Beste slimme lampen van 2024

Als u op zoek bent naar de beste slimme lamp voor 2024, dan bent u hier aan het juiste adres. We hebben de beste smart-lights uit de menigte uitgekozen, zodat u niet zelf moet uitzoeken welke de beste is. Gezien het aantal smart bulbs dat we hebben getest, willen we onszelf graag beschouwen als experts op dit gebied.

We laten u de beste smart bulbs zien die u in 2024 kunt kopen. We vertellen u ook over de functies van de bulbs. Zo heeft u geen stress bij uw keuze.

Nu is een goede tijd om eentje te kopen. Met een overvloed aan uitstekende producten die nu op de markt zijn zoals die van Philips Hue, Lifx en anderen, plus veel geweldige aanbiedingen en kortingen om te bekijken, is er nooit een beter moment geweest om te beginnen met het toevoegen van extra intelligentie aan uw verlichting.

Doe uw onderzoek en het inrichten van uw huis met de beste slimme lampen van 2024 is nog nooit zo eenvoudig geweest, of leuker.


Dit zijn de beste slimme lampen van 2024


1. Philips Hue Slimme Lampen Starterspakket

De bekendste slimme lamp is de Philips Hue. Deze productlijn is het bekendst geworden onder deze apparaten. Philips Hue lampen zijn al jaren te koop. Er is nu een indrukwekkend aanbod van verschillende soorten verlichting om uit te kiezen. Er zijn er genoeg om elk huis en elke tuin mee uit te rusten.

Misschien is de beste manier om in het Philips Hue-ecosysteem te komen wel met een van de startsets. Dit is een pakket met twee of drie lampen (schroef of bajonet) en de Hue brug van Phillips erin. Die Hue brug kan tot 50 lampen in één huis aansluiten. Deze kunnen allemaal bediend worden vanuit de mobiele app voor iOS en Android app.

De Hue lampen worden geleverd met enkele functies. De lampen kunnen allerlei verschillende kleuren laten zien. De apparaten werken ook met HomeKit, Alexa, SmartThings en enkele andere platforms en apps.

Philips Hue is iets wat u sowieso moet overwegen als het gaat om het kiezen van een slimme lamp. Het aansluiten van een afzonderlijk hub-apparaat rechtstreeks op uw router kan lastig zijn, maar het is zeker de moeite waard.


2. LIFX Slimme LED Lamp

De Lifx-lampen zijn begonnen op Kickstarter, maar het zijn nu echte producten die alles doen wat de allerbeste slimme lampen moeten doen. In een oogwenk reageren de lampen op commando’s van uw stem, een smartphone-app, of zelfs een smartwatch. De lamp kunt u gebruiken met andere systemen zoals Alexa, SmartThings, Nest en meer.

Een ander punt in het voordeel van de Lifx-lampen is hun ontwerp. Het zijn mooi ontworpen lampen, met een futuristisch uiterlijk. Bovendien is de kleur en de helderheid precies goed.

In tegenstelling tot Philips Hue-lampen hebben Lifx-lampen een directe wifiverbinding die in de hardware is geïntegreerd. Dit betekent dat u snel en goedkoop aan de slag kunt. Als u meerdere Lifx-lampen koopt kunnen de prijzen ongeveer gelijk worden.

We vinden de app ook erg handig, wat het bedienen van individuele lampen of groepen lampen erg makkelijk maakt. U kunt ze gewoon handmatig in- en uitschakelen of ze op een schema laten werken. Het kan ook werken met andere apparatuur zoals een slimme thermostaat. Dit alles geeft de Lifx-lampen een plaatsje op onze lijst van de beste slimme lampen.


3. IKEA TRÅDFRI Slimme lamp

Als u de laatste tijd met IKEA heeft rondgelopen, heeft u waarschijnlijk de Trådfri opgemerkt. De lampen zijn een goedkope, toegankelijke manier om aan de slag te gaan met slimme lampen. U krijgt niet zoveel functies als bij de producten van Philips Hue en Lifx.

Zowel het witte licht als de gekleurde opties zijn beschikbaar in de maten E14 en E27. U krijgt helaas geen bajonetsluitingen. Er zijn ook spotjes en paneelverlichting verkrijgbaar.

U hebt wel een aparte gateway of een extern apparaat nodig om verbinding te maken met uw router voor de geavanceerde functies. Er is nu wel ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Hierdoor zijn ze eenvoudig te integreren in een bestaand systeem.

We hebben de Trådfri serie toegevoegd aan onze beste slimme lampen 2024 lijst, omdat het een prima lamp is zonder onnodige extra’s. Omdat ze zijn gemaakt door IKEA, is de prijs ook erg aantrekkelijk. We gaan ervan uit dat IKEA het assortiment na verloop van tijd zal blijven uitbreiden.


4. INNR Slimme Lamp

Innr is een nieuwere naam in de markt voor slimme verlichting, maar het trekt nu al veel aandacht, met een indrukwekkend groot assortiment aan lampen die eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn.

Dit is een slim verlichtingssysteem waar u een brug voor nodig hebt, maar u hoeft de Innr Bridge niet per se te gebruiken als u dat niet wilt. De bruggen voor Philips Hue en Samsung SmartThings maken gebruik van dezelfde soort technologie, dus u kunt ze in plaats daarvan gebruiken als dat handiger is.

U kunt kiezen uit spotjes, standaardlampen, gloeilampen, kaarslampen, led-verlichting en meer. Er zijn zowel lampen met kleuren als met normaal licht. Er zijn geen bajonetsluitingen, maar alleen E14-, E27- en GU 10-types.

Innr is niet op het niveau van Philips Hue of Lifx en de app een beetje amateuristisch is. Toch zijn we onder de indruk van de grootte van het assortiment hier, en de betaalbaarheid van de producten. Dit is er zeker een om serieus naar te kijken.


5. TP-Link KL50 Slimme Lamp

TP-Link heeft een beperkt assortiment in vergelijking met Philips Hue en Lifx. U kunt niet zo veel doen met deze lampen, maar we hebben er toch een behoorlijk goede review aan gegeven. Ze zijn goedkoop en u kunt ze heel gemakkelijk aan de praat krijgen, zonder dat u een aparte gateway of hub hoeft te kopen.

Betaalbaar en betrouwbaar is meestal het thema bij TP-Link. De fabrikant heeft een sterke reputatie, dus u kunt veilig kopen in de wetenschap dat deze lampen het lang gaan uithouden. Ze hebben helaas niet zo veel functies hebben als sommige rivalen.

Nog beter, deze slimme lampen kunnen werken met Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT, dus er is genoeg gelegenheid om ze te integreren in de rest van uw slimme huis. Als u slechts één of twee basisverlichting nodig heeft om direct aan te sluiten op uw wifirouter, dan zijn deze zeker het overwegen waard als de beste slimme lampen voor u.

TP-Link voegt ook nieuwe producten na verloop van tijd toe. Omdat de fabrikant ook slimme stekkers verkoopt denken we dat u niet snel uitgekeken raakt op de mogelijkheden met deze bulb. U kunt namelijk goed combineren met andere producten. Een plekje op onze beste slimme lampen 2024 lijst verdient het zeker.


6. Nanoleaf Light Panels Rhythm Edition

Zoekt u naar iets nieuws en verfrissends tijdens uw zoektocht beste sslimme lamp van 2024? De Nanoleaf set is misschien net wat u zoekt. Het heeft platte panelen die vlakker worden en van kleur en helderheid kunnen veranderen als reactie op muziek. Deze muziek kunt u natuurlijk zelf afspelen.

Deze panelen kunt u aan muren of het plafond vastmaken. Naast bewegen op muziek kunnen ze worden ingesteld om te draaien op een schema, handmatig worden bediend vanaf uw telefoon of zelfs worden gebruikt als een alarm om u ’s ochtends wakker te maken.

Alles werkt met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Het is heel makkelijk om de Nanoleaf te combineren uw omgeving. U kunt de negen panelen die u krijgt met deze starterskit uitbreiden tot het een hele kamer bedekt als u dat wilt.

Deze slimme lampen zijn niet voor iedereen geschikt. Alleen door kijken naar de productfoto weet u waarschijnlijk al of dit iets voor u is. Toch is er geen twijfel over mogelijk dat ze zich zeker onderscheiden van de menigte.


7. SENGLED ELEMENT Slimme Lamp

Er zijn twee belangrijke redenen om iets uit het Sengled Element ssortiment te kiezen. Hun producten zijn eenvoudig en ze hebben een lage prijs. Als u wat geld wilt besparen kijk dan naar deze lampen.

Ondanks de lage prijs krijgt u hier een goede lamp. Het heeft belangerijke functies zoals ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant. U moet wel een centrale hub opzetten, maar die kan dan tot 64 lampen sturen.

Er zijn zowel witte als gekleurde lampen beschikbaar met zowel schroef- als bajonetsluitingen, dus u moet thuis iets kunnen vinden dat aan uw wensen voldoet. De app is mooi, professioneel en een makkie om te gebruiken, wat helpt.

Andere slimme lampen van grotere merken zoals Phillips hebben meer functies dan dit apparaat, maar toch is dit een heel goede lamp vanwege de prijs. Laat de weinige functies u dus niet afschrikken, want er zijn er nog genoeg.


8. Xiaomi Mi led Smart Bulb

De Xiaomi Mi led Smart Bulbs zijn recent gelanceerd in Europa. De lage prijs maakt ze een aantrekkelijke aankoop als u er een paar aan uw huis wilt toevoegen en u niet al te geïnteresseerd bent in enorm systeem van lampen die allemaal samenwerken. Dit kan met een Phillip Hue bijvoorbeeld wel.

Om de lamp te gebruiken hoeft u alleen maar de lamp in te schroeven en deze te koppelen aan de Mi Home app en vervolgens de app te gebruiken om de lamp aan te sluiten op uw draadloze netwerk. Er is dus geen aparte hub nodig. Nu kunt u de app gebruiken om het licht op afstand aan of uit te zetten, de kleur en helderheid ervan te veranderen en de lamp op een timer te zetten. U kunt de lampjes ook bedienen via Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Home Kit.

De Xiaomi Mi led Smart Bulb is als basisverlichting met instelbare kleuren geweldig voor de prijs. Het apparaat biedt niet het scala aan opties dat u krijgt van andere systemen, maar dan vraagt hij ook niet om de hogere prijs van die opstellingen. Hij wordt ook alleen geleverd als een E27 fitting, dus als u op zoek bent naar een B22 of GU10 lamp, dan moet u kijken naar andere lampen hierboven.

Xiaomi maakt nu veel verschillende gadgets en elektronica. De lampen zijn hetzelfde als de andere kits die het bedrijf maakt: goed gebouwd, misschien ietwat slechte stijl. Het heeft om dit goed te maken wel goede app ondersteuning en is zeer betrouwbaar en betaalbaar.


Waarop moet u letten bij het kopen van een slimme lamp


Slimme lampen zijn een geweldige manier om een kijkje te nemen in de wereld van dit soort elektronica. Ze veranderen niet van de ene op de andere dag, waardoor u niet constant er mee bezig hoeft te zijn en het zijn zeker leuke kleine apparaten waar u mee kunt sleutelen. Ze zullen ongetwijfeld indruk maken op de gasten en kunnen ook verrassend nuttig zijn.

Als u al enkele slimme apparaten in huis heeft, neem dan slimme lampen die mooi spelen met alles wat u bezit. De belangrijkste dingen om naar uit te kijken zijn Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant, Samsung SmartThings. De grotere merken (zoals Philips Hue en Lifx) hebben de neiging om een goede compatibiliteit over de hele linie te bieden. De kleinere merken kunnen hier nalatig in zijn, dus let hier goed op.

Degenen onder u die niet zo geïnteresseerd zijn in het opbouwen van een breder netwerk van slimme apparaten kunnen kiezen voor goedkopere opties zoals het Ikea Trådfri systeem. Deze lampen hebben hun eigen app en afstandsbediening, maar passen niet zo goed in bredere ecosystemen.

U moet ook beslissen of u slimme lampen het beste kunt gebruiken om door alle kleuren van de regenboog te fietsen, of dat u alleen maar witte lampen kunt gebruiken die blauwachtig wit of geelachtig wit uitstralen, afhankelijk van uw behoeften. Kleurverandering in de bollen ziet er mooier uit, maar dit soort witte bollen zijn aantoonbaar nuttiger (en goedkoper).

De meeste slimme lampen hebben een E27 schroefbevestiging, maar sommige fabrikanten zoals Philips en Osram bieden een grote verscheidenheid aan bevestigingen zoals bajonet, GU10 en meer. Het is dus altijd de moeite waard om te controleren.


Bron: https://www.t3.com/features/best-smart-bulbs

Naamsvermelding: Robert Jones

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *