Beste stofzuiger van 2024

Wilt u uw vloeren en tapijten stof- en vuilvrij houden? Bekijk onze gids voor de beste stofzuigers.
Niemand grijpt de kans graag om de stofzuiger in elke kamer van het huis te slepen. Ondanks dat, kunnen de beste stofzuigers een vervelend karwei toch een beetje makkelijker maken. Er zijn een tal van geweldige modellen om uit te kiezen. Als u nu op zoek bent naar een superkrachtige stofzuiger op ware grootte. Of toch een draadloze handheld die u vanuit de keuken naar de auto kunt meenemen. Hier leggen we de belangrijkste functies uit waar u op moet letten. Ook geven we een korte samenvatting van onze uitgebreide reviews om u te helpen. Zo kunt u het beste model voor u kiezen.

U kunt natuurlijk een beetje overweldigd zijn door de verschillende modellen. Onze aankoopgids zal u door alle belangrijke functies en technologieën leiden die u moet weten. Als u wilt beginnen met de zoektocht naar de beste stofzuigers, lees dan verder! Hieronder vindt u onze favoriete modellen. Veel plezier met stofzuigen!

De beste stofzuiger om te kopen


1. Dyson V11 Absolute Stofzuiger van 2024

De onbetwiste koning van de vacuümindustrie keert terug met een ander stenen aanbod in de vorm van de Dyson V11 Absolute. Prestaties is de echte uitblinker hier: de V11 heeft een grotere batterij en een krachtigere motor dan zijn voorganger. De V10, die een uur in de normale modus en 12 minuten in de Boost modus duurt.

De nieuwe High Torque head heeft ingebouwde druksensoren die de zuigkracht afhankelijk van het oppervlak kunnen aanpassen om energie te besparen. Als je een doe-het-zelver bent, kun je de kracht zelf aanpassen met een schuifregelaar op de voorkant van het hoofd. Een LCD op de bovenkant van de machine houdt precies bij hoeveel tijd je nog hebt tot de batterij leeg is en waarschuwt de gebruiker ook voor verstoppingen. De V11 levert maar liefst 185 Watt aan zuigkracht in de Boost-modus en is daarmee een voor de hand liggende en capabele kandidaat voor iedereen die het snoer wil dumpen.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 250 x 261 x 1.286mm; Gewicht: 2,97kg; Inhoud van de bak: 760ml; Vacuüm type: Snoerloze stok; Zakloos: Ja; Zuigvermogen – vermeld (AW): 185


2. Xiaomi Roidmi F8 Storm Stofzuiger

Je hebt misschien nog niet eerder gehoord van Roidmi – de schoonmaakdochter van de Chinese technologiegigant Xiaomi – maar de stofzuigers van Roidmi beginnen een grote bekendheid te krijgen in het huishouden. Aan het aanbieden van net zo veel als de Dyson stofzuigers tegen een fractie van de kosten, kunt u zien waarom. De Roidmi F8 is evenveel mogelijkheden, maar met een veel zachter effect op uw portemonnee.

De beperkte inhoud van de bak (0,4 liter) is niet ideaal, maar op elk ander gebied blinkt de Roidmi F8 uit. Hij reinigt net zo effectief als de veel duurdere Dyson V11 en is ook lichter en wendbaarder. Voor ongeveer de helft van de prijs van de Dyson, kunnen de weinige nadelen niet de overhand nemen. Dit is een van de beste stofzuigers die je kunt kopen.


3. Dyson V10 Motorhead Draadloze Stofzuiger

Tot de lancering van de V11 was Dyson Cyclone V10 de beste accu-stofzuiger op de markt en om die reden heeft hij nog steeds een flink prijskaartje. Vanaf €395 voor de Animal, tot €373 voor de Absolute (die we zeker aanbevelen) en €412 voor de Total Clean, is het geen goedkoop apparaat.

Na de V8-lijn die Dyson in 2016 uitbracht, heeft de V10 meer vermogen, een 40% groter afvalbakformaat en een langere levensduur van de batterij. De stofzuiger is echter niet zo licht om mee te nemen. Toch blijft de V10 – als je het budget ervoor hebt – een krachtige, rechtopstaande machine.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 250 x 256 x 1.249mm; Gewicht: 2,61kg; Inhoud van de bak: 0,77l; Vacuümtype: Draadloze handheld; Zakloos: Ja; Vacuümvermogen – vermeld (W): Onbekend


4. Philips PowerPro Ultimate FC9920/09 Goedkope Stofzuiger

De PowerPro Ultimate is een stofzuiger die eruitziet alsof het een serieuse zaak is. Philips heeft ervoor gezorgd dat het de prestaties heeft om ook dat stoere uiterlijk te ondersteunen. Met 6,2 kg is de stofzuiger niet bijzonder licht, maar dankzij de grote wielen is hij verrassend wendbaar. De 10m lange kabel en het automatische terugtrekkingsmechanisme zorgen ervoor dat het verplaatsen van de stofzuiger van de ene naar de andere ruimte een stuk eenvoudiger wordt.

De cycloontechnologie en de 620W-motor leveren ongehoorde hoeveelheden aanzuiging doet zijn werk. Zozeer zelfs dat deze oppervlakken af en toe iets te strak vastgrijpt. Ook het ontwerp zonder stofzak en het HEPA-filter met een HEPA-classificatie van 13W werken goed. Het enige kleine nadeel is dat het mechanisme voor het legen van de vuilnisbak iets verfijnder zou kunnen zijn. Als u op zoek bent naar een stofzuiger die een bovenmenselijke zuiging biedt en het niet erg vindt om een beetje extra te betalen voor het voorrecht, dan is de PowerPro Ultimate een geweldige aankoop.

Zeer belangrijke specificaties – Afmetingen (BDH): 310 x 506 x 317mm; Gewicht: 6.2kg; Vatcapaciteit: 2.2l; Vacuümtype: Cilinder; Zakloos: Ja; Vacuümvermogen – vermeld (W): 650W


Waar moet ik op letten bij het kopen van de beste stofzuiger?

Hoewel het uiteindelijke doel is dat de stofzuiger zijn werk doet, is de waarheid dat er heel veel stofzuigers zijn. Het is dus belangrijk dat u de beste stofzuiger voor uw behoeften kiest.


Cilinder of rechtop?

Het eerste wat u moet beslissen is of u een standaard cilinderstofzuiger of een rechtopstaande stofzuiger wilt. Cilinderzuigers zijn er eigenlijk in verschillende vormen. Toch zijn het over het algemeen grote gevaartes op wielen die je achter je aan sleept. Een rechtopstaande stofzuiger heeft een handvat aan de bovenkant en je duwt het rond voor je.

De cilinderzuigers blinken uit wanneer het over zak- of bakcapaciteit gaat. In vergelijking met hun rechtopstaande concurrenten hoef je de cilinderzuigers het minst vaak te legen. Staanders nemen echter meestal minder ruimte in beslag en kunnen dus gemakkelijk worden opgeborgen.

De volgende overweging is of u een stofzuiger met of zonder een stofzuigerzak wilt. Stofzuigerzakken zijn geweldig, omdat ze netjes en opgeruimd zijn; als het vuil en stof er eenmaal ingaan, zie je het nooit meer terug en het verwisselen van de zak is een fluitje van een cent. Zakloze stofzuigers slaan hun vuil op in een transparante container die je vervolgens in de vuilnisbak moet legen. Dit kan een beetje rommelig worden. Hoewel het belangrijkste voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat u geen zakken hoeft te kopen. Dit verlaagt de (bedrijfs)kosten enorm.


Hoe zit het met een draadloze stofzuiger?

Voor degenen die een bijzonder wendbare stofzuiger nodig hebben, is het misschien de moeite waard om naar een draadloze stofzuiger te kijken. Snoerloze stofzuigers op batterijen zijn in de loop der jaren verbeterd, waardoor de bedrijfstijden veel langer zijn dan voorheen. Dat gezegd hebbende, zijn de meeste stofzuigers op batterijen niet ontworpen voor een constante volledige reiniging van het huis. In plaats daarvan zijn ze ontworpen voor meerdere kleinere klussen en algemeen onderhoud.


EU-vacuümvoorschriften: Waarom het aantal Watt er niet toe doet

Als je merkt dat je een oude stofzuiger vervangt, kan het zijn dat de stofzuigers van vandaag de dag klinken alsof ze minder krachtig zijn dan de stofzuigers van vroeger. Dit komt omdat de productie of invoer van stofzuigers van meer dan 900 Watt in september 2017 in de Europese Unie verboden werd.

Maar Watt is in ieder geval geen goede voorloper van het zuigvermogen. Onze tests hebben aangetoond dat het nominale vermogen van een vacuüm weinig invloed heeft op het zuigvermogen in de praktijk. Motor- en cilinderontwerp hebben vaak meer effect.


Kopstukken en accessoires

Tot slot is het de moeite waard om na te gaan welke accessoires bij elke stofzuiger worden geleverd. Sommige stofzuigers zijn beter ontworpen voor hardhouten vloeren, terwijl andere beter geschikt zijn voor tapijt. Dit is meestal gebaseerd op de vraag of ze een roterende kop hebben om tussen de tapijtvezels te komen of gewoon een eenvoudige zuigkop.

Accessoires en extra sproeiers kunnen een stofzuiger ook veelzijdiger maken voor het stofzuigen van andere oppervlakken, zoals spinnenwebbenplafonds of boekenplanken. Ook voor het beter omgaan met moeilijk te verwijderen vuil, zoals haar van huisdieren.


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/home-appliances/vacuum-cleaners/1402574/best-vacuum-cleaner-cordless-cylinder-and-upright

Naamsvermelding: Nathan Spendelow & Christopher Minasians

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *