Beste smartpens van 2024

Smartpens zijn een geweldige manier om je aantekeningen en tekeningen snel en gemakkelijk te digitaliseren, zodat je je schetsen op een later tijdstip op je computer kunt delen en bewerken. Tegenwoordig hebben ze een hevige concurrentie van tablets, waardoor je nu rechtstreeks op het scherm kunt schrijven met behulp van een stylus. Maar voor degenen onder ons die liever het gevoel van een pen in de hand hebben en het tastgevoel van het papier, zijn smartpens nog steeds een geweldige optie.

We hebben de top drie van smartpens van verschillende fabrikanten meer dan zestien uur lang getest door te schrijven, te krabbelen en aantekeningen te maken. We schreven het Gettysburg Adres met elke pen uit om een gevoel te krijgen voor het schrijven van longform en om te testen op nauwkeurigheid. Ook hebben we minimaal twee foto’s geschetst met elke pen om een gevoel te krijgen voor hoe goed de digitale pennen fijnere details en schaduwen kunnen repliceren.

Uiteindelijk wint de Neo smartpen M1 navy onze beste overall smart pen ranking dankzij zijn mooie kleuren, comfortabele schrijfervaring en goede batterijduur. Bekijk de rest van onze ranglijst om te zien wat we denken van de beste smart pennen op de markt.


1. Neo smartpen M1 Navy

De smartpen op plek één is de neo smartpen M1! Deze kun je vergelijken met een normale pen qua gewicht en afmetingen, dus dat is ideaal. De smartpen heeft ook een dop, net als veel normale pennen. Wanneer je deze dop er af haalt zal de pen aangaan en is deze klaar voor gebruik! De mooie kleuren en de fijne houding in je hand maken de pen heel fijn om te gebruiken.

Ook gaat de pen lang mee! Als je hem intensief en constant gebruikt kan hij 6 uur mee, maar in stand-by kan hij tot wel 125 uur mee. Zodra de pen leeg is, kun je deze natuurlijk meteen opladen met een USB-kabel. Hartstikke handig dus!

Daarnaast bestaat er ook nog een app voor alle Neo smartpennen, genaamd Papertube. Met deze app kun je je eigen video maken en bewerken met behulp van de Neo pennen. Als de Neo M1 navy je aanspreekt, klik dan vooral op het linkje hieronder.


2. LAMY Safari all black ncode smartpen

Op een mooie tweede plek staat de LAMY safari smartpen. Als we snel iets moeten opschrijven, zijn we natuurlijk gewend om dit snel op papier te schrijven met een normale pen, of even snel in de notities van je mobiele telefoon. Dit is makkelijk, snel en zorgt dat je het goed onthoud. Maar wat nou als je dat zou kunnen combineren? Dat kan met deze smartpen! Met deze pen kun je namelijk snel digitaal iets opschrijven. En daarnaast heeft hij alle gemakken die een normale pen ook heeft! Hij ligt lekker in de hand, schrijft fijn en lijkt ook net op een echte pen.

De pen kun je via bluetooth verbinden met de app die bij de pen hoort, namelijk de Neo Studio App. Hier worden al je digitale notities direct opgeslagen. Ook wanneer de pen niet is verbonden met de app, hoef je je geen zorgen te maken. Alles wat je dan opschrijft zal opgeslagen worden in de pen zelf waardoor er altijd een digitale kopie zal zijn van al je notities.

Ben je enthousiast geworden over deze mooie pen? Klik dan vooral op de link hieronder!


3. Livescribe Echo smartpen

En dan als laatste, op nummer drie, de livescribe echo smartpen. Deze pen is ook zeker erg populair! Hiermee kun je uiteraard notities opslaan, maar ook audio opslaan. Hij heeft wel tot 200 uur aan audioruimte. Alles wat je inspreekt zal hij dus bewaren en kun je later overzetten naar je computer, net als je notities. Het comfort die je krijgt bij het schrijven met deze pen ligt echt aan de zachte rubberen grip van de pen. En de inkt kun je heel gemakkelijk zelf verwijderen met je vingers en ook heel gemakkelijk weer bijvullen.

Het is dus een hele fijne pen om te gebruiken, ook de reviews op Amazon zijn allemaal super positief. Wel is de pen redelijk duur. Maar houdt dit je niet tegen en ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje.Hoeveel kosten smartpens?

De meeste van de door ons beoordeelde smartpens kosten ongeveer $100, maar ze gaan ook snel richting de $150 of zelfs hoger, zoals de Livescribe Echo Smartpen. Andere dingen om te overwegen bij het berekenen van de kosten zijn de prijzen van verbruiksartikelen, inclusief inktvullingen en papier. Een paar van de pennen die we hebben getest werken met elk papier. Toch werken de meeste met speciaal gecodeerd papier om goed te kunnen werken. Deze papiersoorten zijn eigendom van elk bedrijf.


Waarom een smartpen kopen?

Smartpens zijn snel verouderd. Als u in het bezit bent van een iPad Pro, biedt de Apple Pencil een betere nauwkeurigheid en betere functionaliteit dan welke technologie dan ook die fysieke pen en papier digitaliseert.

Echter, bepaalde manieren van gebruiker, zoals het maken van aantekeningen in een college of het willen delen van uw handgeschreven vergaderingsnotities, kunnen smartpens een slimme koopbeslissing maken. Wees echter gewaarschuwd dat als uw pennenwerk slordig is, het digitaliseren ervan u geen plezier zal doen.

Bent u op zoek bent naar een smartpen die ook als audiorecorder kan worden gebruikt? Dan raden wij de Livescribe Echo aan, die een solide stemrecorder heeft ingebouwd. Als u echter de duidelijkste kwaliteit wilt, zal een speciale stemrecorder veel helderder geluid krijgen. De smartpens in onze reviews zijn het beste te gebruiken voor het digitaliseren van uw handgeschreven notities; het opnemen van audio is meer een extra functie.

Maar bent u een echte pen en papier liefhebber? Dan kan een smartpen een geweldige manier zijn om uw handgeschreven notities en tekeningen te digitaliseren. De hoge prijs en de twijfelachtige kwaliteit maken het kiezen van de juiste pen echter een belangrijke beslissing. Ook, omdat het een behoorlijke investering is vergeleken met een normale pen en papier. Lees meer in onze reviews om te bepalen welke digitale pen voor u het beste werkt.


Lees ook: Hoe werkt een smartpen?


Bronnen:

Naamsvermelding: Jennifer Allen & Ian Stokes

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *