Beste USB microfoon van 2024

USB Microfoons worden elk jaar meer en meer aanwezig. We denken dat ze nog niet op het niveau zijn van het vervangen van de XLR aangesloten microfoons. Dit weten we van talloze zangers, podcasters en andere mensen die microfoons professioneel gebruiken. USB-microfoons zijn wel makkelijker te gebruiken, omdat je deze zo in je pc kunt steken. Laten we eerst eens kijken waar je precies op moet letten bij het kopen van een USB microfoon. Onderaan de pagina vindt je natuurlijk ook de top 5 beste USB microfoons die onze experts hebben uitgekozen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een USB microfoon?

Er zijn veel USB microfoons momenteel op de markt. Dus waar moet je nu allemaal precies op letten? Onze experts leggen het graag voor je uit!


Soorten USB microfoons

Er zijn 2 verschillende soorten USB microfoons, namelijk de condensor USB microfoon en de dynamisch USB microfoon. Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze 2 soorten.


Condensor USB microfoon – Zang en thuisgebruik microfoons

Afbeelding van Coolblue

Condensor USB microfoons zijn echt geweldig voor het maken van akoestisch muziek. Het zorgt er namelijk voor dat alles erg natuurlijk en helder klinkt, niets wordt vervormd. Daarom heb je hier ook veel meer een studio gevoel bij. Ze zijn meestal wel iets minder steviger dan Dynamisch USB microfoons. Ook kan de prijs wat hoger liggen. Maar dan heb je ook wat!

Voordelen
  • Goed voor het maken van akoestisch muziek
  • Studiogevoel
  • Super helder geluid
  • Groter frequentiebereik
Nadelen
  • Vaak wat duurder
  • Kwetsbaarder

Dynamisch USB microfoon – Live optreden microfoons

Afbeelding van Coolblue

Dynamische USB microfoons zijn ideaal voor een optreden in cafes of buiten. Ze zijn namelijk meestal erg stevig en kunnen dus wel tegen een stootje. Ook zijn dynamische USB microfoons vaak wat goedkoper. De kwaliteit van het geluid wordt wel minder goed als je bijvoorbeeld hoog gaat zingen. Het geluid wordt namelijk slechter bij hoge frequenties.

Voordelen
  • Kan goed tegen een stootje
  • Ook voor buiten geschikt
  • Meestal goedkoper
Nadelen
  • Bij hoge frequenties wordt het geluid minder

Waar ga je een USB microfoon voor gebruiken?

Dan is het nog belangrijk om te weten waarvoor je een USB microfoon gaat gebruiken. Hier een tabel met wat suggesties:

Dynamische Condensor
Live muziekPodcast
BuitenThuiswerken
OptredenGamen
KaraokeVloggen
Voice overs
Interviews
Studio
Muziek opnemen

Wat is je budget?

En natuurlijk is dit ook geen onbelangrijke! Je hebt heel veel verschillende USB microfoons met hoge en goedkope prijzen. Bij een goedkope USB microfoon kun je ook echt minder geluidskwaliteit verwachten. Terwijl bij een USB microfoon die wat duurder is betere kwaliteit heeft en vaak ook meer opties, zoals: omgeving geluid dempen, echo’s filteren etc

Denk dus goed na hoe professioneel je het wilt aanpakken.


Beste USB microfoon: Dit is onze top 5

We hebben weer flink ons best gedaan om deze top 5 voor je samen te stellen. Na erg veel research gedaan te hebben, zijn onze experts weer met een top 5 gekomen. Dit keer lees je wat ze aanraden met USB microfoons. Veel lees plezier en zoek vooral een leuke USB microfoon uit die het helemaal is voor jou!

Dit zijn de 5 beste USB microfoons van 2024:


1. Blue Yeti USB Microfoon

Het was een vrij makkelijke keuze om deze microfoon bovenaan te zetten. Deze microfoon wordt namelijk letterlijk overal aangeboden als je op zoek gaat naar een USB microfoon. Blue was erg slim en nauwkeurig toen ze deze microfoon ontwierpen. Het is duidelijk dat ze een grotere markt wilden aanspreken. Het is namelijk een USB microfoon die echt geschikt is voor iedereen.

Er zit een volume knop, demp-knop en een hoofdtelefoon aansluiting op. Ook de geluidskwaliteit van de Yeti is uitstekend. De meeste mensen zullen zeker merken dat je een hele goede USB-microfoon gebruikt. Ook is de Yeti helemaal niet zo duur. Dat is dan weer mooi voor je portemonnee Voor podcasts is dit 1 van de beste.

Ben je op zoek naar een USB microfoon van hoge kwaliteit EN een mooie prijs? Dan is dit echt de perfect USB micrfoon voor jou. Je zult er geen spijt van krijgen.

Lees de volledige Blue Yeti Microfoon Review


2. Samson METEOR USB Microfoon

Dit is nog een super populaire USB-microfoon waar we grote fans van zijn. Dit is een ander vrij populair merk als het gaat om microfoons en dat heeft een goede reden. De Samson Meteor is vergelijkbaar met de Yeti als je kijkt naar de bouw en grootte. Wat nog beter is, is dat deze microfoon ook iets goedkoper is dan de Yeti. Het handige, opvouwbare standaard is ook een goede toevoeging.

Gekoppeld aan een 3,5 mm poort en een fatsoenlijk ontwerp, geeft de Meteor een voorsprong op de Yeti met misschien een iets mindere geluidskwaliteit.


3. Røde NT-USB Microfoon

Røde is onze favoriete microfoon fabrikant. De bouw, betrouwbaarheid en de geluidskwaliteit die hun microfoons ons geven is niet te vergelijken. Hier hebben we een vrij nieuw model, en toen we hoorden dat het een USB versie was, moesten we hem testen. Je krijgt wat mix controle op de microfoon zelf voor als je daar een beetje mee wilt proberen. De microfoon wordt geleverd met een pop-filter, statief, ringmontage, opbergzakje en USB-kabel. Meteen bruikbaar, een stevige microfoon, gemaakt door Røde…wat wil je nog meer? Als je er genoeg geld voor hebt, raden we je de Røde aan. Het is het geld zeker waard en je krijgt een USB-microfoon van topkwaliteit, die er ook nog eens goed uitziet.


4. Blue Snowball ICE

Dit is nog een microfoon van Blue, en er is zeker een rede voor dat Blue nog een keer in dit artikel voorkomt. De Blue Snowball is zeer betaalbaar en biedt nog steeds een mooie geluidskwaliteit. Het heeft ook een beetje een ander uiterlijk zoals op de foto te zien is in vergelijking met de Yeti. Het is meer geschikt voor standaard gebruik. De geluidskwaliteit staat gelijk aan USB-microfoons die drie keer zo duur zijn. Hij ziet er cool uit op je bureau en is verkrijgbaar in bijna 10 verschillende kleuren. Super licht en comfortabel naast je toetsenbord.

Het is helaas niet mogelijk om deze microfoon op een algemeen standaard te monteren.


5. Blue Snowflake

Als laatste hebben we Blue’s derde populaire USB-microfoon, de Snowflake. Het is een kleinere optie in vergelijking met de andere die we eerder hebben vermeld, vandaar ook de naam snowflake.

Geweldig voor podcasten, gamen, online bellen en meer, we zouden het niet aanraden voor professionele opnames, maar het doet wat het moet doen, als je op zoek bent naar een wat goedkopere kleinere microfoon.

Een goedkopere oplossing voor degenen die iets simpels nodig hebben.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *