Beste wegwerpcamera van 2024

Je kent ze wel de wegwerpcamera´s. Soms wil je gewoon het moment vastleggen en zonder aan alle 10.000 mogelijke standen of functies te denken. Daar komen de wegwerpcamera’s in beeld. Ze hebben een vaste sluitertijd, diafragma en focus. Zo hoef je nergens anders meer aan te denken dan een mooi beeld vinden en op het knopje te drukken.
De meeste mensen denken bij het woord ‘wegwerpcamera’ aan een goedkope camera die je aan de voorkant van een kassa bij de drogisterij zou vinden. Het zou een middelmatige foto opleveren, en alleen voldoen als een laatste redmiddel. Maar dat is niet waar. Als deze camera’s in de juiste instellingen worden geschoten, kunnen de foto’s echt een goed resultaat hebben. We hebben voor jou de 5 beste wegwerpcamera´s onder elkaar gezet. Erg handig bij elkaar in 1 lijst.

De term “wegwerpcamera” doet vaak denken aan een goedkope camera die je op de voorkant van een kassa bij de drogisterij zou vinden. Een snelle, laatste redmiddel dat in het beste geval middelmatige resultaten oplevert. Maar dat is niet helemaal het geval. Wanneer deze camera’s in de juiste instellingen worden geschoten, kunnen ze echt een leuke keuze zijn en verrassend goede beelden opleveren. Dus hebben we de vijf beste wegwerpcamera´s op de markt in deze lijst onder elkaar gezet.


1. Kodak Wegwerpcamera Met Flits

De Kodak Fundaver staat niet voor niets op de eerste plek. Hij komt het meeste voor, en dat is niet voor niets. Een Iso waarde van 800 zorgt voor erg goede foto’s. Wil je in de zon fotograferen? Ook dat is geen probleem voor deze camera. Toch liever in de schaduw? De kwaliteit blijft goed.
Het fijnste is ook, het is de goedkoopste van deze lijst. Dat is mooi mee genomen! Wil je kwaliteit foto’s maken voor een goede prijs. Dan is dit je beste keuze.


2. Fujifilm Quicksnap Flash

Quick Snap is een makkelijke, kleine camera. Het heeft een flitsschakelaar die gemakkelijk te bedienen is. Gewoonweg een schakelaar omhoog duwen en wachten op het rode lampje. Bij de andere wegwerp camera’s moet bij iedere foto de flitser even opladen voordat het klaar is om een foto te maken.
Deze camera heeft 400 ISO. In tegenstelling tot de 800 ISO camera’s is bij het maken van een foto een flitser nodig. Erg fijn aan de Quick Snap is dus de fijne flitser.
In het open daglicht maakt deze wegwerpcamera geweldige foto’s. Vooral bij landschappen. Maar ook met flitser bij weinig licht krijg je mooie resultaten. Met de kleuren blinkt deze camera ook zeker uit.
Op zoek naar een goedkope camera, met deze eigenschappen? Dan is dit een goede optie.


3. Fujifilm QuickSnap Marine Waterdichte Wegwerpcamera

Deze camera is te gebruiken onder water. Het verschil met de normale FujiFilm Quick Snap is onder andere de ISO waarde. Van deze is dat 800 ISO. Waardoor de huidtinten wat natuurlijker zijn. Waar de andere camera wel een flits heeft, heeft deze dat niet. Je kunt foto’s maken onderwater (gedeeltelijk belicht) en op overdag op een verlichte plek. Als je een camera nodig heeft die nat mag worden dan is dit een goede optie. Anders raden we deze camera toch niet snel aan.


4. Kodak Sport CameraWaterdichte wegwerpcamera

Door de robuuste constructie en de waterdichtheid tot 50ft is deze camera ideaal voor winterse watersporten en extreme buitenactiviteiten. Ben je niet van plan om onder water te fotograferen dan raden we je de Kodak Fun Saver aan. Die camera heeft beelden van een hogere kwaliteit. Doordat deze waterdicht is, zit er een plastic laagje over de camera, hierdoor iets wat kwaliteit verlies. Wel heeft deze camera geen flitser. Binnen foto’s maken word dus niet aan te raden. Maar als je een camera nodig hebt die al je outdoor activiteiten aan kan, en ook mooie foto’s kan schieten onderwater, is deze camera het proberen waard.


5. AgfaPhoto LeBox 400

Met 400 iso waarde kun je makkelijk foto’s maken in goed verlichte ruimtes. Als een ruimte niet verlicht is, komt dat met deze camera ook goed. 5 meter verlicht de ingebouwde flitser. Een krachtige flits. 81 foto’s zijn te maken met de camera. Genoeg ruimte dus. Een van de beste wegwerpcamera’s die er zijn.


Andere informatie over wegwerpcamera’s


Hoeveel kost het om film te ontwikkelen voor een wegwerpcamera?

De prijs om een foto in je wegwerpcamera te laten ontwikkelen is ongeveer 20 cent. Bij verschillende winkels zijn ze te ontwikkelen. Hema, Kruidvat en andere verschillende drogisterijen hebben een foto service waar je ze kunt ontwikkelen.


Kun je nog steeds een wegwerpcamera kopen?

Ja, afhankelijk van waar je woont, kun je ze vinden bij een postkantoor, drogisterij zoals: de Hema, Kruidvat. Er zijn ook veel online opties. Voor het vinden van goede deals is Bol.com een goede optie. Die website heeft ook wegwerpcamera’s in grootverpakking, wat geweldig is voor grote evenementen zoals bruiloften, reünies en feesten.


Bron: https://thedarkroom.com/disposable-cameras-top-cameras-reviewed-compared/

Naamsvermelding: Tracy Mikulec

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *