Dashcam Voor en Achter

Veel mensen vinden het een prettig idee om te kunnen zien wat er rondom hun auto gebeurt. Of het nu gaat om extra hulp bij het achteruit inparkeren of het vastleggen van eventuele misstanden, een dashcam voor en achter in de auto is een product waar veel mensen in willen investeren. Het product bezit veel handige functies en groeit razendsnel in populariteit. 

Een auto inbraak vastleggen, bewijsmateriaal van een verkeersongeval of assistentie bij het inparkeren, een dashcam voor en achter in de auto biedt alle mogelijkheden. Met zo een multifunctionele camera in de auto, kun jij altijd veilig op weg. Maak je niet langer druk maar stel jezelf veilig met één van de dashcams uit onze top 5.

Er zijn ontzettend veel soorten dashcams op de markt. Het kan dan ook moeilijk zijn om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een dashcam voor en achter in de auto. Hopelijk kan dit artikel jou hierbij helpen. Wij hebben een top vijf opgesteld, met de beste dashcams.


Beste Dashcam Voor en Achter: Dit is onze Top 5

Hieronder bespreken we onze top 5 beste dashcams van dit moment. We zullen kijken naar de goede punten, eventuele minder goede punten, en de grootste verschillende tussen alle producten zal duidelijk worden. Hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel met een gerust hart een weloverwogen keuze maken.


1. AZDome M10 Pro Dashcam voor Auto

Deze dashcam is aan de prijzige kant, maar je krijgt dan ook wel echt waar voor je geldt. Met een 4K resolutie ziet de dashcam voor en achter wat er om jouw auto heen gebeurt. De camera heeft Wifi en beschikt over een ingebouwd GPS-systeem. Je kunt het product bedienen met een simpel Touchscreen. De opname hoek is 150° voor en 120° achter.

Een bijzondere functie van deze dashcam is de SOS-bewegingssensor, die met één beweging een snapshot kan maken van datgene wat er gebeurt. Op deze manier ben jij altijd ingedekt wanneer een verkeersongeluk zou voorkomen. Daarnaast heeft de camera een ingebouwde G-sensor die trillingen registreert. Deze sensor zorgt ervoor dat beelden van eventuele botsingen of andere ongevallen nooit verloren zullen gaan.

Deze dashcam onderscheidt zich van vele andere met zijn Wifi voor draadloze bestandsoverdracht, daarnaast is dit apparaat met touchscreen handig te bedienen en levert het de meest scherpe beelden.


2. TecEye Dashcam voor Auto Full HD

Dit product biedt een Full HD ervaring met een videoresolutie van 1920 x 1080 pixels. De opname hoek is met 170°, zeer breed. Op deze manier leg jij dus altijd alles haarscherp en volledig vast. Helaas heeft deze camera geen GPS-sensor die de locatie en snelheid kan registreren. Wel beschikt het apparaat over een G-sensor die schokken en trillingen registreert.

De dashcam wordt geleverd met een micro SD kaart, waar alle beelden automatisch worden opgeslagen. Jij kunt dus altijd en in elke situatie bewijzen wat er gebeurd is. Dit kan handig en zelfs cruciaal zijn in het geval van bijvoorbeeld een verkeersongeluk.

Deze camera is te koop voor een zeer zacht prijsje maar is toch van alle gemakken voorzien, met een full HD-beeld en een opnamehoek van 170 °, krijg je hier zeker waar voor je geld.


3. T8 Dual Dashcam voor Auto Voor en Achter

Dit product biedt haarscherp beeld met 2160 pixels. Je zou toch bijna voor je plezier naar je eigen avonturen op de weg gaan kijken. Met de handige Wifi functie kun je de opgenomen beelden ook terugzien op je telefoon. Daarnaast worden de beelden ook opgeslagen op een mini SD kaart. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat cruciaal bewijsmateriaal verloren gaat.

Via de GPS tracker worden zowel je snelheid als je locatie geregistreerd. Dit kan in sommige gevallen uitzonderlijk belangrijke informatie zijn, bijvoorbeeld wanneer de beelden moeten dienen als bewijsmateriaal voor een misdrijf of ongeval. Daarnaast zorgt ook de ingebouwde G-sensor ervoor dat videobestanden met een impact op de auto worden opgeslagen en vergrendeld. Als bijkomende handigheid heeft deze camera een nachtvisie zodat ook alle beelden in het donker duidelijk vastgelegd worden.

Dit product onderscheidt zich middels zijn mogelijkheid tot draadloos gebruik, daarnaast communiceert deze zonder problemen met jouw smartphone middels de gebruiksvriendelijke app.


4. Zynos 4k Ultra HD Dashcam voor Auto – Voor en Achter

Met een 4K Ultra HD resolutie biedt deze dashcam prachtige beelden. De camera heeft een opname hoek van 170°, wat ervoor zorgt dat jij een ruim beeld vast kan leggen. Ook dit model is voorzien van een ingebouwde GPS tracker, die zowel snelheid als locatie registreert.

De camera is voorzien van een super nacht visie zodat ook bij duisternis goede kwaliteit beelden kan worden opgenomen. Ook deze dashcam kan verbonden worden met Wifi, zodat je de benodigde informatie van jouw rit altijd en overal bij de hand hebt. Ook deze dashcam heeft weer een ingebouwde sensor die trillingen en schokken registreert en de beelden hiervan direct veiligstelt.

Met zijn super nacht visie biedt deze camera niet alleen overdag maar ook s’ nachts duidelijke beelden, verder biedt de bewegingsdetectie van dit apparaat jou de mogelijkheid om met een gerust hart in te parkeren.


5. Campark – 4K Ultra HD Dashcam – Voor en Achter camera

Met een opname hoek van 150°, zowel voor als achter, is er rondom de auto altijd een duidelijk beeld vast te leggen. De 4K Ultra HD resolutie zorgt keer op keer voor opnames met een goede beeldkwaliteit. Ook is de camera voorzien van een nachtvisie, waardoor er ook wanneer het donker is altijd duidelijke beelden geregistreerd kunnen worden.

In vergelijking met de andere modellen die we in dit artikel besproken hebben, is het opvallend dat deze dashcam niet beschikt over een gps-sensor en ook niet via Wifi verbonden kan worden op je smartphone.

Een dashcam van goede kwaliteit die precies doet wat jij ervan verwacht, en dat ook nog eens met een strak en modern design, wat wil je nog meer!


Conclusie: Wat is de beste dashcam voor auto voor en achter?

Alhoewel veel dashcams beschikken over soortgelijke functies, zijn er ook verschillen. Een aantal functies zijn uiteraard noodzakelijk. Zo hebben we gezien dat alle camera’s beschikken over een G-sensor, zodat schokken en trillingen ten alle tijden worden geregistreerd en de beelden hiervan direct veilig worden opgeslagen.

Echter zijn er ook verschillen tussen de verschillende dashcams. Zo zijn er camera’s die wel een GPS-tracker en Wifi verbinding hebben, terwijl andere camera’s hier niet over beschikken.

De vraag ligt grotendeels bij het gewenste gebruiksgemak. Wanneer jij het bijvoorbeeld van groot belang acht dat je de beelden ten alle tijden kan terugvinden op jouw smartphone, is de wifi-optie noodzakelijk. Vind jij dit daarentegen niet noodzakelijk en kun je de beelden ook prima nakijken vanaf een SD kaart, dan is een dergelijke functie geen vereisten. Zo kun je voor jezelf alle mogelijke functies nalopen en besluiten wat voor jou persoonlijke belangrijk is.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *