Beste sleutelkluis van 2023

We zien het al te vaak. Je bent lekker een avond uit geweest of komt thuis van een drukke werkdag, wanneer je merkt dat je de huissleutels bent vergeten. Super frustrerend, je wil namelijk zo snel mogelijk je huis weer binnen. Je kunt natuurlijk een slotenmaker inschakelen, maar ook dat gaat wat tijd kosten. Gelukkig kun je dergelijke situaties in de toekomst voorkomen met behulp van een sleutelkluis, of beter de beste sleutelkluis.

Door de jaren heen zijn steeds meer huishoudens, bedrijven en zorginstellingen gebruik gaan maken van een sleutelkluis. Dit is een kleine kluis waarin, zoals de naam al doet vermoeden, je sleutels in kunt bewaren. Sleutelkluizen zijn makkelijk te bevestigen aan een gevel van een woning, waardoor je sleutels eigenlijk niet eens meer van huis hoeft te nemen. 

Naast huissleutels worden sleutelkluizen ook veel gebruikt voor verhuur appartementen zoals die van AirBnB, kantoorpanden en bepaalde zorginstellingen. Je kunt er allerlei soorten sleutels in bewaren. Denk bijvoorbeeld aan autosleutels, huissleutels en andere soorten sleutels die je echt niet kwijt wil raken. De meeste sleutelkluizen openen met een speciale code, je bepaalt als eigenaar zelf aan wie je deze unieke code doorgeeft. 


Veilige toegang tot panden en woningen

Naast het feit dat een sleutelkluis veilig in gebruik is, en je nooit meer zomaar je sleutels kwijtraakt, zijn er ook nog andere voordelen. Zo kun je met behulp van deze kluis meerdere mensen gebruik laten maken van slechts één sleutel. Denk daarbij aan familieleden, de oppas, een schoonmaakster, personeel, thuiszorg of andere zorgverleners. Met toegang tot de code kunnen ze de kluis makkelijk openen, de sleutel eruit halen en toegang krijgen tot een woning of bedrijfspand zonder dat de eigenaar daarvoor thuis of aanwezig hoeft te zijn. 

Ook voor appartementen en AirBnB is de sleutelkluis ideaal. Eigenaren hoeven hierdoor niet meer aanwezig te zijn bij sleutel overdracht. Je geeft gasten enkel de code om de sleutel op te halen en weer in te leveren. Wanneer gasten vertrekken verander je vervolgens voor veiligheid de code.

Kortom: superhandig, veilig en inzetbaar voor verschillende doeleinden. Om ervoor te zorgen dat je de beste sleutelkluis koopt voor jouw situatie moet je wel op een aantal zaken letten. We hebben een aantal van de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.


Veiligheid: SKG Keurmerk & PKVW

Het belangrijkste aan een sleutelkluis is dat deze veilig moet zijn. Wanneer dit niet het geval is heeft elke inbreker de kluis zo open en toegang tot je sleutels en woning. Hierdoor krijgt een crimineel natuurlijk vrij spel. Iets waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een sleutelkluis is de aanwezigheid van een SKG-keurmerk. Dit is een speciaal keurmerk waarmee aangetoond wordt dat een product bewezen inbraak werend is. De mate van inbraakwerendheid wordt aangegeven met sterren:

 • SKG2 of SKG**: Biedt minimaal 3 minuten weerstand tegen licht gereedschap
 • SKG3 of SKGS***: Biedt minimaal 5 minuten weerstand tegen licht gereedschap 

Voor extra veiligheid wordt het aangeraden om een sleutelkluis te kopen met een SKG 2 sterren of SKG 3 sterren keurmerk. Koop je een sleutelkluis zonder SKG-keurmerk en wordt er toch ingebroken? Dan kan het zijn dat de verzekering de bijkomende schade niet dekt. Je wordt dan namelijk zelf verantwoordelijk gesteld voor de inbraak. 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, beter bekend als PKVW, wordt verstrekt aan woningen en panden die aan specifieke eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoen. Door deze eisen wordt een woning minder inbraakgevoelig. Een woning krijgt het PKVW-keurmerk niet zomaar. Een van de specifieke voorwaarden is om ervoor te zorgen dat al het hang en sluitwerk, dus ook sleutelkluizen, het SKG-keurmerk dragen.

Naast SKG-keurmerken is het voor de veiligheid ook belangrijk dat je de sleutelkluis goed bevestigt. Hang de kluis onopvallend op achter bijvoorbeeld een plant of bloembak. Op ooghoogte is het makkelijk voor vreemde om mee te kijken wanneer je de beveiligingscode in typt. Hang de kluis daarom altijd iets lager. Tot slot dien je de sleutelkluis altijd goed aan je gevel te verankeren, zodat hij niet makkelijk van de muur af getrokken kan worden. 


Weerbestendigheid sleutelkluis

Er bestaan sleutelkluizen voor zowel intern als extern gebruik. Dit betekent dat je de keuze hebt uit kluizen die je zowel binnen als buiten kunt bevestigen. In de praktijk zien we dat de meeste sleutelkuizen worden aangeschaft voor een bevestiging aan de buitenkant van de gevel. Het is daarom belangrijk dat de kluis gemaakt is van stevig materiaal en bij voorkeur extra componenten heeft waardoor hij nog beter bescherm tegen extreem weer en neerslag. 

Kijk bij voorkeur naar sleutelkluizen van roestvrijstaal of ander vergelijkbaar materiaal. Sleutelkluizen van dergelijk materiaal zijn vaak waterproef en roestbestendig. Hierdoor zijn ze niet alleen extra beveiligd, maar ook duurzaam. Ze gaan langer mee zonder ze te hoeven vervangen.


Beste sleutelkluis: Dit is onze top 5!

Nu we weten waarop te letten bij de aankoop van een sleutelkluis, is het tijd om naar een aantal opties te kijken. Om je alvast op weg te helpen hebben we een top 5 geselecteerd met een aantal van de beste sleutelkluizen:

Dit zijn de 5 beste sleutelkluis van 2024:


1. EarKings sluitelkluis

Masterlock 5415
EarKings sleutelkluis

Je sleutel verstoppen onder de deurmat, prullenbak of in de plantenbak is verleden tijd. Dankzij de EarKings sleutelkluis kun je nu je sleutels veilig opbergen in een kastje met een sleutelcode. Alleen de mensen die deze code weten, kunnen de kluis open maken! En er past niet 1 sleutel in, maar wel 7! Dus je kunt hier bijvoorbeeld je sleutels voor je voordeur, achterdeur, hek en zelfs je fiets in bewaren.

De kluis is gemaakt van roestvrijstaal, wat erg stevig materiaal is. Door dit stevige materiaal is de kluis bestendig tegen eventuele klappen van een hamer of steen en bijvoorbeeld boren en zagen. Het monteren van de sleutelkluis aan de muur of het hek gaat heel simpel. Ook zijn alle spullen hiervoor meegeleverd in het pakket. Je hoeft het kluisje in principe alleen maar vast te schroeven. Ook het instellen van de code voor het kluisje is heel makkelijk. Je kan het kluisje openen met de code 0000, daarna een schakelaartje omdraaien en je eigen code instellen. Zo simpel is het!

Ook kun je de sleutelkluis het hele jaar buiten laten hangen. Hij is weerbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat hij zal beschadigen door het weer. Regen kan niet naar binnen komen. Ook zit er een schuifklepje over het draaislot, zodat je ook deze kunt beschermen tegen het weer en hij dus bijvoorbeeld niet zal gaan roesten en slechter gaat werken.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Duurzaam: gaat lang mee
 • Weersbestendig
 • Simpel te installeren
Nadelen

2. Masterlock 5425EURD sleutelkluis – met verlichte toetsen

Puck Keysafe Sleutelkluis 
Masterlock 5425EURD 

Met de masterlock sleutelkluis kun je makkelijk en veilig je sleutels en pasjes opbergen. De toetsen van de kluis zijn verlicht, zodat je op elk moment van de dag makkelijk je code in kan voeren. Deze code zal 4-cijferig zijn. Er zijn enorm veel combinaties mogelijk, dus het zal bijna onmogelijk zijn voor iemand om de code te raden. Als je wil dat de verlichting werkt is er wel een batterij nodig, maar deze is makkelijk te vervangen als hij leeg is. Uit de reviews blijkt dat de verlichte toetsen echt een enorm handige toevoeging aan het kastje zijn.

De kluis is makkelijk te monteren aan de muur en alles wat je hiervoor nodig hebt wordt meegeleverd bij de bestelling, inclusief handleiding en batterij. Verder is de kast ook weersbestendig dankzij zijn rubberen afdekkap.

Voordelen
 • Stevige behuizing
 • Oplichtende toetsen
 • Makkelijk te monteren
 • Veilig
Nadelen
 • Kapje zit soms een beetje los 

3. HappyGoods sleutelkluis

LifeGoods sleutelkluis
HappyGoods sleutelkluis

Je sleutel bewaa=ren onder een bloempot is natuurlijk heel gevaarlijk. Als hij dan in de verkeerde handen valt, zal de verzekering het niet dekken. Met dit sleutelkastje bewaar je je sleutels door middel van een code, en als je de code niet weet kom je er ook niet in. Deze kluis is weerbestendig en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden hierdoor. Het materiaal waarvan de kluis gemaakt is, is gelegeerd zink en extra sterk staal.

De kluis is makkelijk te installeren en de handleiding en benodigde schroeven worden ook meegeleverd wanneer je dit kastje besteld. Wel wordt er door meerdere klanten aangeraden om wat dikkere en langere schroeven te gebruiken dan degene die meegeleverd worden. De meegeleverde schroeven schijnen veel te dun te zijn. In de kluis passen 5 sleutels. Ook worden er twee naamplaatjes meegeleverd. Het is een mooi product voor een zeer redelijke prijs.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding 
 • Anti-roest en waterproof
 • Twee naamkaartjes erbij
Nadelen
 • Meegeleverde schroeven zijn te dun

4. AG sleutelkluis

Squire Stronghold Keysafe
AG sleutelkluis

Met deze kluis hoef je geen reservesleutels meer te verstoppen, maar kun je ze eenvoudig opbergen in deze onopvallende, velige kast. De kast is niet alleen onopvallend en veilig, maar ook waterbestendig, anti-roest en stevig. Je kunt de kast bevestigen op de muur. Dit monteren van de kast is heel makkelijk. Het kastje heeft de mogelijkheid tot wel 10.000 verschillende cijfercombinaties. Het is dus onbegonnen werk voor iemand om een poging te doen om jouw wachtwoord te raden.

In de handleiding die je meegeleverd krijgt, wordt uitgelegd hoe je heel gemakkelijk je persoonlijke code voor de kluis kunt instellen. Ook wordt er uiteraard in uitgelegd hoe je de kluis gemakkelijk in of buiten je huis aan de muur kunt bevestigen. Er wordt geadviseerd de sleutelkluis niet in het zicht te hangen, voor optimale veiligheid. In de kluis is ruimte voor 5 sleutels. Ook kan hij gebruikt worden om te zorgen dat je kind bijvoorbeeld niet in de buurt kan komen van medicatie of andere belangrijke kleine spulletjes.

Voordelen
 • Gemaakt van gehard staal
 • Weersbestendig
 • 10.000 mogelijk combinatiecodes
Nadelen
 • Meegeleverde pluggen kunnen wat verouderd zijn

5. Vicon Sleutelkluis

Rottner Tresor Sleutelkluis
Vicon Sleutelkluis

Berg je sleutels altijd veilig op in de Vicon sleutelkluis met anti-wrik ontwerp. Anti-wrik betekent dat de kluis ook niet open te wrikken is door gebruik van een koevoet. Ook beschermd de extra stevige constructie hameren, zagen of andere manieren om een poging te doen tot inbreken in het kastje. Zo ben je zeker dat je sleutels veilig zijn.

De capaciteit van deze sleutelkast is extra groot, namelijk tot wel 7 sleutels die erin passen. Ook kun je er pinpassen in kwijt. Of bijvoorbeeld je sleutels als je op vakantie, of naar werk gaat. Ook is hij goed geschikt voor noodtoegang. De 4-cijferige code die je moet instellen heeft 10.000 mogelijkheden. Zo is er weinig kans dat de code geraden zal worden. Met behulp van de handleiding kun je eenvoudig je eigen code instellen. Ook is de kluis weersbestendig en biedt hij ook bescherming voor het cijferslot. Dit is belangrijk zodat de toetsen altijd zullen blijven werken. Wel zijn de meegeleverde schorven bij deze volgens veel reviews ook weer te kort en de pluggen te klein voor een goede bevestiging. Maar gelukkig kun je de juiste schroeven en pluggen nog los erbij kopen.

Voordelen
 • Water- en weerbestendig 
 • Plek voor 7 sleutels
 • Anti-wrik
 • 10.000 combinaties mogelijk
Nadelen
 • Pluggen en schroeven te klein 

Bekijk ook: 5 Beste kluizen van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *