Beste slimme bewegingssensor van 2024

Bent u op zoek naar de beste slimme bewegingssensor voor uw huis? Dit kan nog lastig worden in 2024. Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten. Gelukkig hebben wij veel van het uitzoek werk voor u gedaan. In dit artikel vindt u de meest betaalbare en eenvoudig te gebruiken bewegingssensoren.

De beste slimme bewegingssensor zult u een melding geven op het moment dat er iets verdachts wordt gezien. Deze melding wordt gestuurd naar uw telefoon, hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken op vakantie of andere plaatsen.

Veel van de hier genoemde sensoren maken deel uit van grotere smart home-systemen van grote merken zoals Samsung, Philips en Ring. In sommige gevallen moet u een centrale hub installeren om alles aan te sluiten.


Hier zijn de beste bewegingssensoren van 2024


1. Philips Hue Bewegingssensor Binnen

Deze bewegingssensor werkt jammer genoeg alleen met een Philips Hue slimme lichtset, heeft u die niet dan kunt u beter verder zoeken. Komt u wel in aanmerking voor deze bewegingssensor dan zullen we nu vertellen waarom deze bewegingssensor zo goed is.
Hij kost niet heel veel, werkt goed en kan bijna overal geplaatst worden. Het enige wat u nodig heeft zijn twee AAA-batterijen.

Als u zou willen, kunt u twee of meerdere van deze sensoren samenvoegen. Hiermee kunt u de verlichting aan en uit schakelen. U heeft wel een Hue Bridge nodig die op uw router is aangesloten, maar deze had bij uw verlichting moeten komen.

Maar wat maakt deze bewegingssensor nou zo bijzonder?
U kunt bij de Philps Hue Smart Motion Sensor een app installeren op uw telefoon. Met de Hue-app kunt u verschillende routines en handelingen instellen, zodat u energie kunt besparen als er niemand in de kamer is. Ook kunt u bijvoorbeeld de verlichting automatisch inschakelen als er wel iemand in de kamer is.


2. EVE Motion Bewegingssensor

Deze vierkante bewegingssensor maakt deel uit van de “smart home range” van Eve Systems, die gericht is op Apple gebruikers. Deze bewegingssensor is daarom ook sterk afhankelijk van Apple’s HomeKit. Terwijl de Eve Motion waarschuwingen naar u kan sturen als u thuis bent met behulp van Bluetooth, vertrouwt hij als u weg bent op de 4e generatie Apple tv (of een Apple HomePod) om waarschuwingen te sturen buitenshuis – en dat kan voor sommigen een deal breaker zijn.

Dat gezegd te hebben, de Eve Motion is een sterk stuk gereedschap. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Met de bijbehorende Eve-app voor iOS 10.3 of later kunt u de Eve Motion gebruiken.

De Eve Motion heeft ook een langere kijkafstand dan de Hive Motion Sensor (9m vs 6m). Dit betekent dat de bewegingen verderop ook herkent kunnen worden. Ook heeft de Eve Motion een iets breder gezichtsveld (120 graden vs 110). Wij geven ook de voorkeur aan het elegantere ontwerp.


3. Fibaro Bewegingssensor

Als u een oogje in het zeil wilt houden – letterlijk – in en om uw huis, dan kan de Fibaro Motion Sensor de beste slimme sensor voor u zijn. Aangedreven door een CR032 batterij en volledig draadloos, kan de 5 cm half bolle ‘oogbal’ sensor bijna overal geplaatst worden.

Hij biedt vier hoofdfuncties: hij kan beweging, temperatuur, licht en trillingen detecteren en u vervolgens waarschuwen via de gratis Fibaro app of door de veelkleurige ‘iris’ te laten knipperen (waarbij de kleur van de iris als een ander doel dient, namelijk als temperatuurindicator). Innovatief dan, maar een beetje vreemd…

De Fibaro Motion Sensor is echter meer dan dat: hij kan automatisch uw slimme huisverlichting aanzetten, of deze uitschakelen wanneer hij beweging detecteert, en kan ook worden ingesteld om de verlichting automatisch aan of uit te schakelen door de hoeveelheid omgevingslicht in een kamer te detecteren.

U kunt de verlichting automatisch laten branden op bepaalde tijden. Dit kunt u zelf instellen bijvoorbeeld overdag of ’s nachts. De Fibaro Motion Sensor is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Kijk hieronder voor meer informatie!


4. Ring Floodlight Cam

Deze Ring floodlight bewegingsgevoelige camera is ontworpen voor uw verbeterde bescherming en zal u waarschuwen zodra er beweging wordt waargenomen. Het geeft niet alleen een melding zodra er beweging is, hij begint dan ook direct met filmen. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen en kunt u bekijken.
Inclusief 1080p Hd-video, nachtzicht en een twee-weg luidspreker, waarmee u kunt zien, horen en praten met bezoekers. Hij maakt verbinding met Amazon Alexa, zodat u kunt kijken naar real-time video door middel van voice control.


5. Philips Hue Bewegingssensor Outdoor

Voor de liefhebber van alles wat slim is, zijn de draadloze Dusk to Dawn-bewegingssensorlampen voor buitenshuis superleuk om mee te spelen.
Synchroniseer ze met uw Phillips Hue en app om ze allemaal met elkaar te verbinden en ze met gemak te bedienen, waar u ook bent. Ze zijn ideaal geschikt als buitenverlichting en als binnenverlichting en zijn een geweldige manier om inbraak te voorkomen of om het pad te verlichten.

Met hun indrukwekkende detectiebereik en brede kijkhoek kan elke beweging of activiteit in de buurt van uw huis gemakkelijk worden gedetecteerd. Hierdoor kan ook de binnenverlichting gaan branden, waardoor inbraak minder waarschijnlijk is. Omdat het dan lijkt dat iemand thuis is.
100% weerbestendig, de Phillips Hue lampen zijn eenvoudig te installeren, snel te koppelen aan uw systemen en kunnen letterlijk overal worden geplaatst.


Bekijk ook: De beste beveiligingscamera set voor buiten van 2024


Bronnen:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *