Beste wifi adapter

Vandaag gaan we u helpen de beste USB-wifi adapter voor u te vinden. Of u nu extra kracht wilt geven aan de al bestaande WiFi mogelijkheden van uw laptop of een krachtige WiFi antenne voor uw desktop-pc wilt, wij hebben het voor u geregeld.

Dit zijn de beste wifi adapters van 2020:


1. ASUS USB AC68 Wifi Adapter

Goede netwerkprestaties hebben goede antennes nodig. Dit lijkt het goede achter de Asus USB-AC68 AC1900 netwerkadapter te zijn. Die heeft een paar grote rode drie-positie externe antennes die het eruit zien als satalieten, maar hij hoort toch echt op je bureau te staan. In combinatie met een paar interne antennes en een 3×4 MIMO-ontwerp, maakt dit het bereiken van razendsnelle 802.11ac snelheden bij een groter bereik of zelfs 802.11n snelheden mogelijk.

Asus biedt ook een bijpassende USB-houder. Die kunt u aansluiten op uw PC of MacBook om de USB-AC68 op een goede afstand van uw computer om een goed singnaal te krijgen en mogelijke interferentie te voorkomen. De adapter zelf kan echter worden opgevouwen tot het formaat van een USB-stick, zodat hij nog steeds draagbaar genoeg is om mee te nemen op de weg.

Met steun voor 5 GHz snelheden tot 1.300 Mbps, steunt deze adapter natuurlijk ook USB 3.0. Het levert goed op dit soort snelheid dankzij de antenneconfiguratie en andere geavanceerde technologie die het inpakt, en zijn lage latentie maakt het ook één van de beste keuzen voor gokken.


2. Netgear A7000 Wifi Adapter

Als je online gamen serieus neemt, moet je de Netgear Nighthawk A7000 AC1900 WiFi-adapter aanschaffen. Deze USB WiFi adapter is verenigbaar met twee banden en geeft je dataoverdrachtssnelheden tot 1300 Mbps bij gebruik van een 5 GHz-band. Als je een 2,4 GHz-band gebruikt, kun je nog steeds snelheden tot 600 Mbps krijgen. U kunt deze adapter aansluiten op een USB 2.0- of 3.0-poort, zodat hij werkt met zowel oudere laptops en desktops.

Dankzij de plug-and-play installatie en de ingebouwde configuratietools is het instellen van je WiFi verbinding eenvoudig. De adapter is voorzien van een WPS-knop voor versleuteling met één klik om uw persoonlijke gegevens te beschermen. De Nighthawk A7000 heeft ook een magnetische houder om u meer montage- en plaatsingsmogelijkheden te bieden, en hij maakt gebruik van beamforming om u het meest betrouwbare signaal te geven. Het maakt niet uit waar u zich in uw huis bevindt. Het slanke, opvouwbare ontwerp is geweldig voor het voorkomen van schade tijdens het reizen of het verplaatsen van uw computer in huis.


3. D-Link DWA-192 Wifi Adapter

D-Link onttrekt zich aan het stick-style ontwerp van andere adapters en kiest in plaats daarvan voor een balvormig chassis dat lijkt op een Poké Ball of Thermal Detonator (afhankelijk van uw specifieke smaak op het gebied van sci-fi en gaming). Het resultaat is een zeer cool uitziende toevoeging aan uw bureaublad die ook uw WiFi mogelijkheden kan versterken.

Met dubbele bandantennes die 802.11 a/g/n/ac en USB 3.0 overdrachtsnelheden ondersteunen, is de DA-192 geen enkel probleem voor de prestaties. Dankzij de geavanceerde AC SmartBeam-technologie blijven de verbindingen stabiel en snel, en D-Link geeft zelfs aan dat de krachtige versterkers die op de DWA-192 passen het bereik van uw router tot drie keer zo groot zijn als die van de standaardadapters. De reden dat deze op onze nummer 3 staat is, omdat hij iets langzamer als onze nummer 1 en 2 is.


4. TP-Link TL-WN725N Wifi Adapter

Als u de draadloze verbinding van uw computer wilt upgraden, maar de bank niet wilt verbreken, bekijk dan de TP-Link TL-WN725N adapter. Deze WiFi adapter heeft een prijspunt dat op het striktste budget na past, maar levert toch een snelle, betrouwbare verbinding. Hij maakt gebruik van een 2,4 GHz-band om je snelheden tot 150 Mbps te geven, zodat je kunt surfen op het web, films en tv-programma’s kunt streamen of foto’s kunt uploaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de bandbreedte.

Net als de Ourlink heeft deze adapter een ultracompacte vormgeving die bijna gelijk ligt met uw USB-poort. Daardoor blijft hij uit de wegen en blijven andere verbindingspoorten ook nog goed te gebruiken. Het gebruikt zowel WEP- als WPA-functies om uw privacy te beschermen over openbare en onbeveiligde draadloze netwerken. Deze adapter is verenigbaar met Windows, Mac en Linux Kernel-computers en beschikt over plug-and-play-functionaliteit. Je kunt ook de zachte AP-functie gebruiken om een WiFi hotspot in te stellen wanneer je die nodig hebt.


5. TP-Link Archer T9UH Wifi Adapter

De TP-Link Archer T9UH heeft een vreemd ontwerp…

Begrijp ons niet verkeerd. Het is goed geprijsd, en het is supersnel. En het onconventionele ontwerp maakt het mogelijk om veel beter bereik en snelheid te krijgen dan de concurrentie, vooral wanneer het aan het docking station is gemonteerd. Door gebruik te maken van het docking station heb je meer controle over de plaatsing en de richting van de antenne, wat essentieel is voor het verkrijgen van een ideaal draadloos signaal.

Lukraak aangesloten op de achterkant van een PC of de zijkant van een laptop op zichzelf, zouden we deze adapter niet echt aanraden in vergelijking met soortgelijke opties in zijn prijsklasse.

Met het gebruik van het docking station met een desktop PC, is dit een goede optie. Als u een krachtige desktop WiFi oplossing wilt zonder al te veel geld uit te geven, dan is dit een goede keuze.


Waarop letten bij het kopen van een wifi adapter?

Nu, laten we in de koopgids gaan. Hoewel we het gevoel hebben dat we veel geweldige opties voor u om uit te kiezen, zou het een schande zijn als je niet juist kiest. We zullen dit gedeelte gebruiken om je te helpen de juiste keuze te maken en je uit te leggen met welk jargon je niet vertrouwd bent.


Wat is het verschil tussen 2,4 GHz en 5 GHz?

2.4 GHz en 5 GHz verwijzen in deze context niet naar verwerkingsvermogen. In plaats daarvan verwijzen ze naar het draadloze netwerkspectrum waarop WiFi apparaten werken.

2.4 GHz is de oudere standaard en is wat de meeste routers en apparaten nog steeds gebruiken. 2.4 GHz is wat traag en achtergebleven vergeleken met 5 GHz, maar heeft een veel groter bereik en een veel grotere compatibiliteit.

5 GHz is de nieuwere standaard, en wordt voornamelijk gebruikt door nieuwere apparaten. Het is veel sneller en heeft een lagere vertraging dan 2.4 GHz, maar heeft een veel korter bereik. U kunt ook compatibiliteitsproblemen ondervinden met oudere apparaten die alleen zijn gemaakt om verbinding te maken met 2.4 GHz. Om dit te omzeilen, ondersteunen de meeste routers en WiFi antennes beide standaarden.

Zelfs als alle betrokken apparaten beide standaarden ondersteunen, gebruik dan waar mogelijk 5 GHz. Dit is vooral belangrijk voor gamers, omdat de lagere latentie van de 5 GHz-standaard zorgt voor minder vertraging bij het online spelen. 2.4 GHz is over het algemeen niet geschikt voor gaming doeleinden, maar kan volstaan voor webbrowsing en mediaconsumptie.

Belangrijk om op te merken: geen enkele WiFi verbinding zal ooit een hardwired internetverbinding verslaan als het gaat om stabiliteit, latentie en algemene prestaties. Als u professioneel of pro gaming doet, raden wij u aan om waar mogelijk een ethernetkabel te gebruiken.


Wat is 802.11ac?

802.11ac is de huidige WiFi standaard, ondersteund door elk modern apparaat en elke router. Het biedt ook hogere prestaties dan de oudere 802.11-standaarden, vooral 802.11n en 802.11b. Als u zich zorgen maakt over de compatibiliteit, hoeft u dat niet te doen: 802.11ac is achterwaarts verenigbaar met routers die deze oudere standaarden gebruiken. U zult echter beperkt zijn tot de snelheden van deze oudere standaarden als u deze functie gebruikt.

802.11ax is ook aan de horizon, maar is helaas nog niet op de markt gekomen. Wanneer dat wel het geval is, zullen we waarschijnlijk terugkomen op dit artikel om de juiste bewerkingen uit te voeren.


USB 2.0 vs USB 3.0 en nieuwer

In termen van ruwe downloadsnelheden ziet u doorgaans geen groot verschil tussen een USB 2.0- en USB 3.0-adapter. De maximale doorvoersnelheid van USB 2.0 is aanzienlijk hoger dan die van de gemiddelde WiFi verbinding, en USB 3.0 zelfs nog meer. Dat betekent niet dat u geen 3.0-adapter moet krijgen als dat mogelijk is.

In de eerste plaats zal een 3.0-adapter in staat zijn om bij te blijven met bijzonder krachtige WiFi netwerken. Vooral verbindingssnelheden van meer dan 100 mbps, met routers die 802.11ac gebruiken en uitzenden op 5 GHz.

Maar nog belangrijker, zelfs voor tragere netwerken, is de latentie. USB 3.0 heeft een veel lagere latentie dan USB 2.0, en latentie is vooral belangrijk voor gaming. Een hoge latentie leidt tot een tragere, minder responsieve online game ervaring. Het gebruik van WiFi verhoogt de latentie al, maar het gebruik van een USB 2.0-adapter kan leiden tot een onspeelbare ervaring voor gamers.

Als je gaat gamen op WiFi, is een USB 3.0-adapter een noodzaak, geen optie.


Waarom meer antennes beter zijn

WiFi is een draadloos signaal.

We gaan niet duiken in de gruwelijkheid van draadloze netwerken en hoe ze werken, maar elk draadloos apparaat heeft een ingebouwde antenne, ook al is dat visueel niet vanzelfsprekend. Je smartphone heeft bijvoorbeeld een antenne, die zie je gewoon niet.

Helaas brengen deze onzichtbare antennes wel wat opofferingen met zich mee. Ook al is het leuk is om een antenne zo klein te hebben dat je niet eens weet dat hij er is, leidt dit in de meeste scenario’s tot een verminderde ontvangst en prestaties.

Voor high-performance WiFi wil je een adapter met grote, discrete antennes. Hierdoor kunnen de hoogste snelheden, de laagste latentie en het langste bereik worden bereikt. Over antennes gesproken…


Wat is een MIMO?

MIMO staat voor Multiple Input (en) Multiple Output. MIMO-technologie wordt door routers en ondersteunde apparaten gebruikt om sneller te kunnen werken, zonder elkaar te bevechten over wie als eerste gegevens moet verzenden en ontvangen. Veel MIMO-wifi-adapters hebben ook extra antennes ingebouwd, vermoedelijk om beter gebruik te kunnen maken van deze technologie.

Als uw apparaten MIMO ondersteunen, zult u meestal snellere download- en uploadsnelheden ervaren. De latentie zal hier over het algemeen echter niet door worden beïnvloed.


Bekijk ook:


Bronnen:

Naamsvermeldingen: Jesse Hollington & Christopher Harper

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *