Beste webcam van 2024 test

Heeft u een computer en bent u op zoek naar een van de beste webcams?Bijvoorbeeld voor het werk, om verbinding te maken met vrienden en familie of om uw games uit te zenden. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We hebben de randapparatuurmarkt afgezocht naar de beste webcams die er zijn en hebben een lijst voor u samengesteld.

De laptops of all-in-one PC’s zijn immers al uitgerust met vrij goede webcams. Toch hebben de desktopgebruikers die er zijn nog steeds een geweldige webcam nodig. Het nog steeds een onmisbare aanvulling op de desktop pc-installatie. Daarom zijn er nog steeds een heleboel geweldige webcams op de markt.

Met onze hulp zult u eindigen met een van de beste webcams. Hierdoor kunt u met uw computer een live-streaming of videoconferentie de baas zijn. Het is gewoon een kwestie van het kiezen van de beste die aan uw behoeften voldoet. Heeft u er vooral een nodig voor videoconferenties met collega’s? Bent u op zoek naar een webcam voor Twitch of YouTube? Of heeft u een betaalbare optie nodig die u alleen gebruikt om te chatten met vrienden en familie?

Deze koopgids helpt u de beste webcams voor u te vinden. We hebben verschillende opties voor u verzameld om te bekijken. Of u nu iets wilt met een 4K-resolutie, 360 graden kan draaien of uitgerust is met een kwalitatieve microfoon. U zult iets vinden dat aan uw wensen voldoet.

Bent u specifiek op zoek naar de beste webcams met microfoon? Bekijk hier onze top 5 beste webcams met microfoon.

Dit zijn de 5 beste webcams van 2024:


1. Logitech C920 – HD Pro Webcam

De eerste op onze lijst van de beste webcams is Logitech’s nieuwste, de Logitech G922 Pro Stream. Hij heeft hetzelfde stijlvolle ontwerp als zijn voorganger, de C920, maar is dit keer vooral interessant voor gamers. De C922 beschikt nog steeds over een uitstekende 1080p-videokwaliteit. Hij is geweldig voor het hosten van videogesprekken. De automatische correctie bij weinig licht maakt het een fantastische webcam voor het uitzenden met de lichten uit. Het ondersteunt ook het verwijderen van de achtergrond, waardoor het ideaal is voor beginnende YouTubers.

Lees ons volledige Logitech C920 voor meer informatie.


2. Razer Kiyo Streaming Webcam

De Razer Kiyo ziet er misschien vreemd uit, een bewijs van de unieke ontwerpen van Razer. Toch is het nog steeds een van de beste webcams om mee te streamen. Met de Razer Kiyo heeft Razer veel onnodige functies die meer premium webcams bieden weggehaald. In plaats daarvan hebben zij zich gericht op wat het meest belangrijk is voor game-streamers en YouTube-vloggers. Zoals een goede beeldkwaliteit en verlichting door middel van een “Light Ring”. U hoeft niet veel tijd te besteden aan het afstellen van de webcam. Sluit gewoon de Razer Kiyo aan en ga aan de slag.


3. Microsoft LifeCam HD 3000 WIN

De Microsoft LifeCam Studio is een van de beste webcams die er zijn. Het is gericht op pro-gebruikers met grote beeldschermen en beschikt over een vertrouwde 1080p opname en 720p live-videobellen. Het draait 360 graden en kan worden gemonteerd op een statief met autofocus. De breedbandmicrofoon levert kristalheldere audio. Het TrueColor-systeem van Microsoft zal de belichting dynamisch verschuiven zodat u goed verlicht blijft, waardoor het een geweldige keuze is voor zakelijke conferenties en presentaties.

Dit is de beste webcam voor thuiswerken van 2024


4. Microsoft LifeCam Studio HD 1080P Webcam

Het is niet de meest aantrekkelijke webcam, maar de LifeCam Studio is niet echt ontworpen om aantrekkelijk te zijn. In plaats daarvan is hij gemaakt voor zakelijke conferenties en presentaties. Met 1080p opname, 720p live videogesprekken en breedbandmicrofoon voor een kristalhelder geluid. Dit is een serieus randapparaat. Een die een krachtige pc nodig heeft voor maximale instellingen. Echter betekent dat niet dat het ontbreekt aan toeters en bellen. Zo wordt het geleverd met 360 graden draaibare mogelijkheden en het TrueColor-systeem van Microsoft. Hierdoor verschuift de belichting dynamisch, zodat u goed verlicht blijft.


5. Logitech BRIO 4K Gaming Stream Edition

Heeft u wel eens met afschuw naar een webcam gekeken omdat hij het gewoon niet kan opnemen tegen je smartphone? Nou, de Logitech Brio is misschien wel de webcam die u zoekt. Met een 4K UHD-resolutie en HDR heeft de Logitech Brio een hoge mate van betrouwbaarheid aan de beste webcams gebracht. Als dat nog niet genoeg is, beschikt hij ook over Windows Hello-functionaliteit en een eenvoudig te gebruiken standaard. Hiermee kunt u hem positioneren om uw beste kant vast te leggen.


Waarop letten bij het kopen van de beste webcam?


Hoeveel kost een webcam?

Webcams kunnen overal kosten van €15 tot €150 en meer. De duurste modellen meestal zijn ontworpen voor videoconferenties in de zakelijke directiekamer in plaats van thuis. Deze hebben vaak groothoeklenzen om meer deelnemers aan een vergadering te dekken. Dit ziet er niet zo geweldig uit als u alleen bent.

De belangrijkste factor die de goedkoopste webcams scheidt van de prijzigste is de resolutie. Deze strekt zich uit van de oude 640 x 480 (VGA) resolutie tot de nu standaard 1280 x 720 (720p). Zelfs tot 1920 x 1080 (1080p) resoluties. We zien ook een paar die de hoogtes 2560 x 1440 (QHD) en 3840 x 2160 (4K) bereiken.

Zelfs 720p is perfect geschikt voor algemene videochat doeleinden. Tot de iPhone 7 was het de resolutie voor alle iOS FaceTime gesprekken. Echter, 1080p is zinvoller voor het maken van video’s of streaming. Het stelt u in staat om te profiteren van zoomfuncties zonder de beeldkwaliteit volledig te verpesten. Webcams hebben geen zoomobjectieven. Hierdoor snijden deze functies alleen een deel van het 1080p-beeld bij en breiden het uit om het scherm te vullen. Zo wordt de effectieve resolutie verlaagd. 4K is nog beter, maar het blijft voor de meesten van ons overkill. Er zijn een aantal 4K-webcams die gericht zijn op vergaderruimtes en YouTube-streamers. Toch moet u erover nadenken of u wilt dat anderen uw gezicht van dichtbij kunnen zien met zoveel details.


Garandeert een hoge resolutie een goede beeldkwaliteit?

Als u naar de volgende stap in beeldkwaliteit gaat, vergeet dan niet dat een hoge resolutie niet het enige is. Webcams verschillen enorm als het gaat om het vastleggen van kleuren en het omgaan met slechte filmomstandigheden of fel licht. Een goede camera geeft u een helder, scherp beeld met levensechte tinten. Een slechte camera geeft u een geblokt beeld met veel ruis. Vaak is het te donker om iets te zien of juist overbelicht door oververzadigde kleuren en uitgewassen hooglichten. Effectieve autofocus met gezichtsherkenning is ook een pluspunt. Het zorgt ervoor dat de camera op uw gezicht gefocust blijft, zelfs als u een beetje in het beeld beweegt.

Werkt u met een computer of een laptop met een ingebouwde microfoon van lage kwaliteit? Zoek dan een webcam met een ingebouwde stereo- of array-microfoon. Dit verbetert de kwaliteit van het geluid dat wordt opgenomen zonder einde. Hierdoor krijgt u betere gesprekken en heldere uitzendingen – als dat uw ding is.


Zijn alle webcams geschikt voor zowel laptop als desktop gebruik?

Sommige webcams zijn voornamelijk ontworpen voor desktopgebruik, terwijl andere zijn gebouwd voor bevestiging aan een monitor of laptop deksel. Dit heeft invloed op alles. Van de grootte en het gewicht tot de lengte van de kabel en de manier waarop de webcam wordt ondersteund of gemonteerd. Op het bureaublad wilt u iets dat stabiel is, zodat de camera op een goede positie kan staan en uw gezicht kan zien. Een statiefbevestiging is hier een handig hulpmiddel. Zo kan de webcam op een desktopstatief geplaatst worden op ongeveer dezelfde hoogte als uw gezicht. De kabel wilt u lang genoeg, zodat deze u toelaat om de camera te plaatsen waar u hem nodig heeft. Met een laptopwebcam wilt u iets lichts, met een kortere kabel en een soort van kantelverstelling, zodat u de laptop naar dicht en open kunt schuiven en toch uw gezicht in het zicht kan houden.


Waar moet je nog meer op letten?

Webcamfabrikanten hebben altijd al van hun bonusfuncties gehouden, zelfs als veel van de effecten en filters ongebruikt blijven. De meeste van deze zijn ingevoerd via de software van de webcam. Sommige kunnen leuk of nuttig zijn, inclusief tools voor het opnemen van bewegingsdetectie en stop-motion video’s. Hierbij kunt u uw webcam kunt gebruiken om uw Aardman Animaties favorieten te na te maken. Avatar effecten, die uw gezichtsbewegingen omzetten in animaties voor een stripfiguur, zijn een andere veelvoorkomende hit. Een groeiend aantal webcams zijn gericht op streamers software bieden om het webcambeeld te combineren met een video- of gamestream. Ze kunnen zelfs de achtergrond verwijderen.

U zult nog steeds enkele webcams vinden die 3D gezichtsscans ondersteunen, maar deze hebben meestal een lagere resolutie sensor. De ondersteuning hiervoor is niet geweldig. In plaats daarvan beginnen de grote webcamfabrikanten zich meer te onderscheiden op het gebied van privacy. Bijvoorbeeld door functies toe te voegen zoals een LED-indicator die aangeeft wanneer de webcam actief is. Of een ingebouwde cover waarmee u fysiek kunt garanderen dat hij niet opneemt. U kunt de webcam ook altijd loskoppelen als hij niet in gebruik is.

Zonder goed internet kunt u niet webcammen. Bekijk hier de beste wifi routers


Lees ook: Wat is een webcam?


Bronnen:

Naamsvermelding: Carrie Marshall  & Stuart Andrews

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *