Beste smartpens van 2023

Smartpens zijn een geweldige manier om je aantekeningen en tekeningen snel en gemakkelijk te digitaliseren, zodat je je schetsen op een later tijdstip op je computer kunt delen en bewerken. Tegenwoordig hebben ze een hevige concurrentie van tablets, waardoor je nu rechtstreeks op het scherm kunt schrijven met behulp van een stylus. Maar voor degenen onder ons die liever het gevoel van een pen in de hand hebben en het tastgevoel van het papier, zijn smartpens nog steeds een geweldige optie.

We hebben de top vier van smartpens van vier verschillende fabrikanten meer dan zestien uur lang getest door te schrijven, te krabbelen en aantekeningen te maken. We schreven het Gettysburg Adres met elke pen uit om een gevoel te krijgen voor het schrijven van longform en om te testen op nauwkeurigheid. Ook hebben we minimaal twee foto’s geschetst met elke pen om een gevoel te krijgen voor hoe goed de digitale pennen fijnere details en schaduwen kunnen repliceren.

Uiteindelijk wint de Livescribe 3 Smartpen onze beste overall smart pen ranking dankzij zijn onberispelijke nauwkeurigheid, comfortabele schrijfervaring en gebruiksgemak. Bekijk de rest van onze ranglijst om te zien wat we denken van de beste smart pennen op de markt.


1. Livescribe Aegir Smartpen

Livescribe biedt veel verschillende smartpens aan, maar het is de Livescribe Aegir die het beste van het stel is. Eenvoud staat hier voorop, want de Aegir zet moeiteloos handgeschreven notities om naar een digitaal formaat. Mits u de gerelateerde Livescribe notitieboeken gebruikt om je notities te schrijven. U kunt tot 1200 pagina’s schrijven voordat je later met uw telefoon synchroniseert. Met een batterijlevensduur van tien uur ga je zonder problemen de hele dag mee. Het is ook mogelijk om audio op te nemen met behulp van de Livescribe+ app, zodat u stemfragmenten kunt toevoegen aan uw notities om deze later af te spelen.

Als u klaar bent met een bestand, kunt u het eenvoudig opslaan in veel verschillende formaten, waaronder TXT-tekstbestanden, PDF, PNG-afbeeldingen en Microsoft Word. Er is ook voorzien in verschillende cloudservices, zoals Dropbox, Google Drive, Microsoft OneNote en Evernote, zodat er geen tekort is aan opties voor de manier waarop u uw bestanden wilt opslaan. Lees hier meer over de voordelen van het gebruik van een smartpen.


2. Neo smartpen N2

Een andere populaire naam in de wereld van de smartpen, de Neo N2 Smartpen is speciaal ontworpen om je handschrift zo snel mogelijk vast te leggen. Het heeft een Dual Core ARM9-processor die meer dan 120 beelden per seconde vastlegt, samen met 256 drukfasen. Dat betekent dat hij niet achterblijft als je snel op zijn specialistische papier schrijft. En snelheid is hier zeker mogelijk, want de Neo N2 Smartpen is ook zeer comfortabel in het gebruik. In tegenstelling tot sommige andere smartpennen voelt het bijna hetzelfde als schrijven met een gewone balpen.

Op het moment dat uw notities eenmaal zijn opgenomen, kunt u de kleuren van het lettertype veranderen waardoor ze meer opvallen. Voordat u het bestand opslaat in meerdere verschillende diensten zoals Dropbox en Evernote. Het is ook mogelijk om op te slaan in SVG (Adobe Illustrator’s formaat) wat zeker een hulp is voor ontwerpers.
Verwacht dat u de pen ongeveer vijf uur lang constant kunt gebruiken, dat is met normaal gebruik ongeveer drie dagen. De standby-tijd is een indrukwekkende 125 dagen, wat handig is voor degenen die het zeer zelden gebruiken.


3. Wacom Bamboo Folio Large Smartpad

Smartpens zijn enorm nuttig voor de fanatieke grafisch ontwerper of schetsend kunstenaar; geen enkele muis kan zich vergelijken met de tactiele kwaliteit van het vasthouden van een pen en het tekenen op die manier. Wacom heeft in de loop van de jaren vele geweldige grafische tabletten ontworpen en ze hebben dat denken uitgebreid naar smartpen met het Bamboo Folio Smartpad.

In een folio-etui kun je schrijven of tekenen wat je hart wil (met een batterijduur van maximaal acht uur) voordat u de resultaten in digitale bestanden omzet. Het is een geweldige ruimte om uw fantasie de vrije loop te laten voordat u afbeeldingen converteert naar JPG, PNG, PDF, SVG of WILL-bestanden. Het beste is dat u niet eens gebonden bent aan het gebruik van speciaal papier, hoewel dat wel de iets hogere prijs verklaart. Gebruik de Wacom-app om toegang te krijgen tot meer functies, op uw iPad, Samsung, Nokia, Nexus, Fujitsu of Android-toestel.

Maak met uw nieuwe smartpen illustraties met onze selectie van de beste teken tabletten.


4. Neo smartpen M1

De Neo Smartpen M1 is een lichtgewicht digitale balpen die lang meegaat (zes uur schrijftijd en 125 dagen stand-by). De M1 biedt uitgebreide meertalige ondersteuning en verschillende kleurrijke ontwerpen; u kunt schrijven in meer dan 14 verschillende talen (waaronder Koreaans, Nederlands, Portugees, Russisch, Zweeds en Turks). Ook zal de Neo Notes app het correct transcriberen voordat u kunt zoeken op datum, tag, of trefwoord.

De pen voelt prettig om vast te houden, is te gebruiken voor uitgebreide sessies en werkt net zo gemakkelijk als een gewone pen. U hoeft alleen maar de dop eraf te halen en te beginnen met het schrijven van uw volgende meesterwerk. U kunt ook de camera te richten en uw werk vast te leggen voor later. Het is gemakkelijk om zowel illustraties als notities te delen via e-mail of sociale netwerken, maar ook in formaten zoals tekst, JPG, PDF of SVG.


Hoeveel kosten smartpens?

De meeste van de door ons beoordeelde smartpens kosten ongeveer $150, maar een paar zijn meer dan $200 zoals de Livescribe 3 Smartpen. Andere dingen om te overwegen bij het berekenen van de kosten zijn de prijzen van verbruiksartikelen, inclusief inktvullingen en papier. Een paar van de pennen die we hebben getest werken met elk papier. Toch werken de meeste met speciaal gecodeerd papier om goed te kunnen werken. Deze papiersoorten zijn eigendom van elk bedrijf. De Moleskine Pen+ Ellipse is een van de goedkoopste smartpens in onze vergelijking. Maar de Paper Tablet notitieblokken die het gebruikt zijn het duurst en de kosten kunnen snel oplopen.


Waarom een smartpen kopen?

Smartpens zijn snel verouderd. Als u in het bezit bent van een iPad Pro, biedt de Apple Pencil een betere nauwkeurigheid en betere functionaliteit dan welke technologie dan ook die fysieke pen en papier digitaliseert.

Echter, bepaalde manieren van gebruiker, zoals het maken van aantekeningen in een college of het willen delen van uw handgeschreven vergaderingsnotities, kunnen smartpens een slimme koopbeslissing maken. Wees echter gewaarschuwd dat als uw pennenwerk slordig is, het digitaliseren ervan u geen plezier zal doen.

Bent u op zoek bent naar een smartpen die ook als audiorecorder kan worden gebruikt? Dan raden wij de Livescribe Echo aan, die een solide stemrecorder heeft ingebouwd. Als u echter de duidelijkste kwaliteit wilt, zal een speciale stemrecorder veel helderder geluid krijgen. De smartpens in onze reviews zijn het beste te gebruiken voor het digitaliseren van uw handgeschreven notities; het opnemen van audio is meer een extra functie.

Maar bent u een echte pen en papier liefhebber? Dan kan een smartpen een geweldige manier zijn om uw handgeschreven notities en tekeningen te digitaliseren. De hoge prijs en de twijfelachtige kwaliteit maken het kiezen van de juiste pen echter een belangrijke beslissing. Ook, omdat het een behoorlijke investering is vergeleken met een normale pen en papier. Lees meer in onze reviews om te bepalen welke digitale pen voor u het beste werkt.


Lees ook: Hoe werkt een smartpen?


Bronnen:

Naamsvermelding: Jennifer Allen & Ian Stokes

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *