Beste QR-code scanner app

Let op: gebruik de qr code scanners absoluut niet om coronapaspoorten te scannen. Ons bedrijf staat niet achter deze maatregel!

Apps voor het scannen van QR-codes zijn vaak makkelijk te gebruiken en hebben maar één doel. Toch hebben sommige van deze apps meer te bieden dan andere. Dan moet u nog rekening houden met het ontwerpaspect, want niet veel van hen besteden veel aandacht aan het ontwerp.

Barcodescanners zijn zelfs opgenomen in de camera op sommige apparaten en als u geen barcodescanner in de camera van uw telefoon heeft (en u heeft er vaak een nodig) dan zijn we er om u daarmee te helpen.

In de onderstaande lijst vindt u vijf goede QR-code scanner apps. De kans dat u na het lezen van dit artikel minstens een app goed vindt, is groot.

Deze apps staan niet in een specifieke volgorde.


1. Kaspersky’s QR code reader en scanner

Foto credits: Kaspersky’s QR code scanner

Kaspersky staat bekend om zijn veiligheidskenmerken, zoals anti-virus, internetbedreigingen en kantoorbeveiliging. Hier zijn enkele redenen waarom Kaspersky een van de beste QR-code scanner-apps voor Android en iOS is:

 1. Kaspersky is een internationaal computerbeveiligingsbedrijf dat het scannen van QR-codes veilig maakt met zijn mobiele app, zodat u geen last heeft van virussen.
 2. Kaspersky biedt veiligheidscontroles die ervoor zorgen dat een QR-code niet leidt tot een gevaarlijke link of kwaadaardige inhoud die uw apparaat zouden kunnen hacken of zou kunnen zorgen voor virussen.
 3. Wanneer een gebruiker een QR-code scant met behulp van de app, slaat het automatisch de gegevens op in het apparaat, zodat oude bestanden, afbeeldingen en gegevens makkelijk toegankelijk zijn.

De mobiele app is zowel in de App Store als in de Google Play Store beschikbaar onder de naam Kaspersky QR-scanner (App Store) en QR Code Reader en Scanner: App voor Android (Google Play Store).

Kaspersky’s is een van de beste QR-codelezers voor Android.


2. NeoReader Barcode Scanner

Foto credits: NeoReader

NeoReader is een QR-code lezer die alle standaard barcodes kan scannen zoals Data Matrix, QR-codes, Aztec Codes, EAN, UPC, Code 128 en PDF 417.

NeoReader wordt beschouwd als een van de beste QR-code scanner apps voor Apple en Android. Hier is waarom:

 1. Het detecteert automatisch het type barcode en scant QR-codes vanuit elke richting. Gebruikers kunnen hun eigen QR-codes aanmaken en deze delen via e-mail, SMS, Facebook of Twitter.
 2. De app onderhoudt een gedetailleerde geschiedenis van alle QR-codes die hij heeft gescand. U kunt codes scannen met de voor- en achtercamera.
 3. De app is heel makkelijk te gebruiken. Na een klik wordt de gebruiker al naar een speciale webpagina geleid.

Wij van kantoorboel.nl hebben een voorkeur naar deze, maar dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.


3. QR code reader by Scan

Foto credit: QR code reader by Scan

Over deze app is eigenlijk niets bijzonders te vertellen, maar hier zijn een paar redenen waarom hij toch in onze lijst staat.

 1. Hij is onder dezelfde naam beschikbaar in zowel de App Store als in de Google Play Store.
 2. QR-code Reader by Scan is de meest populaire QR-reader op Google Playstore met meer dan 50 miljoen downloads.
 3. Het is een lichte app en neemt dus niet veel opslagruimte in beslag. De app is gratis te gebruiken, maar bestaat uit sommige advertenties.
 4. De QR-code reader kan ook traditionele barcodes scannen.

Er zitten dus niet zo heel veel bijzondere functies in, maar hij is veilig te gebruiken en werkt goed.


4. QuickMark QR Code Reader en Scanner App

Foto credits: QuickMark

QuickMark QR Code Reader and Scanner is een gratis QR Code scanner app.

 1. Hij ondersteunt meerdere barcodeformaten zoals Quick code, QR-code, Data Matrix, EAN 8/13, Code39 en Code 128.
 2. Als u deze app gebruikt, heeft u toegang tot een weblink, kunt u een telefoongesprek voeren, een e-mail sturen, contacten toevoegen, naar plaatsen navigeren en gebeurtenissen direct aan de agenda toevoegen.
 3. De inkoopfunctie in de app biedt een bulkscan van QR-codes. Gebruikers kunnen een csv naar een dropbox-account exporteren.

5. QR & Barcodescanner voor Android

Foto credits: Gamma Play

De QR en Barcode Scanner van Gamma Play is een prachtige point-to-shot scanner die een QR-code decodeert zodra je erop wijst.

 1. Deze app van Gamma Play werkt doelmatig in het scannen van QR-codes en slaat een geschiedenis op van alle eerdere scans. Het helpt gebruikers om productcodes te scannen en prijzen online te vergelijken.
 2. Het heeft een omgekeerde scanfunctie die QR-codes met een zwarte achtergrond en witte vierkantjes scant.
 3. Na elke scan identificeert de app automatisch acties zoals het bezoeken van de URL, het opslaan van contactgegevens of het bellen.

Veelgestelde vragen


Wat is de beste QR-code scanner voor iPhone en Android?

 1. Kaspersky’s QR code reader en scanner
 2. NeoReader Barcode Scanner
 3. QR code reader by Scan
 4. QuickMark QR Code Reader en Scanner App
 5. QR & Barcodescanner voor Android

Kun je een QR-code scannen zonder een app?

Ja.

De meeste smartphones worden geleverd met een ingebouwde QR Code scanner via de camera. Het downloaden van een extra app voor het scannen van QR Codes is niet nodig.

Er zijn andere manieren om een QR Code te scannen als u niet in het bezit bent van een smartphone –

 1. Online Decoder: Wanneer u een QR-code op een computer moet scannen, maar geen smartphone hebt, kunt u deze nog steeds scannen met behulp van een online decoder. ZXing Decoder Online is een van de beste.
 2. Webcam QR Code Decoder: Een QR-code kan gescand worden via een webcam om QR-codes te decoderen. Probeer WebQR om hem te laten scannen.
 3. Optische QR Code Scanners: Deze scanners zijn een alternatief voor QR Code apps. Het zijn zowel handheld als vaste optische scanners die QR Codes kunnen scannen. Ze worden meestal gebruikt voor het scannen van massa QR Codes zoals ticketing en facturatie en moeten worden aangesloten op software(s) op een computer om het aan de gang te krijgen.

Heeft mijn telefoon een QR Scanner?

Om een QR Code te scannen, moet u een smartphone hebben. De meeste smartphones worden geleverd met een ingebouwde QR Code scanner in hun camera’s.

Om te controleren of uw telefoon een ingebouwde QR Code scanner heeft, opent u uw camera en richt u deze op een QR Code. Als de QR Code u naar een website leidt, dan heeft uw telefoon een QR-code scanner.

Zo niet, dan moet u een QR-code scanner downloaden.


Hoe kan ik een QR Code scannen met mijn telefoon?

Open de camera op uw smartphone. Plaats uw telefoon dan zo, zodat de QR-code in de digitale zoeker verschijnt en focus op de QR en start de QR Code.

Als uw telefoon het scannen van QR-codes niet ondersteunt, download dan een app. We raden Kaspersky’s QR Scanner en NeoReader aan voor het scannen van QR-codes op zowel iOS- als Android-telefoons.


Lees ook: Dit is de beste barcode scanner van 2020


Bron: https://blog.beaconstac.com/2019/09/7-best-qr-code-scanner-apps-leading-the-pack-in-2019/

Naamsvermelding: Aditya Rajput

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *