijp alleen de potloodmaten die de puntenslijper is ontworpen om te slijpen.

Bron: https://noblerate.com/best-pencil-sharpeners/

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *