Beste stereo receiver van 2024

Technologie ontwikkelt zich met een grote snelheid en laat ons thuis veel krachtige apparaten toe. Een belangrijk apparaat dat hier onder valt, is de receiver. Er is altijd twijfel. Moet je een duurder model kopen en daar het meeste aan uitgeven, of is een goedkopere voldoende? Een receiver krijgt vaak minder functies met een lager prijskaartje. Toch is er altijd wel iets wat aan alle benodigdheden voldoet.

Hier zijn adviezen voor stereo receivers. Met een keuze van functies in verhouding met de prijs. Een goedkopere optie betekent niet een minder apparaat, maar eerder een gemiddeld apparaat met minder kenmerken. Het werkt vergelijkbaar aan andere, duurdere receivers. Sommige van de onderstaande receivers zijn nieuw, maar u kunt ook enkele oudere receivers vinden met alle benodigde functies.

Tijd om de juiste beslissing te nemen. Dit artikel kan u helpen om een betaalbare, goed klinkende, receiver uit te kiezen


1. Yamaha R-N303D Stereo Receiver

Het plaatsen van deze receiver op de top van onze beste stereo receiver review heeft een reden. Hij heeft drie soorten verbindingen: bedraad, draadloos en Wifi. Hij heeft alle RCA-ingangen voor het geval u een platenspeler, een CD-speler of zelfs een bandjes heeft. In plaats van cd’s te kopen, kunt u via uw smartphone audio sturen via Bluetooth naar deze receiver. Deze ontvanger kan verbinding maken met uw Wifi en maakt een netwerk aan om uw muziek af te spelen. Wifi Direct is handig als het huis geen netwerk heeft. Als u graag platen draait, is een phono-ingang zeer handig. De afstandsbediening werkt goed en de knoppen zijn logisch ingedeeld. De R-N303 is de perfecte mix van technologie en tijdloze design.


2. Sony STR-DH190 Stereo Receiver

Dit is een zeer goede receiver voor een redelijke prijs. Wat denk je te hebben als je de beste home stereo receiver koopt? De STR-DH190 heeft vier audio-ingangen en een uitgang. Hierdoor kun je gemakkelijk je audiospelers zoals een cd-speler of een platenspeler en opnameapparaten kunt aansluiten. FM-radio klinkt goed en er zijn talrijke ingangen. De mogelijkheid om deze ingangen een naam te geven is geweldig. De afstandsbediening is zeer stevig en werkt goed, en het is ook gemakkelijk te gebruiken. De Bluetooth functies (bediening en geluidskwaliteit) zijn perfect. Het heeft misschien niet dezelfde bekendheid onder de merken als het eerder beschreven model, maar Sony verdient een pluim voor dit instapmodel. Een kanaal ontvanger van 2 delen die een behoorlijke set functies biedt, die ook nog eens een mooi geluid geeft.


3. Marantz MM7025 Stereo Power Amplifier

Als je een receiver koopt, doe je dat met een reden, omdat de Marantz MM7025 Stereo Power Amplifier voldoet aan vele behoeften. Hij heeft 140 Watt aan vermogen per kanaal met volledige bandbreedte. Zo kan het precies de geluidskwaliteit in grote ruimtes regelen of subtiele geluidjes leveren in kleinere akoestische omgevingen. De technologie van de MM7025 zorgt dat het uitermate goed klinkt, en vermogen voegt veel meer toe aan uw muziek of films dan alleen het volume, hierom is het behoorlijk indrukwekkend! Over het algemeen biedt deze stevige en veelzijdige stereo receiver versterking van hoge kwaliteit. De huidige receiver zorgt voor een uitermate zuiver geluid, ongeacht de bron. Een grote verbetering van het geluid van deze Marantz-receiver is essentieel voor elke hoge kwaliteits-geluidsysteem.


4. Pioneer SX-10AE Stereo Receiver

Elke centimeter van de Pioneer SX-10AE is ontworpen om kwaliteitsgeluiden te maken. De discrete versterker krijgt het Direct Energy Design van de studio AV-receivers van Pioneer voor een geluid met hoge kwaliteit. Dankzij de automatische afstemfunctie kunt u gemakkelijk zenders in uw omgeving vinden, maar handmatige afstemming is ook mogelijk. U kunt tot 40 zenders opslaan op de receiver voor snelle toegang naar een zender. Het is een geweldige receiver voor deze prijs als u geluid van hoge kwaliteit zoekt.


5. Harman Kardon HK 3770 Stereo Receiver

Dit is een geweldige receiver voor een TV. De receiver kan internetradio streamen, maar heeft hier wel een ethernet aansluiting voor nodig. Hij heeft wel een sterke Bluetooth-verbinding. Ik hou van de simpele stijl, en HK producten passen zeker in die categorie. Het zwarte plastic gezicht onthult een elegante witte tekst, die de modus, functies en menu’s aangeeft. Daarnaast is er een grote, lichtgevende ring rond de volumeknop, maar verder is er uitstekende bas- en middentonen, je kan hem een beetje voelen, zelfs bij lagere volumes. Zonder twijfel kun je zien dat dit een krachtige versterker is. Eenvoudige instelling en perfecte bediening. Het was wel nodig om het geluid een beetje aan te passen met de afstandsbediening. (Een beetje lastig om toegang te krijgen. Een prima receiver voor de prijs.


6. Onkyo TX-8020 Stereo Versterker

Deze TX-8020 is een modernere stereo receiver en met zijn afstandsbediening kunnen ook de lage en hoge tonen worden aangepast. Het klinkt heel fris en levendig, met goede toonregeling. In tegenstelling tot het oude model heeft deze een “directe” regeling, waardoor sommige delen van het geluid worden uitgeschakeld. Dit is een goede investering voor iemand die op zoek is naar redelijk efficiënte luidsprekers in een kleine ruimte. Het is bedoeld om een geluid zonder vervorming te leveren voor wie goed wil luisteren naar een muzikaal optreden. Ik hou van enkele kenmerken zoals het dimbare schermpje, de afwijkende volumeknoppen op de afstandsbediening, en een aparte lijningang. Voor het geld is deze ontvanger een zeer goede zaak en klinkt hij geweldig.


Waarop letten bij het kopen van een stereo reciever

Prijs: Stereo receivers kunnen je een behoorlijke cent kosten, maar je hoeft niet veel uit te geven om een fatsoenlijke te krijgen. Terwijl de prijs van hoge kwaliteit receivers rond de $2.000 zal zweven, kunt u, als u op een strakker budget zit, verwachten dat u ongeveer $500 kunt uitgeven.

Connectiviteit: Voor de meeste instellingen is ingebouwde Wifi een benodigdheid, maar, het krijgt wel bonuspunten als het zowel een 2,4 GHz- als een 5 GHz-band omvat, maar al helemaal als hij aansluit op Bluetooth. Dit maakt het eenvoudig om muziek te streamen van je favoriete diensten zoals Spotify of Apple Music. Zorg ervoor dat er ook voldoende HDMI-ingangen zijn.

Geluidskwaliteit: De meeste merken zullen een superieure geluidskwaliteit aanprijzen, maar de stereo receivers verschillen in dit opzicht eigenlijk niet zo veel. Dit klinkt misschien raar, omdat je ontvanger het middelpunt is van je audiosysteem, maar je kunt waarschijnlijk beter investeren in luidsprekers van hoge kwaliteit.


Lees ook: De beste platenspeler van 2024


Bronnen:

Naamsvermelding: Helptochoose & Patrick Hyde

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *