Beste rechtopstaande stofzuigers van 2024

In de wereld van stofzuigers zijn er tegenwoordig rechtopstaande stofzuigers, ook wel steelstofzuiger of draadloze stofzuigers genoemd.


De rechtopstaande stofzuigers verschillen niet heel veel van de normale stofzuigers. Het algemene concept van lange snoeren, grote vuilniszakken en hoge snel snelheidzuigers wordt aangehouden. Toch hebben de fabrikanten enkele extra kenmerken en functies toegevoegd. Van handstofzuigers tot glimmende led-lampen, maar ook nog veel meer andere functies die de waarde van de stofzuiger flink omhoog halen.


1. Dyson V11 Absolute Steelstofzuiger

Deze stofzuiger lijkt vrij veel op de V10 (#4 in deze lijst), maar deze heeft veel meer zuigkracht, vooral op tapijt. Ook heeft hij beter batterijbeheer en een vermogensmeter die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Dit is een soort klok, die telt eigenlijk af, aan de hand van schattingen die voornamelijk worden bepaald door de energiemodus die u gebruikt.

Deze stofzuiger heeft verschillende standen. De aller hoogste is de ‘Boost’-instelling, met deze functie zult u vaak niet langer dan een kwartiertje nodig hebben. Ook heeft u de ‘Auto’-modus, deze stand zorgt ervoor dat de stofzuiger automatisch de zuigkracht aanpast aan de verschillende ondergronden, zoals tapijt, vloerbedekking of hout. Ook zit er een ‘Eco’-modus, die zoals de naam al zegt, het ´groenste´is.

Voor een middelgrote, moderne woning met een mix van tapijt en harde vloeren kan ik niet echt denken aan een betere stofzuiger, dan de Dyson V11 Absolute.

Zijn formaat is perfect voor vloeren, het enige nadeel is dat hij niet echt geschikt is voor oppervlaktes zoals planken, de auto etc. De oudere versie (V8) is hier wel geschikt voor. De bak van de V11 is wel groter dan die van de V8. De bak van de V11 is namelijk 0,76 liter (dat is vrij groot voor een stofzuiger). Maar doordat hij makkelijk te legen valt, is dat zeker geen probleem!

De prijs van de Dyson V11 Absolute is het zeker waard. Als u over wilt stappen van uw oude stofzuiger naar deze zou u de oude kunnen verkopen om bij te dragen aan de kosten. De goedkopere V11 Animal werkt ook goed. Maar door de laatste updates aan de V11 Absolute, steekt hij er toch wel echt met kop en schouders bovenuit.


2. Rowenta Air Force 360 RH9057WO Steelstofzuiger

Zoekt u een draadloze stofzuiger, maar één die toch rechtopstaand en sterk is? Dan is dit DE stofzuiger voor u! Deze stofzuiger van Hoover werkt op batterijen, maar wordt ook voorzien van een 21,9 volt accu. Die gemiddeld 20 minuten werkt. Deze stofzuiger is ideaal als u door het hele huis of appartement wilt stofzuigen in een korte tijd. Hij is makkelijk te gebruiken en maakt ook nog eens goed schoon.


3. Dyson V8 Absolute Rechtopstaande Stofzuiger


Wilt u een Dyson kopen, maar geen belachelijk bedrag uitgeven aan een stofzuiger? Overweeg dan de $450 Dyson V8 Absolute. Dit model is de paar jaar oudere versie van de Dyson V11 Absolute (#1 in deze lijst). Ondanks dat dit een oudere variant is werkt hij nog steeds super goed en staat hij ook zeker op een verdiende 3e plaats.

Op hardhout wist de rechtopstaande stofzuiger gemiddeld 98% van het zand op te zuigen dat we hebben laten vallen. Voor laagpolig tapijt daalde dat gemiddelde tot 68,3%. Het gemiddelde gleed verder uit over het middenpolig tapijt, maar bleef op een respectabele 52%.

Ook het haar van de huisdieren maakte de V8 niet veel uit. Het trok het haar volledig weg van de middenpolige en laagpolige tapijten. Een kleine hoeveelheid huidschilfers op hardhout werd niet verwijderd. Bovendien werden sommige vezels rond de borstelkop van de stofzuiger gewikkeld. Maar het wasbare filter was handig.

En net als de V11 Torque Drive wordt de V8 Absolute geleverd met een royaal assortiment add-ons. Dat omvat gadgets voor het afstoffen, een spleetmes voor het bereiken van een strakke spleet, een zachte reinigingskop voor kale vloeren, een gemotoriseerde borstelkop voor het opzuigen van vuil en puin en een docking station voor het opladen van de accu. Dus voor degenen die een Dyson stofzuiger willen bezitten dat iets minder geld kost, is de V8 Absolute een kijkje waard.


4. Tristar SZ-1980 Rechtopstaande Stofzuiger


Deze goedkopere tas-loze rechtopstaande stofzuiger krijgt de duimen omhoog van ons voor huizen met tapijten. Het werkt goed, zelfs de diepe pooltapijten worden grondig schoon gezogen. Alle dierenharen waren verdwenen en het zand was overal tussenuit. Bij deze stofzuiger krijgt u gereedschap voor het afstoffen van bekleding en spleten.

Hij is stil en goed verlicht (ideaal voor donkere huizen en vloeren, maar ook voor mensen met een minder goed gezichtsvermogen). Maar ondanks dat er een borstel is voor harde vloeren, lijkt het te worstelen met fijnstof op niet beklede plekken.


5. Philips SpeedPro Max FC6822/01 Rechtopstaande Stofzuiger


Deze stofzuiger zou best nog wel eens de Dyson stofzuigers in kunnen halen. Er is geen duidelijk verschil te zien tussen de Dysons (boven), en deze van Philips.

Ondanks dat op papier het gewicht nogal afwijkt, maakt het ontwerp hem bruikbaarder dan de meeste andere stofzuigers of kruimeldieven. Hij lijkt vrij veel op de Dyson V10. Toch heeft deze stofzuiger wel nog een paar kleine toevoegingen. Één van deze toevoegingen is een koplamp, deze laar u zien hoe grof uw harde vloeren zijn (zelfs bij weinig licht).


Wat te zoeken in een rechtopstaande stofzuiger


Zakken vs zakloos

In de afgelopen jaren zijn zakloze rechtopstaande stofzuigers steeds populairder geworden. Met deze modellen slaat u het gedoe van het kopen en vervangen van stofzuigerzakken over, maar het nadeel is dat sommige opvangbakken rommelig kunnen zijn om te legen. Ook zou er in de loop van de tijd kleine deeltjes in de stofzuiger vast kunnen gaan zitten, waardoor de prestaties en de zuigkracht worden belemmerd. Een vacuüm met een verse zak biedt een uitstekende zuig- en reinigingskracht, maar moet periodiek worden vervangen.

Gewicht

Bedenk hoeveel gewicht u bereidt en in staat bent om rond te duwen bij het stofzuigen. Rechtopstaande stofzuigers wegen meestal ergens tussen de 13 en 18 pond, maar er zijn enkele lichtgewicht modellen die maar 8 pond wegen. Als u artritis heeft of uw stofzuiger de trap op en af moet dragen, wilt u misschien met een stofzuiger gaan die minder weegt.

Accessoires

De belangrijkste punt is het vermogen van een stofzuiger om vuil en puin op te zuigen door de vloerkop, maar handige accessoires kunnen alles aanpakken, van haren van huisdieren tot kruimels op de bank. Denk na over uw routinematige schoonmaakbehoeften en kies voor een rechtopstaande stofzuiger met bijpassende accessoires. Items zoals een stofferingsborstel, bevestiging van dierenhaar en spleetgereedschap kunnen het veel gemakkelijker maken om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken.


Lees ook: Beste stofzuiger van 2024


Bron: https://www.t3.com/features/best-cordless-vacuum-cleaner

Naamsvermelding: Duncan Bell

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *