Beste weer app van 2023

De weersomstandigheden worden steeds extremer. Een van de beste instrumenten om u te waarschuwen over het weer zit in uw zak.

Uw smartphone kan u op de hoogte houden van het veranderende weer inclusief meldingen van aankomende stormen. Download een goede weer-app om het soort functies te krijgen dat verder gaat dan het updaten van de huidige temperatuur. In de App Store of Google Play Store zijn goede weer-apps te vinden die alles bieden. Van actuele weersvoorspellingen tot radargestuurde overzichten en een uitgebreide blik op de komende weerpatronen. Bekijk hieronder 15 van de beste weer-apps voor Android en iOS apparaten.


1. Weersverwachting: The Weather Channel (Android; iOS: Gratis)

De gratis, geadverteerde weer-app van het The Weather Channel is beschikbaar op Android en iOS. De app biedt meteorologische gegevens zoals temperatuur en wind. Dit alles met zicht op uur- of dagbasis, met een uitgebreide 10-daagse voorspelling beschikbaar. Interactieve kaarten kunnen de nieuwste Doppler-radargegevens weergeven om regenval, weersverwachtingen en waarschuwingen voor zwaar weer te tonen. De app bevat ook sociale deelfuncties voor gebruikers om afbeeldingen, tweets, video’s en foto’s te uploaden.


2. NOAA Weer Radar Live (Android, iOS: Gratis/$4.99)

Het weer kan in een oogwenk veranderen, dus het is handig om gewaarschuwd te worden als er iets ernstigs op je pad komt. Apalon’s NOAA Radar Pro voor iOS belooft live geanimeerde radarbeelden op een interactieve app-kaart samen met het soort gedetailleerde weerinformatie dat je van een mobiele app zou verwachten. Een opmerkelijke functie is de mogelijkheid van de app om meldingen te versturen wanneer er een weerbericht wordt gegeven, zodat je nooit onverwachts terechtkomt in sneeuwstormen, overstromingswaarschuwingen of andere gevaarlijke omstandigheden. De iOS-versie is geschikt voor Apple Watch, dus die waarschuwingen worden op je pols geleverd. Android-gebruikers kunnen de gratis NOAA Weerradar & Waarschuwingen downloaden, met een aankoop van $4,99 in de app om advertenties te verwijderen.


3. WeatherBug (Android: Gratis)

Als er een weersituatie in ontwikkeling is die je moet volgen, kan WeatherBug je helpen. (Op Android heet de app Weather by WeatherBug). De gratis download biedt niet alleen Doppler-radar voor Noord-Amerika, maar geeft ook orkaanvoorspellingen, waarschuwingen voor onweer, informatie over de luchtkwaliteit en gegevens over het aantal pollen naast de gebruikelijke reeks weerberichten. Omdat de app data van weerdiensten, satellieten en volgstations haalt, kan de WeatherBug lokale live condities met actuele, uurlijkse en tiendaagse voorspellingen leveren.


4. Dark Sky Weer App (Android: Gratis/iOS: $3.99)

Dark Sky maakte toen het uitkwam al indruk op veel mobiele gebruikers met zijn nauwkeurige lokale weersvoorspellingen. Daar boven op blijft de app de formule verbeteren. Een grote vernieuwing van het oppervlak brengt meer weerdata binnen handbereik. De bizar accurate hyperlokale voorspelling gaat nu samen met een neerslagkaart voor het komende uur, evenals handige uurlijkse voorspellingen en een neerslaggrafiek. Deze toevoegingen voegen zich bij de waarschuwingen voor zwaar weer, aanpasbare meldingen en de weersvertering van de sluizen. De hoofdtijdlijn bevat ook UV-informatie en opties voor meer korrelige informatie. De laatste update van Dark Sky is een heldere update van de app-interface die niet beknibbelt op het brengen van alle meteorologische informatie die op dit moment belangrijk voor je is.


5. Carrot Weer (iOS: Gratis/$4.99)

Lang een iOS exclusief, heeft het Weer van de Wortel sindsdien de platformverdeling overbrugd, en nu kan de kwaadaardige AI overlord Wortel de weersverwachting van Android gebruikers samen met een grote kant helpen van snark en sarcasme brengen. De app trekt gegevens van Dark Sky om de huidige, elk uur, en 7-daagse voorspellingen gezuurd met sarcastische humor om zelfs de somberste vooruitzichten te verzachten. Infographics zetten nuttige informatie in snel bereik, met meer gedetailleerde meteorologische gegevens beschikbaar als je tikt en veegt. U kunt zelfs het gevoel voor humor van Carrot configureren om vriendelijk, sarcastisch of moorddadig te zijn, met de mogelijkheid om in te stellen hoe politiek de grappen van de AI kunnen worden.

De app biedt verschillende abonnementsniveaus. iOS-gebruikers die kiezen voor het Tier 3-abonnement (de duurste optie, met een jaarlijkse kostprijs van $ 24,99) kunnen meldingen ontvangen voor regen, sneeuw, blikseminslag en stormen. Tier 2-abonnees ($ 9,99) kunnen aangepaste herinneringen maken die worden geactiveerd door weersomstandigheden, terwijl het Tier 1-niveau van $ 3,99 per jaar waarschuwingen geeft over kritieke weersomstandigheden. De Android-versie heeft een Premium Club met functies voor tijdreizen en widgets.


6. Hello Weather (iOS: Gratis)

Hello Weather wil er zeker van zijn dat alle weergegevens die je nodig hebt vooraan staan en in het midden staan, met het hoofdscherm van de app die je de huidige en komende omstandigheden geeft en een voorspelling voor de rest van de week. Nog beter is dat de informatie zich aanpast aan wat er om je heen gebeurt, met relevante details tijdens stormachtig weer. De app is gratis, maar voor een jaarabonnement van $6,99 kun je onder andere radar, real-time neerslagschattingen en extra weergegevensbronnen toevoegen. Eigenaars van Apple Watch willen dat abonnement graag laten uitkomen, want het bevat ook een zeer handige app en complicaties voor de smartwatches van Apple.


7. Yahoo! Weer (Android, iOS: Gratis)

De prachtige Yahoo Weather app heeft een prachtige interface die zowel informatief als opvallend is. De app toont beelden van uw locatie met bijpassende tijd en weersomstandigheden, met de mogelijkheid om gedetailleerde vijfdaagse voorspellingen te bekijken, evenals interactieve radar-, hitte- en satellietkaarten. Updates hebben de Android app in lijn gebracht met het iOS-ontwerp voor een uniforme ervaring op beide platforms. Andere apps bieden meer details en functies, maar de strakke, beknopte presentatie van Yahoo Weather maakt het een bij uitstek gebruiksvriendelijke, alledaagse app, die alleen wordt ontsierd door een vrij grote advertentie terwijl u omhoog veegt om de gedetailleerde voorspelling te bekijken.


8. 1Weather Weer App (Android, iOS: Gratis)

1Weather is een oude favoriet onder Android gebruikers vanwege de schone en opvallende interface en de rijkdom aan weergegevens. En nu heeft de app de sprong naar iOS gemaakt. 1Weather biedt snelle samenvattingen van de huidige weersomstandigheden en -voorspellingen, evenals uur-, 10-daagse- en 12-weekse-voorspellingen. Naast de voorspellingen biedt 1Weather ook gedetailleerde radarkaarten met aanpasbare datalagen, widgets, meldingen en waarschuwingen voor noodweer waar beschikbaar.


9. AccuWeather Weerbericht (Android: Gratis)

AccuWeather is een uitstekende app die uur-, dag- en 15-dagen weersverwachtingen biedt, die u kunt integreren met uw kalender. De MinuteCast-functie biedt zelfs hyperlokale, minutieuze weersverwachtingen voor de komende twee uur. Het bereik van AccuWeather is uitgebreid, met voorspelling gegevens voor meer dan 3 miljoen locaties. De app bevat ook waarschuwingen voor binnenkomende zware weersomstandigheden zoals sneeuw, onweer, harde wind of tornado’s.


10. Weer Live App (Android, iOS: Gratis)

Apalon’s Weer Live app (Android, iOS) heeft als doel een weer app ervaring te bieden die even mooi als functioneel is. Elk weerbericht gaat vergezeld van een bijpassende foto die u een gevoel geeft van het type weer dat u kunt verwachten, van mooie heldere luchten tot stormachtig weer en alles daartussenin. De voorspelling geeft de huidige en “feel like” temperaturen, neerslag en zonsopgang en zonsondergangstijden aan, en meer, met 7-daagse en 24-uurs voorspellingen. Als u een premium abonnement neemt, wordt de reclame verwijderd en krijgt u toegang tot meer functies, zoals het volgen van orkanen en interactieve weerkaarten.


11. Air Quality by Plume Labs (Android, iOS: Gratis)

Als u op zoek bent naar een weer app die meer te maken heeft met de luchtkwaliteit dan met de algemene weersvoorspelling, kijk dan eens naar Air Quality by Plume Labs. Deze gratis luchtkwaliteit app geeft je een handig overzicht van de huidige en verwachte luchtkwaliteits condities, inclusief de Air Quality Index (AQI), temperatuur, luchtvochtigheid en concentraties voor vervuilende stoffen zoals NO2 en PM2.5, evenals een interactieve kaart die de luchtkwaliteits condities om je heen toont. De app wordt geleverd met een tijdlijn die u kunt gebruiken om terug en vooruit te scrollen om u historische gegevens voor een week te geven, evenals een 24-uurs prognose die u waarschuwt voor de komende omstandigheden. Plume Air Report is ook ontworpen om te werken met de Flow air quality tracker gadget, hoewel de app ook prima werkt op zichzelf.


12. Flowx Weer App (Android: Gratis)

Als het je ding is om kaarten, grafieken en voorspellingen te bekijken, kijk dan eens naar Flowx. Vroeger bekend als Weatherbomb, de app biedt gebruikers een rijk scala aan grafieken, voorspellingen en weerkaarten gepresenteerd in een scrollende geanimeerde voorspelling tijdlijn. Gebruikers kunnen de app automatisch op hun locatie laten centreren of aangepaste locaties instellen. Flowx kan een verscheidenheid aan data overlays weergeven, zoals neerslag, wolken en windrichtingspijlen, met data afkomstig van de NWS/NOAA en Environment Canada. De app wordt ondersteund door ad-support, met een optioneel abonnement dat advertenties verwijdert en de ontwikkelaar beloont.


13. Radarscope (Android, iOS: $9.99)

Als u op zoek bent naar een ongelooflijk veelzijdige en krachtige weer radar app en de kosten zijn geen probleem, kijk dan eens naar RadarScope, een Android en iOS app die gericht is op meteorologen en weerliefhebbers. RadarScope biedt gebruikers Nexrad Level 3 data van radarstations in de Verenigde Staten, Guam en Puerto Rico, met opties voor het verfijnen van de weergave met instellingen voor het weergeven van reflectievermogen, snelheid en meer. Daarnaast zijn er gedetailleerde waarschuwingen voor zwaar weer voor tornado’s, flitsers en onweersbuien. Hoewel het overkill is voor het controleren van de weersverwachting, is het een fantastisch hulpmiddel voor de meer toegewijde liefhebber.


14. Weather Underground (Android, iOS: Gratis)

Weather Underground vertrouwt op een netwerk van meer dan 30.000 persoonlijke en amateurweerstations om echt lokale weersverwachtingen af te leveren. Met behulp van de menigte-rapportagefuncties kunt u de gerapporteerde weersverwachtingen verifiëren en hun eigen hemel- en gevarenrapporten plaatsen. Een gedetailleerde weerkaart stelt u in staat om een verscheidenheid aan informatieoverlappingen toe te passen. U kunt waarschuwingen voor noodweer, meteorologische gegevens in uw notificatiebak ontvangen en u kunt de voorspellingen per uur tot 10 dagen ontvangen.


15. Emergency: Alerts (Android; iOS)

Het is een app waarvan je hoopt dat je die nooit hoeft te gebruiken, maar als het noodlot toeslaat, zul je blij zijn dat je een noodgeval hebt: Waarschuwingen van het Amerikaanse Rode Kruis op uw iPhone of Android toestel. De app besteedt aandacht aan wanneer zware weersomstandigheden toeslaan – alles van orkanen en overstromingen tot extreme hitte en winterstormen. Niet alleen zal Emergency monitoren waar je woont, je kunt ook steden en mensen die belangrijk voor je zijn binnengaan. De app beschikt over aanpasbare waarschuwingen en biedt een kaart met beschuttingsinformatie in geval van een noodsituatie. U kunt de app gebruiken om er zeker van te zijn dat u klaar bent voor een mogelijke storm door het scannen van de informatie over de paraatheid bij rampen die in noodgevallen is opgeslagen.


Bron: https://www.tomsguide.com/round-up/best-weather-apps

Naamsvermelding: John Corpuz

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *