Beste weer app van 2024

Het weer gaat ons allemaal aan, daarom wil je natuurlijk de meest betrouwbare weer app hebben. In deze lijst vind je 15 verschillende weer apps om te gebruiken in Nederland, maar ook als je op vakantie bent.

Je smartphone kan je op de hoogte houden van het veranderende weer inclusief meldingen van aankomende stormen. Download een goede weer-app om het soort functies te krijgen dat verder gaat dan het updaten van de huidige temperatuur. In de App Store of Google Play Store zijn goede weer-apps te vinden die alles bieden. Van actuele weersvoorspellingen tot radargestuurde overzichten en een uitgebreide blik op de komende weerpatronen. Bekijk hieronder 15 van de beste weer-apps voor Android en iOS apparaten.


1. Weeronline


De Weer Online app is een uitstekende metgezel voor iedereen die het weer wereldwijd wil volgen. De app heeft inmiddels meer dan 1 miljoen downloads. Met gedetailleerde voorspellingen, interactieve radarbeelden en real-time updates, biedt de app een uitgebreid overzicht van de actuele weersomstandigheden. Je kunt gemakkelijk de temperatuur, neerslag, windkracht en -richting in jouw specifieke locatie controleren. Bovendien kun je met de app waarschuwingen ontvangen voor extreme weersomstandigheden, zoals onweersbuien of sneeuwstormen. De Weer Online app bevat ook handige functies, zoals een uurlijkse en 14-daagse weersverwachting, zodat je jouw plannen kunt afstemmen op het weer. Het is de perfecte tool voor nauwkeurige en betrouwbare weersinformatie, waar je ook bent.


2. Buienradar weer

Buienradar is de betrouwbare en gebruiksvriendelijke weer-app die je altijd een stap vooruit houdt op het weer in Nederland. Met zijn intuïtieve interface, real-time updates en gedetailleerde neerslaginformatie, biedt Buienradar een uitgebreide ervaring om je te helpen bij het plannen van je dagelijkse activiteiten. Of je nu van plan bent om buiten te sporten, een picknick te houden of gewoon wilt weten of je een paraplu moet meenemen, Buienradar biedt nauwkeurige voorspellingen en interactieve kaarten om je te helpen bij het vermijden van onverwachte regenbuien. Met deze slimme app kun je altijd met een glimlach de deur uitgaan, wetende dat je bent voorbereid op wat het weer ook brengt.


3. Weerplaza

De Weerplaza app is een krachtige en uitgebreide tool voor weersinformatie in Nederland. Met meer dan 500 duizend downloads en een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren, is het een favoriete keuze voor velen. De app biedt gedetailleerde weersvoorspellingen tot 14 dagen vooruit, met informatie zoals temperatuur, neerslagkans, windrichting, en UV-index. Het bevat ook handige functies, zoals een regenradar met real-time animaties en interactieve kaarten voor het volgen van buien en wolken. Bovendien biedt de app waarschuwingen voor gevaarlijk weer, zoals onweer, stormen, en gladheid. Met de Weerplaza app ben je altijd goed voorbereid op het weer en kun je jouw activiteiten met vertrouwen plannen.


4. KNMI App

De KNMI app is een uitgebreide en betrouwbare bron voor weersinformatie in Nederland. Naast het verstrekken van actuele weergegevens, biedt de app gedetailleerde voorspellingen voor de komende dagen. Het toont niet alleen de temperatuur, neerslag en windrichting, maar ook de verwachte windkracht, luchtvochtigheid en zichtbaarheid. Bovendien kan de app waarschuwingen uitgeven voor extreme weersomstandigheden, zoals stormen, zware regenval of gladheid. Met behulp van interactieve kaarten kun je de weerssituatie in jouw specifieke regio in de gaten houden. De KNMI app is een handig instrument om je te helpen bij het plannen van buitenactiviteiten en om jezelf voor te bereiden op eventuele weersveranderingen.


5. Weersverwachting: The Weather Channel (Android; iOS: Gratis)

De gratis, geadverteerde weer-app van het The Weather Channel is beschikbaar op Android en iOS. De app biedt meteorologische gegevens zoals temperatuur en wind. Dit alles met zicht op uur- of dagbasis, met een uitgebreide 10-daagse voorspelling beschikbaar. Interactieve kaarten kunnen de nieuwste Doppler-radargegevens weergeven om regenval, weersverwachtingen en waarschuwingen voor zwaar weer te tonen. De app bevat ook sociale deelfuncties voor gebruikers om afbeeldingen, tweets, video’s en foto’s te uploaden.


6. WeatherBug (Android: Gratis)

Als er een weersituatie in ontwikkeling is die je moet volgen, kan WeatherBug je helpen. (Op Android heet de app Weather by WeatherBug). De gratis download biedt niet alleen Doppler-radar voor Noord-Amerika, maar geeft ook orkaanvoorspellingen, waarschuwingen voor onweer, informatie over de luchtkwaliteit en gegevens over het aantal pollen naast de gebruikelijke reeks weerberichten. Omdat de app data van weerdiensten, satellieten en volgstations haalt, kan de WeatherBug lokale live condities met actuele, uurlijkse en tiendaagse voorspellingen leveren.


7. Dark Sky Weer App (Android: Gratis/iOS: $3.99)

Dark Sky maakte toen het uitkwam al indruk op veel mobiele gebruikers met zijn nauwkeurige lokale weersvoorspellingen. Daar boven op blijft de app de formule verbeteren. Een grote vernieuwing van het oppervlak brengt meer weerdata binnen handbereik. De bizar accurate hyperlokale voorspelling gaat nu samen met een neerslagkaart voor het komende uur, evenals handige uurlijkse voorspellingen en een neerslaggrafiek. Deze toevoegingen voegen zich bij de waarschuwingen voor zwaar weer, aanpasbare meldingen en de weersvertering van de sluizen. De hoofdtijdlijn bevat ook UV-informatie en opties voor meer korrelige informatie. De laatste update van Dark Sky is een heldere update van de app-interface die niet beknibbelt op het brengen van alle meteorologische informatie die op dit moment belangrijk voor je is.


8. Hello Weather (iOS: Gratis)

Hello Weather wil er zeker van zijn dat alle weergegevens die je nodig hebt vooraan staan en in het midden staan, met het hoofdscherm van de app die je de huidige en komende omstandigheden geeft en een voorspelling voor de rest van de week. Nog beter is dat de informatie zich aanpast aan wat er om je heen gebeurt, met relevante details tijdens stormachtig weer. De app is gratis, maar voor een jaarabonnement van $6,99 kun je onder andere radar, real-time neerslagschattingen en extra weergegevensbronnen toevoegen. Eigenaars van Apple Watch willen dat abonnement graag laten uitkomen, want het bevat ook een zeer handige app en complicaties voor de smartwatches van Apple.


9. 1Weather Weer App (Android, iOS: Gratis)

1Weather is een oude favoriet onder Android gebruikers vanwege de schone en opvallende interface en de rijkdom aan weergegevens. En nu heeft de app de sprong naar iOS gemaakt. 1Weather biedt snelle samenvattingen van de huidige weersomstandigheden en -voorspellingen, evenals uur-, 10-daagse- en 12-weekse-voorspellingen. Naast de voorspellingen biedt 1Weather ook gedetailleerde radarkaarten met aanpasbare datalagen, widgets, meldingen en waarschuwingen voor noodweer waar beschikbaar.


10. AccuWeather Weerbericht (Android: Gratis)

AccuWeather is een uitstekende app die uur-, dag- en 15-dagen weersverwachtingen biedt, die u kunt integreren met uw kalender. De MinuteCast-functie biedt zelfs hyperlokale, minutieuze weersverwachtingen voor de komende twee uur. Het bereik van AccuWeather is uitgebreid, met voorspelling gegevens voor meer dan 3 miljoen locaties. De app bevat ook waarschuwingen voor binnenkomende zware weersomstandigheden zoals sneeuw, onweer, harde wind of tornado’s.


11. Weer Live App (Android, iOS: Gratis)

Apalon’s Weer Live app (Android, iOS) heeft als doel een weer app ervaring te bieden die even mooi als functioneel is. Elk weerbericht gaat vergezeld van een bijpassende foto die u een gevoel geeft van het type weer dat u kunt verwachten, van mooie heldere luchten tot stormachtig weer en alles daartussenin. De voorspelling geeft de huidige en “feel like” temperaturen, neerslag en zonsopgang en zonsondergangstijden aan, en meer, met 7-daagse en 24-uurs voorspellingen. Als u een premium abonnement neemt, wordt de reclame verwijderd en krijgt u toegang tot meer functies, zoals het volgen van orkanen en interactieve weerkaarten.


12. Air Quality by Plume Labs (Android, iOS: Gratis)

Als je op zoek bent naar een weer app die meer te maken heeft met de luchtkwaliteit dan met de algemene weersvoorspelling, kijk dan eens naar Air Quality by Plume Labs. Deze gratis luchtkwaliteit app geeft je een handig overzicht van de huidige en verwachte luchtkwaliteits condities, inclusief de Air Quality Index (AQI), temperatuur, luchtvochtigheid en concentraties voor vervuilende stoffen zoals NO2 en PM2.5, evenals een interactieve kaart die de luchtkwaliteits condities om je heen toont. De app wordt geleverd met een tijdlijn die u kunt gebruiken om terug en vooruit te scrollen om u historische gegevens voor een week te geven, evenals een 24-uurs prognose die u waarschuwt voor de komende omstandigheden. Plume Air Report is ook ontworpen om te werken met de Flow air quality tracker gadget, hoewel de app ook prima werkt op zichzelf.


13. WeatherPro

Als u op zoek bent naar een ongelooflijk veelzijdige en krachtige weer radar app en de kosten zijn geen probleem, kijk dan eens naar RadarScope, een Android en iOS app die gericht is op meteorologen en weerliefhebbers. RadarScope biedt gebruikers Nexrad Level 3 data van radarstations in de Verenigde Staten, Guam en Puerto Rico, met opties voor het verfijnen van de weergave met instellingen voor het weergeven van reflectievermogen, snelheid en meer. Daarnaast zijn er gedetailleerde waarschuwingen voor zwaar weer voor tornado’s, flitsers en onweersbuien. Hoewel het overkill is voor het controleren van de weersverwachting, is het een fantastisch hulpmiddel voor de meer toegewijde liefhebber.


14. Weather Underground (Android, iOS: Gratis)

Weather Underground vertrouwt op een netwerk van meer dan 30.000 persoonlijke en amateurweerstations om echt lokale weersverwachtingen af te leveren. Met behulp van de menigte-rapportagefuncties kunt u de gerapporteerde weersverwachtingen verifiëren en hun eigen hemel- en gevarenrapporten plaatsen. Een gedetailleerde weerkaart stelt u in staat om een verscheidenheid aan informatieoverlappingen toe te passen. U kunt waarschuwingen voor noodweer, meteorologische gegevens in uw notificatiebak ontvangen en u kunt de voorspellingen per uur tot 10 dagen ontvangen.


15. Emergency: Alerts (Android; iOS)

Het is een app waarvan je hoopt dat je die nooit hoeft te gebruiken, maar als het noodlot toeslaat, zul je blij zijn dat je een noodgeval hebt: Waarschuwingen van het Amerikaanse Rode Kruis op uw iPhone of Android toestel. De app besteedt aandacht aan wanneer zware weersomstandigheden toeslaan – alles van orkanen en overstromingen tot extreme hitte en winterstormen. Niet alleen zal Emergency monitoren waar je woont, je kunt ook steden en mensen die belangrijk voor je zijn binnengaan. De app beschikt over aanpasbare waarschuwingen en biedt een kaart met beschuttingsinformatie in geval van een noodsituatie. U kunt de app gebruiken om er zeker van te zijn dat u klaar bent voor een mogelijke storm door het scannen van de informatie over de paraatheid bij rampen die in noodgevallen is opgeslagen.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke weer app is het beste

In onze top 15 staat Weeronline op nummer 1. Met meer dan 1 miljoen downloads en een gemiddelde score van 4,2 (uit 5), is dit meer dan verdient de beste weer app in nederland.

Kunnen weer apps waarschuwingen geven voor extreem weer?

Ja, weer apps kunnen waarschuwingen geven voor extreem weer, zoals onweersbuien, stormen, zware regenval, enzovoort. Deze waarschuwingen kunnen gebruikers op de hoogte stellen en hen helpen om passende voorzorgsmaatregelen te nemen.

Kan ik meerdere weer apps op mijn telefoon hebben?

Ja, je kunt meerdere weer apps op je telefoon hebben om verschillende bronnen en voorspellingen te vergelijken. Dit kan nuttig zijn om een breder beeld te krijgen van het weer en om verschillen tussen de apps op te merken.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *