Beste sleutelkluis

We zien het al te vaak. Je bent lekker een avond uit geweest of komt thuis van een drukke werkdag wanneer je merkt dat je de huissleutels bent vergeten. Super frustrerend, je wil namelijk zo snel mogelijk je huis weer binnen. Je kunt natuurlijk een slotenmaker inschakelen, maar ook dat gaat wat tijd kosten. Gelukkig kun je dergelijke situaties in de toekomst voorkomen met behulp van een sleutelkluis, of beter de beste sleutelkluis.

Door de jaren heen zijn steeds meer huishoudens, bedrijven en zorginstellingen gebruik gaan maken van een sleutelkluis. Dit is een kleine kluis waarin, zoals de naam al doet vermoeden, je sleutels in kunt bewaren. Sleutelkluizen zijn makkelijk te bevestigen aan een gevel van een woning, waardoor je sleutels eigenlijk niet eens meer van huis hoeft te nemen. 

Naast huissleutels worden sleutelkluizen ook veel gebruikt voor verhuur appartementen zoals die van AirBnB, kantoorpanden en bepaalde zorginstellingen. Je kunt er allerlei soorten sleutels in bewaren. Denk bijvoorbeeld aan autosleutels, huissleutels en andere soorten sleutels die je echt niet kwijt wil raken. De meeste sleutelkluizen openen met een speciale code, je bepaalt als eigenaar zelf aan wie je deze unieke code doorgeeft. 


Veilige toegang tot panden en woningen

Naast het feit dat een sleutelkluis veilig in gebruik is, en je nooit meer zomaar je sleutels kwijtraakt, zijn er ook nog andere voordelen. Zo kun je met behulp van deze kluis meerdere mensen gebruik laten maken van slechts een sleutel. Denk daarbij aan familieleden, de oppas, een schoonmaakster, personeel, thuiszorg of andere zorgverleners. Met toegang tot de code kunnen ze de kluis makkelijk openen, de sleutel eruit halen en toegang krijgen tot een woning of bedrijfspand zonder dat de eigenaar daarvoor thuis of aanwezig hoeft te zijn. 

Ook voor appartementen en AirBnB is de sleutelkluis ideaal. Eigenaren hoeven hierdoor niet meer aanwezig te zijn bij sleutel overdracht. Je geeft gasten enkel de code om de sleutel op te halen en weer in te leveren. Wanneer gasten vertrekken verander je vervolgens voor veiligheid de code.

Kortom: superhandig, veilig en inzetbaar voor verschillende doeleinden. Om ervoor te zorgen dat je de beste sleutelkluis koopt voor jouw situatie moet je wel op een aantal zaken letten. We hebben een aantal van de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.


Veiligheid: SKG Keurmerk & PKVW

Het belangrijkste aan een sleutelkluis is dat deze veilig moet zijn. Wanneer dit niet het geval is heeft elke inbreker de kluis zo open en toegang tot je sleutels en woning. Hierdoor krijgt een crimineel natuurlijk vrij spel. Iets waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een sleutelkluis is de aanwezigheid van een SKG-keurmerk. Dit is een speciaal keurmerk waarmee aangetoond wordt dat een product bewezen inbraak werend is. De mate van inbraakwerendheid wordt aangegeven met sterren:

 • SKG2 of SKG**: Biedt minimaal 3 minuten weerstand tegen licht gereedschap
 • SKG3 of SKGS***: Biedt minimaal 5 minuten weerstand tegen licht gereedschap 

Voor extra veiligheid wordt het aangeraden om een sleutelkluis te kopen met een SKG 2 sterren of SKG 3 sterren keurmerk. Koop je een sleutelkluis zonder SKG-keurmerk en wordt er toch ingebroken? Dan kan het zijn dat de verzekering de bijkomende schade niet dekt. Je wordt dan namelijk zelf verantwoordelijk gesteld voor de inbraak. 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, beter bekend als PKVW, wordt verstrekt aan woningen en panden die aan specifieke eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoen. Door deze eisen wordt een woning minder inbraakgevoelig. Een woning krijgt het PKVW-keurmerk niet zomaar. Een van de specifieke voorwaarden is om ervoor te zorgen dat al het hang en sluitwerk, dus ook sleutelkluizen, het SKG-keurmerk dragen.

Naast SKG-keurmerken is het voor de veiligheid ook belangrijk dat je de sleutelkluis goed bevestigt. Hang de kluis onopvallend op achter bijvoorbeeld een plant of bloembak. Op ooghoogte is het makkelijk voor vreemde om mee te kijken wanneer je de beveiligingscode in typt. Hang de kluis daarom altijd iets lager. Tot slot dien je de sleutelkluis altijd goed aan je gevel te verankeren, zodat hij niet makkelijk van de muur af getrokken kan worden. 


Weerbestendigheid sleutelkluis

Er bestaan sleutelkluizen voor zowel intern als extern gebruik. Dit betekent dat je de keuze hebt uit kluizen die je zowel binnen als buiten kunt bevestigen. In de praktijk zien we dat de meeste sleutelkuizen worden aangeschaft voor een bevestiging aan de buitenkant van de gevel. Het is daarom belangrijk dat de kluis gemaakt is van stevig materiaal en bij voorkeur extra componenten heeft waardoor hij nog beter bescherm tegen extreem weer en neerslag. 

Kijk bij voorkeur naar sleutelkluizen van roestvrijstaal of ander vergelijkbaar materiaal. Sleutelkluizen van dergelijk materiaal zijn vaak waterproef en roestbestendig. Hierdoor zijn ze niet alleen extra beveiligd, maar ook duurzaam. Ze gaan langer mee zonder ze te hoeven vervangen.


Beste sleutelkluis: Dit is onze top 5:

Nu we weten waarop te letten bij de aankoop van een sleutelkluis, is het tijd om naar een aantal opties te kijken. Om je alvast op weg te helpen hebben we een top 5 geselecteerd met een aantal van de beste sleutelkluizen:

Dit zijn de 5 beste sleutelkluis van 2023:


1. Masterlock 5415 sluitelkluis

Masterlock 5415
Masterlock 5415

Met de MasterLock 5415 sleutelkluis hoef je jouw sleutels niet langer te verstoppen onder een deurmat of bloembot. De sleutelkluis heeft een versterkte beveiliging en ruimte voor verschillende soorten sleutels en toegangskaarten. Daarnaast kun je hem voor extra veiligheid aan de gevel bevestigen met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal. 

Je kunt zelf een 4-cijferige code invoeren voor optimale veiligheid en beslist zelf met wie je deze code deelt. Door de massief zinken behuizing biedt de Masterlock 5415 sleutelkluis beveiliging tegen zelfs zagen, hamers en andere inbraak instrumenten. De sleutelkluis is helaas niet brandveilig, maar biedt door de beschermkap wel extra bescherming tegen zware weersomstandigheden. Alle Masterlock kluizen zijn voorzien van een SKG-keurmerk

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Duurzaam: gaat lang mee
Nadelen
 • Bevstiging aan gevel is permanent

2. Puck Keysafe Sleutelkluis 

Puck Keysafe Sleutelkluis 
Puck Keysafe Sleutelkluis 

De Puck Keysafe sleutelkluis beschikt over een SKG-keurmerk waarmee hij bewezen inbraakveilig is. De sleutelkluis is daarnaast voorzien van een 4-cijferig codeslot dat je zelf in kunt stellen. Wanneer je de code ingesteld hebt verdraaid deze automatisch na opening. Hierdoor is de code nog moeilijker te achterhalen voor mensen die stiekem over je schouder mee gluren. Daarnaast is de code ook afgeschermd met een speciale privacy kap. 

Door de stalen behuizing is de Puck Keysafe sleutelkluis echte beschermt tegen inbraak en het vandalisme dat daarbij komt kijken. Er word bevestigingsmateriaal met de Puck Keysafe sleutelkluis meegeleverd waardoor je hem makkelijk aan de gevel kunt bevestigen. 

Voordelen
 • Stevige behuizing
 • Sleutelhaakjes aan de binnenkant
 • Privacy kap en automatische vergrendeling voor codeslot
Nadelen
 • Prijziger dan zijn directe concurrenten 

3. LifeGoods sleutelkluis

LifeGoods sleutelkluis
LifeGoods sleutelkluis

De LifeGoods sleutelkluis is perfect voor het bewaren van tot wel vijf sleutels. Door zijn behuizing van zink en extra sterk staal is hij bestendig tegen extreme weersomstandigheden, slijpen, zagen, boren en andere vormen van geweld bij een poging tot inbraak. Door deze behuizing is de LifeGoods sleutelkluis ook anti-roest en waterproof. 

De LifeGoods sleutelkluis is makkelijk te openen middels een pincode die je altijd kunt wijzigen. Er zijn maar liefst 10.000 verschillende combinaties mogelijk, waardoor kraken bijna onmogelijk is. Met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal kun je de sleutelkluis makkelijk bevestigen aan een muur of wand. Zowel binnen- als buitenshuis. 

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding 
 • Sterke behuizing voor extra veiligheid
 • Anti-roest en waterproof
Nadelen
 • Zonder sleutelhaakjes

4. Squire Stronghold Keysafe

Squire Stronghold Keysafe
Squire Stronghold Keysafe

De Squire Stronghold Keysafe gebruikt een door Squire gepatenteerd combinatiemechanisme met tot wel 100.000 cijfercombinaties. Hierdoor is hij vrijwel onmogelijk te kraken en houd hij sleutels extra veilig. De kluis is daarnaast gemaakt van gehard staal, waardoor zelfs de meest hardnekkige inbraak instrumenten geen effect hebben.  

Je kunt de sleutelkluis zowel binnen- als buitenshuis monteren omdat hij weerbestendig is. De 5-cijferige code is zelf in te stellen en is te re-coderen. Al met al is dit een perfecte kluis voor vakantiehuizen, pensions, verzorgingstehuizen, kantoorpanden en gezinswoningen.

Voordelen
 • Gemaakt van gehard staal
 • Weersbestendig
 • 100.000 mogelijk combinatiecodes
Nadelen
 • Komt zonder Nederlandse handleiding

5. Rottner Tresor Sleutelkluis

Rottner Tresor Sleutelkluis
Rottner Tresor Sleutelkluis

Rottner is al ruim 40 jaar expert op het gebied van hoogwaardige kluizen voor privé en zakelijk gebruik. En de Rottner Tresor Sleutelkluis is daarop zeker geen uitzondering. De sleutelkluis is makkelijk aan de gevel te bevestigen en door zijn rubberen afdekkap ook nog eens water- en weerbestendig. Hij werkt daarnaast met een mechanisch codeslot, waardoor hij zelfs zonder stroom altijd te openen is. De code om de kluis te openen stel je in met behulp van een speciale stelsleutel. 

Voordelen
 • Water- en weerbestendig 
 • Mechanische codeslot, zelfs zonder stroom te openen
Nadelen
 • Geen sleutelhaakjes 

Bekijk ook: 5 Beste kluizen van 2023

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *