Beste slimme thermostaat van 2024

Als u op zoek bent naar de beste slimme thermostaat bent u bij kantoorboel.nl op de goede plek. Wij helpen u met het uitzoeken van de beste slimme thermostaat. Ook zullen wij u helpen om wat geld te besparen.

Elk product dat we hier hebben vermeld, is zeer gewaardeerd. We hebben de selectie zo samengesteld dat er een slimme thermostaat is die perfect is voor elk budget en bedoeld gebruik. Van de Nest Thermostaat E tot de Tado Smart Thermostaat, we hebben de beste slimme verwarmingssystemen in werking, allemaal op één plaats hier.

We begeleiden u stap voor stap naar de beste slimme thermostaat voor u. Een die klaar is om te worden bediend vanaf uw telefoon of uw computer. Ook om het leren van de temperatuurinstellingen in uw huis om energie te besparen, en het werken in combinatie met alle andere onderdelen van de slimme huiskit die u heeft geïnstalleerd.

We geven in dit artikel ook advies voor het kiezen van de beste slimme thermostaat. De onmisbare functies die u nodig heeft en waarom, zodat u de perfecte temperatuurregelaar kunt vinden. De beste slimme thermostaat zal voor iedereen verschillend zijn. Dat is afhankelijk van de behoefte en het gebruik.

Maar als u uw onderzoek goed doet, door deze gids aan te houden, recensies te lezen en te zoeken naar de beste prijzen, zijn we ervan overtuigd dat u een goed verwarmingssysteem zult vinden dat ideaal is voor u.


1. Google Nest Thermostat E

De beste manier om de Thermostaat E te beschrijven is als een goedkopere versie van de Nest. Het scherm is niet zo helder. De thermostaat zelf is gemaakt van goedkopere materialen, en u kunt niet zoveel informatie op het scherm krijgen. Ondanks dat zijn de twee thermostaten precies hetzelfde. Het is dus echt geen slechte afweging als u bedenkt hoe goed betaalbaar dit model is.

Het bekende leeralgoritme van Nest werkt achter de schermen met de Thermostaat E. Daardoor leert hij uw verwarmingsmogelijkheden in de loop van de tijd kennen. Dat bespaart tijd bij het handmatig instellen van de temperatuur. Met de temperatuursensoren in huis kunt u ook meerdere ruimtes tegelijk in de gaten houden.

Zoals u zou verwachten, werkt alles perfect met Google Assistent als u de temperatuur in uw huis wilt instellen. Dat kunt u doen door te praten met een Google Home-luidspreker. Maar er is hier ook Amazon Alexa mogelijk. De opvallende uitzonderingen voor compatibiliteit zijn het HomeKit-platform van Apple en het SmartThings-platform van Samsung.

We houden van de slimme energierapporten die Nest thermostaten elke maand e-mailen.Net zoals van de kwaliteit en de glans van de bijbehorende apps die beschikbaar zijn voor Android en iOS. Dit is dus de beste slimme thermostaat van 2024.


2. Tado° Slimme Thermostaat V3

De Tado Smart Thermostat wordt aangesloten op een breder scala aan verwarmingssystemen dan de meeste andere. Hij werkt ook met 95% van de systemen die er zijn. Het systeem ondersteunt combi- en conventionele boilers, elektrische vloerverwarming en warmwatersystemen. Zoals bij de meeste van onze beste smart thermostaten, wordt de installatie het beste gedaan door een gekozen ingenieur.

De Tado smart thermostat is slim genoeg om de indeling van uw huis en de warmtecapaciteit van uw huis te leren kennen. Als u wilt dat het om 7 uur ’s ochtends 18 graden is, zal het van tevoren worden aangestoken als dat nodig is om het doel te raken. De echte killer feature is waarschijnlijk Tado’s gebruik van geofencing. Door het volgen van de nabijheid van uw mobiele telefoon, wanneer deze detecteert dat u op weg naar huis bent, kan hij de hitte opvoeren, zodat deze bij uw terugkeer geroosterd wordt. Daardoor komt u in een warm huis binnen.

De app is programmeerbaar, net als een normale thermostaat, en kan handmatig worden overruled wanneer dat nodig is. Het geeft ook allerlei informatie weer over uw energieverbruik. De belangrijkste geldbesparende statistieken zijn afhankelijk van uw input. Tado werkt ook samen met Alexa, Google Assistant en Siri, wat zijn reputatie als een van de beste slimme thermostaten van 2024 versterkt.

Naast de prijs van £199 zijn er nog andere extra’s die u kunt overwegen (waaronder een uitbrijdings kit als uw huidige systeem geen bedrade kamerthermostaat heeft). Tado doet nu ook een reeks slimme radiatorkranen. Die kunnen met of zonder de thermostaat worden gebruikt, wat de claim dat het de beste slimme thermostaat is die er is, nog groter maakt. Deze hebben de voorkeur boven de concurrenten van Eve en Wiser.


3. Google Nest Learning Thermostat

Nest is nauwkeurig met het productontwerp omgegaan. Het is opgericht door ex-werknemers van Apple. Het is beslist een van de beter uitziende slimme thermostaten die er zijn. In feite is het Nest voor een groot deel verantwoordelijk voor het beginnen van deze hele slimme categorie thuis.

Deze 3e generatie Nest Learning Thermostaat is in staat om uw gewoontes te monitoren en de verwarming net zo te bedienen. Dus als u bijvoorbeeld regelmatig om 23.00 uur of zo naar bed gaat, leert het systeem daarvan. Het begint dan rond die tijd uit te schakelen. U bespaart al snel geld en u hoeft het Nest niet eens aan te raken.

Een andere slimme functie die het Nest meebrengt naar het feest is een activiteitensensor die kan raden of er iemand thuis is of niet. Die kan het verwarmingsschema daarop afstemmen. Als u meer handmatige controle wilt over wanneer de verwarming start en stopt, is het Nest eenvoudig te plannen met behulp van de bijbehorende app.

Die ronde glazen interface is mooi om te zien en zo ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Het enige wat u nodig heeft, is een tegengestelde duim en een wijsvinger. Ook al wordt de Nest Learning Thermostat geleverd met alles wat u nodig heeft om het te bevestigen, zouden we zeggen dat u het beter kunt laten doen door een ingenieur. Dat komt, omdat de £279 prijs inclusief installatie is.

De Nest Thermostaat E levert in wezen dezelfde prestaties en functionaliteit. Toch, voor een veel goedkoper prijspunt, zouden kopers moeten bespreken hoeveel ze verlangen naar de meer eersteklas esthetiek. Nog steeds is de Nest Thermostaat E een van de beste slimme thermostaten op dit moment.


4. Netatmo Thermostat Slimme Thermostaat

Netatmo, het Franse bedrijf dat het weerstation voor thuis heeft gerevolutioneerd, heeft de diensten van productontwerper en Fransman Philippe Starck ingeschakeld om de nederige thermostaat in te zetten.

En hier is het dan. Een doorschijnend plexiglasblokje met een eenvoudige display. Ondanks dat het is ontworpen door een van Europa’s belangrijkste creatieven, voelt het ouderwetse zwarte e-Ink-display. De witte behuizing voelt een beetje gewoon aan, vooral naast iets als het Nest. Maar hé, uiterlijk is niet alles. Netatmo voorspelt dat zijn thermostaat de gemiddelde gebruiker ongeveer 37% aan energiekosten zal besparen, dus dat is een duidelijke bonus.

Ook hier wordt alles geregeld via de gratis Android- en iOS-apps en is de setup een makkie. Bij de eerste installatie stelt hij u vijf eenvoudige vragen. Vervolgens maakt hij een schema gebaseerd op uw levensstijl. Een andere zeer coole eigenschap is dat de thermostaat zelf op twee manieren kan worden geïnstalleerd. Als een bedrade vervanging voor uw huidige toestel of draadloos, met behulp van drie AAA-batterijen.

Met de draadloze optie kunt u de thermostaat in elke kamer plaatsen, wat handig is als u de ene kamer meer gebruikt dan de andere. Als u er nog steeds van overtuigd moet zijn dat dit een van de beste slimme thermostaten is die er zijn, is de Netatmo ook een van de goedkopere opties die u kunt oppakken. Ook al is hij niet zo goed uitgerust als sommige van zijn rivalen. Hij werkt met de HeatSmart van EDF Energy. Beschikbaar voor £199 inclusief installatie.


5. Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat

De Lyric T6, die eruit ziet als een kruising tussen de British Gas Hive en het Nest van Google. Hij is de nieuwste in een lange lijn van slim verbonden apparaten van de hoog aangeschreven Honeywell met bedrade (T6) en draadloze tafelmodel (T6R) versies beschikbaar.

De Honeywell Lyric T6/T6R kan worden bediend via het aanraakscherm of via de gratis Honeywell Lyric-smartphone-app. Met ingebouwde geofencing, zodat het systeem automatisch weet wat aan en uit te schakelen. Afhankelijk van hoe dicht u, of andere leden van uw huishouden bij huis bent. Het werkt ook met Amazon’s Alexa en is klaar voor Apple HomeKit.

Net als andere slimme thermostaten kan de Honeywell Lyric T6 het beste door een professionele installateur worden geïnstalleerd. Aangezien de meegeleverde doos die op uw ketel wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Eenmaal geïnstalleerd en ingesteld is het systeem makkelijk te gebruiken. Hoewel er enkele beperkingen zijn.

Hoewel u ofwel ge-olokalisatie ofwel een reeks programmeerbare modi kunt gebruiken om de verwarming te configureren, kunt u deze beide opties niet samen gebruiken. Een tekortkoming die de Tado bijvoorbeeld niet heeft. Dat gezegd hebbende, vinden we de geoptimaliseerde startmodus van de Lyric wel prettig, die de verwarming automatisch vroeg opstart, zodat uw huis al de juiste temperatuur toevoegt als u wakker wordt. Precies het werk voor die koude winterochtenden.


Waarop letten bij het kopen van de beste slimme thermostaat van 2024

Je hebt niet veel specificaties die je moet doorzeven bij het kiezen van de beste slimme verwarmingsthermostaten voor 2024. Ze werken allemaal op dezelfde manier, maar de compatibiliteit met andere slimme huiskits is een belangrijke overweging om af te wegen. Zorg ervoor dat uw nieuwe thermostaat werkt met uw bestaande smart home apparaten.

Met andere woorden, als u het grootste deel van uw smart home kit al stuurt via Amazon Alexa, is het zinvol om een slimme thermostaat te kopen die ook verenigbaar is met Alexa, in plaats van plotseling over te stappen op Google Assistant.

We raden u ook aan om bij uw energiebedrijf na te gaan of er slimme thermostaatdeals op tafel liggen: het kan zijn dat de prijs van bepaalde modellen wordt verlaagd, of dat u er misschien zelfs een gratis krijgt.

Daarnaast is het juiste apparaat voor u een apparaat dat zich aanpast aan de routine van uw huis en u zo snel mogelijk geld begint te besparen (door de temperatuur intelligent in te stellen), en de bijbehorende app en het platform kunnen hierbij helpen. Zonder verdere omhaal, dit waren de beste slimme thermostaten van 2024 in Nederland.


Bron: https://www.t3.com/features/best-smart-thermostats

Naamsvermelding: David Nield & Robert Jones

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *