Beste VR bril 2024 voor pc, PS4, Android en iPhone

Kantoorboel is opzoek naar de beste VR brillen voor pc, PS4, Adroid en iPhone in 2024

Wilt u uw gameleven verbeteren met een van de beste VR brillen die er is? Aangezien VR games blijven verbeteren is het zeker een goed idee om opzoek te gaan naar een VR bril. Het kiezen van de juiste bril kan een virtuele nachtmerrie zijn. Sommige eersteklas VR brillen zullen u honderden euro’s kosten. Om ze te kunnen gebruiken moet u soms zelfs een game pc hebben. Ondertussen zijn er VR brillen die slechts €50 kosten en die alleen een smartphone nodig hebben om te draaien.

Naast de luxe VR brillen van grote merken Oculus, Valve en HTC zijn er ook andere merken. Bijvoorbeeld: Windows Mixed Reality headsets van Acer, Dell en Lenovo om er maar een paar te noemen. Elk jaar brengt nieuwe mogelijkheden op de VR markt. Kijk naar de Oculus Quest, die op dit moment de beste onafhankelijke VR bril is. Dan is er nog de Sony PSVR die het gamen van de virtual reality console aan de man heeft gebracht.

Er zijn tal van VR brilreleases aan de horizon. Dit artikel bevat de beste VR brillen die op dit moment beschikbaar zijn. Hieronder leest u ook een handige koopgids om u te helpen de juiste te kiezen.

Beste VR brillen om te kopen in 2024


1. De beste VR bril om te gamen: Sony Playstation VR

Als games jouw ding zijn, kan je het beste kiezen voor de PlayStation VR. Iedereen met een PlayStation 4 kan er een oppakken en er meteen induiken. De headset van Sony heeft een bibliotheek vol briljante en leuke VR games. Deze bieden een van kort plezier tot een perfect lange doorlooptijd. Het is ook de enige manier om jezelf bang te maken met Resident Evil 7 in VR.

Het is niet de headset met de meeste functies op de markt. Zeker niet in vergelijking met de HTC Vive of Oculus Rift. Echter, met bijna een miljoen verkopen in de openingsmaanden heeft Sony duidelijk de prijskwaliteitverhouding bijna perfect.

Lees ons volledige PlayStation VR review voor meer informatie.


2. Oculus Go

Net als de nieuwe Oculus Quest heeft de Oculus Go geen smartphone of PC nodig om te draaien. Het is een volledig onafhankelijke, door de Oculus aangedreven VR ervaring die de Samsung Gear VR in alle opzichten overtreft. Deze kost slechts €222 de helft van de kosten van de nieuwere Quest. De Go was de allereerste alles in een virtual reality headset die in het Westen werd gelanceerd. Het is waar de VR industrie echt van start had moeten gaan als het een vroege massaconsumptie wilde bereiken.

Zonder de vooruitgang van de Oculus Rift zouden we echter niet zoiets uitstekend hebben als de Oculus Go. Als je hebt getwijfeld of je je in de virtuele wereld wilde begeven, maar tot nu toe de drang hebt weerstaan. De Oculus Go biedt een overtuigende en betaalbare reden om de sprong te wagen.


3. Een duurdere VR bril met extra technologie: HTC Vive Pro

De HTC Vive Pro verdient het om bovenaan deze lijst van VR apparaten te staan. Ondanks dat hij verpletterend duur is. Alleen al de VR bril, zonder de set die nodig is om hem goed te kunnen gebruiken, zal je €1185 kosten. Als je dat er voor over hebt, dan ben je in voor een absolute verwennerij. De HTC Vive Pro is gewoonweg fantastisch. De bril heeft een resolutie van bijna 3K. Ook de verbeterde lenzen zorgen ervoor dat games er geweldig uitzien en dat VR ervaringen ongelooflijk vloeiend aanvoelen.

Verfijningen in het ontwerp van de headset betekenen ook dat hij comfortabeler in het gebruik is. Hij is gemakkelijker op te zetten en de HTC Vive VR gewoon geen functie heeft. Als je het je kunt veroorloven, kun het geen kwaad doen voor de HTC Vive Pro te gaan.


4. De beste VR bril voor Androidgebruikers: Samsung Gear VR

Dit is de tweede versie van Samsung’s Gear VR bril, die wordt aangedreven door Oculus Go. Als je toevallig al in het bezit bent van een Samsung smartphone dan heb je geluk. De Gear VR is uitsluitend te gebruiken in combinatie met apparaten van Samsung. De 2017 Gear VR wordt geleverd met een draadloze controller in tegenstelling tot de originele headset. Daarentegen kost het ook meer; het is gelanceerd op €175, terwijl de oude Samsung Gear VR kan worden gekocht voor ongeveer €50.

Aan de andere kant is de nieuwere Gear VR compatibel met een breder scala aan Samsung telefoons, waaronder de Galaxy S9 en S9 Plus. De headset zelf wordt aangedreven door een Oculus chip, waardoor een leuke VR ervaring ontstaat met goedwerkende hoofdsensor. Zonder externe sensor of camera is het echter een beetje kaal in vergelijking met duurdere HTC of Oculus rivalen. Natuurlijk is de kwaliteit van de VR ervaring ook afhankelijk van de weergavekwaliteit van de Samsung telefoon die je bezit.

Hoe zit het met de nieuwe Samsung Galaxy S10 en S10 Plus? Samsung heeft nog niet aangegeven of ze wel of niet compatibel zijn met de huidige Gear VR. Als dit niet het geval is, kan dat betekenen dat er een nieuwe Samsung VR bril in het verschiet ligt.


5. Beste VR bril voor iPhone gebruikers: VR i EVOLUTION 3S

VR ervaringen op iOS zijn helaas een vrij zeldzaam verschijnsel. Er zijn een aantal apps waarbij je toch de VR ervaring kunt meemaken op de iPhone. Als je VR wilt ervaren op een telefoon van Apple, dan is dit een geweldige VR bril.

Het frame is groot genoeg voor de meeste telefoons o.a. iPhone 7 Plus. Deze VR bril is niet alleen geschikt voor iPhone gebruikers. Ook als je Android hebt is dit een goede VR bril!


Waarop letten bij het kopen van een VR bril?

Hoeveel ruimte heb ik nodig om een VR bril te gebruiken?
Dat hangt ervan af. Mobiele VR ervaringen kunnen overal plaatsvinden en vereisen alleen een stoel om op te zitten. Zittende ervaringen hebben net zo weinig ruimte nodig, maar je bent wel vereist om inde buurt van je console te zitten. Een Oculus Rift S die met een Xbox Controller wordt gespeeld, vereist weinig meer dan een stoel en een Xbox. Ook met de PlayStation VR hoef je alleen maar op een comfortabele afstand van je tv te zitten. Waarschijnlijk de plek waar je al zit als je op je PlayStation speelt.

Staande ervaringen en ervaringen op kamer schaal hebben wel degelijk meer ruimte nodig. Oculus Rift S, gespeeld met de Oculus Touch controllers, heeft voldoende ruimte nodig om je armen vrij te kunnen bewegen ongeveer 2 x 2 meter. De kamer schaal ervaring van de HTC Vive kan het best worden ingesteld op ongeveer 2,5 x 3 meter. Een ruimte van 4 x 4 meter is aan te bevelen.


Wat is de goedkoopste manier om een VR ervaring te krijgen?

De smartphone in je zak is het antwoord. Mobiele VR brillen worden gevoed door een smartphone die in een kartonnen of plastic omhulsel is gegoten. Deze gebruiken de verwerkingskracht en het display van uw smartphone om een simpele VR ervaring aan te sturen. Door de beperkingen van de grafische prestaties van een smartphone zijn de meeste van deze ervaringen niet goed ontwikkelt en op video gebaseerd, in plaats van volledig interactief, hoewel zowel Google Daydream View als Samsung Gear VR meer game achtige ervaringen mogelijk maken.


Hoeveel kost een virtual reality headset?

De prijzen voor virtual reality headsets variëren sterk, afhankelijk van wat u wilt kopen. Google’s goedkope en vrolijke smartphone aangedreven Cardboard zal je €10 kosten, terwijl de mobiele VR bril Samsung Gear VR gelanceerd is op €100.

Doorgaande naar luxere apparaten. Sony’s PlayStation VR is het goedkoopste met een releasedatum prijskaartje van €319. De Valve Index staat bovenaan met een prijs van €1525.


Wat is VR op kamer schaal?

VR opstellingen op kamer schaal zorgen voor vrije beweging binnen een bepaalde ruimte, waarbij interactie met uw virtuele omgeving mogelijk is met behulp van controllers die met de hand worden gevolgd. Je hebt echter een vrij grote ruimte nodig om een kamer schaalopstelling te maken en je moet ervoor zorgen dat het gebied vrij is van potentiële gevaren. Als je denkt aan het gebruiken van VR op kamer schaal in uw woonkamer bijvoorbeeld, zult u alles willen verwijderen wat breekbaar, duur of bijzonder puntvormig is, omdat de kans dat u over dingen heen valt of spullen kapot slaat terwijl u in VR rondzwaait, erg groot is.


Waarvoor kan ik eigenlijk een virtual reality headset gebruiken?

VR brillen zijn op dit moment vooral gericht op de gamemarkt. De enige uitzondering is dat mobiele VR voornamelijk bestaat uit videogebaseerde content zoals YouTube 360, of ervaringsgerichte VR video apps. Zittende en kamer schaal VR opstellingen stellen echter game achtige ervaringen voorop. Pp dit moment is er niet de breedte van de keuze voor videogebaseerde of meer artistieke ervaringen. Meer recentelijk, zoals gerapporteerd door Windowsreport, heeft Google zijn Chrome browser voor Windows 10 systemen verbeterd door compatibiliteit toe te voegen voor Windows Mixed Reality headsets.


Heb ik een PC nodig om VR te gebruiken?

Niet uitsluitend, nee. Voor mobiele VR brillen is een compatibele smartphone nodig en de PlayStation VR wordt gevoed door een PS4 of PS4 Pro. Oculus Rift S en de HTC Vive hebben beide een pc nodig om te kunnen draaien. Ook minder bekende apparaten zoals Razer’s OSVR en de Fove VR bril hebben een pc nodig. Oculus Rift wordt ook ondersteund door Xbox One, hoewel het slechts een enorme virtuele flatscreen produceert om op te spelen; het geeft geen “juiste” VR. Helaas heeft Microsoft ondubbelzinnig verklaard dat de aankomende Xbox Series X geen enkele vorm van virtuele realiteit zal ondersteunen.


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/technology/1405721/best-vr-headset

Naamsvermelding: Will Georgiadis

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *