Beste wekker van 2024

Dump de wekker op uw smartphone voor een van onze favoriete wekkers.
Sommigen beweren misschien dat we echt geen wekkers meer nodig hebben. Sinds de komst van de smartphone, die iedereen tegenwoordig bij zich heeft, hebben velen van ons onze ouderwetse wekker al lang in de prullenbak gegooid. Voor iedereen die ooit in de steek is gelaten door zijn mobiele telefoon, of voor degenen die iets meer high-tech willen, is een echte wekker een goede investering.

Om de smartphone-revolutie te overleven, moesten de wekkers innoveren. Alleen maar erg veel lawaai maken is niet meer genoeg om aantrekkelijk te zijn. Sommige wekkers zijn ontworpen om zware dwarsliggers op te wekken met het soort lawaai dat met zelfs de meest luidruchtige smartphones moeilijk na te bootsen is. Er zijn er zelfs die beweren ons te helpen om een betere nachtrust te krijgen.

Maar wat uw slaapgewoonten ook zijn, er is een wekker die perfect voor u zal zijn. En met nog maar één functie , kunt u van één ding zeker zijn: deze wekkers laten u niet in slaap vallen als u op tijd eruit moet komen.

De beste wekkers om te kopen


1. De beste wekker voor een serieus zware slaper: Sonic Bomb SBB500SS

Als je een superzware slaper bent en denkt dat je overal doorheen kunt slapen, wat dacht je dan van een 113-decibel buzzer om ’s morgens op gang te komen? Waarschuwing: dit is serieus hard. En als het pure lawaai alleen niet genoeg is om je uit slapeland te halen, dan knippert deze wekker ook met meerdere, heldere LED’s en wordt geleverd met een trilkussen dat onder je matras glijdt om je letterlijk uit je bed te schudden.

U kunt het alarm laten afgaan of alleen laten trillen – met beide kunt u last hebben van een zintuiglijke overbelasting – en het wordt ook geleverd met een 9V-batterij back-up als de stroom midden in de nacht uitvalt. Alles bij elkaar is dit een geweldige, eenvoudig in te stellen wekker, met als enige kleine nadeel dat we zouden willen dat er een grotere alarm uitknop was.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen: 14 x 14 x 14 x 7 cm; Voeding: 230V adapter (meegeleverd) of batterij (optioneel); Wektijd: 1-59 minuten; Sluimertijd: 1-30 minuten; 113dB-alarm.


2. De beste slimme wekker van Alexa: Amazon Echo show 5

Amazon maakt niet langer de ronde Echo Spot, maar de Echo Show 5 is een goede vervanger. Het heeft een helder 5,5 inch touchscreen en beschikt over alles wat je van een Amazon Smart Display zou verwachten. Dit betekent dat het meer zal doen dan de Lenovo Smart Clock. U kunt tv en films kijken van Amazon Prime Video, spelletjes spelen en zelfs videogesprekken voeren met de ingebouwde webcam. Maak je geen zorgen – deze heeft een ingebouwd privacyscherm en er is een knop om zowel de camera als de microfoon uit te schakelen. Net als de Lenovo heeft de Echo Show 5 een ‘Sunrise Effect’ dat het scherm gebruikt om je slaapkamer zacht te verlichten voordat het alarm afgaat. De achtergrondverlichting past zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Ook kunt wakker worden met uw favoriete nummers of radiostation, met een indrukwekkend vol geluid.

Belangrijkste specificaties: Afmetingen: 73 x 148 x 86mm; Stroomvoorziening: Netspanning: Alarm tijd: tot 59 minuten; Sluimertijd: tikje om te sluimeren / stoppen, ingesteld via het commando ‘Alexa, sluimeren voor X minuten’.


3. De beste wekker voor een rustige ochtend: Philips HF3520/01

Als je het idee leuk vindt om wakker te worden met de zonsopgang, maar je hebt niet het hele jaar door om 7 uur ’s morgens zon , dani s dit het alarm voor jou. Philips’ Wake-Up Light gebruikt een zachte gloed om de opkomende zon te simuleren, waardoor u zacht en natuurlijk wakker wordt. U kunt kiezen uit vijf verschillende kalmerende geluiden die u kunt combineren met het geleidelijke licht voor een allround zintuiglijke ervaring. Het is alsof u wakker wordt onder tentdoek, zonder de koude en insectenbeten.

Het heeft een LED-lampje, dat weliswaar niet gemakkelijk te vervangen is, maar dat gemaakt is om ongeveer 10.000 uur mee te gaan en een laag stroomverbruik heeft. Het ziet er ook geweldig uit aan uw bed, in tegenstelling tot andere alarmen op deze lijst. Er is echter geen USB-poort voor u om wakker te worden met uw eigen muziek. Dit is voor een alarm dat meer dan 100 euro kost een beetje teleurstellend. En hoewel Philips dit een “gekleurde zonsopgang” noemt, zijn de “kleuren” in feite wit – net op verschillende intensiteitsniveaus.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen: 19,2 x 19,9 x 14,6 cm; Voeding: 240 V adapter; 20-40 minuten instelbare zonsopgangssimulator; Snoozetijd: 9 minuten.


4. De beste wekker om je uit bed te dwingen: BasicXL rijdende wekker

Als u ’s morgens een beetje extra stimulans nodig heeft om u ’s morgens uit bed te krijgen, dan hebben wij misschien de wekker voor u. Klokkerig is de wekker die tot doel heeft u voor het ontbijt op en buiten adem te brengen. Na de eerste keer dat u in de sluimerstand komt, begint het alarm weg te bewegen. Dit dwingt u er letterlijk toe om uit bed te komen en de klok te pakken. Het moet echter gezegd worden dat een rijdende wekker ongelofelijk vervelend is.

In tegenstelling tot andere alarmen, speelt het niet alleen een lus van muziek of geeft het een regelmatige reeks piepjes die al snel synoniem worden voor je ochtenden en vaak genegeerd kunnen worden. In plaats daarvan speelt het een verminkte, aritmische reeks piepjes, zoemgeluiden en pingels die gewoonweg te vreselijk zijn om te negeren. Echter, als je een regelmatige snooze slagman bent en geen megageld wilt uitspugen, kan Clocky de vroege ochtendboorsergeant zijn waar je naar op zoek was.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen: 12 x 11,5 x 17 cm ; Voeding: Accu.


5. De makkelijkste wekker om uit te schakelen als u wakker wordt: Lexon Flip+

Deze wekker, ontworpen door de Britse broers Adrian en Jeremy Wright, maakt een einde aan het feit dat je met slaperige ogen moet rondzwerven voor de uitknop; draai het hele ding gewoon om om om het uit te zetten. En nee, de tijd staat er niet mee ondersteboven, want ook dat is slim omkeerbaar. Om te sluimeren, raak je hem gewoon aan in plaats van hem om te draaien. Wij denken dat het veel vakjes aankruist. Het ziet er namelijk goed uit, is leuk, is goed gemaakt en doet wat het belooft. Bovendien zijn er verschillende kleurmogelijkheden. Let op: het is klein – niet veel groter dan een bankkaart – en het is niet zo luidruchtig.

Belangrijkste specificaties – Grootte: 10,5 x 6,5 x 2,9 cm Voeding: 2 AAA batterijen


Hoe kan ik de beste wekker kopen?


Wat voor soort wekker moet ik kopen?

Dit ligt allemaal aan uw persoonlijke voorkeur. Wilt u wakker worden met uw favoriete radiostation? Misschien helpt een traditionele bel u sneller uit bed komen. Sommige wekkers zijn de eenentwintigste eeuw binnengekomen met Humane Waking Systems. Hiermee beginnen de zoemers met een laag volume en worden ze langzaam luider. Als je al wakker bent zal het dus niet zo belachelijk luid zijn als de wekker afgaat. Ondertussen zullen duurdere alarmen uw slaapkamer verlichten met een kalmerend licht om het gevoel van wakker worden onder het doek bij zonsopgang te simuleren.


Wil ik een wekker aan een stekker of met een batterij?

De stroombron van een wekker is zeker iets waar u rekening mee moet houden. Als u op reis bent, wilt u natuurlijk duurzame batterijmodellen die duidelijk maken wanneer de batterijen moeten worden vervangen. Degenen die op zoek zijn naar een klok om op een slaapkamertafel te zetten, zullen de voorkeur geven aan modellen die op het stroomnetwerk werken. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat een stroomonderbreking een wekker met netvoeding kan verstoren, dus degenen die zijn uitgerust met een batterij back-up zijn zeker de moeite waard om een beetje extra voor te betalen.


Kan ik mijn eigen muziek gebruiken om me wakker te maken?

Naast de standaard radio- en zoemeralarmopties kunnen sommige wekkers een mediaspeler, zoals een iPod, in het dock plaatsen om inhoud van het apparaat af te spelen of een USB-stick aan te sluiten voor een aangepaste manier om de dag te beginnen.


Wat voor soort display moet ik kiezen?

U kunt tegenwoordig gemakkelijk digitale wekkers met LCD- en LED-displays vinden, maar ook retro-ontwerpen met de traditionele wijzerplaat en analoge kwartstechnologie. Voor degenen onder u die liever een digitaal display hebben, zult u op zoek willen gaan naar een display dat fijn is voor de ogen en een acceptabel helderheidsniveau heeft, dat van apparaat tot apparaat kan variëren. Houd er echter rekening mee dat degenen met automatische schermhelderheid uw wekker ’s nachts zullen stoppen met het verlichten van uw slaapkamer.

Sommige wekkers gaan verder dan de standaard displays en projecteren de tijd op de muur of het plafond. Hiermee heeft u een groter, beter leesbaar display. Als u de tijd wilt kunnen controleren zonder over het nachtkastje te leunen, dan is dit een goede keuze.


Wat dacht u van een slimme klok?

Met slimme tv-sticks, slimme luidsprekers en slimme verlichting overal waar u kijkt, is het geen verrassing dat zelfs wekkers tegenwoordig slim worden. Sommige fabrikanten, zoals Amazon en Lenovo, zijn slimme luidsprekers of displays aan het bouwen. Deze wekkers kunnen u wakker maken terwijl ze u alle gebruikelijke informatie, muziek, radio en slimme huisbesturing geven. Maar het voelt misschien niet comfortabel met Alexa luisteren naar u in de slaapkamer – laat staan het vangen van uw vroege ochtend haar met een ingebouwde camera.


Wat is een goede gratis online wekker?

Als je echt gaat kijken naar een gratis online wekker, kun je het beste online.wekker24.nl gebruiken. Dit is een erg makkelijke online wekker, waar je zelfs je eigen muziek of geluidje kunt gebruiken.


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/technology/1405499/best-alarm-clocks-guaranteed-wake-up-calls

Naamsvermelding: Alex Mott

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *