Digitale klok op batterijen

De beste digitale klok op batterijen moet aan een aantal eisen kunnen voldoen. Want een digitale klok kan tegenwoordig meer dan alleen het aangeven van de tijd. Door te kiezen voor een digitale klok die werkt op batterijen, hoef je geen rekening meer te houden met stroompunten. Dat betekent dat je de klok overal waar jij dat wilt kunt gebruiken. Of dat nu onderweg, op zolder of buiten op het terras is. Een stopcontact is overbodig.

Naast het weergeven van de tijd, hebben de meeste digitale klokken ook een dag en maand en jaarweergave. Ze zijn compact van formaat en kunnen overal worden neergezet of opgehangen. De tijd wordt digitaal weergegeven, zodat deze altijd eenvoudig af te lezen is. Niet alleen overdag, maar uiteraard ook midden in de nacht of als het donker is. Ben je op zoek naar de beste digitale klok op batterijen? In dit artikel lees je er alles over.  

Waar op letten bij het kopen van een digitale klok op batterijen? 

In jouw zoektocht naar een digitale klok die werkt op batterijen, wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Deze klokken hebben namelijk nogal wat functies. De keuze die je hierin maakt is vooral persoonlijk. Zo kun je kiezen voor een digitale klok die je ook als wekker kunt gebruiken. De wekkerfunctie zorgt ervoor dat jij je nooit meer verslaapt. Sommige klokken zijn ook voorzien van een temperatuurweergave of een dagaanduiding.

Een digitale klok op batterijen heeft verschillende formaten. Dat geldt uiteraard ook voor het display. Deze zijn in de meeste gevallen voorzien van led. Dit verbruikt weinig energie waardoor je de batterijen niet vaak hoeft te vervangen. Door rekening te houden met deze specificaties en mogelijkheden, kies je altijd een digitale klok die het beste bij je past. Aan de hand van de onze top 5 digitale klokken, wordt deze keuze nog eenvoudiger.


Beste digitale klok op batterijen: dit is onze top 5

Kiezen voor de beste digitale klok op batterijen doe je aan de hand van onze top 5. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je op zoek bent naar klokken met een wekkerfunctie, een dagaanduiding of een led-display. Je hebt de keuze uit kleine en compacte klokken, maar ook uit staande of wandklokken die wat groter zijn.

Dit zijn de 5 beste digitale klokken op batterijen van 2024:


1. Bresser MyTime

Deze digitale wandklok op batterijen is ook geschikt voor ruimtes waar het vochtig is. Bijvoorbeeld in de badkamer of doucheruimte. De klok is namelijk spatwaterdicht. Je hangt de klok op via de zuignappen op de achterzijde, maar kunt hem door de standaard ook neerzetten. Deze klok heeft een diameter van 17 centimeter en is gemaakt van aluminium. Het uurwerk is zeer stil, waardoor je hem ook op de slaapkamer kunt gebruiken. Naast de tijd kun je op deze radiogestuurde klok ook de temperatuur aflezen via het display. De digitale klok werkt op 1 AA batterij.


2. Karlsson Boxed Flip XL

Deze stijlvolle digitale klok van bamboe hout werkt op batterijen. Elke minuut draaien de cijfers naar de juiste tijd. De klok heeft een geruisloos uurwerk. Daardoor is hij ook geschikt voor de slaapkamer of op het thuiskantoor. Deze moderne klok van Karlsson heeft een afmeting van 17,5 x 15 cm. Hij past moeiteloos op elke plank of bureau. Deze tafelklok is geschikt voor binnengebruik en is naast praktisch in gebruik ook prachtig om te zien. Deze digitale klok werkt op 2 D batterijen.


3. Distrigarden Wandklok Flipover

Deze digitale flipover klok van Distrigarden is ook geschikt voor mensen met dementie. De klok geeft namelijk niet alleen de tijd weer, maar geeft ook een dag en maandaanduiding. Deze klok is geschikt voor bevestiging aan de wand, maar kan door de steun ook worden neergezet. Bijvoorbeeld op tafel of op de boekenplank. Deze digitale klok heeft een afmeting van 33,2 x 10 x 32 centimeter en heeft een eenvoudig afleesbaar display. De datum functie werkt automatisch. Deze digitale wand of tafelklok werkt op 1 AA batterij en verbruikt niet veel energie.


4. Balance LED Wandklok

Deze mooie radiogestuurde digitale wandklok op batterijen heeft een modern uiterlijk. Het LED display is voorzien van blauwe cijfers en heeft naast een tijdsaanduiding ook een secondenteller. De behuizing is van zwart aluminium wat de klok bijzonder licht van gewicht maakt. De klok heeft een rechthoekig model en vormt een echte eye-catcher in elke slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor. Met een afmeting van 25 x 25 x 6 centimeter is de klok compact van formaat en overal te plaatsen. Je neemt hem zelfs eenvoudig mee op reis. Deze digitale klok werkt zowel op batterijen als op netspanning via een adapter.


5. Life Creations Dementieklok XL

Deze digitale dementie klok werkt op batterijen en is uitgerust met allerlei handige functies. Het grote display geeft zowel de tijd en datum als het jaartal weer. Door het duidelijke en grote scherm is de klok ook geschikt voor mensen die slechtziend zijn, gezien het apparaat is uitgerust met een speciale modus. Daarnaast kunnen er met behulp van 8 verschillende alarmfuncties diverse herinneringen worden ingesteld. Bijvoorbeeld voor het innemen van medicijnen.  Deze digitale klok op batterijen is tevens op afstand bedienbaar en kent verschillende geluidsinstellingen. De klok kan gebruikt worden met een adapter of USB, maar ook met een batterij. 


Digitale klokken die werken op batterijen

Digitale klokken zijn er in allerlei soorten en maten. Ze werken op batterijen, maar eventueel ook via een adapter. Je kunt gebruik maken van alarmfuncties, een datum of temperatuurweergave. Ben je op zoek naar een klok met een extra groot display? Ook dan kun je een keuze maken uit onze top 5 beste digitale klokken die werken op batterijen. Bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een klok die geschikt is voor slechtzienden. Liever een klok die geschikt is voor in de badkamer of douche? Tegenwoordig zijn er ook modellen die spatwaterdicht zijn. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van de juiste tijd.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *