Blue Yeti Microfoon Review

Onze beoordeling

De Blue Yeti is een geweldige optie voor iedereen die gewoon wil inpluggen en spelen. Vooral voor de mensen die niet urenlang willen knoeien met de geluidsinstellingen.

Vergeet wat je denkt te weten over geluidsopname: de traditionele huis microfoon is dood. Nu hoeft u geen mini-jackstekker door de microfoonaansluiting van je Mac te laten lopen. Door de Blue Yeti Microfoon heeft u geen last meer van het vreselijke zoemende signaal. Hierdoor kunt u rustig podcasts, dialogen of muziek op nemen.

Het digitale domein van USB is hier. En het is beter. Blue’s Yeti, het beestachtige vervolg op zijn baanbrekende Snowball USB-microfoon. De Blue Yeti straalt een retro charme uit. Dit charme staat volledig haaks op de opmaak van de volgende generatie.

De zware metalen constructie van de Blue Yeti in de stijl van de jaren 50, geeft hem een sfeer van ernst. Ook deze sfeer heeft zijn kleine broertje, een witte plastic orb, gemist. Dit komt vooral door een briljant ontworpen tafelstandaard met grote voetafdruk. Hierdoor komt de sfeer van ernst helemaal door in het design.

  • Enorme geluidskwaliteit
  • Meerdere opnamepatronen
  • Plug and play – geen installatie
  • Fantastisch voor de prijs
  • Geen multi-head setup


Hoeveel kost het?

De Blue Yeti microfoon is verkrijgbaar voor $129,99. Omgerekend is dit ongeveer £100 of AU $180. Door het feit dat u meer dan $1000 kunt uitgeven voor zeer high-end modellen. Hierdoor komt u uit op een redelijke prijs voor een microfoon van hoge kwaliteit.

Ook kunt u de kleinere Nanoversie kopen voor $99.99. Dit is omgerekend £89.99 of AU $159. Hierdoor kunt u veel geld besparen. Maar hierdoor moet u er rekening mee houden dat de kleinere versie geen stereo ondersteunt. Ook ondersteunt het geen bidirectionele modus. Hierdoor kunt u niet aan de andere kant van de tafel te zitten van een gast op uw podcast.


Voordelen van de Blue Yeti Microfoon

Er zitten veel voordelen aan de 5v-aangedreven USB-make-up. Één ervan is dat de Yeti veel van de belangrijkste opnamecontroles aan boord kan plaatsen. Ook is er een ingebouwde versterkingsknop. Deze is essentieel voor het opnemen van rustige of verre geluiden. Ook is deze nuttig om latere verwerking te voorkomen.

Ook heeft de Blue Yeti een volumeknop voor de live-monitoring hoofdtelefoonversterker. Hierbij komt ook nog eens dat hij een mute-knop heeft om de opname te pauzeren. En de belangrijkste regelaar van allemaal; de patroondraaischakelaar. Die kiest tussen de vier bedrijfsmodi van zijn triple-capsule-array.

De kwaliteit van de Yeti is duidelijk en vol in elke test die we hebben gedaan. Maar misschien wil je wel investeren in een popschild. Die is voor het best mogelijke resultaat. De omni-directionele modus heeft een kamer vol met kletsende mensen duidelijk en luid vastgelegd. De cardioïde waren heel nauwkeurig. Ook de bi-directionele patronen waren aangenaam nauwkeurig. Hoewel u dicht bij de microfoon moet leunen om er het beste uit te halen. Ook is het stereopatroon perfect voor podcasts. Waarbij meerdere mensen die rond een tafel zijn verzameld. Hierbij worden alle stemmen netjes gescheiden.

Aan de andere kant zit er wel een nadeel aan de Blue Yeti. Dit is het feit dat u vastzit aan een enkele microfoon. Bij vele andere modellen heeft u een multihead-opstelling. Of de functionaliteit voldoende is om het enige duidelijke nadeel van de Yeti tegen te gaan, is een kwestie van smaak.

Maar houdt er rekening mee dat een externe mixer veel meer zou kosten. Ook de bijbehorende microfoons ter vervanging van de stereofunctie zullen veel meer kosten dan de Yeti. Ook is dit ongetwijfeld een microfoon van hoge kwaliteit. Bovendien is de microfoon THX-gecertificeerd. Hierdoor is de prijs een belachelijk redelijke prijs.
Bron: https://www.techradar.com/reviews/pc-mac/peripherals/speakers-and-headphones/microphones/blue-microphones-yeti-905163/review

Naamsvermelding: Alex Cox

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *