Google nest cam indoor review

Nest Cam is al lange tijd een publiekslieveling door zijn veelzijdige plaatsingsopties, makkelijke installatie en soepele integratie. Omdat deze kleine camera een paar jaar geleden uitkwam, heeft Nest zijn succes verder uitgebouwd en nieuwere, betere versies van zijn beveiligingscamera’s uitgebracht.

Dus we hebben Hermione’s Time Turner geleend. We hebben de klok terugdraait en gekeken hoe de originele Nest Cam Indoor zich staande houdt en of het vandaag de dag nog steeds de moeite waard is om te overwegen.

(Spoiler alarm! Het is nog steeds een mooie gladde kleine camera.)


 • Supermakkelijk te installeren
 • Kan op veel plekken geplaatst worden
 • Goede gebruikerservaring
 • Nest Aware abonnement aanbevolen


Nest Cam Indoor Productspecificaties

Een van de grootste onderscheidingen voor de Nest Cam Indoor is de veelzijdige bevestigingsvoet die hij heeft overgenomen van toen de Nest Cam nog Dropcam was. U kunt de camera volledig loskoppelen van de montagebeugel en plaatsen (of laten vallen) waar u ook wilt. Deze veelzijdigheid wordt slechts lichtjes bedorven door de noodzaak om binnen de lengte van een snoer (ongeveer 3 meter) van een stopcontact voor binnenshuis te zijn.


Technische specificaties

 • Resolutie: 1080p HD
 • Kijk hoek: 130°
 • Zoomfunctie: Ja
 • Nachtzicht: 8 infrarood LED’s
 • Afmetingen: 7,3 cm x 11,4 cm

Alle plaatsingskeuzes van de Nest Cam, gecombineerd met 1080p HD-resolutie, maken de Nest Cam een hele goede keuze voor een nanny cam. U kunt hem op een discrete plaats installeren en toch een beeld van hoge kwaliteit vastleggen.


Nest Cam gebruikerservaring

Hoe moet je de Nest cam installeren?

Het installeren van de Nest Cam kostte eigenlijk minder tijd dan het uit de doos halen. Echt waar, hij zit er behoorlijk strak in. Nest heeft het opstelproces gestroomlijnd om het zo makkelijk mogelijk te maken. Het is een snel proces in vier stappen.

 • Stap 1: Download de Nest app en maak een account aan.
 • Stap 2: Sluit de camera aan en zet hem aan.
 • Stap 3: Scan de QR-code op de achterkant van de Nest Cam.
 • Stap 4: Klaar.

Oké, dus het is echt een drie-stappenproces, wat nog beter is. De hele zaak duurde ongeveer vijf minuten, waarvan er twee werden besteed aan het bedenken van een naam voor ons huis. (The Red Keep, trouwens.)


Onze ervaring


Videokwaliteit

Met een resolutie van 1080p HD was de Nest Cam het beste van het beste toen hij jaren geleden voor het eerst uitkwam. Maar dat betekent ook dat hij het vandaag de dag nog steeds goed doet tegen de concurrentie. We hebben hem op onze schoorsteenmantel gezet en konden duidelijke details in de keuken en de woonkamer. Hij stond op meer dan 30 meter afstand en alsnog kon hij de beelden goed naar voren stellen.

Bron: Reviews.org

De Nest Cam heeft ook een 130° diagonaal gezichtsveld. Daardoor kunnen we meerdere ingangen (voordeur, garage-ingang en schuifdeur) in het oog houden. Dit allemaal binnen hetzelfde frame! Niet elke plattegrond laat dit type dekking toe, maar voor ons was de brede FOV ideaal.


Meldingen en waarschuwingen

We waren een beetje teleurgesteld, want toen we met opzet de bewegingsdetectie in gang zetten, nam onze Nest Cam enkele minuten de tijd om ons via e-mail op de hoogte te stellen. Het is niet noodzakelijkerwijs een deal breker. De Nest Cam doet zoveel dingen goed voor een redelijke prijs, maar het is zeker iets om te overwegen als je de voorkeur geeft aan tijdige meldingen.

Het is de moeite waard om op te merken dat als je betaalt voor een abonnement op Nest Aware, je toegang krijgt tot een Alert Summary-functie. Die doet precies doet waar het op lijkt. Het geeft je een samenvatting van alle meldingen en waarschuwingen die je hebt ontvangen, allemaal op één plek (de Nest-app).


Opmerkelijke functies

De Nest Cam wordt geleverd met enkele opvallende kenmerken zoals Activity Zones, Timelapse en Nest integratie via de Nest app. Houd rekening met enkele geavanceerde functies (Activity Zones en Timelapse) die alleen beschikbaar zijn met een Nest Bewust abonnement.

Bron: Reviews.org

Activiteitenzones

Activity Zones zou onze favoriete eigenschap van de originele Nest Cam kunnen zijn. Het stelt u in principe in staat om een specifiek gebied te selecteren om je op te concentreren binnen het zicht van de Nest Cam. Zo kunt u bijvoorbeeld de camera zo instellen dat hij de onderste helft van het scherm negeert, zodat u niet elke keer dat uw hond langskomt een melding krijgt (Of u moet dat willen). Of u kunt het gebied rond uw ingang selecteren, zodat u een waarschuwing krijgt wanneer iemand uw huis binnenkomt.

Activity Zones is een zeer praktische functie, en het helpt de Nest Cam te weten wanneer hij u moet waarschuwen, zodat uw telefoon niet wordt opgeblazen met onnodige waarschuwingen.


Timelapse

Het feit dat u elke minuut van elke dag een opname maakt, betekent niet dat u tijd hebt om de beelden te bekijken. Dit is waar Timelapse je beste vriend wordt. Het verzamelt de beelden die door de beweging van de dag worden geactiveerd en geeft deze snel achter elkaar weer.

Dit betekent dat u alleen de videoclips bekijkt die daadwerkelijk activiteit laten zien in plaats van te kijken naar urenlange beelden van uw lege woonkamer, u kunt naar getriggerde beelden springen en snel scannen op ongewone activiteiten.


Nestintegratie

Nest Cam integreert gemakkelijk met andere Nest-producten via de Nest-app. Vroeger was dit beperkt tot de Nest Thermostaat, maar nu Nest meer slimme huishoudelijke apparaten heeft uitgebracht, speelt integratie een veel grotere rol.


Nest Aware abonnement

Als je voor Nest Aware betaalt, krijgt u twee dingen. Ten eerste krijgt u toegang tot de opslag van video’s in de cloud, en dat terwijl de slechte drie uur opslaglimiet die u krijgt gratis is. En ten tweede krijgt u de geavanceerde functies die we hierboven hebben genoemd (voornamelijk Activity Zone, Timelapse en Alert Summary) te gebruiken. Dit is wat een Nest Aware abonnement u zal kosten.

We hebben een haat-liefdeverhouding met het abonnement van Nest Aware, dat betekent dat we houden van alle functies die het ontsluit, maar we haten het om ervoor te betalen. Technisch gezien is het een optionele service, maar als u wilt dat uw Nest Cam iets meer is dan een verheerlijkte live-streaming webcam, moet u van plan zijn om het $5-$30 maandelijkse abonnement te betalen.


Moet ik de Nest cam kopen?

Koop geen Nest Cam, als je niet bereid bent om op te staan en te betalen voor een maandabonnement. Alle echt coole functies en mogelijkheden komen met Nest Aware-zonder dat, is Nest Cam gewoon een erg leuke live-feed camera.

Dat gezegd hebbende, zelfs na jaren van concurrentie en upgrades, is de Nest Cam Indoor nog steeds een goede beveiligingscamera. Zijn 1080p videokwaliteit en 130° gezichtsveld concurreren met bijna de meeste camera’s op de markt van vandaag. En als je bedenkt dat je dat voor minder dan 200 dollar krijgt, voelt het bijna te mooi om waar te zijn.

Weet u nog steeds niet zeker of de Nest Cam wel iets voor jou is? Bekijk onze Beste beveiligingscamera review om je andere opties te vergelijken.


Bron: Google nest

Bron: https://www.reviews.org/home-security/nest-cam-review/

Naamsvermelding: Mindy Woodall

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *