Denon DP-300F Review

Vandaag nemen we een kijkje naar de Denon DP-300F. In het bijzonder gaan we u een diepgaande, individuele beoordeling geven over de DP-300F platenspeler die door Denon wordt geproduceerd. Of u nu een beginner bent of een veteraan houdt u vast en zeker van goede klanken in uw muziek. Daarom weten we dat dit apparaat iets voor u is.

Dus van Denon’s persoonlijke reputatie als merk tot het installatieproces en de algehele kwaliteit van de platenspeler: wij weten er alles vanaf. Dit is onze recensie.


  • Eenvoudige installatie, perfect voor beginners.
  • Volledig geautomatiseerd afspelen.
  • Ingebouwde phono-equalizer.
  • Geen ondersteuning voor USB-opname.

Merkreputatie:

Denon is al jaren een belangrijke speler in platenspelers en heeft een sterke reputatie als het gaat om het maken van platenspelers. Het makkelijkste om over hen te zeggen is dat ze al lang in de industrie zitten, wat betekent dat iedereen hun naam zal kennen. Als u hoopt op goede apparatuur van een merk, zult u sowieso niet in de steek gelaten worden door Denon.


Ontwerp en belangrijkste kenmerken:

De Denon DP-300f is ontworpen met een zwaardere basisconstructie om trillingen te verminderen. Dit leidt tot betere prestaties tijdens het luisterproces en een stevigere constructie in het algemeen. Het ontwerp is echter op zijn zachtst gezegd zeer basaal en de knoppen voelen een beetje goedkoop aan.

Als beginner kunt u geen betere beslissing nemen, want deze platenspeler is heel eenvoudig ontworpen. Het is een volautomatische platenspeler, wat betekent dat met een druk op de knop de toonarm voor zichzelf zorgt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig in de rij zetten of het voortijdig verslijten van de naald. U kunt ook de voorgeïnstalleerde MM-cartridge vervangen door een standaard gemonteerde cartridge tussen 5 en 10 gram, een functie die sommige platenspelers niet hebben.

Deze platenspeler heeft een ingebouwde voorversterker, maar we raden aan om te investeren in een andere als u de kwaliteit van het geluid wilt verhogen. Het apparaat wordt aangedreven door een DC-servomotor en riemaandrijving en heeft draaisnelheden van 33 1/3 of 45 omwentelingen per minuut.


Installatie:

U kunt naar uw muziek gaan luisteren bijna zodra u deze platenspeler uit de doos haalt. Het enige wat u hoeft te doen is een paar dingen monteren en dan bent u al klaar. Denon’s website heeft een installatievideo die u kunt bekijken en het is zeer makkelijk, zelfs voor iemand die nog niet eerder met een platenspeler heeft geknoeid.


Prestaties:

De prestaties waren voor ons lastig om te beoordelen. Als het gaat om geluid schiet het een beetje tekort. De platenspeler wordt geleverd met Denon’s eigen DSN-85 cartridge en stylus en ze zijn allebei niet geweldig. Dat is wat het meest bijdraagt aan de gemiddelde geluidskwaliteit van deze platenspeler en daarom stellen we voor om enkele onderdelen te vervangen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, de Denon DP-300f heeft geen USB-uitgang. Dus als u uw platen wilt digitaliseren, kunt u dat niet doen.

Als u een goed oor heeft, kan het zijn dat de hoge tonen ontbreken en dat de bas niet zo duidelijk is als u zou willen. Als u het geluid zeer belangrijk vindt, moet u de naald ook vervangen.

Dit alles gezegd hebbende, zijn hier de kenmerken van de Denon DP-300f wat het zo geweldig maakt. De afspeelbediening en de eenvoudige installatie zijn vrij luxueus. U zet de plaat op de schotel en drukt op “start” en de toonarm tovert zichzelf op de juiste plek.


Oordeel:

Zoals u kunt zien, is deze Denon platenspeler een goede keuze voor een beginner volgens ons. Het is een zeer goede prijs voor wat u krijgt, gemakkelijk in elkaar te zetten en te bedienen en werkt eigenlijk uit zichzelf. Esthetisch gezien is het niet het meest opwindende, maar het is ook niet lelijk.

Het kunnen maken van upgrades zal deze machine tot leven brengen, maar eerlijk gezegd zijn er betere keuzes die u zou kunnen maken als u toch extra geld gaat uitgeven.

Als u gewoon naar uw platen wilt luisteren zonder na te denken over het handmatig in de rij zetten of het digitaliseren van deze machine, dan is dit apparaat perfect voor u.Nog niet overtuigt? Bekijk ook: De beste platenspeler van 2020


Bronnen:

Naamsvermelding: Andrew Grant

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *