Google Home Smart Speaker Review

Er is een strijd om de controle over uw huis: in een hoek van de ring is Amazon’s Alexa. Ook al geïnstalleerd in de Echo en Echo Dot apparaten die zijn verkocht door de emmer-lading. In de tegenoverliggende hoek staat de Google Assistant, nu te vinden in Google Home en de Google Home Mini.

De beste Alexa-luidsprekers en Google-apparaten maken een soortgelijke belofte: verbinding maken met meerdere apps. Ook wel ‘skills’ zoals Amazon ze noemt. Ten gevolge hiervan kunt u uw thuisentertainment en online zoeken bedienen. Evenals een reeks domotica-apparaten zoals verlichting en verwarming.

Amazon heeft een voorsprong. Met ongeveer 1000 bedrijven die de integratie van Alexa in tal van toestellen aankondigen, vanaf 2018. Nu is Google aangekomen, en Google probeert Amazon in te halen.


  • Eenvoudig te gebruiken
  • Werkt met Chromecast
  • Geschikt voor meerdere kamers
  • Stereo-koppeling
  • Gemiddeld geluid
  • Beperkte mogelijkheden voor slim wonen


Bouw van de Google Home

Google Home is kleiner dan de grotere, cilindrische Amazone Echo. Ook lijkt hij een beetje op een grote witte luchtverfrisser. Het is een minimalistisch ontwerp. Met een aanraakgevoelige cirkel aan de bovenkant. Deze is voor het aanpassen van het volume en het pauzeren/spelen van muziek.

Er zijn ook een reeks gekleurde lampjes die oplichten als het apparaat actief is. Evenals een mute-knop als je de twee microfoons wilt uitschakelen. Om het apparaat te personaliseren kunt u een van de optionele gekleurde voetjes toevoegen. Deze zijn van stof of metaal.

De lancering van Google Home ging niet helemaal volgens plan. Met het bedrijf dat de krantenkoppen haalde. Toen Burger King een tv-reclame uitvoerde die ervoor zorgde dat elke luidspreker van Google Home in de buurt van de tv de Wikipedia-invoer voor een Whopper voorlas door te vragen “OK Google, wat is de Whopper-hamburger? Maar met dat in het achterhoofd is de Google-assistent nu de best presterende stemassistent op de markt.


Eigenschappen

De installatie is eenvoudig: gewoon aansluiten en de Google Home-app downloaden. Daarna naar uw iOS- of Android-toestel en de eenvoudige instructies volgen. Om zo Google Home aan te sluiten op uw wi-fi-netwerk. Het zal niet lang duren.

Daarna hoeft u alleen nog maar verbinding te maken met uw Google-account. En compatibele slimme apparaten toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld Nest-thermostaten of Philips Hue-lampjes.

Er is ondersteuning voor Samsung SmartThings, IFTTT (If That Then This) en Wemo-toestellen. U kunt ook Google Home koppelen aan Spotify, TuneIn Radio en BBC iPlayer. Maar ook aan Google Play Music, Deezer, 7Digital Music en Musixmatch.

Google heeft zijn muziek streaming-deal geüpgraded en biedt niet langer alleen een gratis proefabonnement aan. Maar biedt nu in plaats daarvan gratis toegang tot YouTube Music via het Google Home. Geen slechte deal.

De ‘wake’-zin is ofwel ‘Hey Google’ of ‘OK Google’. Deze klinken beide niet zo natuurlijk als alleen maar ‘Alexa’ zeggen. Wij geven de voorkeur aan het geluid van Alexa’s stem boven dat van Google Home. De reden hiervan is dat die van Google een beetje mechanisch klinkt.

Google Home heeft goed werk verricht door het aantal compatibele apps bij te werken. Door merken als Onkyo en Pioneer toe te voegen, en merken als Hive en Uber. Maar er zijn nog steeds enkele hiaten. Vooral buiten de VS. In het Verenigd Koninkrijk zijn bijvoorbeeld National Rail Enquiries en EDF Energy, die met Alexa werken, hier niet aanwezig.
Waar Google Home over de Amazone Echo scoort, is de compatibiliteit met Google Chromecast-apparaten, zowel audio als video. Dit geeft spraakbesturing van met Chromecast uitgeruste audiosystemen. Ook maakt dit het mogelijk om spraakcommando’s naar Chromecast te gebruiken. Vanaf YouTube en Netflix naar uw TV.

We voegen een Chromecast Ultra toe aan onze Samsung TV. Google Home heeft geen moeite om er verbinding mee te maken. Ook onze commando’s volgen is geen probleem. Om YouTube video’s direct op de TV te gieten vanaf een iPad.

We vroegen om een willekeurige video van YouTube af te spelen. Meteen zijn we geamuseerd om te zien dat er een showdown is gekozen tussen Google Home en Amazon Echo. Als u een Netflix-abonnement hebt, kunt u bijvoorbeeld Google vragen om The Crown te zoeken en dat af te spelen. Hoewel u het niet kunt bevelen om een bepaalde aflevering af te spelen.

U kunt ook muziek rechtstreeks van uw telefoon of tablet naar Home streamen. Dit kan met behulp van Chromecast-compatibele apps. Waarvan er genoeg zijn. Spotify Connect maakt deel uit van het pakket.

Een ander voordeel van Google Home ten opzichte van de Echo was de mogelijkheid om meerdere kamers te gebruiken. Tegenwoordig is dit ook beschikbaar met Alexa-apparaten. Toch kun je twee Homes in een kamer aan elkaar koppelen om een stereopaar te maken. Ook kun je meerdere Home-apparaten in huis aan elkaar koppelen zodat ze allemaal dezelfde muziek tegelijk kunnen afspelen.

Er is één nadeel bij het voorstel voor meerdere kamers van Google Home. Dit nadeel is er ook bij het koppelen van luidsprekers voor stereoweergave. Dit is dat het eenvoudig is om ze te combineren, maar dat ze door middel van spraakbesturing uit de synchronisatie worden gehaald. Het groeperen lijkt alleen effectief te werken. Als u de juiste koppeling (of kamers) kiest via de relevante app.

Google Home heeft nu ook Bluetooth-mogelijkheden toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig muziek te streamen.

Het aansluiten van Home op ons Philips Hue-verlichtingssysteem is eenvoudig. Ga naar ‘Home control’ in het menu van de Google-app. Klik vervolgens op ‘devices’ en klik op ‘add your smart devices’.

Als Google Home uw Philips Hue-hub heeft gevonden (u moet op de knop op de hub drukken om de verbinding te voltooien) vraagt het systeem u om specifieke verlichting toe te wijzen aan specifieke kamers. Dit is zodat u Google Home kunt vragen om bijvoorbeeld alleen de verlichting in de keuken of de woonkamer aan te zetten.

Maar buiten uw vier muren verbindt de Google Home u met de hele wereld van Google Search. Hier komt Google Home volledig tot zijn recht. U kunt het alles vragen. Ook zal het gebruik maken van de enorme middelen van zoeken. Maar ook van kaarten, vertaling en zo verder om het antwoord te geven.

Bent u in het Verenigd Koninkrijk en wilt u het laatste nieuws van de BBC, The Guardian of Daily Telegraph? Geen probleem. The Telegraph heeft zelfs een speciale audioshow gelanceerd. Deze heet ‘5 bij 5’ . Speciaal voor Google Home. De dagelijkse tien minuten durende nieuwsshow bevat vijf journalisten. Deze bespreken vijf hete hangijzers van de dag. Het wordt om 17.00 uur uitgezonden.

Vraag Google Home naar het weer, het verkeer, de sport of om een alarm te laten afgaan en dat is verplicht. U kunt zelfs uw Google-kalender controleren. Inclusief zakelijke accounts, een functie die ontbreekt bij de lancering. U kunt ook telefoongesprekken voeren.

The Home integreert niet met andere diensten van Google, zoals Gmail, Google Docs en Google Voice. Het kan bijvoorbeeld uw laatste e-mails niet voorlezen. Ook kunt u geen bericht dicteren, wat een gemiste kans lijkt.

Toch, als u een recept voor een taart wilt, moet weten waar het dichtstbijzijnde tankstation is of als u wilt dat Google u een grapje vertelt, zal het u terdege verplichten. We stellen Spotify in als onze standaard muziekservice. Nu blijkt het zoeken naar verschillende artiesten en albums geen probleem te zijn.

Geluid

Google zegt dat het huis “kristalheldere hoge tonen en rijke bassen levert voor hifi-geluid dat over wi-fi stroomt”. Maar we zouden die eis met een snuifje zout nemen.

Dit is geen hifispeaker in de traditionele zin. Ook gezien de compacte afmetingen zou het onrealistisch zijn om te veel te verwachten.

In de basis van het apparaat bevindt zich een 5cm luidspreker. Evenals een paar 5cm passieve radiatoren. Er is ondersteuning voor meerdere audioformaten. Hieronder valt AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC en Opus.

Het afspelen van Radio 2 op TuneIn dialoog is duidelijk. Ook de nummers worden geleverd met een redelijke hoeveelheid energie. Maar verwacht geen donderend bas- of kamervullend volume.

Schakel over op Maybe van Emeli Sandé op Spotify en er is een dun, helder randje aan de hoge tonen. Evenals een teleurstellende wolligheid aan de lage tonen. Verwacht geen grote hoeveelheid details, definitie of dynamiek.

We testen Google Home tegen een Sonos Play:1. Hieruit blijkt, terwijl die laatste duurder is, heeft hij meer diepte en autoriteit in zijn geluid.

We proberen de goedkope UE Roll Bluetooth-luidspreker voor een meer realistische prijsvergelijking. En sonisch heeft dat ook het voordeel. Met een zoeter, minder scherp geluid dan de Home.

Voor het luisteren op de achtergrond is Google Home prima. Ook kun je er in ieder geval twee combineren voor een goede stereo-installatie. Maar muziekweergave is niet echt het primaire fortuin.

Gezien hoe klein en licht het is, is de prestatie redelijk, maar niets bijzonders.

Beoordeling van de Google Home

Je moet waarschijnlijk niet Google Home kopen als je primaire muzieksysteem. Maar gelukkig is er veel meer aan de hand dan dat.

Als u een basis plug ‘n’ play voice control assistent wilt die de leiding neemt over uw slimme huis. En die ook dienst doet als een eenvoudig, betaalbaar multi-room audio en video systeem. Dan heeft het zijn plaats – zelfs als we denken dat Amazon Alexa-apparaten nog steeds het voordeel hebben voor nu.Bronnen:

Naamsvermelding: What Hi-Fi? 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *