Google Home Mini review

Google’s versies van slimme luidsprekers heeft zich de afgelopen jaren langzaam verbeterd. De Google Home Mini van 2017 werd grotendeels beschouwd als de beste voor de meeste mensen. We hebben ons nu een paar weken gewijd aan de nieuwere versie, de Nest Mini. We twijfelen er niet aan dat dit de beste is die Google op dit moment aanbied. Hier zijn een paar redenen waarom.


  • Relatief goedkoop
  • Ingebouwde Google-assistent
  • Geen stereoscheiding
  • Geen gratis on-demand muziek
  • Geen line-out/3.5mm-poort


Waarom u de Google Nest Mini zou moeten kopen

Rond 2017 en 2018 heeft Google veel Home Mini-apparaten de deur uit geduwd dankzij diepe kortingen. Zelfs in 2020 is het product nog steeds te koop naast het nieuwere model en op Black Friday zal het enkele grote kortingen zien. Waarom zou u dan de duurdere Nest Mini kopen?

Ik gebruik de Nest Mini al een paar weken in mijn huis en ik denk dat er een paar belangrijke redenen zijn waarom u het nieuwere model zou moeten kopen.


Geluidskwaliteit

De grootste upgrade die Google aan de Nest Mini heeft gegeven is de geluidskwaliteit. Dit ding klinkt geweldig voor zijn grootte.

Nest Mini heeft een kleine 360 graden luidspreker die tot veel meer in staat is dan de vorige generatie. Google zegt dat het product veel luider is dan de voorganger met een bas die 2 keer zo luid is. Als u de Mini eenmaal hebt ingesteld en muziek begint af te spelen, is dit verschil meteen duidelijk.

Foto credits: Google Nest

Ondanks het kleine formaat, is Google erin geslaagd om een luidspreker te maken die echt goed klink. Het lijdt nog steeds een beetje onder de lage tonen, maar hij doet het veel beter dan verwacht gezien de grootte.

Ik heb alle slimme huis-luidsprekers van Google getest en ik dat deze luidspreker plek nummer 3 inneemt. Het is bij lange na niet zo goed als de Google Home Max en het haalt nog niet de helderheid van de Nest Hub Max. Hij werkt duidelijk beter dan de originele Google Home.


Een vertrouwd, schattig ontwerp

Google’s ontwerp voor de originele Home Mini is schattig en past goed in bijna elke omgeving. Met de Nest Mini is dat ontwerp in wezen onveranderd, alleen geüpgraded.

De grootste verandering die u met de nieuwe Mini zult opmerken is hoe de bovenkant werkt. Verder had Google twee onzichtbare knopjes voor de besturing, maar ik weet zeker dat mensen niet wisten hoe ze die moesten gebruiken. Ik moest een paar mensen uitleggen hoe ze deze moeten gebruiken. Om dat te verhelpen met de Nest Mini, houdt Google bij wanneer u in de buurt van het apparaat komt. Als u dichtbij komt, licht de zijkant op om aan te geven dat u ze kunt aanraken voor de bediening.

Foto credits: Google Nest

Verbeteringen

Als u een Home Mini gebruiker bent die op zoek is naar uitbreiding van uw collectie of gewoon naar het nieuwste model, dan zijn deze knopjes een grote reden om het nieuwe model op te nemen. Het maakt de ervaring alleen maar beter, vooral als u het product op een nachtkastje gebruikt.

Het nieuwe ontwerp bevat ook een gat waarmee u de Nest Mini aan de muur kunt bevestigen. Het verwisselt ook de microUSB-poort voor een standaard stekker. Het is iets moeilijker om die stekker te krijgen dan een microUSB-kabel, dus ik ben geen grote fan van deze verandering, zelfs niet als het nodig was om de betere geluidskwaliteit te beheren. Ik denk ook niet dat de meegeleverde kabel lang genoeg is om de verandering te rechtvaardigen.

Foto credits: Google Nest

Hergebruikte materialen

Een manier waarop Google probeert te helpen met besparing op plastic is door gerecycled materiaal te gebruiken in zijn producten en de Nest Mini is een van de eerste die daar aan meedoet.

Het materiaal waaruit de bovenste helft van de Nest Mini bestaat, is niet alleen polyester zoals op de vorige luidsprekers van Google, maar de nieuwe Mini recycled ook het plastic dat nodig is om die toplaag te maken.

Foto credits: Google Nest

Betere stemherkenning

Eindelijk is er spraakherkenning. Zowel Google Assistant als Amazon Alexa producten zijn allemaal vrij goed, maar Google probeert dit product deze keer een beetje beter te maken.

Op de Nest Mini heeft Google een derde microfoon toegevoegd. Die extra microfoon maakt het mogelijk om beter verstaanbaar te zijn voor het apparaat als er bijvoorbeeld veel geluid is in de omgeving. Mijn ervaring is dat dit wel een verschil maakt ten opzichte van de oudere versies, maar niet heel veel.

Ik denk dat de Nest Mini u net zo goed kan horen als de Google Home Max. Dat is geen slecht, want in mijn ervaring hoort de Max me beter dan bijna elke andere slimme speaker. Het enige minpuntje van de Mini is dat hij helaas veel moeite heeft met het afspelen van muziek, vooral bij hogere volumes.

Foto credits: Google Nest

Google toonde een demo op zijn evenement waarin een aantal Philips Hue lampen direct reageren op de commando’s die aan de Nest Mini worden gegeven. Het was indrukwekkend en ik kan niet wachten tot dat die update voor de Nest Mini komt.


Laatste opmerkingen

De Nest Mini is niet echt een product waar iemand om gevraagd heeft omdat de Home Mini zo’n goed product was. Door een aantal van de grootste problemen met dat product op te lossen, de geluidskwaliteit enorm te verbeteren en upgrades zoals gerecyclede materialen en verbeterde spraakherkenning toe te voegen, is de Nest Mini een absoluut succes.
Bron: https://9to5google.com/2019/11/18/google-nest-mini-review/

Naamsvermelding: Ben Schoon

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *